Buitenland

Lena ontsnapte uit de hel: ‘Het Oekraïense leger heeft de stad vernietigd, het zijn schurken’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

In de media lezen we al dagen dat de Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol zwaar is getroffen door Russische aanvallen. Volgens de Oekraïense autoriteiten zijn duizenden mensen omgekomen. De burgemeester van Marioepol zei dat ‘Russen de stad willen uitroeien’.

Mensen die Marioepol zijn ontvlucht, vertellen een heel ander verhaal. Oorlogsjournalist Patrick Lancaster sprak in een dorp waar vluchtelingen uit de stad worden opgevangen met Lena, die Marioepol halsoverkop heeft verlaten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze zei tegen Lancaster dat ze een maand lang samen met 160 anderen in een kleine schuilkelder heeft geleefd. “Zonder licht, zonder water en zonder voedsel. We dronken sneeuw en regenwater.”

Ze gebruikten ons als schild

“We werden constant beschoten door leden van het Azovbataljon,” vertelde Lena. “Ze stonden in onze tuinen en schoten om zich heen om de aandacht te trekken.” Azov is een nazigroep die onderdeel uitmaakt van het Oekraïense leger.

“Ze wisten dat Russische soldaten niet op burgers zouden schieten. Om die reden gingen ze huizen binnen, gooiden ze de mensen eruit en begonnen ze vanuit de huizen te schieten. Ze gebruikten ons als schild,” aldus Lena.

“Iedere dag verwoestten ze huizenblokken. Ze staken huizen in brand, schoten op mensen en doodden mensen,” zei ze tegen de oorlogsjournalist. Mensen die naar buiten gingen om een vuur te maken, werden beschoten.

Het zijn schurken

Er stierven ook mensen in de schuilkelders, vertelde Lena. In haar schuilkelder overleed een oude vrouw. Ze kon twee dagen niet begraven worden vanwege de bombardementen en lag al die tijd dood in de schuilkelder.

“Het zijn schurken, zombies. Het was hun doel om de stad te vernietigen. Zij hebben de stad vernietigd,” zei ze over het Azovbataljon.

Op de vraag waarom ze niet eerder is weggegaan, antwoordde Lena dat er geruchten waren dat mensen die de stad probeerden te verlaten, werden beschoten. Op een gegeven moment was de situatie dermate gevaarlijk dat ze geen andere keus had en moest vluchten.

Dat is het enige

Lancaster merkte op dat in West-Oekraïne, Europa en de Verenigde Staten wordt beweerd dat Azov iets goeds probeert te doen voor het volk. “Azov vermoordt mensen en verwoest de stad. Dat is het enige,” benadrukte Lena.

Ze voegde toe dat haar vader is achtergebleven omdat hij verlamd is. Ze vermoedt dat hij verhongerd is of is opgeblazen. “Ik weet niet wat er met hem is gebeurd.” Ze raakte onderweg ook een zoon kwijt, maar die is inmiddels weer terecht. Lena is van plan om naar Europa te gaan.

4.7 87 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
YeRoon
YeRoon
2 jaren geleden

Hulde voor de mensen die de andere kant van dit verhaal blijven vertellen. Ik zou dit allemaal wel eens willen zien op de NOS of in het AD, bij Jinek of andere praatprogramma’s. Nope. Ain’t gonna happen.

Annette
Annette
2 jaren geleden

WAT een afschuwelijk verhaal! En dat is dan nog maar één verhaal van een overlevende.

Alleen wat betreft de allerlaatste zin van dit artikel…. DAAR snap ik absoluut niets van.

Dat betekent dat Lena het toch niet goed begrepen heeft.

Zij is van plan om naar Europa te gaan. WAAROM?

Net zoals WIJ hier in het Westen te maken hebben met propagandaleugens, gebeurt dat natuurlijk in de Oekraïne ook.

Het Westen wordt dus door de meeste mensen daar nog steeds beschouwd als “vrij”.

Toevallig heb ik vorige week gelezen, hoe Oekraïense vluchtelingen in Italië worden opgevangen.

De SPUIT staat bij wijze van spreken al klaar.

Er is, dacht ik, maar zo’n 30% van de bevolking “gevaccineerd”. Dat is natuurlijk niet voor niets.

Dan kom je dus naar het “vrije” Westen en dan sta je natuurlijk figuurlijk met je rug tegen de muur.

Ook hier in dit verhaal is het weer overduidelijk, WIE de echte vijanden zijn van de bevolking.

Dat zijn dus niet de Russen, maar een deel van de Oekraïense mensen zelf.

Wij (als je tenminste naar de NPO kijkt en luistert) worden bestookt met beelden van hoe de Russen tekeer gaan tegen Oekraïense mensen.

De waarheid is echter totaal het omgekeerde. Het Azovbataljon (niets anders dan smerige nazi’s) schiet Russische soldaten in hun knieschijven.

Dat is wel iets héél anders dan hoe de Russen omgekeerd met de Oekraïense soldaten omgaan. Zij maken wel duidelijk onderscheid tussen wie er behoort tot het Azovbataljon en andere nazigroepen en de gewone soldaten.

Wat moet het trouwens vreselijk zijn om je verlamde vader te moeten achterlaten. En dan ook nog onderweg je zoon.

Lena is in ieder geval voor de rest van haar leven psychisch beschadigd en met haar natuurlijk tienduizenden, zo niet miljoenen mensen.

Ik heb zielsmedelijden met ALLE slachtoffers.

William
William
2 jaren geleden

En Ollongren de NAZIS bewapenen… met een spierbal op twitter erachteraan… ze zou eens een bezoek moeten brengen aan Marioepol… dan word ze misschien wakker.. en dat zit bij ons in de regering…

Joep
Joep
2 jaren geleden

Ze wil naar Europa…..

Qua common denominator wef-agenda uitvoeren lijkt ’t dat elk land wat aanstuurt op prikplicht, qua regering en politiek absoluut niet te vertrouwen is. Het zijn dan wef- vazallen en dus scrupelose volksverraders.

Geen idee of rusland wat dat betreft beter is.
De mainstream beweert dat dat wel zo zou zijn voor ambtenaren, maar elders vind ik er tot nu toe niets over.

Ondanks dat het bevrijden van Oekraïne van tuig zoals azov in eerste instantie humanitair lijkt.

Mocht de mainstream dit toevallig wel juist hebben, dan speelt Putin en de zijnen alsnog een nwo-agenda, niet ten bate van het volk, ook niet van zijn eigen volk.

Iemand die een link heeft met meer zekerheid daarover, non-mainstream?

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x