Natuur en Milieu

Nederland wordt in 2030 getroffen door ‘mini-ijstijd’. Dit staat ons volgens wetenschappers te wachten

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In minder dan twee decennia staat ons een mini-ijstijd te wachten. Dat blijkt althans uit onderzoek van Britse en Russische universiteiten, meldt Sky News.

Op basis van onderzoek naar de magnetische activiteit van de zon zeggen wetenschappers dat de temperatuur vanaf 2021 gaat dalen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In 2030 zou de ijstijd zijn intrede doen.

Professor Valentina Zharkova van de Northumbria University heeft de bewegingen voorspeld van twee magnetische golven op de zon.

97 procent

Vanaf 2021 zal gedurende drie zonnecycli het aantal magnetische golven afnemen. Deze periode duurt 33 jaar, aldus Zharkova.

Lage magnetische activiteit op de zon gaat historisch gezien gepaard met koude periodes op aarde.

Professor Zharkova claimt dat haar model een nauwkeurigheid van 97 procent heeft, maar benadrukt dat haar onderzoek niet kan worden gebruikt als bewijs dat er een mini-ijstijd in aantocht is.

Teniet

“Ik hoop dat global warming teniet zal worden gedaan door dit effect, zodat de mensheid en de aarde 30 jaar de tijd hebben om iets te doen aan onze vervuiling,” zei ze.

De twee magnetische golven van de zon worden namelijk in de jaren 2050 weer actief. “We moeten alles op aarde voorbereiden op de volgende grote zonneactiviteit,” zei ze.

Verzwakt

Twee jaar geleden waarschuwde professor Zharkova ook al dat er in de ‘komende 15 jaar’ een mini-ijstijd op komst is.

Volgens haar zullen de twee magnetische golven op de zon elkaar over anderhalf decennium dusdanig hebben verzwakt dat het aantal zonnevlekken en -vlammen met 60 procent is afgenomen.

[Sky]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

En voor die tijd ook nog een watersnoodramp, het wordt ondraaglijk in Nederland.

Rikk
Rikk
6 jaren geleden

Waarschijnlijk komt dat omdat zoals voorspelt sinds 2013 nibiru in ons zonnestelsel staat.
Of misschien komt die ijstijd wel omdat ik regelmatig een scheet laat als ik het beleid van dit kabinet weer moet aanhoren.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Jawel voor de mensen die vinden dat het nu zo slecht gaat……..het kan allemaal veel erger…Ik hoor dit al jaren van natuurkundigen,kleine ijstijd rond 2030……… niet vreemd het blijft een levende planeet….Maar zelf ben ik een fan van de oude Rishi’s,veda het oude India, het Oosten , zij waren de eerste met hun spirituele uitleg over de mensheid , ver voor welke religi dan ook….. Zij hebben al duizend jaar voor onze jaartelling voorspellingen gedaan door middel van palmbladeren, ik zag het van de week bij https://angelwings.nl voorspellingen 2018……… onderaan heb je heartworkz.com voorspellingen Indische palmbladeren van Patrick Steensma. Wel heel bijzonder dat er duizenden jaren geleden al mensen waren, die 9/11 konden voorspellen en de schuldige , en Haarp en zelf opgewekte tsunamie’s en de klimaat veranderingen, ook zelf gedaan en kleine ijstijd en alle andere ellende die regelmatig voorspeld wordt……..En tja je kunt net doen of het allemaal onzin is, mag allemaal , maar om te relativeren is het handig om het eens door te lezen, want stel dat het wel allemaal gebeurd…….dan heb je in de beste tijd je boos gemaakt om niks……..

rob
rob
6 jaren geleden

Word de Zon dan verstoort door de menselijke vervuiling van de aarde ..?
Ik hoop dat globale warming afneemt en de mens wat aan de vervuiling doet ..

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x