Homepagina » Binnenland » Uitstel verkiezingen door corona? ‘Buitenspel zetten democratie moet maar even’
verkiezingen
Foto: Stephen Voss CC BY 2.0

Uitstel verkiezingen door corona? ‘Buitenspel zetten democratie moet maar even’

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren sluit het uitstellen van de verkiezingen van maart volgend jaar niet uit. “Het is verstandig om met alle scenario’s rekening te houden,” zei de D66-minister in het tv-programma WNL Op Zondag op NPO 1.

Ollongren veroorzaakte veel ophef met een brief die ze vorige week naar de Tweede Kamer stuurde waarin ze aangeeft dat het kabinet gaat onderzoeken wat de scenario’s zijn voor de verkiezingen van volgend jaar.

De steenrijke investeerder Michel Peridon mocht in het programma vertellen waarom hij het uitstellen van de verkiezingen ‘een supergoed idee vindt’. “Ik ben er helemaal voor,” zei hij. Presentator Rick Nieman merkte op dat de hele democratie dan buitenspel wordt gezet. “Jammer dan, dat doen we dan een jaar,” sprak Peridon nonchalant:

Veel mensen zijn boos dat de ‘gezellig rechtse’ omroep mensen als Ollongren en Peridon een podium geeft. Schrijfster Josephine van Eersel twittert: “Ik ontplof, Ollongren zondag bij WNL. Tijd voor een speciaal Kamerdebat over de absurde promotie van D66.”

Volkskrant-columnist Arthur van Amerongen voegt toe:


[WNL]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • H.J. schreef:

  Gevaarlijke vrouw.

  Na het afschaffen van het referendum schaft zij nu de verkiezingen af.

  Heeft geen enkele begrip voor wat er in Nederland speelt.

  Hoort bij de zwakste schakels in Rutte 3.

  • frans schreef:

   “Het is verstandig om met alle scenario’s rekening te houden,”

   Dat zijn geen scenario’s die wij kunnen weten. maar alleen zij. Zij weet al?, welke scenario’s van ellende ze gaan loslaten op ons.
   Maarrr….. wij zijn onverwoestbaar!!
   Nu corona op de vlucht is en voorbij, is het even wachten, welk scenario het beste past bij de actie-reactie gegevens. Fase 2 breekt aan. BAM!! Dat anderhalve meter gekloot maakt mensen juist ziek. Evenzo de mondkapjes.
   En ja, al die lui dik, vet. dom rijk die worden echt uitgezocht om de druk op de angstketel te houden.
   Ontspan mensen!. Ik probeer het keer op keer.

 • Louise schreef:

  Nou democratie is toch al afgeschaft , overigens hoorde ik Trump een tijdje geleden ook zeggen, we verschuiven misschien de verkiezingen …. Op dit moment lijkt de hele wereld in een vlaag van verstands verbijstering…….
  Dat loopt nooit goed af….

 • bert s schreef:

  Aanschouw de transitie van democratie naar technocratie onder de paraplu van een fascistische EU, hoe krijg je het voor elkaar? Oh ja…Corona.

 • Elise schreef:

  Ik stem sowieso nooit meer. Ze jassen er toch alles gewoon doorheen.
  Dan erbij, denk ik dat de grote klap omtrent economie/financieel systeem enz. nog moet komen.
  Het is allemaal niet meer betaalbaar en dat gaat de boel laten instorten en dan krijgen we een ander wereldwijd systeem.
  Enige hoop: eigen land munt/eigen staatsbank/staats energie(bv moderne milieu vriendelijke kerncentrale) enz. Een systeem, waarin jongeren weer iets op kunnen bouwen zonder mega stress. Vind ik erg belangrijk.

 • Tante Maart Geerink schreef:

  De huidige sfeer in Nederland maakt lijfeigen. Ik zie geen enkele mogelijkheid om vrije activiteiten te ontplooien.

 • kuus schreef:

  Die dikke Michel Perridon zit er alleen maar om ze pens nog dikker te maken al moet heel nederland niet stemmen hij valt gelukkig in de corona risico groep dus de verkiezingen gaan gewoon door.

