Homepagina » Archeologie » Piramides van Gizeh ‘20.000 jaar geleden gebouwd door verloren beschaving’
Piramiden van Gizeh 20.000 jaar geleden gebouwd door verloren beschaving

Piramides van Gizeh ‘20.000 jaar geleden gebouwd door verloren beschaving’

Twee Duitse studenten hebben naar eigen zeggen bewijs verzameld waaruit blijkt dat de piramides van Gizeh tenminste 20.000 jaar oud zijn.

De Egyptische autoriteiten beschuldigen het tweetal van vandalisme. Volgens aanhangers van de theorie dat de piramides zijn neergezet door een verloren beschaving, is deze reactie onderdeel van een samenzwering.

De Duitse studenten hebben een oude cartouche meegenomen uit de Grote Piramide. De beschilderde cartouche, met daarop de naam van farao Cheops, zou aantonen dat de piramides rond de 26e eeuw voor Christus alleen zijn gerenoveerd. Ze stellen dat de datering van de piramides enkel en alleen is gebaseerd op de rode cartouche.

Erosiepatronen

De twee studenten van de Universiteit van Dresden namen een monster van de rode verf mee terug naar Duitsland. Ze concluderen op basis van het fragment dat de piramides al ver voor Cheops zijn gebouwd.

Vooraanstaande archeologen doen de beweringen af als een samenzweringstheorie. Een geoloog stelde aan de hand van erosiepatronen echter vast dat de piramides van Gizeh en de Sfinx toebehoren aan een ‘verloren beschaving’ die 20.000 jaar geleden in de regio leefde.

Corrupte betalingen

De Duitse ambassade in Caïro heeft zich formeel gedistantieerd van de actie. Het Egyptische ministerie van Oudheden sprak van een ‘schending van het Oud-Egyptische erfgoed’. De studenten zullen bij terugkeer naar Egypte gelijk worden aangehouden op het vliegveld.

Ironisch genoeg kwam onlangs naar buiten dat de Egyptische oud-minister van Oudheden Zahi Hawass jarenlang corrupte betalingen heeft aangenomen. Hij was tot de afzetting van president Hosni Moebarak de baas over alles wat met het Oude Egypte te maken heeft.

Bron: News.com.au

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Roeland schreef:

  Het zit zo:
  95% van de egyptologen zijn moslim.
  volgens hun geloof bestaat de Aarde nog niet zo lang.

  Als zij bewijs vinden dat de pyramides ouder zijn dan 5000 jaar… Dan zeggen ze eigelijk: De Koran zit er naast…

  En dat zouden ze NOOIT doen. Dan zeggen ze liever: Dit bewijs klopt niet. En als ze zeker zijn dat het bewijs WEL klopt, dan houden ze het gewoon lekker achter.

  Al komt er iemand die niet religieus is, en die bewijst dat de pyramides ouder zijn, dan zeggen alle Egyptologen: 95% van ons (de moslims) zegt dat jij debiel bent.

  Iedereen gelooft de Egyptologen; zij zijn immers de kenners EN dik in de meerderheid…

  Je kan dus bewijzen wat je wilt, als Allah de pyramides 5000 jaar oud wilt, dan zullen de Ehyptologen ervoor ZORGEN dat de pyramides 5000 jaar oud zijn.

  3 likes
 • Redice schreef:

  ach ja, de mens is gewoon te dom of te eigenwijs om toe te geven dat ze 20000 jaar geleden ingewikkelder constructies konden bouwen dan nu.
  doe de moeite en lees eens een boek met harde feiten én bewijzen dat dit echt zo is, bv “serpent in the sky” van John Anthony West..heel onze geschiedschrijving is verzonnen!

  2 likes
 • Steef schreef:

  Ja ja zo zie je maar weer, en ons word van alles op de mouw gespeld als we klein en groot zijn dat de piramides jonger zijn als wat er werkelijk waar is!Waarom word het verleden van de aarde en de rassen en reuzen die er leefden voor ons verzwegen wat mogen wij niet weten zijn we alleen maar goed om te werken en te luisteren naar al die onzin die je op school geleerd word en dan nog maar te zwijgen over de tv waar het nieuws kostelijk word voorgelezen als zijnde waar!!.De slaafjes moeten het maar pikken he die leugens. En je mond dicht houden want o wee als je te bijdehand word dan luisteren ze je af of ben je een gevaar!!En word je ergens weggestopt ,mensen volg je gevoel en niet de leer doe dat met alles keer op keer!Je gevoel heeft altijd gelijk!!

  1 likes
 • Peter Huizinga schreef:

  Mooi werk,

  Want de regering van Egypte houdt dit juist geheim, dat de beschaving veel ouder is, en dat deze beschaving van de mensen van Atlantis zijn.Het is inderdaad een feit, dat het ongeveer 20.000 jaar oud is.

  1 likes
 • bert schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Roeland”]Het zit zo:
  95% van de egyptologen zijn moslim.
  volgens hun geloof bestaat de Aarde nog niet zo lang.

  Als zij bewijs vinden dat de pyramides ouder zijn dan 5000 jaar… Dan zeggen ze eigelijk: De Koran zit er naast…

  En dat zouden ze NOOIT doen. Dan zeggen ze liever: Dit bewijs klopt niet. En als ze zeker zijn dat het bewijs WEL klopt, dan houden ze het gewoon lekker achter.

