Homepagina » Gezondheid » Wetenschappers zeiden dat dit nieuwe vaccin volstrekt veilig was. Daar blijkt nu niets van te kloppen
Wetenschappers zeiden dat dit nieuwe vaccin volstrekt veilig was. Daar blijkt nu niets van te kloppen

Wetenschappers zeiden dat dit nieuwe vaccin volstrekt veilig was. Daar blijkt nu niets van te kloppen

Bijna 3000 kinderen kregen een nieuw vaccin tegen tuberculose (TB) toegediend. Onderzoekers hadden de ouders verzekerd dat dit veilig en effectief was. Maar geen van beide claims was waar. In werkelijkheid gebeurde dit op basis van vervalste gegevens.

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford pikten de meest gunstige resultaten van dierstudies eruit om een positieve draai te geven aan de resultaten met het nieuwe vaccin om in aanmerking te komen voor extra financiering.

Bijgevolg kregen 2800 Zuid-Afrikaanse baby’s het MVA85A TB-vaccin toegediend, terwijl de veiligheid ervan niet bewezen was.

Naast zich neer

De onderzoekers legden resultaten van vier dierstudies die minder positief waren over het nieuwe vaccin – dat ontwikkeld werd als booster voor de standaard BCG-prik – naast zich neer.

De onderzoekers kregen in 2009 nog eens 8 miljoen pond (9 miljoen euro) aan financiering om het vaccin te testen op jonge kinderen in Zuid-Afrika.

Nog erger

Maar uit een review uit 2015 van de oorspronkelijke trials blijkt dat alleen de positieve resultaten eruit gepikt werden.

En nog erger: het leek erop dat het MVA85A-vaccin de werkzaamheid van de BCG-prik belemmerde.

Een aantal dieren dat de twee vaccins kreeg stierf eerder, maar dat werd niet vermeld bij de resultaten.

Foto: Béka~commonswiki Wikimedia Commons

[Medisch Dossier]


Vond je deze info belangrijk? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Wat een onzin, vaccins zijn gewoon heel veilig en ook goed………………………………………..!!??

  Ahum, sarcasmeknopje uitgezet.

  Ook hier zie ik helaas nog steeds mensen reacties geven die vermelden dat a) vaccin absoluut veilig zijn en b) dat vaccins werken bij een evt patiënt en dan wordt zelfs nog beweerd dat dit ook beter is voor een gehele eromheen wonende bevolkingsgroep.

  Het is eerder regel dan uitzondering dat de heren “medici” onderzoeken vervalsen, faken of “bijschaven”.

  Maar nee, zulk soort mensen doen zoiets niet. Nou dus toch.

  Naar mijn bescheiden mening zouden men dit soort tuig direct hun artsentitel moeten ontnemen en voor het leven verbannen uit dit ooit zo fijne beroep.

  En daar ik reeds ruim 14 jr niet meer bij een dokter kom en mij nog nooit zo goed heb gevoeld mag ik toch wel spreken van een gedegen onderzoek van mezelf waar niets aan vervalst is!!!

  Gladiator

  31 likes
  • Beste Gladiator.

   Ik ben al wat ouder en mijn vader werkten met deze artsen, wat hij 40 jaar geleden al zei, de farm en meeste doctoren zijn belust op geld, hij noemde het maffia, witte boorden criminaliteit, zusters en broeders (iedereen die de mensen aan het bed helpen) worden niet gewaardeerd en te laag uitbetaald. Dit zijn wel de mensen die het beste voor hebben met de patiënt. Medicijnen met 40 verschillende soorten en we kunnen iedereen goed behandelen, we hebben geen 1000 soorten nodig die de zelfde werking hebben maar wel veel verschillen in prijs. Tja dat was 40 jaar geleden en inmiddels is alles zo geworden dat je bang bent om in een ziekenhuis te komen liggen laat staan in een verzorging tehuis, mijn eigen moeder heeft daar nog geen 2 jaar in gelegen, ze ging erheen zonder medicijnen binnen 2 maanden zat ze op 18 verschillende soorten voor alles en nog wat, binnen no time was ze zo dement als een pot, zo mak als een schaap, gelukkig heeft ze daar niet te lang geleden voor € 1800 per maand. tja zoals je schrijf probeer zo lang mogelijk gezond te blijven.

   27 likes
 2. Dat vaccinaties überhaupt werken is nooit onomstotelijk bewezen. Dat ze ziekte veroorzaken en in standhouden daar zijn meer dan aanwijzingen naar. Ziektes staan borg voor het inkomen van de farmaceuten, na wapenhandel de industrie waar het meeste geld in omgaat. Goed om te beseffen las je bij hen aanklopt voor hulp.

  https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/het-mazelenvaccin-bestrijder-of-veroorzaker/

  13 likes
 3. Sowieso dat ze eerst alleen op dieren zijn getest. Medicijnen worden nog op mensen getest, op volwassenen. Niet dat ik een voorstander ben van medicijnen trouwens.

  2 likes
 4. Slecht dat deze vaccinaties op basis van vervalste gegevens zijn gegeven. Goed dat door de wetenschappelijke methode dit is ontdekt.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

duitse

Duitse longarts: Corona-aanpak is ‘misdaad tegen de menselijkheid’

De Duitse longarts Wolfgang Wodarg heeft in ...

lockdownprotest

Arts houdt emotionele speech tijdens lockdownprotest Eindhoven: ‘Onvoorstelbaar wat er nu gebeurt’

Afgelopen weekend vond op het 18 Septemberplein ...