Homepagina » Gezondheid » Natuurkundige legt uit waarom mondkapjes niet werken en ook nog eens gevaarlijk zijn
mondkapjes
Foto: YouTube/DenisRancourt

Natuurkundige legt uit waarom mondkapjes niet werken en ook nog eens gevaarlijk zijn

Reizigers die na 1 juni geen mondkapje dragen in het openbaar vervoer kunnen een boete krijgen van 95 euro, staat op de website van de Rijksoverheid. In de tram, bus, metro en trein moeten reizigers die ouder zijn dan 13 jaar een niet-medisch mondkapje dragen. De mondkapjes moeten zorgen ‘dat de drager anderen minder snel besmet’.

Natuurkundige Denis Rancourt, een onderzoeker van de Ontario Civil Liberties Association, heeft onlangs een paper gepubliceerd over het effect van mondkapjes. Hierover is de beschikbare wetenschappelijke literatuur helder: ze werken niet.

Uit de beschikbare studies en meta-analyses blijkt dat mondkapjes en -maskers niet kunnen voorkomen dat influenza-achtige ziektes en luchtweginfecties worden verspreid via druppeltjes en aerosolen.

Ongekend experiment

Sterker nog: mondkapjes en -maskers zouden helemaal niet moeten werken, stelt Rancourt. Als ze wel bleken te werken, dan zou dat een paradox zijn. Virale luchtweginfecties verspreiden zich namelijk vooral via aerosoldeeltjes die kleiner zijn dan 2,5 μm. Die zijn te klein om tegen te houden met een mondkapje. Eén druppeltje is al genoeg om een persoon te besmetten.

Deze paper over mondkapjes illustreert hoe overheden, de mainstream media en propagandisten in een wetenschappelijk vacuüm opereren of zich baseren op onvolledige wetenschap die hun belangen dient, concludeert Rancourt. Hij spreekt van roekeloosheid.

De huidige wereldwijde lockdown is volgens hem een ‘ongekend experiment’.

In onderstaand filmpje gaat de oud-professor ook in op de gevaren van mondkapjes:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rayoflight schreef:

  Maakt dus niet uit wat echte wetenschappers vertellen.
  Ook die 1.5 meter wat een onzin ?!

  Wetenschappers hebben zoals uit deze coronacrisis bleek toch niets te vertellen.
  Wat maakt het ook uit ? Welke ontdekking dan ook als de wetenschap niet de Macht heeft om ook maar iets in de samenleving ten goede te veranderen is wetenschap volmaakt nutteloos.

  Wetenschap zou moeten leiden tot een betere samenleving. Wat ik zie is dat wetenschap gewoon zelf de nwo agenda volgt inplaats van naar de feiten te kijken.

  Als de wetenschap deze samenleving nog wil redden zoek dan maar eerst eens uit hoe de wetenschappelijke gemeenschap een machtsbasis kan verkrijgen die de NWO agenda kan bestrijden ipv zwarte holletjes in de ruimte te bestuderen.

  16 likes
  • Willem schreef:

