Homepagina » Buitenland » Griekenland stelt prioriteiten en koopt voor 13 miljoen euro munitie

Griekenland stelt prioriteiten en koopt voor 13 miljoen euro munitie

Grieken hebben in de afgelopen dagen massaal geld van hun bankrekeningen gehaald. Volgens bankiers zien de grote banken dagelijks 500 tot 800 miljoen euro aan tegoeden verdwijnen.

Het complete Griekse gezondheidssysteem is failliet. De Grieken zitten volledig aan de grond.

Afgelopen maart werd overeenstemming bereikt over een noodpakket van 130 miljard euro. Wat doet de overheid met dit geleende geld? Schuldencrisis of niet, de Griekse overheid gaat voor ruim 13 miljoen euro munitie bestellen in Nederland. Dat besluit werd gisteren bekendgemaakt na overleg tussen ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie.

De aankoop was al in maart door het toenmalige parlement beklonken. De munitie is bedoeld voor Leopardtanks.

Hamstergedrag

Ondertussen blijven Grieken massaal geld opnemen, overboeken of doorsluizen naar valutabeleggingen. Ook steken ze het in Duitse en Amerikaanse staatsobligaties en obligaties van de Europese Investeringsbank. Winkeliers signaleren een hamstergedrag bij de Griekse bevolking.

De Grieken die morgen gaan stemmen, kunnen slechts kiezen uit twee kwaden. Linksom of rechtsom, ze zullen er altijd armer door worden. De verkiezingsuitslag kan de opmaat zijn voor een Grieks vertrek uit de euro, gevolgd door het omvallen van andere zwakke eurolanden als Spanje, en misschien zelfs van de euro.

Onzekerheid

Aan de ene kant staan partijen die bereid zijn hun oren te laten hangen naar Europa en waarde hechten aan de leningen die Europa Griekenland in het vooruitzicht stelt. Die moeten Griekenland in staat stellen zijn torenhoge schuld te betalen. Daar tegenover staan partijen die weigeren aan de bezuinigingseisen van Europa te voldoen. Ze zijn bereid te accepteren dat Griekenland geen financiële noodhulp meer krijgt en mogelijk zelfs uit de euro moet stappen. De nieuwe drachme zal uit geldgebrek drastisch devalueren waardoor de armoede alleen maar toeneemt.

In oktober vorig jaar besloot Griekenland al 400 Abramstanks te kopen. De Griekse regering moest nog wel even beslissen of het de tanks voor enkele tientallen miljoenen euro’s zou gaan moderniseren, of dat de tanks worden ge-upgrade naar een hoger niveau. Het is dus niet alleen de Griekse bevolking die voor een zeer lastige keuze staat.

Indonesië

En Nederland vindt het allemaal prima. Het plots uitermate slagvaardige kabinet wilde afgelopen maand ook al, tegen de zin van de Tweede Kamer, overtollige tanks leveren aan Indonesië. Minister Hans Hillen van Defensie ziet de opbrengst van 200 miljoen euro als een leuke bijverdienste. Hillen (‘Als koopman heb ik geen moraal’) is de drijvende kracht achter de beoogde transactie.

Zijn collega Uri Rosenthal zei dat de verkoop van de Leopardtanks zo goed als rond is. In zowel Indonesië als Nederland klonken protesten tegen de aanschaf van de tanks, mede omdat ze niet geschikt zouden zijn.

Nederland staat in de top 10 van grootste wapenhandelaren ter wereld. Smeergeld wordt door onze banksystemen gesluisd. Waarom zijn Nederland en het demissionaire kabinet Rutte nog altijd betrokken bij het JSF-project? Wat moeten we met het duurste gevechtstoestel ooit gebouwd dat veel minder goed functioneert dan het vliegtuig dat vervangen wordt?

Volgens het Zweedse onderzoeksbureau Sipri is de internationale wapenhandel weer bijna op het niveau van de Koude Oorlog. De Nederlandse wapenexport groeide vorig jaar met 22 procent naar 408 miljoen euro. Door de transactie met Indonesië kan het land haar positie in de top 10 van grootste wapenhandelaren aanzienlijk verstevigen.

Ondertussen in Griekenland. Medicijnen raken op, veerboten varen niet meer, aanvallen op migranten en onzekerheid over de energievoorziening. Ach, gelukkig hebben we het EK nog.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

38 reacties

 1. Tanks ?? Gaat men die straks in de straten laten rijden wanneer er daar grootschalige rellen uitbreken ??

  0 likes
 2. “Wat doet de overheid met dit geleende geld? Schuldencrisis of niet, de Griekse overheid gaat voor ruim 13 miljoen euro munitie bestellen in Nederland.” Hè??? Voor wie of wat? Zij willen toch zeker niet het eigen volk beschieten wat er straks op straat gaat demonstreren om de politieke en financiele machthebbers omver te waaien? Verontrustend allemaal… Best walgelijk trouwens om te weten dat NL bij de grote wapenhandel zit. Een rare kliek zit er aan het roer – hier en overal. Bah!