  Al komt er iemand die niet religieus is, en die bewijst dat de pyramides ouder zijn, dan zeggen alle Egyptologen: 95% van ons (de moslims) zegt dat jij debiel bent.

  Iedereen gelooft de Egyptologen; zij zijn immers de kenners EN dik in de meerderheid…

  Je kan dus bewijzen wat je wilt, als Allah de pyramides 5000 jaar oud wilt, dan zullen de Ehyptologen ervoor ZORGEN dat de pyramides 5000 jaar oud zijn.[/quote]Heb je enige bron waaruit blijkt dat 95% van de egyptologen moslim is?[/quote]

  95% is niet zeker, maar wel een grote meerderheid, kan ook niet anders in een moslim land.
  Zou toch raar zijn als de archeologen in Nederland niet voornamelijk christelijk/atheïst maar moslim zouden zijn.

  1 likes
 • Radjedef schreef:

  Even voor de duidelijkheid de twee amateur archeologen hebben geen oude cartouche meegenomen uit de Grote Piramide. Zij hebben monsters rode verf van de muur geschraapt waarmee de cartouche in de grote piramide op een muur boven het gestelde graf van Khufu is geverfd. Het is mij onduidelijk hoe hiermee kan worden aangetoond dat de piramide vele jaren ouder is dan veronderstelt. Er zijn namelijk meer cartouces met de naam van de Farao Khufu in de piramide gevonden. Ook op stenen die vrijwel niet bereikbaar waren. Echter deze stenen kunnen er later zijn opgezet door de geschiedvervalser Khufu. Ik ben erg benieuwd naar de onderzoeksresultaten van Dresden.

  1 likes
 • Ozzy schreef:

  Er zijn diverse theorieën over de piramides gebaseerd op verschillende vondsten. De meest logische theorie naar mijn mening is die waarin wetenschappers alle facetten hebben bekeken incl. de ligging van de Nijl. De Nijl heeft vroeger gestroomd langs de piramides, maar verplaatst zich continu een beetje. Ze hebben dit teruggerekend en kwamen tot de conclusie dat de piramides zo’n 26.000 jaar oud moeten zijn. Mede gezien de stand van de sterren op dat moment, die zichtbaar vanuit de smalle schachten zouden zijn (o.a. Sirius) en de stand van het sterrenbeeld Leeuw, zou dit ook zeer waarschijnlijk zijn (2x zo oud als menig wetenschapper dacht). De vondsten bij de piramides duiden ook op een technologie die een stuk geavanceerder is dan de technologie zoals wij die nu kennen. Hoe dan ook, de piramides blijven een interessant onderwerp waarbij geldt de onderste steen boven te krijgen 😉

  1 likes
 • Angeline schreef:

  Roeland, met alle respect maar waar in de Koran staat dat geschreven dat de pyramides maar 5000 jaar oud zijn ?

  1 likes
 • Sander schreef:

  Oke, laten we dit even samenvatten. twee Duitse studenten zoeken aandacht voor een onderwerp waar duizenden mensen al onderzoek naar gedaan hebben, en tot eenzelfde conclusie zijn gekomen. Het gaat hier niet eens om egyptenaren, ik heb het over duizenden mensen van buiten egypte, nederlanders, belgen, duitsers, fransen, engelsen, etc. Al deze mensen hebben onderzoek gedaan naar het onderwerp, en kwamen vaak tot een antwoord dat, soms enigszins verschilde, maar nooit duizenden jaren.
  Ik vind het prima dat mensen iets anders beweren, immers wat zou de wereld saai zijn als iedereen hetzelfde dacht. Maar iets tegen de wet in doen zonder aanleiding of harde feiten, dat is gewoon dom.

  Overigens, wat is de link tussen corruptie en het onderwerp. En ik zie al helemaal niet in waarom dat ironisch zou moeten zijn? Zahi Hawass heeft immers weinig te maken met onderzoek naar de piramides van voor zijn tijd, waarin ook al redelijk goede schattingen en theoriën over de bouw gemaakt werden. (de theorie van herodotes volgens mij)

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  Ja zo gaat dat als je niet luistert naar de NWO ja word verguisd en belachelijk gemaakt. Op het moment dat je met bewijs komt ben je een crimineel. Probeer eend een stukje maansteen te verkopen dat je van Neil Armstrong hebt gehad, kijk dit maar eens de NWO is in paniek. Hun leugens worden geopenbaard van de piramides tot de maanlandingen ze zullen er niet meer onderuit komen, wij de mensen die het door hebben worden luider en luider totdat er niks over zal blijven van die NWO als wat verwarde dwazen. Vele zijn niet meer bang van de NWO en ze worden overal voor aap gezet. Het is tijd broeders en zusters voor de openbaring en het eind van de NWO.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/149-moon-rock-drama-74-year-old-lady-probed

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  [quote name=”Sander”]Oke, laten we dit even samenvatten. twee Duitse studenten zoeken aandacht voor een onderwerp waar duizenden mensen al onderzoek naar gedaan hebben, en tot eenzelfde conclusie zijn gekomen. Het gaat hier niet eens om egyptenaren, ik heb het over duizenden mensen van buiten egypte, nederlanders, belgen, duitsers, fransen, engelsen, etc. Al deze mensen hebben onderzoek gedaan naar het onderwerp, en kwamen vaak tot een antwoord dat, soms enigszins verschilde, maar nooit duizenden jaren.
  Ik vind het prima dat mensen iets anders beweren, immers wat zou de wereld saai zijn als iedereen hetzelfde dacht. Maar iets tegen de wet in doen zonder aanleiding of harde feiten, dat is gewoon dom.