 • salvar schreef:

  stop zetten democratie moet maar even vind peridon?
  dus ik kan jou een stoot voor je kop geven , o.sorry dat is niet democratie,s

 • Willem schreef:

  Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren sluit het uitstellen van de verkiezingen van maart volgend jaar niet uit.
  Volgens mij gaat zij daar niet over evenals het afschaffen van het referendum, ze zit op buitenlandse zaken dus waar bemoeit ze zich mee en waarom accepteren ze dit allemaal maar alsof het de gewoonste zaak van de wereld is? IK WIL dus dan moet het ook? Main stream media citeert vrijwel iedere eikel die ook maar iets doms roept alsof het dan ook direct waar is of daadwerkelijk gaat gebeuren. De huidige regering is volslagen de weg kwijt, veel mensen zijn ook de weg kwijt en het gewone intellect in de vorm van denken of taalgebruik wordt steeds minder. 60 Jaar fluor in het drinkwater en 30 jaar chemtrailing beginnen hun vruchten af te werpen, tel daarbij op de hoeveelheden aan bewerkt voedsel en het belabberde onderwijs en je krijgt steeds meer een natie van goedbedoelende maar machteloze mensen.

  • Sjaakie van den Hoek schreef:

   Beste Willem, ik wil jouw even iets laten lezen!

   (Minister van Binnenlandse Zaken) Kajsa Ollongren, staat er geschreven Jij schrijf dat zelf ook!!

   Verder heb jij overal gelijk in, en moet Nederland zo snel als mogelijk uit de EU, en zelf weer de gulden terug brengen.

 • rayoflight schreef:

  Politiek is een grote show , met Rutte als nieuwslezer voor NWO. En Fvd als gecontroleerde oppositie.Democratie is al lang ondermijnt.

  Mensen gaan stemmen , demonstreren helpt het ?

  Persoonlijk liep ik nog een jaar geleden met een geel vestje rond. Dacht echt dat dit iets zou veranderen. Verspilde moeite. Mensen zijn slaafs aan de regering. Zeker hier in Nederland.
  Individueel zijn ze allemaal Redpilled. Maar als massa Blue !

  Heb dus het bijltje erbij neer gegooid. Voor mij is het een feit dat Nederland/De wereld door criminelen geleid wordt. Dan heeft democratie geen zin.

  NWO bepaald de toekomst , iedereen is een product en plaats voor menselijkheid is er niet meer.

  Ook al zegt Trump dat ie DS gaat aanpakken , geloof er niet meer in alles is een spelletje , Eerst zien dan geloven.

 • Reliable Liar schreef:

  Als je (vanaf) nu nog op D66 gaat stemmen, ben je niet goed in je paasei ….

 • Leo schreef:

  Wat maakt het uit?
  Deze democratie is toch een poppenkast met Pinokkio in de hoofdrol.

 • Nico schreef:

  Agenda 2030 ,Verenigde Naties. , het staat allemaal beschreven op hun website. De wereld gaat veranderen de komende 10 a 20 jaar ,het is een feit. Wake up!

 • Sina schreef:

  Of de verkiezingen nu wel of niet komen, het maakt niet. Er wordt toch stemfraude gepleegd. Ja mensen, niet alleen in ontwikkelingslanden maar ook in Europa en hier in Nederland gebeurd dat. Gouden bergen werden/worden beloofd om maar aan de macht te komen. Ik stem al sinds Balkenende – regering niet meer en zal dat in de toekomst ook niet meer gaan doen. Ik ben van mening dat wij mensen helemaal geen regering/overheid nodig hebben, wij kunnen het zelf wel ! Daar hebben wij geen satanisten/vrijmetselaars/Illluminati/etc. voor nodig.

 • MdeFilosoof schreef:

  Ze hebben het geflikt. Fascisme is een keuze en de keuze was D66. Afschaffen referendum, geen gekozen burgemeester, uistellen pensioen, orgaandonatie verplichting, allemaal dingen die D66 in gang heeft gezet samen met die andere partijen. Ollorongen zelf heeft nooit ergens op een kieslijst gestaan en toch zitten we met die heks opgescheept. Demonen666

 • ProAsfalt schreef:

  Op weg naar een totalitaire autocratie.

