Homepagina » Archeologie » Piramides van Gizeh ‘20.000 jaar geleden gebouwd door verloren beschaving’
Piramiden van Gizeh 20.000 jaar geleden gebouwd door verloren beschaving

Piramides van Gizeh ‘20.000 jaar geleden gebouwd door verloren beschaving’

Twee Duitse studenten hebben naar eigen zeggen bewijs verzameld waaruit blijkt dat de piramides van Gizeh tenminste 20.000 jaar oud zijn.

De Egyptische autoriteiten beschuldigen het tweetal van vandalisme. Volgens aanhangers van de theorie dat de piramides zijn neergezet door een verloren beschaving, is deze reactie onderdeel van een samenzwering.

De Duitse studenten hebben een oude cartouche meegenomen uit de Grote Piramide. De beschilderde cartouche, met daarop de naam van farao Cheops, zou aantonen dat de piramides rond de 26e eeuw voor Christus alleen zijn gerenoveerd. Ze stellen dat de datering van de piramides enkel en alleen is gebaseerd op de rode cartouche.

Erosiepatronen

De twee studenten van de Universiteit van Dresden namen een monster van de rode verf mee terug naar Duitsland. Ze concluderen op basis van het fragment dat de piramides al ver voor Cheops zijn gebouwd.

Vooraanstaande archeologen doen de beweringen af als een samenzweringstheorie. Een geoloog stelde aan de hand van erosiepatronen echter vast dat de piramides van Gizeh en de Sfinx toebehoren aan een ‘verloren beschaving’ die 20.000 jaar geleden in de regio leefde.

Corrupte betalingen

De Duitse ambassade in Caïro heeft zich formeel gedistantieerd van de actie. Het Egyptische ministerie van Oudheden sprak van een ‘schending van het Oud-Egyptische erfgoed’. De studenten zullen bij terugkeer naar Egypte gelijk worden aangehouden op het vliegveld.

Ironisch genoeg kwam onlangs naar buiten dat de Egyptische oud-minister van Oudheden Zahi Hawass jarenlang corrupte betalingen heeft aangenomen. Hij was tot de afzetting van president Hosni Moebarak de baas over alles wat met het Oude Egypte te maken heeft.

Bron: News.com.au

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sander
Sander
6 jaren geleden

Oke, laten we dit even samenvatten. twee Duitse studenten zoeken aandacht voor een onderwerp waar duizenden mensen al onderzoek naar gedaan hebben, en tot eenzelfde conclusie zijn gekomen. Het gaat hier niet eens om egyptenaren, ik heb het over duizenden mensen van buiten egypte, nederlanders, belgen, duitsers, fransen, engelsen, etc. Al deze mensen hebben onderzoek gedaan naar het onderwerp, en kwamen vaak tot een antwoord dat, soms enigszins verschilde, maar nooit duizenden jaren.
Ik vind het prima dat mensen iets anders beweren, immers wat zou de wereld saai zijn als iedereen hetzelfde dacht. Maar iets tegen de wet in doen zonder aanleiding of harde feiten, dat is gewoon dom.

Overigens, wat is de link tussen corruptie en het onderwerp. En ik zie al helemaal niet in waarom dat ironisch zou moeten zijn? Zahi Hawass heeft immers weinig te maken met onderzoek naar de piramides van voor zijn tijd, waarin ook al redelijk goede schattingen en theoriën over de bouw gemaakt werden. (de theorie van herodotes volgens mij)

Steef
Steef
6 jaren geleden

Ja ja zo zie je maar weer, en ons word van alles op de mouw gespeld als we klein en groot zijn dat de piramides jonger zijn als wat er werkelijk waar is!Waarom word het verleden van de aarde en de rassen en reuzen die er leefden voor ons verzwegen wat mogen wij niet weten zijn we alleen maar goed om te werken en te luisteren naar al die onzin die je op school geleerd word en dan nog maar te zwijgen over de tv waar het nieuws kostelijk word voorgelezen als zijnde waar!!.De slaafjes moeten het maar pikken he die leugens. En je mond dicht houden want o wee als je te bijdehand word dan luisteren ze je af of ben je een gevaar!!En word je ergens weggestopt ,mensen volg je gevoel en niet de leer doe dat met alles keer op keer!Je gevoel heeft altijd gelijk!!

