Homepagina » Buitenland » Assad: “Er was helemaal geen operatie tegen IS in Syrië. Het was een denkbeeldige operatie”
Assad: "Er was helemaal geen operatie tegen IS in Syrië. Het was een denkbeeldige operatie"

Assad: “Er was helemaal geen operatie tegen IS in Syrië. Het was een denkbeeldige operatie”

Op het Twitter-account van de Syrische president Bashar al-Assad is een foto verschenen van een ontmoeting tussen het staatshoofd en een delegatie van Vlaams Belang.

Aan de zijde van Assad zit Filip Dewinter. De delegatie is al enkele dagen in Syrië om de stad Aleppo te bezoeken.

Dewinter kreeg van Vlaams Belang toestemming voor het bezoek om er ter plekke feitenonderzoek te doen.

Illegaal

“De militaire operatie van België en de rest van de internationale coalitie tegen terreurgroep IS heeft niet verhinderd dat er Syrische burgers werden gedood,” zei Assad in een interview met Belgische media. “Waarom zou ik hen dankbaar moeten zijn?”

De operatie, waarbij België F16’s inzet, is volgens Assad illegaal.

“Laat me eerlijk zijn: er was helemaal geen operatie tegen IS,” lichtte hij toe. “Het was een cosmetische operatie. Een denkbeeldige, want IS werd tijdens die operatie nog groter.”

Schending

“Het was ook een illegale operatie want ze vond plaats zonder overleg met of goedkeuring van de Syrische overheid, die de legitieme overheid is” vervolgde hij.

“Het is dus ook een schending van onze soevereiniteit,” klonk het.

Maandag spraken VRT, Knack en Sudpresse met de Syrische president in Damascus. “Assad nam alle tijd,” aldus VRT-journalist Jens Franssen.

Blind

“Ze komen omdat de Belgische regering blind is, zoals veel Europese regeringen, voor wat er in Syrië gebeurt – en omdat ze daar bijgevolg ook geen rol in kan spelen,” zei Assad over de komst van de Belgische politici.

De Syrische president ziet geen rol voor de Europese Unie of de NAVO in de wederopbouw van het verwoeste land.

Terroristen

“Je kunt die rol niet spelen als je tegelijk Syrië vernietigt,” zei Assad.

De EU steunt sinds het begin de terroristen in Syrië, aldus de president. “De steun ging naar al-Nusra en IS, die vanaf het begin bij de extremisten hoorden.”

[Knack]


Vond je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Assad, heeft gelijk als je het mij vraagt. IS was en is een denkbeeldige vijand!
  Iets wat ze al duizenden jaren doen denkbeeldige vijanden creëren zodat zij het spel verdeel en heers kunnen gaan spelen en zo mensen tegen elkaar op zetten.
  Het werkt als de malle en daarom gaan ze ermee door. Mensen moeten bewust worden dat de oorlog via de mind wordt gespeeld en bespeeld, mentaal, geestelijk.

  27 likes
  • Assad is zelf een terrorist, Wat een terrorist te vertellen heeft direct geloven is niet verstandig. Heb eens gesproken met iemand die zware criminelen beroepsmatig moest ondervragen, dan weet je niet wat je hoort, je nekharen gaan overeind staan.
   Assad heeft jarenlang zware wapens geleverd aan terroristen in opdracht van Iran, wie zo iets flikt is een terrorist.

   Groetnnn uut Nunspeet.

   3 likes
   • Aan welke terroristen dan volgens jou?
    Isis zou het niet kunnen zijn, want daar vocht assad tegen.
    Dus ehhh, welken wapens aan welke terroristen?
    En waar zijn die terroristen nu?

    Stop met het geloven van de mainstream media…, tenzij je nartuurlijk een betaalde trol bent.
    Dan mag je van mij zo neer vallen…

    4 likes
    • Ik denk dat René een betaalde trol is. Er zijn er meer op deze site…..
     Als je alles wat hier aan de orde komt ontkracht, wat doe je dan op deze site??????

     5 likes
     • @Mikkie

      Dat bedoel. Jij hebt het gelukkig ook door. Al moet ik zeggen dat hij wel op een nietsnut lijkt. Google maar even op zijn naam. Dan kom je uit op Twitter. En wat zie je daar? Toevallig.. ach, zie zijn berichten maar. Lachwekkend. Zegt genoeg.

      0 likes
  • @Johan
   Top analyse.

   @René van Zak
   Waar heb je het over jongen? Wie heb je nou weer gesproken? Ga je nou eens een keer zelf op onderzoek uit of…?