  Maar goed, als ik toch met een pistool op mijn hoofd moet kiezen ga ik voor een autocratie.
  Politici in Nederland doen toch waar zij zin in hebben, daar zij veelal alleen de elite vertegenwoordigen. Karl Marx schreef er al over in de 19de eeuw. Dan maakt een autocratie de facto niets meer uit.

  Een totalitaire staat is veel en veel gevaarlijker alleen beseft het volk dat nog niet en wordt het volk daar veelal langzaam ingerommeld.

  Helaas is maar al te vaak een autocratie innig verbonden met een totalitaire staat, hoewel dat niet per definitie het geval zou moeten zijn.

 • salvar schreef:

  schijnbaar gaat het nog zeer zeer goed in nederland ,anders kom je toch in opstand en zeg je tegen de regering wij ( de burger ) hebben jullie gekozen en nu is het tijd voor vroegtijdige verkiezingen.
  jullie tijd zit erop dus uitschrijven die handel.

  jullie hebben onder het mom van dat verschrikkelijke virus ( gewoon griep) het land naar de kl*te geholpen en mensen hun vrijheid afgepakt , dus wat doe daar nog in den haag.

  • Rafael schreef:

   De regeringen zitten er maar beperkt voor de burger, veeleer voor de (onderling ook wat verdeelde) grootmachten achter de schermen: puissant rijk, machtig, gewetensarm en sluw.
   Tegen hen en hun medewerkers moeten we ons tegen verdedigen en niet zozeer tegen de loopjongens/-meisjes in Den Haag, Berlijn, Parijs, Washington, Tokio etc. met een ingeperkte en gecensureerde bewegingsvrijheid. Hetzelfde geldt voor de “vrije” pers.

 • salvar schreef:

  zeker een paar nieuwe implantaten in haar kop gekregen?

 • Jets schreef:

  O K*tje toch! Maak je je zelf weer belachelijk!

  En de dommerikken keken ernaar en gingen weer als makke schaapjes zich in slaap laten sussen.

  @Willem, nee hoor. Het water is gelukkig niet voorzien van Fluoride. Zie dit stuk:
  https://www.wanttoknow.nl/inspiratie/hans-moolenburgh-kwalen-wegdrukken-is-geen-genezen/

  @Willem, u heeft helemaal gelijk over het onderwijs. Urgh, ‘één iemand i.p.v. een persoon”. Enthousiasmeren i.p.v iemand enthousiast maken …

  Verbeter de wereld, begin bij uzelf. Ik denk dat de meeste Nederlanders nog steeds niet snappen dat we in een volslagen gek geworden wereld leven :-)))

 • Bas van Stapelberg schreef:

  Zo brulkikker als Peridom i je programma…..? Wtf hoe diep ben je dan gezonden. Wat die heks betreft is het alleen maar lacheeeuuu. In Den Haag worden over die idioot al weddenschappen afgesloten betreft wat zij gaat zeggen. Alles maar werelijk alles is een open deur bij haar. Als er volgende week weer iets gebeurt dan duurt het 2 dagen of zij gaat Rusland weer de schuld geven.
  Alles die dronken droppie die zijn leuter in ieder gat stak toch kijkt op zijn wolkje met een glas whisky dan s budt hij zijn hoofd over D’66.
  Betreft dat wolkje is van die idioot Matt afkomstig.

 • Straalmans schreef:

  Wat maakt het ook uit of de verkiezingen om de 4, 5, 6 of 7 jaar gehouden worden. Het zijn toch steeds dezelfde partijen die meedoen en dezelfde mensen die – verslaafd aan hun partij – stemmen. En daarna klagen en dan weer gaan stemmen.

 • x

  Check Also

  marechaussee

  Marechaussee-docent loopt mars tegen ritueel misbruik: ‘Grotere pandemie dan corona’

  Als je een voorbeeldfunctie hebt en je ...

  lockdowns

  Tienduizenden artsen: lockdowns schadelijk voor gezondheid

  Tienduizenden artsen willen dat er een einde ...

  >