Homepagina » Gezondheid » Neanderthalers gebruikten 50.000 jaar geleden plantaardige penicilline en aspirine als medicijn
Neanderthalers gebruikten 50.000 jaar geleden plantaardige penicilline en aspirine als medicijn

Neanderthalers gebruikten 50.000 jaar geleden plantaardige penicilline en aspirine als medicijn

Neanderthalers kenden al primitieve pijnmedicatie, zo is gebleken. Ze kenden een vorm van penicilline, duizenden jaren voordat de moderne wetenschap het ontdekte.

Een team van internationale wetenschappers onderzocht het tandplak van Belgische en Spaanse resten van neanderthalers tot 50.000 jaar oud.

Daarin zijn resten achtergebleven die iets vertellen over het dieet van de mensensoort, zo schrijven ze in vakblad Nature.

Antibiotica

Het meest verrassende was de ontdekking van het gebruik van medicinale planten onder neanderthalers.

De wetenschappers vonden sporen van populier, waar salicylzuur in voortkomt. Die stof heeft een effect dat vergelijkbaar is met moderne aspirine.

Ook gebruikten neanderthalers een schimmel waarin penicilline voorkwam, wat werkte als antibiotica tegen ziekteverwekkers.

Heel verrassend

“Het gebruik van antibiotica is heel verrassend,” zei professor Alan Cooper. “Penicilline werd pas 40.000 jaar later ontdekt.”

“Het gaat in ieder geval in tegen het algemene simplistische beeld van onze verre verwanten,” voegde hij toe. “Ze gebruikten blijkbaar natuurgeneesmiddelen als ontstekingsremmers en pijnstillers.”

Geen domme holbewoner

Hoofdonderzoeker Laura Weyrich van de Universiteit van Adelaide reageerde: “De studie biedt ons een eerste blik in het medicijnkastje van de neanderthaler.”

“Neanderthalers gebruikten medicinale planten om hun pijn te verzachten,” vervolgde ze.

De nieuwe bevindingen stellen ons beeld van de neanderthaler grondig bij. “Hij was geen domme holbewoner, maar een intelligent wezen,” zei Weyrich.

[Independent]

Vind je dit artikel interessant? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

10 reacties

 1. En niet synthetisch dus ongemanipulleerd en waarschijnlijk gezonder en minder kankerverwekkend door hrt ontbreken van vulmiddelen en minder kans op bijwerkingen

  6 likes
 2. Verandert men nu de geschiedenis boeken?

  4 likes
 3. Neanderthalers leven vandaag de dag nog steeds op aarde.
  Ze vallen onder de Barbaarse rassen [rassen die primitief leven; ze kleden zich in dierenhuid en gebruiken knotsen en speren en eten rauw voedsel].

  Deze Barbaarse rassen leven vooral in de grotten en komen soms op het aardoppervlak om bepaalde voedsel [of medicijnen] te zoeken.
  Zij leven in de grensgebieden tussen het aardoppervlak en de ondergrondse wereld [de grottenwereld].
  Zij leven tussen andere wezens die laag in rang zijn, zoals dinosauriërs [ook vleesetende dinosauriërs, zoals de Tyrannosaurus Rex] en demonische rassen [fysieke demonische rassen].

  De Tyrannosaurus Rex kan hooguit maar 8 kilometer per uur rennen, dus die zijn minder gevaarlijk dan ons is verteld. Je moet alleen niet opeens voor zijn voeten staan, want hij heeft je zo opgegeten.
  Er zijn kleinere vleesetende dino’s die veel gevaarlijker zijn omdat zij wel snel zijn.
  Het boek van Jules Verne [reis naar het middelpunt der aarde] geeft het beste beeld over de werkelijkheid in de grottenwereld.

  De volken die in de grotten leven en hoger in rang zijn, hebben kennis en technologie verkregen van een duistere bron.
  Deze rassen die hoger in rang zijn, vereren allemaal een duistere god [de zwarte zon].
  Dat is dezelfde bron als de bron die de nazi’s vorige eeuw gebruikte en waar de nazi’s hun kennis en technologie vandaan hadden [de nazi’s gebruikte het Thule-Gesellschaft om aan hun kennis te komen en die vereerde ook de zwarte zon].

  Wij leven op het aardoppervlak, maar de aarde is hol en aan de holle kant leven menselijke rassen, die hier al veel langer op aarde zijn dan ons.
  Tussen de holle aarde en het aardoppervlak zit de aardkorst en die is tussen de 650 en 1.300 KM dik.

