Mens en Dier

Kaag snapt ‘helemaal niets’ van financiën: ‘Dit was geen foutje, dit lijkt foute kennis’

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Eind mei werd bekend dat de Nederlandse overheid voor ruim 200 miljoen euro extra aandelen heeft ingekocht van Air France-KLM. Het bedrijf gaf aan de opbrengst te willen gebruiken om de coronasteun die het van de Franse overheid kreeg, terug te betalen.

Air France-KLM gebruikte dus Nederlands belastinggeld om een lening af te betalen aan de Franse staat. In eerste instantie weersprak minister van Financiën Sigrid Kaag dat in een interview met de NOS. Vervolgens zeiden haar woordvoerders dat het ‘een foutje’ was.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Gebrek aan kennis

Dit was niet gewoon een fout, maar leek eerder op een gebrek aan kennis, zegt NOS-verslaggever Marleen de Rooy.

Daarna spraken de woordvoerders van Kaag over ‘een misverstand’. Het waren opeens geen aandelen meer, maar ‘leningen’. Ze verzochten de NOS om de beelden niet uit te zenden. De beelden werden uiteindelijk wel uitgezonden, maar Kaag kreeg de kans er direct op te reageren. Omdat ze op dat moment onderweg was naar het World Economic Forum in Davos, gebeurde dat vanuit de auto.

Columnist Marianne Zwagerman haalt hard uit naar de D66-minister. “Kaag snapt dus helemaal niets van financiën, blundert voor de NOS-camera, waarna haar woordvoerders proberen te voorkomen dat het item uitgezonden wordt,” schrijft ze.


4.9 87 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
1 jaar geleden

WEF politici moeten gewoon weg uit het kabinet

Piet
Piet
1 jaar geleden

Bewust Kaag er neer zetten zodat er een smoes gebruikt kan worden Ich habe es nicht gewusst . Dit Is een directe reden om haar weg te sturen kost alleen maar ons geld terwijl de WEF partner er veter van wordt. Geen genade weg wezen op staande voet.

jopie
jopie
1 jaar geleden

Wordt nu tijd dat die kaag opstapt. Zodat ze niet nog meer geld uitgeeft aan criminele/terroristische organisaties. Genoeg is genoeg !!!

Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Vandaar haar waarschuwing dat we collectief een stukje armer zullen worden. Ze houdt er zelf al rekening mee dat er nog meer uit de bocht vliegt.

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x