Mens en Dier

Palestijnse heldin in holst van de nacht opgepakt omdat ze opstond tegen Israëlische bezetter. Bekijk hier de beelden

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ahed Tamimi, voor veel Palestijnen een heldin, werd afgelopen week gearresteerd, kort nadat een video viraal was gegaan waarin te zien is hoe ze twee Israëlische militairen te lijf gaat.

De beelden werden eerder deze maand gemaakt vanuit het huis van haar familie die in het dorp Nabi Saleh op de Westelijke Jordaanoever woont.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Samen met haar nicht Nour probeert Ahed Tamimi de soldaten van hun erf te verdrijven.

‘Gevaar’

De vader van het meisje, Bassem Tamimi, vertelde aan Al Jazeera dat zijn dochter overstuur was omdat de soldaten kort ervoor haar 15-jarige neef Mohamed met een rubberen kogel in zijn hoofd hadden geschoten en haar woning was bestookt met traangasgranaten.

De Israëlische autoriteiten hebben bepaald dat het meisje langer in de gevangenis moet blijven omdat zij ‘het onderzoek mogelijk belemmert’ of zelfs ‘een gevaar is voor de soldaten’.

Tamimi zit vast in de beruchte Israëlische kindergevangenis Moscobiyeh.

Protesteren

Minister van Onderwijs Naftali Bennett brieste dat het meisje voor de rest van haar leven in de gevangenis gegooid moest worden.

Ahed was al eerder de heldin in een virale video toen ze samen met andere vrouwen een Israëlische soldaat verhinderde om haar 11-jarige broertje te arresteren.

Inwoners van Nabi Saleh protesteren al sinds 2010 elke week tegen de Israëlische kolonisten die hun waterbronnen en land in beslag namen.

Nachtelijke raids

Bij die protesten kwamen al twee mensen om het leven, doodgeschoten door Israëlische soldaten.

Niet minder dan 30 Israëlische soldaten vielen dinsdagnacht het huis van de familie Tamimi binnen. Volgens de VN heeft Israël alleen al tussen 24 november en 4 december 100 van dit soort nachtelijke raids uitgevoerd.

Twitter

Ondertussen is op Twitter haar account verdwenen. Manal Tamimi, een familielid van Ahed, claimde dat Twitter het account heeft verwijderd.

De social mediareus heeft al vaker met Israël samengewerkt. Vorig jaar onthulde minister van Justitie Ayelet Shaked dat Twitter berichten verwijdert die het land ‘schadelijk’ acht.

Foto: Haim Schwarczenberg

[De Wereld Morgen, MEMO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
6 jaren geleden

Ja, jammer voor het prettig ogende Palestijnse meisje, maar als je met 5 a 6 jongeren rondom 2 militairen gaat provoceren en je komt daarbij ook nog overdreven in beeld, had je de koffie voor je arrestatie team wel alvast klaar kunnen zetten.

Slaan duwen en schoppen, ook al is het half raak, weet je dat je wordt opgepakt. En dat heeft niest met Nationaliteit te maken. Overal.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Als ze in Israël Duits spraken en hun militairen het juiste uniform hadden zouden ze zijn niet te onderscheiden zijn van Duitsland tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Hoe lang duurt het nog voordat zijzelf en de wereld inzien dat zijzelf het monster zijn geworden dat 76 jaar geleden verslagen is.

onbekend
onbekend
6 jaren geleden

In het Midden-Oosten en de wereld geldt: zij of wij.

wolfje
wolfje
6 jaren geleden

er zijn hier in het dagelijks leven ook helden onder ons. op de werkvloer bijvoorbeeld. en als ze aan het kruis geslagen worden kijken we steevast de andere kant op

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x