Universum

NASA komt met verklaring over ‘man’ op de maan

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een vlek op een afbeelding van Google Moon zorgt voor wilde speculaties onder internetters over een ‘man’ op de maan. De donkere gedaante heeft volgens sommigen veel weg van een mensachtig figuur en zijn schaduw. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA denkt daar anders over.

Amateur-astronoom met als gebruikersnaam wowforreeel besloot de vreemde en onverklaarbare schaduw verder te onderzoeken nadat hij een tip had gekregen van een andere YouTube-gebruiker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Sinds de afbeelding en het bijbehorende filmpje viraal gingen, zijn er verschillende theorieën over de gedaante in omloop. Volgens diverse nieuwsbronnen lijkt de schaduw op de Kolossus van Rodos, een groot standbeeld met gespreide armen en benen.

Wade Sisler, een woordvoerder van NASA, zei dat de foto hem deed denken aan de afbeelding van de ‘man op Mars’ die in 2008 op internet circuleerde. “We zoeken [als mensen] naar patronen en neigen vooral in de richting van menselijke vormen,” zei hij.

Noah Petro, een wetenschapper die betrokken is bij de Lunar Renaissance Orbiter (LRO), zei dat de beelden van de ‘man’ op de maan afkomstig lijken te zijn van de Apollo 15 of 17, bemande missies naar de maan in respectievelijk 1971 en 1972. Op een recente foto van hetzelfde gebied zou geen figuur op het maanoppervlak te zien zijn.

Petro zei dat er geen nabijgelegen berg of rots is die een schaduw zou kunnen werpen. “Ik zou zegen dat het iets van stof, een oogwimper of een kras op het negatief moet zijn. Vergeet niet dat dit voor het digitale tijdperk was. In die tijd kon er van alles gebeuren met de beelden.”

[New York’s PIX11 / WPIX-TV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Er bestaan geen God en Goden die daar uitsluitsel over KUNNEN geven en of de ‘ man op de maan ‘ echt is; alleen de hoogste wetenschappers zijn daartoe in staat.

pietje
pietje
9 jaren geleden

Die NASA toch nooit een eerlijk antwoord ! Een wimper of een krasje op de lens jaja !

mario
mario
9 jaren geleden

als je naar de lichtinval in een kratertje kijk zou het licht van achter het figuurtje moeten komen en dan kan nooit de schaduw achter hem zijn.
wat het is weet ik niet maar het is echt geen man op de maan.

Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Duidelijk dat daar iets loopt ofzo, en NASA moet gewoon inpakken en wegwezen en niet zulke rare verhaaltjes vertellen.
Geef mij maar een hobby astronoom, die leveren in ieder geval de mooiste plaatjes, en zelfs in kleur..

NASA = Never A Straight Answer

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x