Homepagina » Gezondheid » Wordt de huidige allergie-epidemie veroorzaakt door genetisch gemanipuleerd voedsel en pesticiden?
Wordt de huidige allergie-epidemie veroorzaakt door genetisch gemanipuleerd voedsel en pesticiden?

Wordt de huidige allergie-epidemie veroorzaakt door genetisch gemanipuleerd voedsel en pesticiden?

Is er een link te vinden tussen het huidige landbouwsysteem en de allergie-epidemie waarin we ons bevinden? Wetenschappers zeggen voor een raadsel te staan. Eén op de vijf Europeanen is overgevoelig voor huisstofmijt, pollen of bepaalde voedselbestanddelen zoals noten of gluten.

Kinderpneumologe Kristine Desager van de Universiteit Antwerpen onderzoekt in hoeverre luchtverontreiniging aan luchtwegallergie kan bijdragen. “Pollenkorrels hechten zich vast aan fijnstof dat bij de verbranding van diesel vrijkomt,” zei ze. “Zeker bij warm en droog weer, kunnen ze lang in de lucht blijven hangen.”

Kinderallergologe Dominique Bullens van het UZ Leuven stelt daarnaast vast dat er een stijging is van voedselallergie.

Om de hete brij heen draaien

Er moet ‘iets’ in de westerse levensstijl zijn dat allergie bevordert, aldus Desager. “Mensen die uit andere delen van de wereld hierheen migreren en onze westerse levensstijl overnemen, krijgen daardoor meer kans op een allergie,” zei ze.

Is er een verband tussen het stijgende aantal allergiegevallen en het gebruik van pesticiden en genetische modificatie in de landbouw? Artikelen over het gebruik van pesticiden, kunstmest en allergieën zijn bijna niet te vinden. Het lijkt erop dat de wetenschap om de hete brij heen draait en de allergie-epidemie gemakshalve een raadsel noemt.

Waarheid onder ogen zien

Ontbreekt het wetenschappers aan durf om de waarheid onder ogen te zien? Op de website Milieurapport.be van de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) wordt een karig antwoord gegeven op de vraag of er een verband is tussen pesticiden, genetische manipulatie en allergie.

Uit een studie van de UGent en de KU Leuven is namelijk gebleken dat ‘genetisch gemanipuleerd voedsel misschien ook kan bijdragen tot astma en allergie middels blootstelling aan antigenen die normaal niet in de betreffende voedingswaren aanwezig zijn’.

[Knack]


Vind je dit interessant? Deel het dan met iedereen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Ik kan het raadsel oplossen. Kijk eens naar de vaccinaties die aan zeer jonge kinderen (baby’s) worden gegeven. Daarin zit je antwoord.

  21 likes
 2. Alles wat kunstmatig/synthetisch is, is slecht voor het menselijk lichaam, omdat deze stoffen lichaamsvreemd zijn, komt ons immuunsysteem in overdrive met als resultaat allergische reacties.
  Deze allergische/allergieën reacties zijn trouwens niet meer te genezen, zeker al niet met medicatie (lichaamsvreemde stoffen) waarbij men alleen maar de ziekte symptomen mee kan verlichten.
  Als men komaf wil maken met al die westerse ziekten, dan moet men de bron aanpakken, maar daar valt natuurlijk niets mee te verdienen!!

  13 likes
 3. Wil je kwaliteitshersenen dan moet je bio leven. Zoals de gebroeders Grimm, Nicola Tesla, muzikale genieën.
  Tegenwoordig weten ze alleen nog waar de klepel hangt.

  7 likes
  • De genieën zijn er nog steeds, maar worden nu uitgeschakeld op jonge leeftijd zodra ze talenten gaan vertonen en niet een deel van de elite families uitmaken. Gelukkig blijven er altijd gevallen doorheen slippen, en deze weten inmiddels maar al te goed dat er, zoals in elke distopische maatschappij, jacht word gemaakt op echte intelligentie!

   2 likes
 4. Medicijngebruik, vaccinaties en onze voeding, die overladen is met suikers, zouten en chemicaliën zijn de grote boosdoeners. Verder nog wat luchtvervuilers en onkruidbestrijdingsmiddelen en het plaatje is compleet.Is er iets aan te doen? Ja maar dan moet je wel een andere leefwijze aanmeten.

  2 likes
 5. Kijk eens wat vaker naar de lucht, CHEMTRAILS!! De laatste tijd word er weer veel gesproeid, veel mensen hebben ook last van een vieze neus met bloed en korstjes.

  1 likes
 6. Wat dacht je van het feit dat we steeds hygienischer leven waardoor ons immuunsysteem verkeerd ingeregeld raakt en overreageert op allergenen.

  0 likes
 7. Als je je dan toch ergens zorgen over wil maken…

  + Voeding inderdaad.
  + Straling door draadloze technologie, WIFI, DECT, UMTS, GSM, 4G masten etc.

  0 likes
 8. Alles heeft metelkaar te maken, Chemtrails , pesticiden in onze voeding en niet te vergeten Fukushima.
  Beter gezegd alle zogenaamde goedkope energie van de duizenden kerncentrale over onze planeet .De elite beschouwen ons hardwerkende mensen als “Living Deads” . Weten jullie nog, pesticide in Duitse bier. Ja, dat akelige chemische goedje van MONSANTO “roundup” is voor 7jaar goedgekeurd door de Europeesche commissie.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

rauwe melk

Hoe rauwe melk beschermt tegen astma en voedselallergieën (en bewerkte melk uit de supermarkt juist allergieën uitlokt)

Suzanne Abbring heeft tijdens haar promotieonderzoek aan ...

Veelvuldig voorgeschreven astmamedicijn drijft gebruikers tot zelfmoord. Loop jij risico?

Veelvuldig voorgeschreven astmamedicijn drijft gebruikers tot zelfmoord. Loop jij risico?

Op 16-jarige leeftijd stond Yael Borger tijdens ...