  De aardkorst is 1 grote gatenkaas, vol met natuurlijke en kunstmatige gemaakte grotten en er zitten zelf hele grote open ruimtes tussen.
  In deze grotten leven waarschijnlijk meer wezens dan op het aardoppervlak en in de holle aarde bij elkaar.

  Wij zijn het laatste ras die hier op aarde gecreëerd is en daardoor is de creatie van ons lichaam de best gelukte creatie van alle menselijke rassen [maar wij zijn wel de domste omdat wij dom gehouden zijn, door onze “echte” machthebbers; die echte machthebbers durven zich niet aan ons te tonen].

  Adam en eva staan symbool voor de creatie van ons ras en die zijn gecreëerd in Eden.
  Eden bestaat nog steeds en Eden wordt gezien als “de navel van de aarde” en ook als “de wieg van het leven”.
  Eden en het hof van Eden [the garden of Eden] bevinden zich in de holle aarde en is de meest belangrijke plaats van de [holle] aarde.

  Er zijn hier op het aardoppervlak kruisingen van neanderthalers en menselijke rassen, omdat die neanderthalers [en andere Barbaarse rassen] soms een aards vrouwtje ontvoeren en verkrachten.

  Zo was er in China, in een klein bergdorpje, een vrouw die een paar maanden vermist was en toen graatmager terug kwam naar haar dorp.
  Daar vertelde de vrouw het verhaal dat ze was ontvoerd door een Yeren.
  Een Yeren is een Chinees woord voor wildeman.

  Ze was dus ontvoerd en ook verkracht en werd in een grot vastgehouden door deze neanderthaler.
  Hij bracht haar voedsel, maar ze kon die rauwe voedsel niet verdragen en had geen gelegenheid om vuur te maken in die grot [geen kleine korte doodlopende grot, maar een uitgestrekt grottenstelsel].
  Na 2 of 3 maanden liet de neanderthaler haar vrij, omdat hij waarschijnlijk door had dat zijn het niet zou overleven en toen is ze terug naar haar dorp gegaan en vertelde dit verhaal.

  Ze baarde een [hele lieve] zoon, die alleen bananen at en hij is ergens in de 30 jaar oud geworden [ergens tussen de 30 en 40 is hij gestorven].
  Er staat een video van deze jongeman op youtube en bekijk het resultaat eens en vergelijk het met die foto van de video, die hier onderaan het artikel van ninefornews te zien is [vooral de nek en je moet je bedenken dat deze jongeman een half neanderthalers is en geen volle neanderthaler].

  De kwaliteit van de video is slecht maar goed genoeg om een indruk te krijgen.
  https://www.youtube.com/watch?v=rJWUxk1yBX4

  De wereld waarin wij leven is niet de echte wereld, maar een gecreëerde nep wereld, die ons gevangen en als slaaf houdt.
  Wanneer wij wakker worden dan is het snel uit met deze slavernij en er zal geen druppel bloed vloeien ,want de werkelijke machthebbers zijn lafaards en die zullen direct vluchten met hun technologie [ufo’s, sterrenpoorten en wat ze nog meer kunnen gebruiken om zo snel mogelijk weg van aarde te vluchten].

  De meest toegankelijke manier om in de holle aarde te komen = door de Noordpool-opening [kijk eens op youtube naar het Noorderlicht, doet dat niet denken aan warme lucht die zich samenvoegt met koudere lucht? Het is namelijk 24 uur per dag licht in de holle aarde en de temperatuur is altijd 23 graden].

  De aardse machthebbers bewaken de Noordpool-opening, om er zeker van te zijn dat wij daar niet meer heengaan [veel vroegere zeevaarders wonen in de holle aarde].
  Ze bewaken het via de [ooit] geheime legerbasis in Groenland [de Thule Air Base].
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Thule_Air_Base
  Ze bewaken het luchtruim via de Thule Air Base door middel van NORAD [straaljagers].

  Ook is het wereldwijd verboden om in grotten te komen zonder vergunning en een door de overheid aangewezen gids.

  Ze doen er alles aan om ons weg te houden van de echte wereld, om ons gevangen te houden in de nep wereld.

  Stemmen heeft geen zin, want alle politici en koninklijke families zijn slechts toneelspelers, die door de echte machthebbers zijn uitgekozen om ons in ellende te houden [het creëren van angst en terreur is hun opdracht].
  De Rockefellers en de Rothschilds zijn ook slechts knechten/bediendes.
  Via de vrijmetselarij kan je een hoge dienaar worden [een elite dienaar], maar een machthebber kan niemand op het aardoppervlak worden.

