Archeologie

‘Nieuw bewijs’ dat Ark van Noach op Turkse berg ligt. Bleef dit Bijbelse schip hier vastzitten?

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op een berg zijn sporen van de Ark van Noach gevonden, zo zeggen onderzoekers. Het schip zou op de Ararat in Turkije liggen.

Professor Paul Esprante zei vastbesloten te zijn bewijs te vinden waaruit blijkt dat de Ark op de berg kan worden gevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij nam samen met 107 andere wetenschappers deel aan een driedaags symposium over de Ark in Turkije.

Geen mythe

“Ik ben van plan plekken rond de berg te bezoeken en te speuren naar tekenen van catastrofale gebeurtenissen in het verleden,” zei Esprante.

Professor Oktay Belli van de Universiteit van Istanboel zei: “De Ark van Noach is geen mythe, maar heeft echt bestaan en wordt genoemd in alle heilige boeken.”

Volgens Genesis 8:4 bleef de Ark op de 150e dag van de grote zondvloed vastzitten op het ‘gebergte van Ararat’.

Andere hoge berg

Dr. Andrew Snelling denkt niet dat de Ararat de locatie kan zijn waar de Ark ligt omdat het gebergte volgens hem pas na de zondvloed is gevormd.

“De vulkaan die nu Ararat wordt genoemd ontstond pas nadat het oceaanwater zich terugtrok,” zei hij.

Dr. Snelling denkt dat de Ark op een andere hoge berg in de regio is aanbeland.

99,9 procent zekerheid

In april 2010 claimde een onderzoeksteam de resten van de Ark van Noach te hebben gevonden op Ararat.

Filmmaker Yeung Wing-cheung beweerde toen met 99,9 procent zekerheid de Ark van Noach te hebben gevonden.

Foto: Botaurus Wikimedia Commons

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcelleke
marcelleke
6 jaren geleden

Dit “nieuw bewijs” dient nog gevonden te worden, als ik de tekst goed lees …

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

De arc van Noach was een ufo.m

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

De arc van Noach was een ufo.

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Religieuze boeken en religies tot aan religieuzen zijn doorgewinterde satanische zaken (idem als politieke stromingen, clubjes allerlei aard tot aan koningshuizen en vroegere machtige landheren) die met grote scepsis op afstand dienen te worden gehouden, het liefst nog mogen worden opgeruimd voordat ze de kans krijgen anderen op te ruimen omdat men zich niet zou willen bekeren tot de religie, hun macht of ideeën.

Niets zo gevaarlijk voor een vrij denkend, onafhankelijk, zelfstandig en soeverein mens als religie en al zijn bijkomende ellendige, waardeloze en nietszeggende onderwerpen gebaseerd op pure bijgeloof of simpel: “het geloven in een opperwezen die goede (ooit zal belonen en het kwade (ooit) zal straffen”. Alles inhoudsloos en gekakel van de bovenste plank van smeerlappen die de kunst van bespelen en sturen begrijpen en over lijken gaan als het even niet gaat zoals ze willen…Want waar is het recht gedaan en waar is onrecht gestraft in de eeuwen dat het voor miljarden doden heeft gezorgd en de groots mogelijke ellende heeft gebracht onder de vlag van een rechtvaardige opperwezen die liefde en warmte predikt?

Dat een Ark van Noach zou hebben bestaan is pure onzin, sagen, verhalen en boodschappen aan het domme volk wat zich gedwee en slaaf vrijwillige onderwerpt aan de machtigen der aarde die met goedgelovigheid en angst en hel of verdoemenis het achterlijke volk onder de duim weten te houden.

De mensen die religies, politieke ideeën of macht structuren verspreiden zijn nog altijd niet gestraft en zijn nog altijd dankzij het goedgelovige en volgzame slavenvolk hun macht en invloed niet kwijt. Daar kan zelfs een onzichtbaar, stumperig opperwezen niets aan veranderen. De macht ligt bij het volk, maar niet bij het volk zodra ze zich onderwerpt aan de meest idiote boeken, diverse media, of machten.

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x