Gezondheid

Wordt de huidige allergie-epidemie veroorzaakt door genetisch gemanipuleerd voedsel en pesticiden?

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is er een link te vinden tussen het huidige landbouwsysteem en de allergie-epidemie waarin we ons bevinden? Wetenschappers zeggen voor een raadsel te staan. Eén op de vijf Europeanen is overgevoelig voor huisstofmijt, pollen of bepaalde voedselbestanddelen zoals noten of gluten.

Kinderpneumologe Kristine Desager van de Universiteit Antwerpen onderzoekt in hoeverre luchtverontreiniging aan luchtwegallergie kan bijdragen. “Pollenkorrels hechten zich vast aan fijnstof dat bij de verbranding van diesel vrijkomt,” zei ze. “Zeker bij warm en droog weer, kunnen ze lang in de lucht blijven hangen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Kinderallergologe Dominique Bullens van het UZ Leuven stelt daarnaast vast dat er een stijging is van voedselallergie.

Om de hete brij heen draaien

Er moet ‘iets’ in de westerse levensstijl zijn dat allergie bevordert, aldus Desager. “Mensen die uit andere delen van de wereld hierheen migreren en onze westerse levensstijl overnemen, krijgen daardoor meer kans op een allergie,” zei ze.

Is er een verband tussen het stijgende aantal allergiegevallen en het gebruik van pesticiden en genetische modificatie in de landbouw? Artikelen over het gebruik van pesticiden, kunstmest en allergieën zijn bijna niet te vinden. Het lijkt erop dat de wetenschap om de hete brij heen draait en de allergie-epidemie gemakshalve een raadsel noemt.

Waarheid onder ogen zien

Ontbreekt het wetenschappers aan durf om de waarheid onder ogen te zien? Op de website Milieurapport.be van de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) wordt een karig antwoord gegeven op de vraag of er een verband is tussen pesticiden, genetische manipulatie en allergie.

Uit een studie van de UGent en de KU Leuven is namelijk gebleken dat ‘genetisch gemanipuleerd voedsel misschien ook kan bijdragen tot astma en allergie middels blootstelling aan antigenen die normaal niet in de betreffende voedingswaren aanwezig zijn’.

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jantje
Jantje
8 jaren geleden

Ik kan het raadsel oplossen. Kijk eens naar de vaccinaties die aan zeer jonge kinderen (baby’s) worden gegeven. Daarin zit je antwoord.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

JA!

onbekend
onbekend
8 jaren geleden

Wil je kwaliteitshersenen dan moet je bio leven. Zoals de gebroeders Grimm, Nicola Tesla, muzikale genieën.
Tegenwoordig weten ze alleen nog waar de klepel hangt.

Ph
Ph
8 jaren geleden

Alles wat kunstmatig/synthetisch is, is slecht voor het menselijk lichaam, omdat deze stoffen lichaamsvreemd zijn, komt ons immuunsysteem in overdrive met als resultaat allergische reacties.
Deze allergische/allergieën reacties zijn trouwens niet meer te genezen, zeker al niet met medicatie (lichaamsvreemde stoffen) waarbij men alleen maar de ziekte symptomen mee kan verlichten.
Als men komaf wil maken met al die westerse ziekten, dan moet men de bron aanpakken, maar daar valt natuurlijk niets mee te verdienen!!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x