  Overigens, wat is de link tussen corruptie en het onderwerp. En ik zie al helemaal niet in waarom dat ironisch zou moeten zijn? Zahi Hawass heeft immers weinig te maken met onderzoek naar de piramides van voor zijn tijd, waarin ook al redelijk goede schattingen en theoriën over de bouw gemaakt werden. (de theorie van herodotes volgens mij)[/quote]
  Welke harde feiten zou jij willen gebruiken, daar ben ik toch wel heel benieuwd naar. Ik hoop dat je wat onderzoek hebt gedaan?

  0 likes
 • peter schreef:

  Sander, je samenvatting gaat er van uit dat de verschillende onderzoeken geen verschillen van duizenden jaren opleverden maar dat klopt simpelweg niet.

  Menig gevestigd archeologisch onderzoeker komt niet verder dan het begin der -islamitische ;)- tijden. Vergelijkbaar met het inpassen van dino’s in de werkelijkheid van christen fundi’s.

  Geologische tests wijzen eenvoudig uit wat deze twee studenten ook grofweg beweren.

  @[quote name=”Sander”]Oke, laten we dit even samenvatten. twee Duitse studenten zoeken aandacht voor een onderwerp waar duizenden mensen al onderzoek naar gedaan hebben, en tot eenzelfde conclusie zijn gekomen. Het gaat hier niet eens om egyptenaren, ik heb het over duizenden mensen van buiten egypte, nederlanders, belgen, duitsers, fransen, engelsen, etc. Al deze mensen hebben onderzoek gedaan naar het onderwerp, en kwamen vaak tot een antwoord dat, soms enigszins verschilde, maar nooit duizenden jaren.
  Ik vind het prima dat mensen iets anders beweren, immers wat zou de wereld saai zijn als iedereen hetzelfde dacht. Maar iets tegen de wet in doen zonder aanleiding of harde feiten, dat is gewoon dom.

  Overigens, wat is de link tussen corruptie en het onderwerp. En ik zie al helemaal niet in waarom dat ironisch zou moeten zijn? Zahi Hawass heeft immers weinig te maken met onderzoek naar de piramides van voor zijn tijd, waarin ook al redelijk goede schattingen en theoriën over de bouw gemaakt werden. (de theorie van herodotes volgens mij)[/quote]

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Steef”]Ja ja zo zie je maar weer, en ons word van alles op de mouw gespeld als we klein en groot zijn dat de piramides jonger zijn als wat er werkelijk waar is!Waarom word het verleden van de aarde en de rassen en reuzen die er leefden voor ons verzwegen wat mogen wij niet weten zijn we alleen maar goed om te werken en te luisteren naar al die onzin die je op school geleerd word en dan nog maar te zwijgen over de tv waar het nieuws kostelijk word voorgelezen als zijnde waar!!.De slaafjes moeten het maar pikken he die leugens. En je mond dicht houden want o wee als je te bijdehand word dan luisteren ze je af of ben je een gevaar!!En word je ergens weggestopt ,mensen volg je gevoel en niet de leer doe dat met alles keer op keer!Je gevoel heeft altijd gelijk!![/quote]
  Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.

  0 likes
 • cheop schreef:

  hoezo is dit nieuw en of nieuws ?
  misschien nieuw voor deze twee duitsers en vele miljarden mensen .
  maar dit was allang bekend !

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Roeland”]Het zit zo:
  95% van de egyptologen zijn moslim.
  volgens hun geloof bestaat de Aarde nog niet zo lang.

  Als zij bewijs vinden dat de pyramides ouder zijn dan 5000 jaar… Dan zeggen ze eigelijk: De Koran zit er naast…

  En dat zouden ze NOOIT doen. Dan zeggen ze liever: Dit bewijs klopt niet. En als ze zeker zijn dat het bewijs WEL klopt, dan houden ze het gewoon lekker achter.

  Al komt er iemand die niet religieus is, en die bewijst dat de pyramides ouder zijn, dan zeggen alle Egyptologen: 95% van ons (de moslims) zegt dat jij debiel bent.

  Iedereen gelooft de Egyptologen; zij zijn immers de kenners EN dik in de meerderheid…

  Je kan dus bewijzen wat je wilt, als Allah de pyramides 5000 jaar oud wilt, dan zullen de Ehyptologen ervoor ZORGEN dat de pyramides 5000 jaar oud zijn.[/quote]Heb je enige bron waaruit blijkt dat 95% van de egyptologen moslim is?

  0 likes
 • Gilly1973 schreef:

  Even off topic, hier in Leiden zijn ze weer aardig aan het sprayen, die vliegtuigen dan…. spinnenwebben, zonde van zo’n onbewolkte dag…. ze zullen er wel weer een verklaring voor hebben tijdens het weerbericht…dream on

  0 likes
 • shake schreef:

  Was(is)er dan toch een Anunnaki.

