Homepagina » Universum » NASA ontdekt mysterieuze supersnelweg van elektronen boven de aarde
NASA ontdekt mysterieuze supersnelweg van elektronen boven de aarde

NASA ontdekt mysterieuze supersnelweg van elektronen boven de aarde

Sommige elektronen worden boven het aardoppervlak tot bijna de lichtsnelheid versneld en NASA weet niet waarom dat gebeurt.

Uit een nieuwe studie blijkt dat de piepkleine elektrisch geladen deeltjes worden versneld in delen van de ruimte waar ze niet werden verwacht.

Het gebied waarin deze snelle elektronen werden gevonden, de zogeheten voorschok, is het deel van het zonnestelsel waar geladen deeltjes van de zon worden gereflecteerd door het aardmagnetisch veld.

Tot nu toe dachten wetenschappers niet dat deeltjes in dat gebied konden worden versneld tot bijna de lichtsnelheid.

Raadselachtig

“Dit is raadselachtig omdat we energetische elektronen zien op plekken waar we ze helemaal niet verwachten. Er is geen model dat hierbij past,” zei David Sibeck, coauteur van de studie die is gepubliceerd in het tijdschrift Physical Review Letters.

“Er zit een gat in onze kennis, er mist iets,” zei hij.

Tijdens de studie zijn gegevens geanalyseerd van de THEMIS-missie. Die bestaat uit vijf identieke satellieten die het poollicht en de stralingsomgeving rond de aarde bestuderen.

Geladen deeltjes van de zon kunnen schadelijk zijn voor satellieten en zelfs mensen die in de ruimte leven.

Supersnelweg

Deze deeltjes komen na de voorschok terecht in de ‘boegschok’, een zone die onze planeet beschermt tegen de zonnewind.

De boegschok heeft een magnetisch veld dat hoog-energetische deeltje afremt, aldus de NASA.

Sommige deeltjes worden teruggekaatst richting de zon en vormen de voorschok, waar de supersnelweg van elektronen is ontdekt.

Onverwacht

Het lijkt erop dat er een bepaalde elektromagnetische activiteit plaatsvindt in de voorschok die de deeltjes versnelt tot onverwacht hoge snelheden.

“Dit beïnvloedt vrijwel ieder onderzoeksgebied dat betrekking heeft op hoog-energetische deeltjes,” zei hoofdonderzoeker Lynn Wilson over de studie.

“Van kosmische straling tot zonnevlammen en coronale massa-ejecties, die satellieten kunnen beschadigen en expedities naar Mars kunnen beïnvloeden.”

[Mashable]


Vond je dit artikel leuk? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Hartstikke interessant hoor wat er allemaal boven de aarde gebeurt maar nog veel interessanter is dat er op Anthartica vreemde dingen gebeuren, nu las ik dat achter de gigantische huizenhoge ijsmassa nog heel veel bewoonbaar land moet liggen , dan verbind ik het bezoek van Kerry en Rothschild met zijn zoon onlangs aan Anthartica, wat moesten ze daar is er misschien een verbinding onder het ijs gemaakt (tunnels) naar dat gebied ,is dat hun vluchtroute voor als de grond te heet wordt onder hun voetjes? Anthartica is wel lekker koud dan voor hete voetjes hihi 🙂

  19 likes
  • Juist daar liggen de geheimen, want rondom ons ligt een grote ijsmuur en dat is de zuidpool. Antartica op zich bestaat niet. Achter de ijsmuur (zuidpool) ligt veel meer on-ontdekt land. Ontdekt in de jaren 50 door Admiral Byrd. Dit interview is terug te zien op youtube.

   Ik begrijp niet dat er nog artikelen geplaatst worden over de NASA (wat misleiding betekend).
   Want NASA is opgericht 1 jaar na de dood van Admiral Byrd zijn ontdekking heeft gedaan in Antartica. Nasa is opgericht om het volk te misleiden van het feit dat de aarde plat is en dat er achter de zuidpool -die dus rondom de oceaan loopt- meer land is. Byrd had land ontdekt dat zo groot is als Amerika met veel rijke grondstoffen. De generatie na hem zou hiervan kunnen profiteren zei hij nog in dit interview. Maar tot op heden is dit feit altijd geheim gehouden door de elite die dit wellicht voor zichzelf gehouden heeft. Rondom de ijsmuur wordt het overigens zwaar bewaakt en niemand kan zomaar naar Antartica. Het is gewoon een stuk aangrenzend ijs met wat houten hutjes voor onderzoek. Verder mogen jij en ik niet komen. Zelfs Captain Cook had met zijn schip al rond alle continenten gevaren een paar honderd jaar terug en ontdekt dat er een grote ijsmuur rondom de gehele oceaan en de continenten ligt. Je moet over de ijswand heen (60-100 meter) om dus bij het ‘beloofde land’ te komen. Sinds de oprichting van de NASA is alle info de kop ingedrukt incl. Admiral Byrd.

   Zoek vooral eens op Buddhist map of Boston map. Ook is het VN logo een afbeelding van onze platte aarde geheel naar de Buddhist map of de Boston map. Op deze kaarten kun je ook de continenten zien buiten de ijsring (zuidpool).

   NASA in Hebrew means “to deceive”!
   http://robschannel.com/nasa-in-hebrew

   NASA DECEIT & LIES ARE OVER. Disturbing footage
   https://www.youtube.com/watch?v=9vsWIl0f1uU

   7 likes
  • Merwaardig dat daar geen foto’s van zijn. De zuidpool heet overigens ‘Antarctica’. Met een extra c erin, en zonder h.

   https://www.google.nl/search?q=antarctica&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiix6yO2bzQAhUErxoKHbe0CfkQ_AUICCgB&biw=1589&bih=1300

   3 likes
  • Ja Justin,
   Daar is de ingang naar binnenaarde!!
   Al wijd en zijd bekend,
   Een visser ging uit varen doordat zijn nieuwsgierigheid was gewekt. hij had vreemde dingen gezien.
   Hij kwam in turbulent water terecht, en werd als en wonder naar de opening getrokken waar het water warm is en je zo de aarde kunt binnen varen en aanleggen.
   Hij werd vertrouwd door de bewoners aldaar en lieten hem binnenaarde zien!!
   Er is een ander tijdsverloop daar binnen. etc etc.

   En wat betreft de lichtsnelheid van elektrisch geladen deeltjes daar werkt nu die nieuwe em drive op.
   Dat zeggen ze niet. NASA is een dekmantel. Ze geven maar iets info. nooit de hele waarheid.

   2 likes
 2. NEW Antarctica Travel Ban ENFORCED to Hide Flat Earth’s Dome Firmament!! (John Kerry) | FE Proof
  https://www.youtube.com/watch?v=YsnvrCoE2JAs

  NEW BAN ON TRAVEL TO ANTARCTICA : 35 YEARS!- reaction to flat earth
  https://www.youtube.com/watch?v=QdbxJOzZ6xw&t=629s

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...