Homepagina » Mens en Dier » Palestijnse heldin in holst van de nacht opgepakt omdat ze opstond tegen Israëlische bezetter. Bekijk hier de beelden

Palestijnse heldin in holst van de nacht opgepakt omdat ze opstond tegen Israëlische bezetter. Bekijk hier de beelden

Ahed Tamimi, voor veel Palestijnen een heldin, werd afgelopen week gearresteerd, kort nadat een video viraal was gegaan waarin te zien is hoe ze twee Israëlische militairen te lijf gaat.

De beelden werden eerder deze maand gemaakt vanuit het huis van haar familie die in het dorp Nabi Saleh op de Westelijke Jordaanoever woont.

Samen met haar nicht Nour probeert Ahed Tamimi de soldaten van hun erf te verdrijven.

‘Gevaar’

De vader van het meisje, Bassem Tamimi, vertelde aan Al Jazeera dat zijn dochter overstuur was omdat de soldaten kort ervoor haar 15-jarige neef Mohamed met een rubberen kogel in zijn hoofd hadden geschoten en haar woning was bestookt met traangasgranaten.

De Israëlische autoriteiten hebben bepaald dat het meisje langer in de gevangenis moet blijven omdat zij ‘het onderzoek mogelijk belemmert’ of zelfs ‘een gevaar is voor de soldaten’.

Tamimi zit vast in de beruchte Israëlische kindergevangenis Moscobiyeh.

Protesteren

Minister van Onderwijs Naftali Bennett brieste dat het meisje voor de rest van haar leven in de gevangenis gegooid moest worden.

Ahed was al eerder de heldin in een virale video toen ze samen met andere vrouwen een Israëlische soldaat verhinderde om haar 11-jarige broertje te arresteren.

Inwoners van Nabi Saleh protesteren al sinds 2010 elke week tegen de Israëlische kolonisten die hun waterbronnen en land in beslag namen.

Nachtelijke raids

Bij die protesten kwamen al twee mensen om het leven, doodgeschoten door Israëlische soldaten.

Niet minder dan 30 Israëlische soldaten vielen dinsdagnacht het huis van de familie Tamimi binnen. Volgens de VN heeft Israël alleen al tussen 24 november en 4 december 100 van dit soort nachtelijke raids uitgevoerd.

Twitter

Ondertussen is op Twitter haar account verdwenen. Manal Tamimi, een familielid van Ahed, claimde dat Twitter het account heeft verwijderd.

De social mediareus heeft al vaker met Israël samengewerkt. Vorig jaar onthulde minister van Justitie Ayelet Shaked dat Twitter berichten verwijdert die het land ‘schadelijk’ acht.

Foto: Haim Schwarczenberg

[De Wereld Morgen, MEMO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Als ze in Israël Duits spraken en hun militairen het juiste uniform hadden zouden ze zijn niet te onderscheiden zijn van Duitsland tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Hoe lang duurt het nog voordat zijzelf en de wereld inzien dat zijzelf het monster zijn geworden dat 76 jaar geleden verslagen is.

  32 likes
  • Pete del Fina schreef:

   Ik ken Palestijnen in Nederland die het prima konden vinden met de Joden daar. Vooral op zakelijk gebied. De rekeningen werden door hun tenminste betááld. Voor hen zijn de Palestijnse achterblijvers ‘Islam-tokkies die achter führer Allah lopen’.

   3 likes
  • pjoter schreef:

   Hoelang duurt het nog, voordat alle betrokkenen inzien dat zij worden mis/gebruikt voor het agenda 21 protocol !?.

   Ban nationalism, also the religionists, and live your life in peace.

   Namaste

   1 likes
   • Arwijn schreef:

    Nationalisme is niks mis mee, als je ten minste niet agressief bent naar de rest van de wereld. Het vergt enkel behoedzaam en zelf behoudend, met een eigen identiteit en cultuur geschiedenis om het tot z’n recht te brengen. Het is wanneer het acceptabel word om andere landen te militair te plunderen voor gewin van de eigen burgers dat de grenzen van beschaafd Nationalisme werkelijk overtreden word. Zonder Nationalisme is een land in deze tijd bijna automatische overgeleverd aan de grillen van de Megacorporaties.