  0 likes
 • Sid schreef:

  De pyramides zijn minstens 200.000 jaar oud! de Spynx is nog ouder en verbergt de geheimen.

  0 likes
 • Sander schreef:

  [quote name=”Redice”]ach ja, de mens is gewoon te dom of te eigenwijs om toe te geven dat ze 20000 jaar geleden ingewikkelder constructies konden bouwen dan nu.
  doe de moeite en lees eens een boek met harde feiten én bewijzen dat dit echt zo is, bv “serpent in the sky” van John Anthony West..heel onze geschiedschrijving is verzonnen![/quote]

  Want de piramides zijn ingewikkelder dan, huidige gebouwen? Interessante bewering, maar heb je ook de argumenten om je mening te kunnen verklaren?

  Wil je nu werkelijk beweren dat de piramides ingewikkelder zijn dan bijvoorbeeld de Burj Khalifa.

  Misschien bedoel je dat het een knappe prestatie is voor die tijd, en de kennis die men toen had. In dat geval zou je gelijk hebben. Maar zo ingewikkelde zijn de piramides niet, er zijn ook genoeg namaak piramides gemaakt in de afgelopen millennia.

  0 likes
 • De vandalisten zijn , reeds opgepakt , in het bezit van een khufut.

  [quote name=”Radjedef”]Even voor de duidelijkheid de twee amateur archeologen hebben geen oude cartouche meegenomen uit de Grote Piramide. Zij hebben monsters rode verf van de muur geschraapt waarmee de cartouche in de grote piramide op een muur boven het gestelde graf van Khufu is geverfd. Het is mij onduidelijk hoe hiermee kan worden aangetoond dat de piramide vele jaren ouder is dan veronderstelt. Er zijn namelijk meer cartouces met de naam van de Farao Khufu in de piramide gevonden. Ook op stenen die vrijwel niet bereikbaar waren. Echter deze stenen kunnen er later zijn opgezet door de geschiedvervalser Khufu. Ik ben erg benieuwd naar de onderzoeksresultaten van Dresden.[/quote]

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Gilly1973″]Even off topic, hier in Leiden zijn ze weer aardig aan het sprayen, die vliegtuigen dan…. spinnenwebben, zonde van zo’n onbewolkte dag…. ze zullen er wel weer een verklaring voor hebben tijdens het weerbericht…dream on[/quote]
  Gilly niet voor het een en ander het is 2013Geintje. En Ison is op koers na een dansje met Helios te hebben gemaakt en gezellig een giga partij energie samen hebben los gelaten richting de aarde.En er komt nog veel meer van de zon En dat moet toch tegen gehouden worden of in ieder geval vertraagd.want anders word de massa te snel wakker.Volgens mijn bron aan de andere kant van het leven zijn de piramide,s al 650.000jaar oud.En die is onpartijdig.Hij werkt niet bij en voor nasa.Wat wel mooi was vanavond tussen 18 en 20 uur hier. De hele sterrenhemel was te zien en zuid/west Venus met de new Jerusalem er onder geparkeerd.Schitterend om te zien.zo ook 30 oct goed te zien met veel rode lichten er om heen.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Gilly1973″]Even off topic, hier in Leiden zijn ze weer aardig aan het sprayen, die vliegtuigen dan…. spinnenwebben, zonde van zo’n onbewolkte dag…. ze zullen er wel weer een verklaring voor hebben tijdens het weerbericht…dream on[/quote]

  Hier in Drenthe is men ook op deze heldere dag Chemtrails aan het sproeien.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Steef”]Ja ja zo zie je maar weer, en ons word van alles op de mouw gespeld als we klein en groot zijn dat de piramides jonger zijn als wat er werkelijk waar is!Waarom word het verleden van de aarde en de rassen en reuzen die er leefden voor ons verzwegen wat mogen wij niet weten zijn we alleen maar goed om te werken en te luisteren naar al die onzin die je op school geleerd word en dan nog maar te zwijgen over de tv waar het nieuws kostelijk word voorgelezen als zijnde waar!!.De slaafjes moeten het maar pikken he die leugens. En je mond dicht houden want o wee als je te bijdehand word dan luisteren ze je af of ben je een gevaar!!En word je ergens weggestopt ,mensen volg je gevoel en niet de leer doe dat met alles keer op keer!Je gevoel heeft altijd gelijk!![/quote]
  Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.[/quote]

  Och jee poogt u alweer te debunkeren meneer Wesley. Of het verhaal waar is dat die piramiden op plateau Gizeh werkelijk zo oud zijn (20.000 jaar) weet ik niet maar uitsluiten doe ik dat zeker niet.

  0 likes
 • Redice schreef:

  [quote name=”Sander”][quote name=”Redice”]ach ja, de mens is gewoon te dom of te eigenwijs om toe te geven dat ze 20000 jaar geleden ingewikkelder constructies konden bouwen dan nu.
  doe de moeite en lees eens een boek met harde feiten én bewijzen dat dit echt zo is, bv “serpent in the sky” van John Anthony West..heel onze geschiedschrijving is verzonnen![/quote]

  Want de piramides zijn ingewikkelder dan, huidige gebouwen? Interessante bewering, maar heb je ook de argumenten om je mening te kunnen verklaren?

