Buitenaards

“Buitenaards leven is onvermijdelijk”

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Professor planeetkunde Sara Seager is geen optimist, maar een realist. Ze meent dat we over 20 jaar tekenen van buitenaards leven op andere planeten kunnen ontdekken. Eén van Amerika’s meest gerespecteerde ruimtewetenschappers schreef voor het hoog aangeschreven wetenschappelijke blad PNAS dat ‘leven buiten onze planeet onvermijdelijk is’.

De nieuwe generatie telescopen zal ons steeds dichter bij tekenen van buitenaards leven brengen, aldus de 43-jarige Seager. De James Webb-ruimtetelescoop, die in 2018 gelanceerd wordt, zal bijvoorbeeld een aantal potentieel bewoonbare exoplaneten tot in detail kunnen bestuderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Er zijn 100 miljard sterren in onze Melkweg en er zijn nog eens 100 miljard van die sterrenstelsels,” zei ze. Maar ze baseert zich op meer dan alleen kansberekening. Er zijn vele ontdekkingen en geavanceerde technieken waarover ze in haar artikel bericht.

"Buitenaards leven is onvermijdelijk"
Astronoom Sara Seager (Trent Bell)

“Toen mensen 20 jaar geleden spraken over exoplaneten, dan werd er hardop gelachen,” zei ze. “Nu zijn er door de Kepler-telescoop duizenden van die planeten ontdekt en kunnen we vaststellen dat er rond elke ster wel eentje cirkelt. Niet onbelangrijk: daar komt ook nog bij dat er heel wat aardachtige planeten zijn.”

“Ik ben er zeker van dat we op de drempel staan om belangrijke ontdekkingen te doen,” ging Seager verder. “Wij behoren tot de eerste generatie die dat kan zeggen.”

Hoe zal buitenaards leven er volgens de hoogleraar uitzien? “Hierover tast ik ook in het duister,” legde ze uit. “Ik verwacht geen groene mannetjes. In het beste geval en met het juiste gereedschap vinden we gassen die worden veroorzaakt door leven. Dat kan een bacterie zijn, maar net zo goed een dier of een intelligent wezen.”

Als er leven blijkt te zijn op andere exoplaneten, zal dat volgens Seager veel fundamentele dingen veranderen. Denk aan onze technologie, ons mensbeeld en onze religies.

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Onze Maan Luna staat vol met bouwwerken en de planeet Mars staat vol met Piramides en de ringen om Saturnus zijn gemaakt.

Hoe nu, met de Vrijmetselaars gestuurde praatjes van deze dame?

WAR
WAR
9 jaren geleden

“Ik verwacht geen groene mannetjes. In het beste geval en met het juiste gereedschap vinden we gassen die worden veroorzaakt door leven. Dat kan een bacterie zijn, maar net zo goed een dier of een intelligent wezen.”

Een dier kan ook een intelligent wezen zijn. Gezien de respectloosheid voor moeder aarde zie ik de mens niet als het meest intelligente wezen op deze planeet. Een gemiddeld dier gaat slimmer met zijn of haar leefomgeving om.

Mimi
Mimi
9 jaren geleden

Eigenlijk is het zwaar achterhaald dat ze vanuit de wetenschap zich focussen op bacterieel buitenaards leven aangezien het buitenaardse leven de mensheid allang heeft ondekt en de bewijzen hiervan steeds zichtbaarder worden.
Ik zou haast zeggen: in welke donkere grot heeft professor planeetkunde Sara Seager al die tijd gezeten?

exegese
exegese
9 jaren geleden

Het is tot nog toe nooit de bedoeling geweest dat wij iets afweten of zelfs maar een vermoeden hebben over buitenaards leven.

Secheria Sitchin die toch “kleihard” en tastbaar bewijs vond in de ontcijfering van de Sumerische kleitabletten over de buitenaardse oorsprong van ons bestaan wordt net als Erich von Däniken als zogenaamde volsagen idiote fantasten aan de kant gezet. Doch welbeschouwd passen hun theorieën als puzzelstukken feilloos in elkaar en werpen een totaal ander beeld op de bijbel en allerlei wetenschappelijke conclusies over evolutietheorie en Goden in het algemeen. Ridiculiseren dat is altijd de strategie die gebruikt wordt als feiten boven komen drijven die ze niet kunnen weerleggen.
Maar welbeschouwd is het vele malen onwaarschijnlijker dat wij hier de enige levensvorm zijn in dat onmetelijke helal waar het wemelt van stoffen en omstandigheden die leven toe zouden staan.
Het stellig ontkennen van buitenaards leven is feitelijk een hoax te noemen.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x