  De echte machthebbers zijn andere een ander soort wezens dan ons.

  4 likes
 4. De natuur is onze redder ! Heksen (zgn) werden verbrand omdat ze kruiden medicijnen gaven en nu ……hopelijk gaan we terug naar de natuur want die kan ons redden niet de fharma industrie die maakt ons nog zieker !!! Helaas !

  4 likes
 5. penicilline is niet plantaardig en zoals bekend is is er in de natuur voor alles een remedie alleen we helpen de natuur naar zijn grootje.

  2 likes
 6. Nee penicilline is niet plantaardig maar…. ik heb een natuurlijke antibiotica die mij echt veel geholpen heeft met een bacteriële infectie : Kardiomos van Clark Ik was allergisch voor alle soorten van antibiotica (kan nergens tegen ) ze hebben alles geprobeerd zat onder de bulten en was doodziek maar dit middel hielp dus ja ….. wat dan ???

  0 likes
 7. Het waren best intelligente wezens. Nou nou, wat een ontdekking? Ooit naar de dierenwereld gekeken? Die doen niks anders. Overleven door aanpassen/uit proberen. Klein voorbeeldje: olifanten/neushoorns/zwijnen etc. rollen in de modder, zodat ze minder gestoken worden door insecten en tegelijkertijd is het een zonnebrandmiddel. En zo heb je vele voorbeelden in de dierenwereld. Zij hangen echt geen zwarte zon aan. Heidenen ook niet. Zij eren de zon(natuurlijke) Ik geloof alleen in evolutie als basis en daarna kwam heel langzaam alle kennis. Deze kennis heeft men op schrift gezet/verborgen gehouden, want die kennis heeft de aarde/al het levende al een aantal keren vernietigd.(even los van natuurrampen gezien). De mens werd dus machtiger, dan de natuur zelf/geen natuurlijke vijand meer. Hierop hebben de wijzen iets op gevonden. Agenda 21/30. Dit zijn aanhangers van de zwarte zon. Vroeger werden er dieren geofferd/dier werd gedeeld en zo hield men vrede onder de mensen/macht kon worden uitgebreid. Nu is het de mens zelf, die wordt opgeofferd.(niet dat ik het leuk vindt)
  Vorige week een docu gezien over apen. Jarenlang gevolgd door wetenschappers. Deze apen gedroegen zich precies als mensen. Samenwerken als het nodig is(territorium vergroten om voedsel/beschermen tegen andere apen) Elkaar afmaken ivm voortplanting/macht om de leider te worden van de groep.
  Mensen moeten eens vaker naar de dieren/plantenwereld kijken, daar leer je veel van.
  Nog een mooi voorbeeld van evolutie. Een blauwe krab die niet meer in het water kan leven. Leeft alleen nog door longen. Hier gaan jaren etc over. Het dier past zich aan aan de omgeving. Ik geloof, dat het met de mens ook zo is gekomen. In de dierenwereld gaan verschillende rassen(die meestal wel in dezelfde categorie horen met elkaar paren). Of zorgen voor andere kinderen/jongen. Het verhaal van Tarzan kan wel eens waar zijn. Of het verhaal rondom Rome, dat Romulus en Remus groot zijn gebracht door een wolvin. Dieren leren van elkaar, zoals de mens het ooit ook allemaal geleerd heeft. En de natuur heeft daarbij een handje geholpen.
  Dus zo vreemd is het allemaal niet.
  In de piramide staat precies het ontstaan van leven beschreven. zaadje, slak, water, ondergaande en opgaande zon en de ibis(fenix uit as ontstaat weer leven) etc. Of bekijk geologische klok.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Temperatuur keldert nadat geknoei met cijfers stopt. Dit is hoe de klimaatmythe in stand wordt gehouden

Temperatuur keldert nadat geknoei met cijfers stopt. Dit is hoe de klimaatmythe in stand wordt gehouden

De temperatuur rond het weerstation Thredbo Top ...

Australië al veel langer bewoond dan gedacht. Deze bijzondere vondst herschrijft geschiedenis

Australië al veel langer bewoond dan gedacht. Deze bijzondere vondst herschrijft geschiedenis

Wetenschappers hebben in het noorden van Australië ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZ2VsZG1pbmRzZXRjb2FjaC5ubC9hYW5tZWxkZm9ybXVsaWVyLTIiIG5hbWU9Im15aUZyYW1lIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMSIgbWFyZ2luaGVpZ2h0PSIwcHgiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwcHgiIGhlaWdodD0iNjIycHgiIHdpZHRoPSI3ODFweCIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==