  Wil je nu werkelijk beweren dat de piramides ingewikkelder zijn dan bijvoorbeeld de Burj Khalifa.

  Misschien bedoel je dat het een knappe prestatie is voor die tijd, en de kennis die men toen had. In dat geval zou je gelijk hebben. Maar zo ingewikkelde zijn de piramides niet, er zijn ook genoeg namaak piramides gemaakt in de afgelopen millennia.[/quote]
  jij moet dringend dat boek dus eens lezen en dan nog eens beweren dat de piramides eenvoudig te maken zijn..

  0 likes
 • Eddie schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Steef”]Ja ja zo zie je maar weer, en ons word van alles op de mouw gespeld als we klein en groot zijn dat de piramides jonger zijn als wat er werkelijk waar is!Waarom word het verleden van de aarde en de rassen en reuzen die er leefden voor ons verzwegen wat mogen wij niet weten zijn we alleen maar goed om te werken en te luisteren naar al die onzin die je op school geleerd word en dan nog maar te zwijgen over de tv waar het nieuws kostelijk word voorgelezen als zijnde waar!!.De slaafjes moeten het maar pikken he die leugens. En je mond dicht houden want o wee als je te bijdehand word dan luisteren ze je af of ben je een gevaar!!En word je ergens weggestopt ,mensen volg je gevoel en niet de leer doe dat met alles keer op keer!Je gevoel heeft altijd gelijk!![/quote]
  Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.[/quote]

  Mag ik je even debunken: Gevoel is …..
  “intuïtie
  Onmiddellijk als bij ingeving verkregen inzicht in het wezen van de dingen. Het is een manier van kennen die volstrekt buiten het begripsmatige denken en het stap voor stap redeneren om gaat.”
  http://www.cultureelwoordenboek.nl/index.php?lem=3814

  Maar daar zal een stap voor stap denker afhaken en gaan kleineren ( pietpraat ).

  0 likes
 • karel schreef:

  echt nieuw is dit niet, het is al veel langer duidelijk dat de piramiden afstammen van voor de tijd van de Egyptenaren, je kan je alleen maar afvragen waarom mensen in leugens blijven geloven

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Wesley”][quote name=”Steef”]Ja ja zo zie je maar weer, en ons word van alles op de mouw gespeld als we klein en groot zijn dat de piramides jonger zijn als wat er werkelijk waar is!Waarom word het verleden van de aarde en de rassen en reuzen die er leefden voor ons verzwegen wat mogen wij niet weten zijn we alleen maar goed om te werken en te luisteren naar al die onzin die je op school geleerd word en dan nog maar te zwijgen over de tv waar het nieuws kostelijk word voorgelezen als zijnde waar!!.De slaafjes moeten het maar pikken he die leugens. En je mond dicht houden want o wee als je te bijdehand word dan luisteren ze je af of ben je een gevaar!!En word je ergens weggestopt ,mensen volg je gevoel en niet de leer doe dat met alles keer op keer!Je gevoel heeft altijd gelijk!![/quote]
  Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.[/quote]

  Och jee poogt u alweer te debunkeren meneer Wesley. Of het verhaal waar is dat die piramiden op plateau Gizeh werkelijk zo oud zijn (20.000 jaar) weet ik niet maar uitsluiten doe ik dat zeker niet.[/quote]Ik heb me helemaal niet uitgelaten over hoe oud de pyramides zijn.

  0 likes
 • biko steve schreef:

  [quote name=”Eddie”][quote name=”Wesley”][quote name=”Steef”]Ja ja zo zie je maar weer, en ons word van alles op de mouw gespeld als we klein en groot zijn dat de piramides jonger zijn als wat er werkelijk waar is!Waarom word het verleden van de aarde en de rassen en reuzen die er leefden voor ons verzwegen wat mogen wij niet weten zijn we alleen maar goed om te werken en te luisteren naar al die onzin die je op school geleerd word en dan nog maar te zwijgen over de tv waar het nieuws kostelijk word voorgelezen als zijnde waar!!.De slaafjes moeten het maar pikken he die leugens. En je mond dicht houden want o wee als je te bijdehand word dan luisteren ze je af of ben je een gevaar!!En word je ergens weggestopt ,mensen volg je gevoel en niet de leer doe dat met alles keer op keer!Je gevoel heeft altijd gelijk!![/quote]
  Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.[/quote]

  Mag ik je even debunken: Gevoel is …..
  “intuïtie
  Onmiddellijk als bij ingeving verkregen inzicht in het wezen van de dingen. Het is een manier van kennen die volstrekt buiten het begripsmatige denken en het stap voor stap redeneren om gaat.”
  http://www.cultureelwoordenboek.nl/index.php?lem=3814

  Maar daar zal een stap voor stap denker afhaken en gaan kleineren ( pietpraat ).[/quote]