  0 likes
 3. Ja als je je er echt in verdiept hoe vreselijk verknipt deze wereld in elkaar zit, wordt je er letterlijk depressief van! Ik ben blij dat de griekse bevolking hun krachten weten te bundelen en hun regering laten zien hoe het ook kan. Maar zoals in ( bijna) elk land ter wereld interesseert het de regering niet hoe het met de bevolking gaat, en hoe hard de bevolking geraakt wordt door de maatregelen van diens regering. Zolang de “hoogwaardigheids bekleders” hun eigen zakken kunnen blijven vullen en hun manier van leven in stand kunnen houden, zal hun houding naar diens volk echt niet veranderen.

  Gelukkig is de mensheid aan het wakker worden. Goed boek ook trouwens, Marcel Messing : Worden wij wakker?

  Veel liefs,
  Kahlan

  0 likes
 4. @1 Robin Hood: Je moet je gekregen geld, wat je nooit weer terug kan betalen, toch veilig stellen he??De bevolking lust haar regering straks met huid en haar!!Maar er zijn ook slimme Grieken die nu al een eigen distributie systeem opzetten, zodat hun levensbehoeften veilig zijn gesteld.Je zal maar een Griekse burger zijn, met haar soep zooi regering.

  0 likes
 5. heeft iemand zich al beseft dat dit een van de eisen was die de landen die griekenland geld hebben geleend hebben gesteld?

  0 likes
 6. @2 Sus: Volg het geld, en de beerput wordt groter en groter.Kijk ook eens waar onze grote bankiers hun investeringen in doen, en half Nederland wordt onpasselijk!!Je hoeft alleen maar het geld te volgen.That,s all.

  0 likes
 7. Mmmmm. Het is natuurlijk wel een verhaal voorgeschoteld door de VOLKSKRANT.
  Dus wat is nu wel waar en wat nu weer niet.

  0 likes
 8. tanks,munitie en binnekort cker verplichte dienstplicht.

  lijkt er op dat ze aan het voorbereiden zijn op iets groots.

  0 likes
 9. “WEG MET ALLE WAPENS IN DE WERELD!”
  Mensen die wapens en munitie verkopen zijn even schuldig aan het geweld dan zij die er gebruik van maken.
  Regering, waarom besteedt u het geld niet ter bevordering van de wereldvrede???

  0 likes
 10. [quote name=”Sipco”]@1 Robin Hood: Je moet je gekregen geld, wat je nooit weer terug kan betalen, toch veilig stellen he??De bevolking lust haar regering straks met huid en haar!!Maar er zijn ook slimme Grieken die nu al een eigen distributie systeem opzetten, zodat hun levensbehoeften veilig zijn gesteld.Je zal maar een Griekse burger zijn, met haar soep zooi regering.[/quote]

  Niet om bang te maken maar ook hier in Nederland is het leger zich aan het voorbereiden op inzet tegen de burgerbevolking. Ik denk dat het leger uiteindelijk de kant kiest van de burgerbevolking.

  0 likes
 11. Dit is weer een spel van de rijkste en machtigste mensen op deze planeet. We worden richting een (conventionele) derde wereldoorlog geduwd. De wereldwijde crisis is niet voor niks met opzet gecreëerd, dit is namelijk het hoofdbestanddeel van iedere wereldoorlog.

  0 likes
 12. [quote name=”sjoerd”]tanks,munitie en binnekort cker verplichte dienstplicht.

  lijkt er op dat ze aan het voorbereiden zijn op iets groots.[/quote]

  Hadden ze het hier in NLD het laatst niet over, dat ze de dienstplicht weer willen invoeren ? Was ook op tv en radio. Staat mij iets van bij, en het was nog niet zo lang geleden. Hoe dan ook ; WEG MET ALLE WAPENS ETC UIT DE WERELD !!!

  0 likes
 13. [quote name=”paapg”]”WEG MET ALLE WAPENS IN DE WERELD!”
  Mensen die wapens en munitie verkopen zijn even schuldig aan het geweld dan zij die er gebruik van maken.
  Regering, waarom besteedt u het geld niet ter bevordering van de wereldvrede???[/quote]

  Omdat daar niets aan te verdienen valt..volgens de wereldleiders. Het woord wereldvrede is een vreemd woord voor hen. Staat niet in HUN woordenboek.

  0 likes
 14. En..ik heb ook al ergens gelezen dat met name Frankrijk en Duitsland de lening verstrekken onder voorwaarde dat de Grieken deze zooi kopen…dus..wat is waar?

