Homepagina » Mens en Dier » Waarom liefde zo belangrijk is voor kinderen
Waarom liefde zo belangrijk is voor kinderen

Waarom liefde zo belangrijk is voor kinderen

Liefde is niet alleen belangrijk voor de emotionele ontwikkeling van kinderen. Uit hersenscans blijkt dat de hoeveelheid liefde die een kind krijgt, bepalend is voor de omvang van de hersenen.

Onderstaande foto laat de hersenscans van twee 3-jarige kinderen zien. Volgens neurologen heeft het verschil te maken met moederliefde.

Het kind met de goed ontwikkelde hersenen werd verzorgd door zijn moeder terwijl het kind met het kleinere brein sterk werd verwaarloosd en mishandeld.

Waarom liefde zo belangrijk is voor kinderen

Inlevingsvermogen

Het linker kind zal intelligenter zijn, sociale vaardigheden ontwikkelen en een beter inlevingsvermogen hebben. Daarentegen zal het kind met het kleinere brein waarschijnlijk sneller in aanraking komen met drugs en criminaliteit en eerder werkloos en afhankelijk van een uitkering zijn.

Het kind zal daarnaast meer mentale en gezondheidsproblemen gaan ontwikkelen. Ook zal het waarschijnlijk op latere leeftijd zijn eigen kinderen meer verwaarlozen.

Wetenschappers van de Universiteit van Californië in Los Angeles hebben ontdekt dat de cirkel kan worden doorbroken als er wordt ingegrepen en de ouders ondersteuning krijgen.

Hippocampus

De resultaten sluiten aan op eerder onderzoek waaruit bleek dat kinderen die op jonge leeftijd liefde krijgen van hun moeder, slimmer zijn en beter in staat zijn om te leren.

Kinderpsychiaters en neurologen van de Washington-universiteit in St. Louis ontdekten dat schoolgaande kinderen die goed waren verzorgd een grotere hippocampus hadden. Dit deel van de hersenen wordt geassocieerd met leren, geheugen en het stresssysteem.

Het onderzoek toonde voor het eerst aan dat veranderingen in dit essentiële deel van het kinderbrein verband houden met moederliefde.

De studie is verschenen in de Proceedings of the National Academy of Sciences. Hoofdonderzoeker Joan L. Luby zei dat de studie aantoont hoe belangrijk de ouderlijke zorg is voor de ontwikkeling van een kind.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
9 jaren geleden

Dit verbaasd mij niets, je ziet het vaak, mensen die niet veel verder komen dan de lagere school, dat die ook kinderen hebben die niet veel hoger scoren, maar bij ons in de buurt zijn ook een man en een vrouw die al moeite hadden met de lagere school, die 2 kinderen hebben, waar ze dolgelukkig mee zijn en waarvan de oudste nu net naar de universiteit is gegaan, dat is toch geweldig.

r
r
9 jaren geleden

misschien een idee voor volwassen …een hersenscan eens kijken of ze ook reageren op liefde ..en als dat er niet meer zit …moet men het opnieuw verplicht worden om het te leren…voorkomen we een hoop problemen..we zitten nu ook in een hoop verplichtingen …er eentje erbij..kan wel eens helpen..tegen vele anderen verplichtingen…mischien blijft dan alleen de liefde bestaan…en een hoop rompslomp minder?

charlino
charlino
9 jaren geleden

Liefde is altijd belangrijk voor kinderen, beetje stom onderzoek vind ik, ieder weldenkend mens weet dat een kind veel liefde nodig heeft, daar groeien ze door geeft ze energie en kracht.Trouwens…volwassen ook!

Glenn
Glenn
9 jaren geleden

Ik ben een ervaringsdeskundige op dit gebied. Heb veel mogen meemaken, wat me sterk heeft gemaakt. En ik kan er negatief over doen.. Maar door me strijdbaar op te stellen heb ik veel kunnen bereiken. Onbegrepen door velen, daardoor niet minder waard. Elk mens verdiend een goede basis en liefde. Verwaarlozing gebeurd wereldwijd en ik weet dat er mensen zijn die veel erger hebben geleden en nog steeds doen. Daarom ben ik blij om een voorbeeld te zijn voor anderen. En het kleine beetje liefde dat in mijn hart straalt over te brengen.

x

Check Also

parlementslid

Kijk: Australisch parlementslid roept burgers op in opstand te komen tegen coronatirannie

Parlementslid George Robert Christensen uit Queensland heeft ...

onderzoek

Nieuw onderzoek: meer kans op hartaanval na mRNA-coronavaccin – ‘Zeer zorgwekkend’

Uit onderzoek is gebleken dat de kans ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x