  Intutitie is niet hetzelfde als gevoel.
  Puur alleen gevoel zit er overigens heel vaak naast in de praktijk. Om tot een balans te komen moeten denken en voelen samenwerken.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Eddie”][quote name=”Wesley”][quote name=”Steef”]Ja ja zo zie je maar weer, en ons word van alles op de mouw gespeld als we klein en groot zijn dat de piramides jonger zijn als wat er werkelijk waar is!Waarom word het verleden van de aarde en de rassen en reuzen die er leefden voor ons verzwegen wat mogen wij niet weten zijn we alleen maar goed om te werken en te luisteren naar al die onzin die je op school geleerd word en dan nog maar te zwijgen over de tv waar het nieuws kostelijk word voorgelezen als zijnde waar!!.De slaafjes moeten het maar pikken he die leugens. En je mond dicht houden want o wee als je te bijdehand word dan luisteren ze je af of ben je een gevaar!!En word je ergens weggestopt ,mensen volg je gevoel en niet de leer doe dat met alles keer op keer!Je gevoel heeft altijd gelijk!![/quote]
  Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.[/quote]

  Mag ik je even debunken: Gevoel is …..
  “intuïtie
  Onmiddellijk als bij ingeving verkregen inzicht in het wezen van de dingen. Het is een manier van kennen die volstrekt buiten het begripsmatige denken en het stap voor stap redeneren om gaat.”
  http://www.cultureelwoordenboek.nl/index.php?lem=3814

  Maar daar zal een stap voor stap denker afhaken en gaan kleineren ( pietpraat ).[/quote]
  Daar haak ik inderdaad af. Dit is puur gezemel, leuk voor mensen die de realiteit niet onder ogen kunnen zien, maar heeft niets met waarheid te maken.

  En sinds wanneer is het “cultureel woordenboek” een relevantie autoriteit?

  0 likes
 • Sander schreef:

  [quote name=”Redice”][quote name=”Sander”][quote name=”Redice”]ach ja, de mens is gewoon te dom of te eigenwijs om toe te geven dat ze 20000 jaar geleden ingewikkelder constructies konden bouwen dan nu.
  doe de moeite en lees eens een boek met harde feiten én bewijzen dat dit echt zo is, bv “serpent in the sky” van John Anthony West..heel onze geschiedschrijving is verzonnen![/quote]

  Want de piramides zijn ingewikkelder dan, huidige gebouwen? Interessante bewering, maar heb je ook de argumenten om je mening te kunnen verklaren?

  Wil je nu werkelijk beweren dat de piramides ingewikkelder zijn dan bijvoorbeeld de Burj Khalifa.

  Misschien bedoel je dat het een knappe prestatie is voor die tijd, en de kennis die men toen had. In dat geval zou je gelijk hebben. Maar zo ingewikkelde zijn de piramides niet, er zijn ook genoeg namaak piramides gemaakt in de afgelopen millennia.[/quote]
  jij moet dringend dat boek dus eens lezen en dan nog eens beweren dat de piramides eenvoudig te maken zijn..[/quote]

  Beweer ik ergens dat de piramides eenvoudig te maken zijn dan?

  0 likes
 • Edwin schreef:

  [quote name=”Wesley”]
  Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.[/quote]
  Hou jij je maar wanhopig vast aan een realiteit die niet bestaat als iets dat buiten jou bestaat.
  Er IS geen objectieve werkelijkheid.
  Alles wat je om je heen ziet is een afspiegeling/projectie van wat je zelf bent.
  Als persoon A en B een waarneming hebben, en hun omschrijving stemt met elkaar overeen, dan zijn ze het dus met elkaar eens dat hetgeen dat ze waarnemen ECHT is, en dus Realiteit is.
  Totdat ze benaderd worden meerdere personen die beweren iets compleet anders te zien dan wat A en B aanvankelijk dachten te zien.Wat eerst reëel bleek te zijn veranderde vervolgens weer in een illusie.
  Mijn stelling is dus: Er is geen objectieve werkelijkheid of waarheid. Alles wat we zien,horen, en voelen is onderhevig aan HOE we het zien,horen en voelen, en DAT bepaalt onze werkelijkheid. Of we datgene wat we waar-nemen voor “WAAR”/-of “Niet Waar” aannemen wordt altijd door onszelf (de Waarnemer) bepaald.Een objectieve Waarheid of realiteit bestaat dus niet, ALLES is subjectief.Dat wat we zien staat niet los van ons zelf, wat we zien en wie we zijn IS EEN. Over wie je het ook hebt, je hebt het dus altijd over jezelf.
  Je praat over New-Age gezever…
  Denk je niet dat anderen jouw gepraat eveneens als “gezever” zullen ervaren?
  Me dunkt van wel meneer Wesley.

  Iao Abraxas

  0 likes
 • theo schreef:

  [quote name=”Edwin”][quote name=”Wesley”]
  Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.[/quote]
  Hou jij je maar wanhopig vast aan een realiteit die niet bestaat als iets dat buiten jou bestaat.
  Er IS geen objectieve werkelijkheid.
  Alles wat je om je heen ziet is een afspiegeling/projectie van wat je zelf bent.
  Als persoon A en B een waarneming hebben, en hun omschrijving stemt met elkaar overeen, dan zijn ze het dus met elkaar eens dat hetgeen dat ze waarnemen ECHT is, en dus Realiteit is.
  Totdat ze benaderd worden meerdere personen die beweren iets compleet

  […]dus altijd over jezelf.

  Je praat over New-Age gezever…
  Denk je niet dat anderen jouw gepraat eveneens als “gezever” zullen ervaren?
  Me dunkt van wel meneer Wesley.