  0 likes
 15. Citaat Robin hood: “Niet om bang te maken maar ook hier in Nederland is het leger zich aan het voorbereiden op inzet tegen de burgerbevolking . Ik denk dat het leger uiteindelijk de kant kiest van de burgerbevolking .”
  Ik wil graag weten waar je deze info vandaan hebt Robin Hood.

  0 likes
 16. RenéevanZalkNunspeed

  Wat zijn ze in vredesnaam van plan met zooooooveeeeel munitie ?
  Is een burgeroorlog aanstaande ?
  Of gaan ze ruzie zoeken met een buurland ?

  0 likes
 17. lieverds, ik ben toch niet echt meer bang te maken. wel schudt ik soms nog even mijn hoofd en denk: pfffft, zeg! maar dat is het dan ook. ik heb mijn keuze gewoon al gemaakt: i.p.v. me mee laten sleuren met de laatste angst/haat en het bijna afgelopen gegraai/gekraai ga ik lekker líef hebben: mezelf en al wat is. en aangezien dat niet altijd vanzelf gaat, is het gewoon werk. mijn werk. iedere dag. ier nog een boek tip van mij (een briljantje): tom kenyon & virginia essene: het hathor-materiaal. kort, simpel, duidelijk, pragmatisch vindt ik dan… liefs ~

  0 likes
 18. [quote name=”RenéevanZalkNunspeed”]Wat zijn ze in vredesnaam van plan met zooooooveeeeel munitie ?
  Is een burgeroorlog aanstaande ?
  Of gaan ze ruzie zoeken met een buurland ?[/quote]

  Om in zetten tegen de eigen bevolking?

  0 likes
 19. Hahaha… Wat doe je als je in de schulden zit en krijgt 130 miljard ???
  Zoals we weten gaat het (nog niet) om mensen maar om ego en geld. Ben benieuwd wanneer daar verandering in komt.

  0 likes
 20. OOOOhhh Griekenland heeft dus geld zat! Maak je dus maar niet dik…

  0 likes
 21. Nou, Dat geld afhalen van de bank is geen slecht idee. dat ga ik maandag ook gelijk doen.
  Na de 21e zien we wel verder….

  0 likes
 22. Ik vraag me alleen maar steeds meer af….wat voor een regering hebben WIJ???!!!

  0 likes
 23. Wapenhandel is simpelweg geld van de burgers naar multinationals sluizen die nauwe banden hebben met de politieke elite. En het gaat maar door … prima geregeld.

  0 likes
 24. RenéevanZalkNunspeed

  [quote name=”Kees”]Ik vraag me alleen maar steeds meer af….wat voor een regering hebben WIJ???!!![/quote]

  Dan ben je niet de enige !

  0 likes
 25. Volgens mij is dit land sinds vorige jaar zicht aan het voorbereiden op een oorlog !

  En daar zal nu ook het meeste geld van de nood hulp naar toe gegaan zijn…

  Et gaat een raare tijd worden.

  0 likes
 26. Je zou haast uit je vel kunnen springen van ongeloof 13mil voor Moordstaal zijn ze helemaal gek geworden en Nederland moet even normaal doen met hun arrogantie naar zwakkere landen toe. 1 geluk de echte Grieken zijn al bezig met een eigen systeem en dat is ruilen en handelen met de dingen die ze maken of hebben. Die opstootjes zijn allemaal betaald door de duisteren zal mij niks verbazen.

  0 likes
 27. griekse martial law!!!!

  0 likes
 28. [quote name=”RenéevanZalkNunspeed”]Wat zijn ze in vredesnaam van plan met zooooooveeeeel munitie ?
  Is een burgeroorlog aanstaande ?
  Of gaan ze ruzie zoeken met een buurland ?[/quote]
  nee, een derde wereld oorlog. Het is al door o.a. nostradamus voorspeld.de derde wereld oorlog begint in het midden oosten en zal gestopt worden door frankrijk.de “leiders” kennen deze voorspellingen ook (neem ik aan)en griekenland zwaar bewapenen is een poging europa te beschermen.

  0 likes
 29. En het is ook nog eens belanstinggeld waar we het over hebben! Hoeveel burgers willen dat hun geld hieraan uitgegeven wordt???
  Theo Maassen zei het een tijdje geleden heel treffend: “Bijna 50% van ons belastinggeld gaat naar bewapening en af en toe is er een collecte voor de hongerende medemens…moet dat niet andersom??”
  Dit is nou precies de reden dat het tijd wordt dat de macht terugkomt bij het volk!

