Buitenaards

NatGeo twittert antwoord naar intelligent leven op andere planeten

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

National Geographic heeft aangekondigd een nieuw sociaal experiment te gaan doen waarbij de mensheid contact opneemt met onze intergalactische buren.

Het project vormt eigenlijk een soort antwoord op het Wow!-signaal, een mysterieuze transmissie van 72 seconden die 35 jaar geleden door SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence) is gedetecteerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Als het Wow!-signaal een kosmische ‘tweet’ van onze buren was denken we dat het de hoogste tijd is om een antwoord te geven,” zei Christopher Albert van NatGeo.

#ChasingUFOs

Op 29 juni aanstaande vanaf 20.00 uur (02.00 uur Nederlandse tijd) tot middernacht organiseert National Geographic Channel een wereldwijd twitter-event om vanuit alle uithoeken van planeet aarde boodschappen te verzamelen. Tegelijkertijd start de nieuwe serie van het televisienetwerk Chasing UFOs. Alle boodschappen die zijn voorzien van de hashtag #ChasingUFOs worden meegenomen in de kosmische transmissie.

Daarnaast worden videoboodschappen van 72 seconden over schrijvers, artiesten, wetenschappers, musici, filmmakers en beroemdheden meegenomen in het antwoord.

Niet-aardse oorsprong

Op 15 augustus, de 35e verjaardag van het Wow!-signaal, worden de tweets en videoboodschappen de ruimte in gestuurd met behulp van de Arecibo-radiotelescoop, de grootste gebogen schotel op aarde.

Het Wow!-signaal werd in 1977 opgevangen door de Big Ear-radiotelescoop van de Universiteit van Ohio. Het signaal droeg tekens van potentiële niet-aardse en niet-zonnestelselachtige oorsprong en was daarvoor nooit gedetecteerd. Verbaasd over hoe de exacte productie van de intensiteitsvariatie van een gelokaliseerd signaal in de gebruikte antenne had kunnen plaatsvinden printte Jerry Ehman het signaal 6EQUJ5 en schreef in de marge Wow!

In de serie Chasing UFOs worden enkele van de meest mysterieuze UFO-waarnemingen onderzocht en ontleed.

Meer informatie: www.thewowreply.com

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeffrey
Jeffrey
11 jaren geleden
thamar
thamar
11 jaren geleden

WOW

gallicflower
gallicflower
11 jaren geleden

De waarheid, diverse landen fabriceren en testen eigen ruimtetuigen, ook op defensievlak. Welke soort proefnemingen gebeuren boven de hoofden van de burgerbevolking en maken de mensen ziek, zijn veel gestelde vragen. Dit schuiven in de schoenen van Etnauten is een uitgelezen kans, de ufo-coverupsproblemen
Er waait een frisse wind over het ufolandschap van Extraterrestrials op de Aarde, inderdaad sommigen kunnen dat missen als kiespijn en dulden geen transparantie,liever stokken in de wielen steken

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

De datum is in mijn agenda genoteerd.Nu is de beurt aan onze buurtjes om “WOW” te zeggen.En daarna kunnen wij hopelijk wederom “WOW” zeggen.Wie niet schiet, heeft altijd gemist.So give it a shot!!

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x