    2 likes
  • Minute Repeater schreef:

   @ Arwijn

   Inderdaad, maar helaas zie ik er voorlopig nog geen verandering in komen. De wereld is daarvoor nog teveel (selectief) verdeeld. Helaas is er ook nog geen persoon/organisatie geboren die effectief strijd kan leveren tegen het systeem; of die de mensheid echt kan herenigen. Tot die tijd zal het nihilisme alleen maar toenemen door politici zoals Wilders, Trump etc etc. Het is echt een gevaarlijk monster wat onwijs moeilijk te verslaan is, eerlijk gezegd zou ik op dit moment niet weten hoe die spiraal (definitief) onderbroken kan worden.

   0 likes
 • wolfje schreef:

  er zijn hier in het dagelijks leven ook helden onder ons. op de werkvloer bijvoorbeeld. en als ze aan het kruis geslagen worden kijken we steevast de andere kant op

  16 likes
  • Gladiator schreef:

   @wolfje,

   Chapeau……….ik kan u voor dit commentaar maar 1 like geven echter u verdient er hiermee minimaal 10.
   En @ Arwijn, hetzelfde geldt voor u.

   Gegroet,

   Gladiator

   8 likes
 • EA Bloem schreef:

  Jewish Genocide is niet alleen in Palestina, in US en EU zijn ze ook lekker bezig! Lees artikel

  Jewish Genocide on White Race.

  Dit zegt verder niets over de “gewone”joodse mensen, maar zionisten=fascisten!

  http://www.dutchanarchy.com/jewish-genocide-white-race-case-closed/

  2 likes
  • Enkidoe schreef:

   Ik zie alleen maar een beginnende genocide op autochtonen en hun cultuur in Europa en het oprukkend fascisme door Arabische import

   12 likes
   • Minute Repeater schreef:

    @ Enkidoe

    Dan moet jij echt je ogen is wijder open doen, of niet met een selectieve “nieuw” rechtse bril aankijken tegen de globalisten, elite, Illuminatie of hoe men ze ook wilt noemen. De rest van de wereld lijd al veel langer onder het juk van het globalisme, denken dat alleen de Europese (blanke) bevolking hier slachtoffer van is; is sorry dat ik het zeg; te lachwekkend voor woorden.

    Ook ben ik wel nieuwsgierig hoe de “opmars” van het fascisme te danken is aan de Islam of de zogenaamde op rukking daarvan ? Bij de Anne Fleur Dekkers van deze wereld vraag ik mij of zij weten wat “fascisme” is; maar datzelfde vraag ik mij af bij veel mensen ter rechterzijde/nieuwrechts van het politieke spectrum (correct me if Im wrong, mijn inschatting is dat jij tot die stroming behoort). Het islamitisch terrorisme is slechts 1 van de wapens, niets meer niets minder.

    Feitelijk zou je kunnen stellen dat de wereld al onder het fascisme leeft/lijdt sinds er banken zijn. Of wanneer je niet zover terug wilt kijken; sinds de industriële revolutie. Het fascisme is altijd al aan de macht geweest, en geheel volgens hun plan is nu het westen aan de beurt. Dus denken dat alleen autochtonen (al kun je het beestje ook bij de naam noemen en “blanken” zeggen, want die etnische groep bedoel je) hiervan slachtoffer zijn getuigd mijn inziens niet echt van een realistisch beeld. Persoonlijk vind ik het standpunt dat alleen de “blanke” westerse mens hiervan het slachtoffer is; te lachwekkend voor woorden.

    4 likes
 • Johan schreef:

  Ja, jammer voor het prettig ogende Palestijnse meisje, maar als je met 5 a 6 jongeren rondom 2 militairen gaat provoceren en je komt daarbij ook nog overdreven in beeld, had je de koffie voor je arrestatie team wel alvast klaar kunnen zetten.