AwE130
AwE130
6 jaren geleden

Ja zo gaat dat als je niet luistert naar de NWO ja word verguisd en belachelijk gemaakt. Op het moment dat je met bewijs komt ben je een crimineel. Probeer eend een stukje maansteen te verkopen dat je van Neil Armstrong hebt gehad, kijk dit maar eens de NWO is in paniek. Hun leugens worden geopenbaard van de piramides tot de maanlandingen ze zullen er niet meer onderuit komen, wij de mensen die het door hebben worden luider en luider totdat er niks over zal blijven van die NWO als wat verwarde dwazen. Vele zijn niet meer bang van de NWO en ze worden overal voor aap gezet. Het is tijd broeders en zusters voor de openbaring en het eind van de NWO.
http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/149-moon-rock-drama-74-year-old-lady-probed

AwE130
AwE130
6 jaren geleden

[quote name=”Sander”]Oke, laten we dit even samenvatten. twee Duitse studenten zoeken aandacht voor een onderwerp waar duizenden mensen al onderzoek naar gedaan hebben, en tot eenzelfde conclusie zijn gekomen. Het gaat hier niet eens om egyptenaren, ik heb het over duizenden mensen van buiten egypte, nederlanders, belgen, duitsers, fransen, engelsen, etc. Al deze mensen hebben onderzoek gedaan naar het onderwerp, en kwamen vaak tot een antwoord dat, soms enigszins verschilde, maar nooit duizenden jaren.
Ik vind het prima dat mensen iets anders beweren, immers wat zou de wereld saai zijn als iedereen hetzelfde dacht. Maar iets tegen de wet in doen zonder aanleiding of harde feiten, dat is gewoon dom.

Overigens, wat is de link tussen corruptie en het onderwerp. En ik zie al helemaal niet in waarom dat ironisch zou moeten zijn? Zahi Hawass heeft immers weinig te maken met onderzoek naar de piramides van voor zijn tijd, waarin ook al redelijk goede schattingen en theoriën over de bouw gemaakt werden. (de theorie van herodotes volgens mij)[/quote]
Welke harde feiten zou jij willen gebruiken, daar ben ik toch wel heel benieuwd naar. Ik hoop dat je wat onderzoek hebt gedaan?

Roeland
Roeland
6 jaren geleden

Het zit zo:
95% van de egyptologen zijn moslim.
volgens hun geloof bestaat de Aarde nog niet zo lang.

Als zij bewijs vinden dat de pyramides ouder zijn dan 5000 jaar… Dan zeggen ze eigelijk: De Koran zit er naast…

En dat zouden ze NOOIT doen. Dan zeggen ze liever: Dit bewijs klopt niet. En als ze zeker zijn dat het bewijs WEL klopt, dan houden ze het gewoon lekker achter.

Al komt er iemand die niet religieus is, en die bewijst dat de pyramides ouder zijn, dan zeggen alle Egyptologen: 95% van ons (de moslims) zegt dat jij debiel bent.

Iedereen gelooft de Egyptologen; zij zijn immers de kenners EN dik in de meerderheid…

Je kan dus bewijzen wat je wilt, als Allah de pyramides 5000 jaar oud wilt, dan zullen de Ehyptologen ervoor ZORGEN dat de pyramides 5000 jaar oud zijn.

peter
peter
6 jaren geleden

Sander, je samenvatting gaat er van uit dat de verschillende onderzoeken geen verschillen van duizenden jaren opleverden maar dat klopt simpelweg niet.

Menig gevestigd archeologisch onderzoeker komt niet verder dan het begin der -islamitische ;)- tijden. Vergelijkbaar met het inpassen van dino’s in de werkelijkheid van christen fundi’s.

Geologische tests wijzen eenvoudig uit wat deze twee studenten ook grofweg beweren.