   6 likes
 2. Wat hij zegt is naar mijn mening gewoon waar, het westen vocht niet tegen de terroristen die in Syrië actief waren, ze vochten tegen Assad. IS/ISIS/Al Nusra waren gewoon Westerse bondgenoten in de oorlog tegen de wettige regering in Syrië.
  Deze is ook wel leerzaam:
  http://www.ad.nl/nieuws/poetin-en-assad-hebben-mijn-leven-gered~add21ab7/
  Opvallend dat de omstreden Flip de Winter wel de moed heeft om persoonlijk met Assad te gaan praten en zijn kant van het lugubere verhaal te horen.
  Kort na de “annexatie” van de Krim was het ook het Franse Front National die als eerste een delegatie naar de Krim stuurde om met eigen ogen te zien en met eigen oren te horen hoe de situatie daar was. De heersende (hypocriete) kliek in Frankrijk sprak er schande van. (De bevolking daar was overigens blij weer bij moedertje Rusland te horen).
  Maar wat hiervan te denken?
  http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/658890/13-000-mensen-opgehangen-in-gevangenis-syrie.html
  Fake-news?

  13 likes
 3. Nep nieuws, nep oorlogen, nep parlementen, nep rebellen, nep aanslagen, nep eten.
  Het lijkt goddomme Beverwijk wel!

  12 likes
 4. Vanaf het moment dat duidelijk werd dat Assad weigerde zichzelf en zijn land te schikken onder het juk van de Rotschild-bankenclan werd hij bedolven onder een onophoudelijke en een allesvernietigende stroom van smerige leugens die met graagte door de in-en-in corrupte wereldpers wordt uitgebraakt over het volk. Voor die tijd werd Assad (en zijn vrouw) wereldwijd op handen gedragen en geroemd om zijn westerse idealen, normen en waarden. Op het moment dat Rotschild bot ving was dat ineens van de ene dag op de andere volledig omgekeerd en deugde Assad niet meer.

  Als Trump deugt, zorgt hij dat dat stopt en dat de zogenaamd gematigde rebellen langer gesteund worden door Amerika. Al wat er gebeurt in Syrië gebeurt op basis van smerige leugens en het Syrische volk betaalt het gelag. Dit land is volledig ten onrechte volledig kapot gemaakt en geruïneerd, puur en alleen ten faveure van Rotschild.

  11 likes
 5. De verhalen lijken erg op wat de Amerikanen doen in Quantanomo Bay (nog steeds). En eerder ook al in Abu Graib. Het kan een beetje waar zijn, (zwaar) overdreven, of helemaal verzonnen.

  Laten we niet vergeten schande te spreken van de clandestiene martelgevangenissen die de VS verspreid in Europa exploiteren.
  Bekend is dat Defensie, DoD, CIA, en de NAVO desinformatie produceren en verspreiden om hun oorlogen te ‘verkopen’.
  Wij zijn zo gek om de belastingen die ze bij ons ophalen er nog achteraan te gooien ook.

  In de VS worden al jarenlang mensen (lang) opgesloten, zonde formele aanklacht – en recht op zien advocaat ontzegd. En ze worden beestachtig behandeld. 9/11 was het excuus voor het invoeren van de ‘Patriot Act’, die deze schendingen van de mensenrechten legaliseerde.

  het interessant is, hoe meer maatregelen tégen terreur de Yanks eigen volk opleggen – hoe meer terreur op eigen bodem, en overal op de wereld.
  Dus.

  De terroristen zitten aan de top, en de rot komt van binnenuit.
  Het grote plaatje is, dat de nazies hier bezig zijn een gelegenheid te creëren om Iran ook te verwoesten en onderwerpen. Obama was daar (terecht) niet enthousiast over. Trump is een zak, die precies doet wij zijn meesters vragen. Levensgevaarlijk. (laat niks te raden over nu hij de nuclear deal met Iran gaat ‘opblazen’. Ned., en de overige bezette landen in nazi-EU zouden in het belang van hun burgers zo krachtig mogelijk moeten protesteren. BSD tegen de USA.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wilders

Wilders wil uit de EU vanwege ‘compleet gestoord’ coronaplan Brussel: ‘Nexit’

De Europese Commissie wil belastingen gaan heffen ...

vaccinatiepaspoort

EU werkt al sinds 2018 aan ‘vaccinatiepaspoort’, onthult dit rapport

Een rapport dat eind 2019 is gepubliceerd ...