  Slaan duwen en schoppen, ook al is het half raak, weet je dat je wordt opgepakt. En dat heeft niest met Nationaliteit te maken. Overal.

  8 likes
 • Denker schreef:

  Zij die claimen het uitverkoren volk te zijn met moses als hun leider. Een van de tien geboden luide heb uw naasten lief dit kunnen ze al niet. En wat is de wereld toch vies hypocriet we veroordelen Rusland vanwegen de annexatie van de Krim, terwijl we Israël geen stroo breed in de weg leggen met het stelen van andermans grondgebied. Het word tijd dat we het joodse volk gaan boycotten, (heeft in Zuid-Afrika ook geholpen) en elk land wat zich verzet moet ook geboycot worden, helaas is dit niet mogelijk omdat de wereld bestuurd word door de fascistische zionisten, zoveel is wel duidelijk anders was er toch allang iets veranderd.

  12 likes
 • Denker schreef:

  Er valt niet met Israël te praten zolang ze de kolonisten niet aanpakken, wat ze doen is de kolonisten beschermen met een leger wat kinderen dood die stenen gooien naar soldaten omdat ze hun land afpakken, als er een gezin morgen in jou tuin komt en wonen en overmorgen in je keuken zit ga je ze dan inschrijven bij de gemeente als zijnde nieuwe bewoners of probeer je ze weg te krijgen.Feit blijft pas na wereld oorlog twee zijn ze daar te terecht gekomen, en overal waar de Joden zijn geweest hebben ze altijd al grond geclaimd ga maar eens na hoeveel Joodse wijken,bergen pleinen e.d er wereldwijd zijn

  5 likes
  • Eelke Piers schreef:

   In Palestina hebben altijd Israëliërs gewoond.
   Rond 1900 begon de grote trek en deze kolonisten kochten van de effendi grote lappen grond, ontgonnen het en hier kwamen de arabieren op af terwijl na de val van het Ottomaanse Rijk (1918), door de jodenhaat, nog veel meer Israëliers naar het hun toegewezen land vertrokken. (door de Volkerenbond en de UNO).
   Ik zeg met opzet Israëliërs omdat de Joden maar één van de 12 (13) stammen is.
   Niet iedere Israëliër is Jood en wij verlangen ook dat iedere buitenlander zich aanpast aan onze gebruiken en zeden en niet andersom

   5 likes
 • cervantis schreef:

  Volgens mij valt er best met Israël te praten en goed te onderhandelen over een heleboel zaken wat betreft Palestina. Alleen moet deze wil om het juiste te doen wel van 2 kanten komen. Zolang de Palestijnen Israël niet erkennen en de vernietiging van Israël nastreven is er geen basis om te praten

  9 likes
 • Pete del Fina schreef:

  Ik ken Palestijnen die vol lof over Joden praten. ‘Zij betalen tenminste de openstaande rekeningen’. ‘Op hun kun je bouwen’. In het israelische leger zitten ook Palestijnen, die het een prima werkgever vinden. Btw. Ik heb zoveel van de Joden geleerd: C++/C#/Java. Ik heb zoveel Amerikaanse leerboeken van Joodse auteurs in de kast. Ik ken geen Joodse hangjongeren. Mijn Joodse nichtje is Cum Laude aan de TU afgestudeerd.
  Je kan met stenen gooien of iets van je leven maken.

  8 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Als ik hier thuis de politie aanval kom ik de eerste 14 dagen ook niet meer op straat.

  6 likes
 • onbekend schreef:

  In het Midden-Oosten en de wereld geldt: zij of wij.

  4 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Ex-huisarts trekt aan alarmbel: We moeten opstaan tegen het systeem voor het te laat is

  Het is overduidelijk dat deze hele zogenaamde ...

  twitter

  Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten

  Vannacht is het Twitter-account van PVV-leider Geert ...

  >