Innovatie

Tiener uit Sierra Leone doet experts versteld staan (video)

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 13-jarige leeftijd maakte een jongen accu’s en aggregaten van materialen die hij rond het huis of in vuilnisbakken vond. Nu werkt hij samen met Amerikaanse experts.

Kelvin Doe, inmiddels 16 jaar oud, is de jongste persoon die ooit is toegelaten tot het ‘Visiting Practitioner’s Program’ van MIT, meldt CNN.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De autodidact beheert ook zijn eigen radiostation in Sierra Leone waar hij als ‘DJ Focus’ nieuws leest en plaatjes draait. Het radiostation wordt draaiende gehouden met behulp van een oude spanningsregelaar die hij bij het vuil vond. Via een eenvoudige antenne kan de hele buurt meeluisteren.

Focus

“Ze noemen me DJ Focus omdat je in mijn ogen de perfecte uitvinding kunt doen als je je focust,” legde Doe uit. Het jongetje maakte onder meer een accu om huizen in de buurt mee te verlichten. “De lichten branden eens per week en de rest van de maand is het donker,” zei hij.

Wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) ontdekten Doe tijdens Innovate Salone, een nationaal evenement bedoeld om jonge ontwerpers de gelegenheid te geven hun uitvindingen te presenteren.

Delen

Binnenkort zal Doe gastcolleges geven aan de Harvard School of Engineering, waar hij nog meer kennis op kan doen om zijn gemeenschap te helpen.

“Wat ik hier allemaal heb geleerd zal ik delen met mijn vrienden, collega’s en geliefden,” besloot Doe. Onderstaande video is gemaakt door @radical.media voor haar THNKR-kanaal op YouTube.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tim Dekker
Tim Dekker
11 jaren geleden

Wat mooi! krijg er tranen van…….

Coco
Coco
11 jaren geleden

geweldig dit 🙂 wou dat de hele wereld zo was.

foxtrot 2.0
foxtrot 2.0
11 jaren geleden

Prachtig om te zien de wijste mensen zijn ook diegene die alles zelf moeten ontdekken.(zonder alle kant en klare lesmateriaal)
Ook erg aandoenlijk dat hij zijn thuis mist, je zou denken dat hij juist blij is daar weg te zijn.(gezien wat wij allemaal horen in onze media)
1000+ kudo,s voor de gozer….

mb
mb
11 jaren geleden

… ondanks de experts , ga je eigen weg.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x