  Iao Abraxas[/quote]
  De wáárgenomen realiteit is subjectief. Maar het is een subjectieve waarneming van een obejctieve realiteit. Dé objectieve realiteit.
  Die is meetbaar. In tegenstelling tot een gevoel.

  Wat dat betreft heeft Wesley gewoon gelijk.
  Als ik nu zeg dat míjn gevoel zegt dat de piramides 250.000 jaar oud zijn, dan is dat ‘slechts’ een gevoel.
  Gebaseerd op niets. Het is dus zéker geen waarheid, realiteit of feit. Het is slechts een gevoel.
  Als jouw gevoel zegt dat ze in 1850 gemaakt zijn, dan zullen we dat gevoel moeten omzetten in een onderzoek, op zoek naar feiten, objectief aantonen dus. En het gevoel er buiten laten, want dat toont niets aan, wat de leeftijd van de piramides betreft.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Edwin”][quote name=”Wesley”]
  Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.[/quote]

  Mijn stelling is dus: [/quote]
  En met welke autoriteit denk jij stellingen te kunnen poneren die rechtstreeks tegen de alledaagse praktijk in gaan? Welke studie heb jij gevolgd of welk onderzoek heb jij verricht dat jij denkt dat jij even kunt bepalen dat realiteit niet bestaat?

  Het is leuk je stelling, hij raakt alleen kant noch wal.

  Praktijkvoorbeeld: toen mijn vriendin zwanger was had mijn moeder het gevoel dat het een jongetje zou worden. Het werd een meisje.

  Gevoel zegt: jongetje
  Realiteit zegt: meisje
  Jij zegt: voor jou een meisje voor je moeder een jongetje.

  En ja, dat is prietpraat want mijn kind is toch echt een meisje.

  Hieruit kunnen we 2 dingen concluderen:

  – het gevoel zat er naast
  – mijn kind is echt voor iedereen een meisje, als iemand denkt dat het een jongetje is moet die persoon zich na laten kijken.

  0 likes
 • Edwin schreef:

  [quote name=”Wesley”]

  Het is leuk je stelling, hij raakt alleen kant noch wal.

  [/quote]

  Deze realiteit had niet bestaan voor jou als jij als waarnemer deze niet had waargenomen.Deze tekst had ook niet bestaan als jij deze niet had gelezen.
  Je snapt de strekking niet van de inhoud.
  Je bent wat je ziet.Door deze tekst te lezen bestaat deze nu voor jou en heb je dus deze zelf gecreëerd, en mij dus ook.
  Jouw realiteit is mijn realiteit en deze had niet bestaan als ik deze niet had waargenomen. Jij bent dus een andere ik en vice versa.
  Wat ik zie: ik ben dat
  Eenheid , zo moeilijk is dat toch niet?
  De prietpraat die je dus bij mij denkt te kunnen concluderen is dus gelijk aan dezelfde prietpraat die jij voortbrengt.
  Dom hè? Je eigen schuld dat je mijn tekst leest en als kortzichtig heb bestempeld, zo heb je jezelf dus met jouw eigen kortzichtigheid geconfronteerd via mijn tekst. Aangezien je niet deze kortzichtigheid bij jezelf wenst te zien (want jij bent volgens jezelf WEL wakker)heb je er dus een grote behoefte aan om New Agers systematisch erop te wijzen dat ze kortzichtig zijn en prietpraat verkopen. Voor mij bestaat DE waarheid niet als iets objectiefs, er is dus ook niets te bewijzen. en jij kan dus ook niets bewijzen.Evenmin is het dus andersom gezien mijn intentie om jou iets te bewijzen, daar er niets valt te bewijzen.
  Is er geen respons op jouw reactie dan is het simpelweg omdat ik deze dan niet heb gelezen, en voor mij dus ook niet bestaat.

  Iao Abraxas

  0 likes
 • Cathy schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Edwin”][quote name=”Wesley”]
  Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.[/quote]

  Mijn stelling is dus: [/quote]
  En met welke autoriteit denk jij stellingen te kunnen poneren die rechtstreeks tegen de alledaagse praktijk in gaan? Welke studie heb jij gevolgd of welk onderzoek heb jij verricht dat jij denkt dat jij even kunt bepalen dat realiteit niet bestaat?

  Het is leuk je stelling, hij raakt alleen kant noch wal.

  Praktijkvoorbeeld: toen mijn vriendin zwanger was had mijn moeder het gevoel dat het een jongetje zou worden. Het werd een meisje.

  Gevoel zegt: jongetje
  Realiteit zegt: meisje
  Jij zegt: voor jou een meisje voor je moeder een jongetje.

  En ja, dat is prietpraat want mijn kind is toch echt een meisje.

  Hieruit kunnen we 2 dingen concluderen:

  – het gevoel zat er naast
  – mijn kind is echt voor iedereen een meisje, als iemand denkt dat het een jongetje is moet die persoon zich na laten kijken.[/quote]
  tja er zijn toch vrouwen met mannelijke hormonen en anders om als je zwanger bent kun je toch niet aan voelen of het een meisje of een jongen word duh .vroeger zeiden ze ook tegen mij dat ik net een kwaaie jongen was .Maar nu de laatste 10 jaar zijn ze er achter gekomen dat er bij mensen een te veel of een te weinig van zo een hormoon in zit .Dit weet nu toch onderhand de grootste boer die er rond loopt ? Kun je dit aan de buitenkant zien ? Nee dus .

