Mens en Dier

Waarom liefde zo belangrijk is voor kinderen

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Liefde is niet alleen belangrijk voor de emotionele ontwikkeling van kinderen. Uit hersenscans blijkt dat de hoeveelheid liefde die een kind krijgt, bepalend is voor de omvang van de hersenen.

Onderstaande foto laat de hersenscans van twee 3-jarige kinderen zien. Volgens neurologen heeft het verschil te maken met moederliefde.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het kind met de goed ontwikkelde hersenen werd verzorgd door zijn moeder terwijl het kind met het kleinere brein sterk werd verwaarloosd en mishandeld.

Waarom liefde zo belangrijk is voor kinderen

Inlevingsvermogen

Het linker kind zal intelligenter zijn, sociale vaardigheden ontwikkelen en een beter inlevingsvermogen hebben. Daarentegen zal het kind met het kleinere brein waarschijnlijk sneller in aanraking komen met drugs en criminaliteit en eerder werkloos en afhankelijk van een uitkering zijn.

Het kind zal daarnaast meer mentale en gezondheidsproblemen gaan ontwikkelen. Ook zal het waarschijnlijk op latere leeftijd zijn eigen kinderen meer verwaarlozen.

Wetenschappers van de Universiteit van Californië in Los Angeles hebben ontdekt dat de cirkel kan worden doorbroken als er wordt ingegrepen en de ouders ondersteuning krijgen.

Hippocampus

De resultaten sluiten aan op eerder onderzoek waaruit bleek dat kinderen die op jonge leeftijd liefde krijgen van hun moeder, slimmer zijn en beter in staat zijn om te leren.

Kinderpsychiaters en neurologen van de Washington-universiteit in St. Louis ontdekten dat schoolgaande kinderen die goed waren verzorgd een grotere hippocampus hadden. Dit deel van de hersenen wordt geassocieerd met leren, geheugen en het stresssysteem.

Het onderzoek toonde voor het eerst aan dat veranderingen in dit essentiële deel van het kinderbrein verband houden met moederliefde.

De studie is verschenen in de Proceedings of the National Academy of Sciences. Hoofdonderzoeker Joan L. Luby zei dat de studie aantoont hoe belangrijk de ouderlijke zorg is voor de ontwikkeling van een kind.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
11 jaren geleden

Dit verbaasd mij niets, je ziet het vaak, mensen die niet veel verder komen dan de lagere school, dat die ook kinderen hebben die niet veel hoger scoren, maar bij ons in de buurt zijn ook een man en een vrouw die al moeite hadden met de lagere school, die 2 kinderen hebben, waar ze dolgelukkig mee zijn en waarvan de oudste nu net naar de universiteit is gegaan, dat is toch geweldig.

r
r
11 jaren geleden

misschien een idee voor volwassen …een hersenscan eens kijken of ze ook reageren op liefde ..en als dat er niet meer zit …moet men het opnieuw verplicht worden om het te leren…voorkomen we een hoop problemen..we zitten nu ook in een hoop verplichtingen …er eentje erbij..kan wel eens helpen..tegen vele anderen verplichtingen…mischien blijft dan alleen de liefde bestaan…en een hoop rompslomp minder?

charlino
charlino
11 jaren geleden

Liefde is altijd belangrijk voor kinderen, beetje stom onderzoek vind ik, ieder weldenkend mens weet dat een kind veel liefde nodig heeft, daar groeien ze door geeft ze energie en kracht.Trouwens…volwassen ook!

Glenn
Glenn
11 jaren geleden

Ik ben een ervaringsdeskundige op dit gebied. Heb veel mogen meemaken, wat me sterk heeft gemaakt. En ik kan er negatief over doen.. Maar door me strijdbaar op te stellen heb ik veel kunnen bereiken. Onbegrepen door velen, daardoor niet minder waard. Elk mens verdiend een goede basis en liefde. Verwaarlozing gebeurd wereldwijd en ik weet dat er mensen zijn die veel erger hebben geleden en nog steeds doen. Daarom ben ik blij om een voorbeeld te zijn voor anderen. En het kleine beetje liefde dat in mijn hart straalt over te brengen.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x