Homepagina » Natuur en Milieu » Nederland wordt in 2030 getroffen door ‘mini-ijstijd’. Dit staat ons volgens wetenschappers te wachten
Nederland wordt in 2030 getroffen door 'mini-ijstijd'. Dit staat ons volgens wetenschappers te wachten

Nederland wordt in 2030 getroffen door ‘mini-ijstijd’. Dit staat ons volgens wetenschappers te wachten

In minder dan twee decennia staat ons een mini-ijstijd te wachten. Dat blijkt althans uit onderzoek van Britse en Russische universiteiten, meldt Sky News.

Op basis van onderzoek naar de magnetische activiteit van de zon zeggen wetenschappers dat de temperatuur vanaf 2021 gaat dalen.

In 2030 zou de ijstijd zijn intrede doen.

Professor Valentina Zharkova van de Northumbria University heeft de bewegingen voorspeld van twee magnetische golven op de zon.

97 procent

Vanaf 2021 zal gedurende drie zonnecycli het aantal magnetische golven afnemen. Deze periode duurt 33 jaar, aldus Zharkova.

Lage magnetische activiteit op de zon gaat historisch gezien gepaard met koude periodes op aarde.

Professor Zharkova claimt dat haar model een nauwkeurigheid van 97 procent heeft, maar benadrukt dat haar onderzoek niet kan worden gebruikt als bewijs dat er een mini-ijstijd in aantocht is.

Teniet

“Ik hoop dat global warming teniet zal worden gedaan door dit effect, zodat de mensheid en de aarde 30 jaar de tijd hebben om iets te doen aan onze vervuiling,” zei ze.

De twee magnetische golven van de zon worden namelijk in de jaren 2050 weer actief. “We moeten alles op aarde voorbereiden op de volgende grote zonneactiviteit,” zei ze.

Verzwakt

Twee jaar geleden waarschuwde professor Zharkova ook al dat er in de ‘komende 15 jaar’ een mini-ijstijd op komst is.

Volgens haar zullen de twee magnetische golven op de zon elkaar over anderhalf decennium dusdanig hebben verzwakt dat het aantal zonnevlekken en -vlammen met 60 procent is afgenomen.

[Sky]


Vind je dit artikel goed? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Word de Zon dan verstoort door de menselijke vervuiling van de aarde ..?
  Ik hoop dat globale warming afneemt en de mens wat aan de vervuiling doet ..

  5 likes
  • @rob,
   Helaas 2x nee want allebei zijn onwaar!!
   De klimaathoax, want ik noem het beestje gewoon bij naam, bestaat namelijk niet, helemaal niet! Het is niets anders dan een ongelooflijk ordinaire truc om de mensen nóg meer verkapte belasting te laten betalen om in de diverse bodemloze putten te gooien!!
   Maar geloofd u mij vooral niet, echter, betaal er wel graag maar zelf voor!

   En dan de zon, dat is een plaatje apart en ook daar is men absoluut niet open over naar het gepeupel, wij dus! Men weet inmiddels hoe de zon zo’n beetje werkt echter dit zal men niet snel naar buiten toe brengen want dan zou een en ander nog wel eens héél moeilijk uit te leggen zijn, met name om het gepeupel, wij dus, nog verder te kunnen uitmelken!!

   Wat ik wél wil opmerken in deze is idd het feit dat de mens, maar dat is ook de elite, toch, eens eindelijk die maatregelen neemt die MILIEUVERVUILING tegengaan, en die zijn in principe oh zo simpel!
   Een kwestie van gewoon logisch nadenken, dan gaat er bij de meeste mensen een lampje branden en dan heel gewoon UITVOEREN, zo simpel is dat! Toch!!!???
   Gladiator

   17 likes
   • Hoe werkt de zon dan weet jij dit toevallig en zo ja zou je het hier uit kunnen leggen… en voor de “vervuiling” is simpel…… geen plastic meer maken de rest vergaat wel van de steentijd naar de plastic tijd 😂 wat zijn we opgeschoten?

    2 likes
    • @piet snot,

     Ook voor u een antwoord van mijn kant en u vraagt het in elk geval netjes!!
     Gedeeltelijk mee eens ja vwb plastic maar er is meer, veel meer en met zoden aan de dijk zettend, dat weet ik zeker!

     Maar concreet uw vraag omtrent de zon…..tja, ik ben er eigenlijk dagelijks mee bezig en hier eventjes uitleggen, pfff, dat gaat ‘m niet worden maarrrrr, niet getreurd, kijk gewoon eventjes naar deze zeer korte docu met Eric P. Dollard (Prof. Dr) en deze man heeft gedurende 4 jaar op rij de zon bestudeerd in al zijn facetten en hij legt dit in ongeveer 8 minuten piekfijn uit, en veel beter natuurlijk dan dat ik dat zou doen.

     https://www.youtube.com/watch?v=pi7ISKaRr9s

     Daarbij kunt u ook nog eventjes de docu bekijken welke ik hierboven bij oeboema heb bijgevoegd ter aanvulling!
     Gegroet,
     Gladiator

     3 likes
     • Dus al het bewijs, inclusief beelden die de echtheid van het bewijs verifiëren, moeten wij maar opzij schuiven? Om vervolgens naar jouw gewauwel te luisteren, ondersteund door twee vage filmpjes op YouTube?!

      Volgens mij moet er maar 1 iemand hier logisch gaan nadenken… Je bent een gevaar voor de maatschappij met zulke waanbeelden- en ideeën!