   Zo worden velen natuurlijk wel goed bezig gehouden en focust men zich op dit soort onbenulligheden i.p.v. op het grotere geheel. Het groter geheel is een totalitaire controlestaat waar geschoten mag worden op demonstranten en waar standrechtelijke executies plaats zullen gaan vinden, allemaal terug te vinden in het Verdrag van Lissabon. Men denkt dat het zover niet zal komen en dat alles weer goed komt maar dat komt het niet, zolang we deze waanzin accepteren stopt het echt niet. Kijk naar de Bruinhemden, de huidige Boa’s, de politie die je weet te vinden als je binnen wat visite hebt en gaat bekeuren maar geen tijd en geld had en heeft om een aangifte op te nemen of achter criminelen aan te gaan die menig burger het leven zuur maken. Spreek mensen er op aan, zorg dat ze zich bewust worden of probeer het tenminste, zorg dat de angsthazen beseffen dat het nu na drie maanden rekening houden wel genoeg is geweest en dar ze zelf maar binnen moeten blijven en mondkapjes dragen maar dat de normale mensen gewoon hun leven weer op zullen pakken. Je maakt er geen vrienden mee maar zulke vrienden heeft niemand nodig, men zal zich ergeren aan je en je trachten te negeren maar heb hier maling aan, het gaat namelijk om ons maar om het grotere geheel. Doen we niks dan ettert het voort. Nee afgesproken demonstraties werken niet, vergunning aanvragen en een plek aangewezen krijgen op een verlaten industrieterrein werkt niet. je moet vergunning vragen aan hen die verantwoordelijk zijn voor deze waanzin, dat slaat nergens op. Het geeft de politie en Boa’s alleen maar een reden om te gaan meppen en arresteren en boetes uit schrijven, Boa’s en meer van die lieden zijn aangenomen om hun gebrek aan kwaliteiten, kunnen niet zelf denken en beseffen niet dat ze zelf ook onderhevig worden gemaakt aan het systeem net als hun familie. Spreek dus mensen aan, probeer het tenminste, wordt zelf via telefoon en mail enz al volledig genegeerd door instanties en lokale overheden, maar mail en bel ze gek en spreek ze aan op waar mee bezig zijn. Volgend jaar is de Nazi-staat compleet, dan doen verkiezingen er niet meer toe en daarom willen ze ook uitstel en stapt er niemand op vanwege wanbeleid.

   14 likes
   • rayoflight schreef:

    snap het helemaal. Probeer inderdaad mensen aan te spreken. Maar ben echt tot de conclusie gekomen dat het niet uitmaakt. We zijn allang over het point of no return. De Nederlandse Nazi Staat komt eraan.

    Redpilling werkt , maar in groepjes gedraagt iedereen zich zoals ze geprogrammeerd is.

    Daar zit bij mij persoonlijk leed achter. Ben ‘vrienden’ verloren waarvan ik dacht dat deze redpilled waren. In gezelschap bleek dat hun overtuiging niet sterk genoeg was om een mening te hebben die niet msm was.
    Ja je hebt 100% gelijk mensen aanspreken is misschien de beste manier maar ik verwacht er niets meer van.

    10 likes
    • Willem schreef:

     Nee ik ook niet rayoflight maar dan hebben we tenminste nog een beetje het idee dat we er iets aan doen. Zelfs zeer intelligente mensen nemen die corona serieus, wat is dan intelligentie?

     8 likes
     • jtprf schreef:

      intelligentie daar meent de meesten mee dat je gestudeerd hebt. Zó “intelligent” zijn die allen. het is een gelopen zaak

      0 likes
 • salvar schreef:

  ‘ongekend experiment.
  he he eindelijk iemand die het juiste woord gebruikt en als iedereen nu braaf zo,n muilkorf op doet krijgen we een wet die zegt op dat ding anders een boete van duizend euro.
  boetes uitdelen in dit land ivm de grootste leugen zijn ze goed in , nee zijn ze niet goed maar de bevolking is al zo mak als een schaap.

  9 likes
 • kuus schreef:

  Hij moet eerst ze baard er af halen als je gaat testen.

  4 likes
 • Rick schreef:

  Het filmpje is verwijderd. weggecensureerd.Waar kan ik het nog vinden

  0 likes
 • Luuk schreef:

  Waarom is deze paper ineens verdwenen uit de database, iemand die hem toevallig ergens opgeslagen heeft?

  0 likes
 • x

  Check Also

  code rood

  Code rood voor Rotterdam? De ontnuchterende cijfers op een rij

  In Duitsland en België geldt sinds enkele ...

  de jonge

  Aangifte tegen minister De Jonge wegens dood door schuld, fraude en terrorisme

  Pedro Kuit en zijn dochter Jade hebben ...

  >