Gezondheid

Wetenschappers zeiden dat dit nieuwe vaccin volstrekt veilig was. Daar blijkt nu niets van te kloppen

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna 3000 kinderen kregen een nieuw vaccin tegen tuberculose (TB) toegediend. Onderzoekers hadden de ouders verzekerd dat dit veilig en effectief was. Maar geen van beide claims was waar. In werkelijkheid gebeurde dit op basis van vervalste gegevens.

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford pikten de meest gunstige resultaten van dierstudies eruit om een positieve draai te geven aan de resultaten met het nieuwe vaccin om in aanmerking te komen voor extra financiering.

Bijgevolg kregen 2800 Zuid-Afrikaanse baby’s het MVA85A TB-vaccin toegediend, terwijl de veiligheid ervan niet bewezen was.

Naast zich neer

De onderzoekers legden resultaten van vier dierstudies die minder positief waren over het nieuwe vaccin – dat ontwikkeld werd als booster voor de standaard BCG-prik – naast zich neer.

De onderzoekers kregen in 2009 nog eens 8 miljoen pond (9 miljoen euro) aan financiering om het vaccin te testen op jonge kinderen in Zuid-Afrika.

Nog erger

Maar uit een review uit 2015 van de oorspronkelijke trials blijkt dat alleen de positieve resultaten eruit gepikt werden.

En nog erger: het leek erop dat het MVA85A-vaccin de werkzaamheid van de BCG-prik belemmerde.

Een aantal dieren dat de twee vaccins kreeg stierf eerder, maar dat werd niet vermeld bij de resultaten.

Foto: Béka~commonswiki Wikimedia Commons

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
4 jaren geleden

Wat een onzin, vaccins zijn gewoon heel veilig en ook goed………………………………………..!!??

Ahum, sarcasmeknopje uitgezet.

Ook hier zie ik helaas nog steeds mensen reacties geven die vermelden dat a) vaccin absoluut veilig zijn en b) dat vaccins werken bij een evt patiënt en dan wordt zelfs nog beweerd dat dit ook beter is voor een gehele eromheen wonende bevolkingsgroep.

Het is eerder regel dan uitzondering dat de heren “medici” onderzoeken vervalsen, faken of “bijschaven”.

Maar nee, zulk soort mensen doen zoiets niet. Nou dus toch.

Naar mijn bescheiden mening zouden men dit soort tuig direct hun artsentitel moeten ontnemen en voor het leven verbannen uit dit ooit zo fijne beroep.

En daar ik reeds ruim 14 jr niet meer bij een dokter kom en mij nog nooit zo goed heb gevoeld mag ik toch wel spreken van een gedegen onderzoek van mezelf waar niets aan vervalst is!!!

Gladiator

ekseegese
ekseegese
4 jaren geleden

Dat vaccinaties überhaupt werken is nooit onomstotelijk bewezen. Dat ze ziekte veroorzaken en in standhouden daar zijn meer dan aanwijzingen naar. Ziektes staan borg voor het inkomen van de farmaceuten, na wapenhandel de industrie waar het meeste geld in omgaat. Goed om te beseffen las je bij hen aanklopt voor hulp.

https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/het-mazelenvaccin-bestrijder-of-veroorzaker/

Weesje
Weesje
4 jaren geleden

Sowieso dat ze eerst alleen op dieren zijn getest. Medicijnen worden nog op mensen getest, op volwassenen. Niet dat ik een voorstander ben van medicijnen trouwens.

Hawks
Hawks
4 jaren geleden

Slecht dat deze vaccinaties op basis van vervalste gegevens zijn gegeven. Goed dat door de wetenschappelijke methode dit is ontdekt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x