      1 likes
   • Gepeupel? Spreek voor jezelf 🙂
    Er is een overweldigende stapel bewijs voor de opwarming van de aarde en voor de (gelukkig nu nog langzame) stijging van de zeespiegel. Waar baseer jij je op, dat dit een hoax is?

    1 likes
    • @oeboema,
     IK spreek voor mezelf en kom op, omdat u het zo vriendelijk vraagt, natuurlijk een antwoord mijnerzijds. Allereerst moet ik uw overweldigende stapel bewijs dan maar eerst aan de kant schuiven echter no problemo, deze is namelijk met zekerheid (anders hoor ik natuurlijk van uw kant wel welk “bewijs” dit dan wel niet zou zijn, toch!!??) geheel gebaseerd op leugens, vervalste rapporten en dit meermaals aangetoond door ECHTE wetenschappers met als enige en ECHTE doel een zoveelste ordinaire energieheffing welke natuurlijk al in de pen zit bij onze heilanden Rutte & CO.
     Ik vind deze docu wel erg goed en kijk eventjes naar de presentator John L. Casey, wie hij is en wat deze man allemaal gedaan heeft!! En hij is hiervoor al vaak ehhh, verguisd!!
     https://www.youtube.com/watch?v=miIEAOAOgyI

     Heb er nog veel meer maar deze volstaat mijns inziens!!

     Gegroet,
     Gladiator

     3 likes
 2. Dan moeten we ijstijd belasting gaan betalen!

  15 likes
 3. En voor die tijd ook nog een watersnoodramp, het wordt ondraaglijk in Nederland.

  8 likes
 4. Staat wel een beetje raar dat alleen Nederland een ijstijd krijgt. En de rest van de wereld niet?!

  13 likes
 5. Volgens voorspellingen voor 2018 gaan er zware stormen in het najaar over ons land komen. De winter blijft somber, voorjaar zal goed zijn, de zomer middelmatig.

  4 likes
 6. Dus het word weer eventjes net zoals tijdens de Renaissance? Toen was er ook een mini ijstijd waarvan de schilderijen nog terug zijn te vinden.

  7 likes
 7. Waarschijnlijk komt dat omdat zoals voorspelt sinds 2013 nibiru in ons zonnestelsel staat.
  Of misschien komt die ijstijd wel omdat ik regelmatig een scheet laat als ik het beleid van dit kabinet weer moet aanhoren.

  6 likes
 8. Dat verklaart waarom er tegenwoordig zoveel heel dikke mensen zijn. Onbewust slaan ze reservevoedsel op om de koude jaren door te komen. Een soort voorbereiding op een ijstijdslaap dus.

  4 likes
 9. Jawel voor de mensen die vinden dat het nu zo slecht gaat……..het kan allemaal veel erger…Ik hoor dit al jaren van natuurkundigen,kleine ijstijd rond 2030……… niet vreemd het blijft een levende planeet….Maar zelf ben ik een fan van de oude Rishi’s,veda het oude India, het Oosten , zij waren de eerste met hun spirituele uitleg over de mensheid , ver voor welke religi dan ook….. Zij hebben al duizend jaar voor onze jaartelling voorspellingen gedaan door middel van palmbladeren, ik zag het van de week bij https://angelwings.nl voorspellingen 2018……… onderaan heb je heartworkz.com voorspellingen Indische palmbladeren van Patrick Steensma. Wel heel bijzonder dat er duizenden jaren geleden al mensen waren, die 9/11 konden voorspellen en de schuldige , en Haarp en zelf opgewekte tsunamie’s en de klimaat veranderingen, ook zelf gedaan en kleine ijstijd en alle andere ellende die regelmatig voorspeld wordt……..En tja je kunt net doen of het allemaal onzin is, mag allemaal , maar om te relativeren is het handig om het eens door te lezen, want stel dat het wel allemaal gebeurd…….dan heb je in de beste tijd je boos gemaakt om niks……..

  3 likes
 10. Eindelijk de hele winter door elke dag een elf-stedentocht. 24/7/12/365.

  3 likes
 11. Over 12 jaar 30 jaar lang flink stoken.
  Dat brengt enorm veel co2 in de lucht.
  Dus na de ijstijd is het hier tropisch warm.

  Dat komt mooi uit, want tegen die tijd zal ik wel de grond in gaan
  en ik heb geen zin om in de permafrost te liggen.

  0 likes
 12. Hopelijk is het Italiaans IJs.. beter bestaat niet
  lekker na een een bordje goede pasta of pizza ferrari
  IJstijd of niet, ik heb het altijd in mijn vriezer staan, ook al vriest het dat het kraakt buiten..

  0 likes
 13. Zondag a.s 5 tot 13 graden boven 0…

  0 likes
 14. Boe, Boe en nog eens Boe. En hier is uw Boe-rekening. Anders nog meer Boe want dan manipuleren we de het klimaat toch even. Dan zorgt uw kabinet er wel voor dat er een ijs-tax wordt doorgevoerd.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

afgekoeld

Grote delen van de wereld zijn juist afgekoeld. Dit is ‘in strijd met de uitkomsten van klimaatmodellen’

De Noord-Atlantische Oceaan is sinds 2013 met ...

vikingen

Mysterieuze runensteen van de Vikingen waarschuwt voor nieuwe ijstijd. Wetenschappers kraken 1200 jaar oude code

Wetenschappers hebben een 1200 jaar oude code ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.