Archeologie

Piramides van Gizeh ‘20.000 jaar geleden gebouwd door verloren beschaving’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee Duitse studenten hebben naar eigen zeggen bewijs verzameld waaruit blijkt dat de piramides van Gizeh tenminste 20.000 jaar oud zijn.

De Egyptische autoriteiten beschuldigen het tweetal van vandalisme. Volgens aanhangers van de theorie dat de piramides zijn neergezet door een verloren beschaving, is deze reactie onderdeel van een samenzwering.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De Duitse studenten hebben een oude cartouche meegenomen uit de Grote Piramide. De beschilderde cartouche, met daarop de naam van farao Cheops, zou aantonen dat de piramides rond de 26e eeuw voor Christus alleen zijn gerenoveerd. Ze stellen dat de datering van de piramides enkel en alleen is gebaseerd op de rode cartouche.

Erosiepatronen

De twee studenten van de Universiteit van Dresden namen een monster van de rode verf mee terug naar Duitsland. Ze concluderen op basis van het fragment dat de piramides al ver voor Cheops zijn gebouwd.

Vooraanstaande archeologen doen de beweringen af als een samenzweringstheorie. Een geoloog stelde aan de hand van erosiepatronen echter vast dat de piramides van Gizeh en de Sfinx toebehoren aan een ‘verloren beschaving’ die 20.000 jaar geleden in de regio leefde.

Corrupte betalingen

De Duitse ambassade in Caïro heeft zich formeel gedistantieerd van de actie. Het Egyptische ministerie van Oudheden sprak van een ‘schending van het Oud-Egyptische erfgoed’. De studenten zullen bij terugkeer naar Egypte gelijk worden aangehouden op het vliegveld.

Ironisch genoeg kwam onlangs naar buiten dat de Egyptische oud-minister van Oudheden Zahi Hawass jarenlang corrupte betalingen heeft aangenomen. Hij was tot de afzetting van president Hosni Moebarak de baas over alles wat met het Oude Egypte te maken heeft.

Bron: News.com.au

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sander
Sander
10 jaren geleden

Oke, laten we dit even samenvatten. twee Duitse studenten zoeken aandacht voor een onderwerp waar duizenden mensen al onderzoek naar gedaan hebben, en tot eenzelfde conclusie zijn gekomen. Het gaat hier niet eens om egyptenaren, ik heb het over duizenden mensen van buiten egypte, nederlanders, belgen, duitsers, fransen, engelsen, etc. Al deze mensen hebben onderzoek gedaan naar het onderwerp, en kwamen vaak tot een antwoord dat, soms enigszins verschilde, maar nooit duizenden jaren.
Ik vind het prima dat mensen iets anders beweren, immers wat zou de wereld saai zijn als iedereen hetzelfde dacht. Maar iets tegen de wet in doen zonder aanleiding of harde feiten, dat is gewoon dom.

Overigens, wat is de link tussen corruptie en het onderwerp. En ik zie al helemaal niet in waarom dat ironisch zou moeten zijn? Zahi Hawass heeft immers weinig te maken met onderzoek naar de piramides van voor zijn tijd, waarin ook al redelijk goede schattingen en theoriën over de bouw gemaakt werden. (de theorie van herodotes volgens mij)

Steef
Steef
10 jaren geleden

Ja ja zo zie je maar weer, en ons word van alles op de mouw gespeld als we klein en groot zijn dat de piramides jonger zijn als wat er werkelijk waar is!Waarom word het verleden van de aarde en de rassen en reuzen die er leefden voor ons verzwegen wat mogen wij niet weten zijn we alleen maar goed om te werken en te luisteren naar al die onzin die je op school geleerd word en dan nog maar te zwijgen over de tv waar het nieuws kostelijk word voorgelezen als zijnde waar!!.De slaafjes moeten het maar pikken he die leugens. En je mond dicht houden want o wee als je te bijdehand word dan luisteren ze je af of ben je een gevaar!!En word je ergens weggestopt ,mensen volg je gevoel en niet de leer doe dat met alles keer op keer!Je gevoel heeft altijd gelijk!!

AwE130
AwE130
10 jaren geleden

Ja zo gaat dat als je niet luistert naar de NWO ja word verguisd en belachelijk gemaakt. Op het moment dat je met bewijs komt ben je een crimineel. Probeer eend een stukje maansteen te verkopen dat je van Neil Armstrong hebt gehad, kijk dit maar eens de NWO is in paniek. Hun leugens worden geopenbaard van de piramides tot de maanlandingen ze zullen er niet meer onderuit komen, wij de mensen die het door hebben worden luider en luider totdat er niks over zal blijven van die NWO als wat verwarde dwazen. Vele zijn niet meer bang van de NWO en ze worden overal voor aap gezet. Het is tijd broeders en zusters voor de openbaring en het eind van de NWO.
http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/149-moon-rock-drama-74-year-old-lady-probed

AwE130
AwE130
10 jaren geleden

[quote name=”Sander”]Oke, laten we dit even samenvatten. twee Duitse studenten zoeken aandacht voor een onderwerp waar duizenden mensen al onderzoek naar gedaan hebben, en tot eenzelfde conclusie zijn gekomen. Het gaat hier niet eens om egyptenaren, ik heb het over duizenden mensen van buiten egypte, nederlanders, belgen, duitsers, fransen, engelsen, etc. Al deze mensen hebben onderzoek gedaan naar het onderwerp, en kwamen vaak tot een antwoord dat, soms enigszins verschilde, maar nooit duizenden jaren.
Ik vind het prima dat mensen iets anders beweren, immers wat zou de wereld saai zijn als iedereen hetzelfde dacht. Maar iets tegen de wet in doen zonder aanleiding of harde feiten, dat is gewoon dom.

Overigens, wat is de link tussen corruptie en het onderwerp. En ik zie al helemaal niet in waarom dat ironisch zou moeten zijn? Zahi Hawass heeft immers weinig te maken met onderzoek naar de piramides van voor zijn tijd, waarin ook al redelijk goede schattingen en theoriën over de bouw gemaakt werden. (de theorie van herodotes volgens mij)[/quote]
Welke harde feiten zou jij willen gebruiken, daar ben ik toch wel heel benieuwd naar. Ik hoop dat je wat onderzoek hebt gedaan?

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x