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Edwin”][quote name=”Wesley”]
  Dat je gevoel altijd gelijk heeft is natuurlijk prietpraat van de bovenste plank. Leuk voor new age zemelaars, maar heeft natuurlijk niets met de realiteit te maken. Aangezien gevoel een puur subjectief iets is, is dat voor iedereen persoonlijk. En niet iedereen kan altijd gelijk hebben. Jammer maar zo is het leven. Mijn gevoel kan A zeggen, jouw gevoel kan B zeggen. Maar de realiteit kan niet A en B tegelijk zijn.[/quote]

  Mijn stelling is dus: [/quote]
  En met welke autoriteit denk jij stellingen te kunnen poneren die rechtstreeks tegen de alledaagse praktijk in gaan? Welke studie heb jij gevolgd of welk onderzoek heb jij verricht dat jij denkt dat jij even kunt bepalen dat realiteit niet bestaat?

  Het is leuk je stelling, hij raakt alleen kant noch wal.

  Praktijkvoorbeeld: toen mijn vriendin zwanger was had mijn moeder het gevoel dat het een jongetje zou worden. Het werd een meisje.

  Gevoel zegt: jongetje
  Realiteit zegt: meisje
  Jij zegt: voor jou een meisje voor je moeder een jongetje.

  En ja, dat is prietpraat want mijn kind is toch echt een meisje.

  Hieruit kunnen we 2 dingen concluderen:

  – het gevoel zat er naast
  – mijn kind is echt voor iedereen een meisje, als iemand denkt dat het een jongetje is moet die persoon zich na laten kijken.[/quote]
  Niemand schijnt in dezer te beseffen dat ieder mens zowel mannelijk als vrouwelijke genen in zich heeft.Als de moeder echt haar gevoel heeft gevolgd zal de mannelijke kant van dat meisje kunnen gaan overheersen.En op een gegeven moment kiezen voor een vrouw/vrouw relatie.Verder niets mis mee.gevoel is niet tegen te houden.

  0 likes
 • peter schreef:

  [quote name=”Angeline”]Roeland, met alle respect maar waar in de Koran staat dat geschreven dat de pyramides maar 5000 jaar oud zijn ?[/quote]
  Dat staat er niet. Wel wordt in bepaalde kringen beweerd dat volgens de koran/islam de aarde 5000 jaar oud zou zijn.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”pietje bell”][quote name=”Wesley”][quote name=”Edwin”][quote name=”Wesley”]
  Dat zijn.[/quote]

  Mijn stelling is dus: [/quote]
  En met welke autoriteit denk jij

  Het is leuk je stelling, hij raakt alleen kant noch wal.

  Praktijkvoorbeeld: toen mijn vriendin zwanger was had mijn moeder het gevoel dat het een jongetje zou worden. Het werd een meisje.

  Gevoel zegt: jongetje
  Realiteit zegt: meisje
  Jij zegt: voor jou een meisje voor je moeder een jongetje.

  En ja, dat is prietpraat want mijn kind is toch echt een meisje.

  Hieruit kunnen we 2 dingen concluderen:

  – het gevoel zat er naast
  – mijn kind is echt voor iedereen een meisje, als iemand denkt dat het een jongetje is moet die persoon zich na laten kijken.[/quote]
  Niemand schijnt in dezer te beseffen dat ieder mens zowel mannelijk als vrouwelijke genen in zich heeft.Als de moeder echt haar gevoel heeft gevolgd zal de mannelijke kant van dat meisje kunnen gaan overheersen.En op een gegeven moment kiezen voor een vrouw/vrouw relatie.Verder niets mis mee.gevoel is niet tegen te houden.[/quote]
  Als iemand gewoon heeft opgelet bij biologie en dan specifiek het hoofdstuk “voortplanting” dan weet die persoon uiteraard dat iedereen mannelijke en vrouwelijke genen heeft. Anders zou een dochter nooit de haarkleur van haar vader kunnen krijgen en een zoon nooit de kleur ogen van zijn moeder.

  Wat dat met deze discussie te maken heeft weet ik niet.

  Op de ongelofelijke nonsens die je verkondigt ten aanzien van het al dan niet lesbisch worden van een dochter ga ik niet eens in. Die discussie is hier 50 jaar geleden al gevoerd en professor Swaab heeft al lang het bewijs geleverd hoe het werkelijk zit. Ik vind het eigenlijk ronduit schokkend dat je het hier neer durft te zetten.

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”pietje bell”]
  Niemand schijnt in dezer te beseffen dat ieder mens zowel mannelijk als vrouwelijke genen in zich heeft.Als de moeder echt haar gevoel heeft gevolgd zal de mannelijke kant van dat meisje kunnen gaan overheersen.En op een gegeven moment kiezen voor een vrouw/vrouw relatie.Verder niets mis mee.gevoel is niet tegen te houden.[/quote]

  Maar het feit dat gevoel niet overeen hoeft te komen met de realiteit blijft overeind staan, en jouw nogal vergezochte theorie verandert daar niets aan.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronamaatregelen

  Duitse advocaten strijden tegen coronamaatregelen: ‘We staan niet alleen, we zijn met velen’

  De Duitse advocate Beate Bahner baarde begin ...

  >