@[quote name=”Sander”]Oke, laten we dit even samenvatten. twee Duitse studenten zoeken aandacht voor een onderwerp waar duizenden mensen al onderzoek naar gedaan hebben, en tot eenzelfde conclusie zijn gekomen. Het gaat hier niet eens om egyptenaren, ik heb het over duizenden mensen van buiten egypte, nederlanders, belgen, duitsers, fransen, engelsen, etc. Al deze mensen hebben onderzoek gedaan naar het onderwerp, en kwamen vaak tot een antwoord dat, soms enigszins verschilde, maar nooit duizenden jaren.
Ik vind het prima dat mensen iets anders beweren, immers wat zou de wereld saai zijn als iedereen hetzelfde dacht. Maar iets tegen de wet in doen zonder aanleiding of harde feiten, dat is gewoon dom.

Overigens, wat is de link tussen corruptie en het onderwerp. En ik zie al helemaal niet in waarom dat ironisch zou moeten zijn? Zahi Hawass heeft immers weinig te maken met onderzoek naar de piramides van voor zijn tijd, waarin ook al redelijk goede schattingen en theoriën over de bouw gemaakt werden. (de theorie van herodotes volgens mij)[/quote]

Wesley
Wesley
6 jaren geleden

[quote name=”Steef”]Ja ja zo zie je maar weer, en ons word van alles op de mouw gespeld als we klein en groot zijn dat de piramides jonger zijn als wat er werkelijk waar is!Waarom word het verleden van de aarde en de rassen en reuzen die er leefden voor ons verzwegen wat mogen wij niet weten zijn we alleen maar goed om te werken en te luisteren naar al die onzin die je op school geleerd word en dan nog maar te zwijgen over de tv waar het nieuws kostelijk word voorgelezen als zijnde waar!!.De slaafjes moeten het maar pikken he die leugens. En je mond dicht houden want o wee als je te bijdehand word dan luisteren ze je af of ben je een gevaar!!En word je ergens weggestopt ,mensen volg je gevoel en niet de leer doe dat met alles keer op keer!Je gevoel heeft altijd gelijk!![/quote]
Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.

cheop
cheop
6 jaren geleden

hoezo is dit nieuw en of nieuws ?
misschien nieuw voor deze twee duitsers en vele miljarden mensen .
maar dit was allang bekend !

Peter Huizinga
Peter Huizinga
6 jaren geleden

Mooi werk,

Want de regering van Egypte houdt dit juist geheim, dat de beschaving veel ouder is, en dat deze beschaving van de mensen van Atlantis zijn.Het is inderdaad een feit, dat het ongeveer 20.000 jaar oud is.

Wesley
Wesley
6 jaren geleden

[quote name=”Roeland”]Het zit zo:
95% van de egyptologen zijn moslim.
volgens hun geloof bestaat de Aarde nog niet zo lang.

Als zij bewijs vinden dat de pyramides ouder zijn dan 5000 jaar… Dan zeggen ze eigelijk: De Koran zit er naast…

En dat zouden ze NOOIT doen. Dan zeggen ze liever: Dit bewijs klopt niet. En als ze zeker zijn dat het bewijs WEL klopt, dan houden ze het gewoon lekker achter.

Al komt er iemand die niet religieus is, en die bewijst dat de pyramides ouder zijn, dan zeggen alle Egyptologen: 95% van ons (de moslims) zegt dat jij debiel bent.

Iedereen gelooft de Egyptologen; zij zijn immers de kenners EN dik in de meerderheid…

Je kan dus bewijzen wat je wilt, als Allah de pyramides 5000 jaar oud wilt, dan zullen de Ehyptologen ervoor ZORGEN dat de pyramides 5000 jaar oud zijn.[/quote]Heb je enige bron waaruit blijkt dat 95% van de egyptologen moslim is?

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

londen

Londen in opstand tegen lockdown: ‘Steek die Nieuwe Wereldorde maar in je r**t’

In Londen waren afgelopen weekend vele duizenden ...

Overvloed

3 Krachtige Stappen om NU een overvloed-mentaliteit te creëren

Wanneer mensen het hebben over overvloed, denken ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x