  0 likes
 30. @Rinske
  De voorspellingen van Nostradamus zijn voor meerdere uitleg vatbaar. Zo zegt een bepaalde groep dat er een derde wereldoorlog voorspeld is vanwege bijvoorbeeld de tekeningen van brandende kerken e.d. Ik denk (en vele met mij) dat dit betekent dat het einde van de bestaande religies aanstaande is. Dit vanwege het feit dat we terug gaan naar het eenheidsbewustzijn en afgescheidenheid zal verdwijnen. Het kan ook betekenen dat er zoveel mensonterende geschiedenis van de kerken naar boven komt dat de mensen voor die tijd al klaar zijn met de religies.
  Dat van die derde wereldoorlog lijkt mij typisch weer een interpretatie van de Illuminatie met als doel angst te zaaien!

  0 likes
 31. RenéevanZalkNunspeed

  @Rinske, Het ruikt naar een geheim depopulatie-programma.

  0 likes
 32. [quote name=”rinske”][quote name=”RenéevanZalkNunspeed”]Wat zijn ze in vredesnaam van plan met zooooooveeeeel munitie ?
  Is een burgeroorlog aanstaande ?
  Of gaan ze ruzie zoeken met een buurland ?[/quote]
  nee, een derde wereld oorlog. Het is al door o.a. nostradamus voorspeld.de derde wereld oorlog begint in het midden oosten en zal gestopt worden door frankrijk.de “leiders” kennen deze voorspellingen ook (neem ik aan)en griekenland zwaar bewapenen is een poging europa te beschermen.[/quote]

  Een derde wereld oorlog ? Wie weet ik weet wel dat er een land van vijf kanten aangevallen gaat worden, volgens Nostradamus. Welke land dat zal zijn ?
  Vele beweren Frankrijk, maar we zien wel.
  Maar het zegt veel over een overheid als men wapens koopt plaats van lege magen vult.

  0 likes
 33. [quote name=”RenéevanZalkNunspeed”]@Rinske, Het ruikt naar een geheim depopulatie-programma.[/quote]

  @ RenéevanZalkNunspeed
  hoi de machtige der wereld wil inderdaad van een hoop mensen af.
  schrol ietsjes naar onderen en kijk wat er in deze spuiten zitten.
  http://www.eqgen.nl/vaccins.html

  0 likes
 34. Mooi shit dat die Grieken ook weer uit angst gekozen hebben (als de uitslag waarheid is). Een gemiste kans. Hebben ze toch niks geleerd van die duizenden jaren strijd, of is dat juist het probleem? Allemaal bang iets kwijt te raken wat uberhaupt al niet van ons is.

  0 likes
 35. RenéevanZalkNunspeed

  13 miljoen euro aan munitie en vele Griekse burgers zijn de laatste tijd ondervoed aan’t geraken.
  De meeste lezers van deze site weten wel wat ondervoeding is,
  voor de lezers die het niet weten leg ik het uit: We hebben 3 soorten ondervoeding :

  A: Te weinig voedsel binnen krijgen.
  B: Te weinig vitaminen, mineralen en bouwstoffen binnen krijgen.
  C: Een combinatie van A & B

  Ondervoeding kan leiden tot ernstige ziekten.

  0 likes
 36. En vorig jaar al 400 abraham tanks mmmmmm
  History will repeat hisself
  Financial crisis WO1
  Financial crises WO2
  F……….vul zelf maar in

  0 likes
 37. DOM DOM DOM DOM DOM DOM DOM DOM DOM DOM ALLEMAAL!!!!!

  En mensen leren ook nooit iets, nog erger dan kleine kinderen. Te triest om waar te zijn. Dit kan allemaal helaas nog maar één kant op gaan….. Je raadt ‘t al.

  0 likes
 38. Raar..

  Dat hele Economie verhaal..

  Omdat hun bij de euro zitten moeten wij hun suporten met ons geld waar verder geen verbetering uitkomt en de gezinnen die niks te eten hebben in bijvoorbeeld afrika wat woord daar mee gedaan schooltjes bouwen? waarom geen voeding planten en water putten we zijn 1 wereld en eigenlijk zou iedereen toch verzien moeten zijn van schoondrink water en voedsel misschien als het geld eens wat eerlijker verdeeld zou worden? het moet toch niet zo zijn dat mensen niks te eten en te drinken hebben hoewel andere mensen stikken van de luxe s

  dat hele geld gebeuren is een dikke grap
  mensen die veel bezitten worden rijker
  mesen die het normaal hebben moeten belastingen betalen
  en mensen die niks hebben hebben simpel weg niks

  jaa stichtingen suporten giro hupelepup waar het geld niet aankomt op de jeuste bestemming…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

jeffrey epstein

Gaat de FBI Bill Gates ondervragen over zijn banden met Jeffrey Epstein?

Ghislaine Maxwell, de vertrouweling van de overleden ...