Natuur en Milieu

Aarde warmt al 16 jaar niet meer op

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aarde is al 16 jaar niet meer warmer geworden, zo blijkt uit data die afgelopen week zijn vrijgegeven.

De gegevens, die weinig media-aandacht hebben gekregen, onthullen dat de temperatuur op aarde tussen begin 1997 en augustus 2012 niet is gestegen.

Ook in de periode vóór 1980 is de aarde gedurende 40 jaar niet warmer geworden of werd het zelfs kouder op onze planeet. Experts zijn het er niet over eens of er nu een definitief einde is gekomen aan de opwarming van de aarde.

Zeer gebrekkig

Klimaatwetenschapper Phil Jones van de Universiteit van East Anglia vindt dat 15 of 16 jaar veel te kort is om conclusies te trekken. Professor Judith Curry van het Georgia Institute of Technology zei juist dat de computermodellen die zijn gebruikt om de opwarming van de aarde te voorspellen overduidelijk ‘zeer gebrekkig’ waren.

Ondanks de gepubliceerde data blijven vrijwel alle beleidsmakers ervan overtuigd dat de aarde blijft opwarmen als we de uitstoot van CO2 niet drastisch terugdringen. Ze waarschuwen regelmatig voor catastrofale gevolgen. Toch blijkt de industrialisatie de afgelopen 130 jaar bijna geen invloed op de temperatuur op aarde gehad te hebben.

Aarde warmt al 16 jaar niet meer op

Schok

Het nieuws dat de aarde al 16 jaar niet warmer is geworden komt voor velen als een schok. Mensen beginnen zich af te vragen waar de miljardenverslindende projecten gericht op CO2-reductie goed voor zijn.

Volgens steeds meer serieuze klimaatwetenschappers lijkt het erop dat de computermodellen die al jaren worden gebruikt door onder meer het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties, verkeerd zijn en dat het klimaat vele malen complexer is dan men denkt.

Daarnaast is er nog nooit zo veel zee-ijs rond Antarctica gemeten als vorige maand. Op 26 september lag er het meeste ijs van deze winter op de zee bij de Zuidpool, bijna 20 miljoen vierkante kilometer.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Plien
Plien
9 jaren geleden

Zo en dan nu alle milieu subsidies intrekken en alle belastingheffingen terug storten naar de burgers.

Paul Gortemulder
Paul Gortemulder
9 jaren geleden

Eey gek!

Anders ga je even helpen om de wereld nog kapotter te maken

Chris
Chris
9 jaren geleden

Tja, CO2 is natuurlijk wel een produkt dat omgezet wordt in O2 door groene planten. Dus meer CO2 geeft meer plantengroei en daardoor daalt de CO2 weer omdat er meer wordt omgezet in O2.
Lijkt mij een logische reactie van moeder natuur.

Pablo
Pablo
9 jaren geleden

De aarde warmt niet op? Dan is het gedaan met de CO2 tax. Maar natuurlijk zeggen ze daar niets over, en zelfs ontkennen ze dat. Wat agenda 21 betreft blijft de aarde opwarmen. Maar wat zal dan precies aan de hand zijn dat er WEL sprake is van warmere temperaturen en gletsjers die smelten? Wat er an de hand is is het feit dat het elders wel kouder wordt. hoe dat komt, tja, om het simpel en kort te zeggen, door de verplaatsing van de Polen misschien? Ook valt het me op, dat ondanks de normale gemiddelde, dat er wel sprake is van “freaky weather”Als je de grafieken ziet, dan zijn de pieken en dalen steeds frequenter en te hoog en te diep .En ook, of te veel regen, of te lang droogte. Maar goed dan, ik ben geen wetensnapper.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

54
0
We lezen graag je reactie!x