Homepagina » Gezondheid » Natuurkundige legt uit waarom mondkapjes niet werken en ook nog eens gevaarlijk zijn
mondkapjes
Foto: YouTube/DenisRancourt

Natuurkundige legt uit waarom mondkapjes niet werken en ook nog eens gevaarlijk zijn

Reizigers die na 1 juni geen mondkapje dragen in het openbaar vervoer kunnen een boete krijgen van 95 euro, staat op de website van de Rijksoverheid. In de tram, bus, metro en trein moeten reizigers die ouder zijn dan 13 jaar een niet-medisch mondkapje dragen. De mondkapjes moeten zorgen ‘dat de drager anderen minder snel besmet’.

Natuurkundige Denis Rancourt, een onderzoeker van de Ontario Civil Liberties Association, heeft onlangs een paper gepubliceerd over het effect van mondkapjes. Hierover is de beschikbare wetenschappelijke literatuur helder: ze werken niet.

Uit de beschikbare studies en meta-analyses blijkt dat mondkapjes en -maskers niet kunnen voorkomen dat influenza-achtige ziektes en luchtweginfecties worden verspreid via druppeltjes en aerosolen.

Ongekend experiment

Sterker nog: mondkapjes en -maskers zouden helemaal niet moeten werken, stelt Rancourt. Als ze wel bleken te werken, dan zou dat een paradox zijn. Virale luchtweginfecties verspreiden zich namelijk vooral via aerosoldeeltjes die kleiner zijn dan 2,5 μm. Die zijn te klein om tegen te houden met een mondkapje. Eén druppeltje is al genoeg om een persoon te besmetten.

Deze paper over mondkapjes illustreert hoe overheden, de mainstream media en propagandisten in een wetenschappelijk vacuüm opereren of zich baseren op onvolledige wetenschap die hun belangen dient, concludeert Rancourt. Hij spreekt van roekeloosheid.

De huidige wereldwijde lockdown is volgens hem een ‘ongekend experiment’.

In onderstaand filmpje gaat de oud-professor ook in op de gevaren van mondkapjes:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rayoflight
rayoflight
1 jaar geleden

Maakt dus niet uit wat echte wetenschappers vertellen.
Ook die 1.5 meter wat een onzin ?!

Wetenschappers hebben zoals uit deze coronacrisis bleek toch niets te vertellen.
Wat maakt het ook uit ? Welke ontdekking dan ook als de wetenschap niet de Macht heeft om ook maar iets in de samenleving ten goede te veranderen is wetenschap volmaakt nutteloos.

Wetenschap zou moeten leiden tot een betere samenleving. Wat ik zie is dat wetenschap gewoon zelf de nwo agenda volgt inplaats van naar de feiten te kijken.

Als de wetenschap deze samenleving nog wil redden zoek dan maar eerst eens uit hoe de wetenschappelijke gemeenschap een machtsbasis kan verkrijgen die de NWO agenda kan bestrijden ipv zwarte holletjes in de ruimte te bestuderen.

kuus
kuus
1 jaar geleden

Hij moet eerst ze baard er af halen als je gaat testen.

salvar
salvar
1 jaar geleden

‘ongekend experiment.
he he eindelijk iemand die het juiste woord gebruikt en als iedereen nu braaf zo,n muilkorf op doet krijgen we een wet die zegt op dat ding anders een boete van duizend euro.
boetes uitdelen in dit land ivm de grootste leugen zijn ze goed in , nee zijn ze niet goed maar de bevolking is al zo mak als een schaap.

x

Check Also

moderna

Nederland gaat door met Moderna ondanks hartschade

Door Martijn Bloem, Karel Beckman. Nederland is ...

gezichtsscan

Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’

Gezichtsscans worden steeds populairder in Nederland. De ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x