CoronaBuitenland

Wie heeft er belang bij oorlog, klimaatbeleid en corona? 3 geheimen verklapt over het ‘algemeen belang’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Het algemeen belang is misschien wel het belangrijkste argument waarmee belangrijke, ingrijpende keuzes worden gerechtvaardigd. Beleidskeuzes hebben altijd individuele consequenties en die kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Dat zei jurist en psycholoog André Rozendaal in de gemeenteraad van Horst aan de Maas.

Denk bijvoorbeeld aan de tienduizenden mensen die hun geliefde in eenzaamheid hebben moeten laten sterven ten tijde van de coronacrisis, aldus Rozendaal.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het schijnt ook in het algemeen belang te zijn dat politici erop aansturen om nóg meer oorlog te voeren. Het algemeen belang rechtvaardigt blijkbaar ook dat dit met heel veel gemeenschapsgeld wordt gefinancierd.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geen prijs te hoog

Dood, lichamelijke en geestelijke traumatisering heeft het tot gevolg, tot ver in volgende generaties. Men neemt het op de koop toe ‘in het algemeen belang’.

Ook voor het klimaat en de natuur moet heel veel worden gedaan en gelaten. Die opgelegde maatregelen om ‘in het algemeen belang’ het klimaat te redden, hebben ook weer zeer ingrijpende gevolgen, benadrukte Rozendaal.

Dat algemeen belang is zo waardevol, dat geen prijs te hoog is.

Drie geheimen

Hij verklapte vervolgens drie geheimen over het algemeen belang die van levensbelang zijn. Het eerste geheim: alles wat u en 99 procent van uw medemensen opgeven in naam van het algemeen belang, komt ten goede aan enkelingen die vrijwel niets opgeven. Wel ontvangen zij alles of vrijwel alles.

Wie denkt u dat er voordeel heeft bij het voeren van oorlog? U, uw naaste, uw medemensen elders of degenen die belangen hebben bij de productie van wapens? En wie denkt u dat er belang heeft bij het miljoenen euro’s verslindende klimaatbeleid? U, uw naaste, of zouden het misschien gigantische energiebedrijven en investeerders kunnen zijn? En wie denkt u dat er belang had bij de coronacrisis en maatregelen die genomen werden? U, uw naaste? Nee hoor. Farmaceutische bedrijven, techbedrijven, banken, investeringsbedrijven zoals BlackRock, Vanguard en State Street.

Het algemeen belang is nooit in uw belang. Nooit.

Het tweede geheim: het algemeen belang bestaat niet. Het is een verzinsel. Het wordt gebruikt om mensen mee te manipuleren.

En het derde geheim: lijden dat veroorzaakt wordt door willens en wetens anderen te offeren, in naam van wie of wat dan ook, is een overtreding van universele wetten. Wat iemand een ander leven bewust aandoet, zal altijd bij diegene terugkeren, zei Rozendaal.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 243 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Realistische
Realistische
1 maand geleden

Zo duidelijk verwoord !
Duidelijker kan niet ! 👍👍👍🤍

Annette
Annette
1 maand geleden

André Rozendaal slaat hier absoluut de spijker op zijn kop: HET ALGEMEEN BELANG BESTAAT NIET!!!!

Dat is ons alleen maar in de afgelopen decennia wijsgemaakt door de propagandisten, in opdracht van het hele kleine groepje duivelse mensen, die de hele wereldbevolking proberen in hun macht te krijgen.

Oorlog voeren is NOOIT in het belang van de gewone bevolking. Het is alleen maar het belang van de wapenfabrikanten om hun moorddadige werktuigen te kunnen slijten.
Zij malen niet om de vele slachtoffers, die dit teweeg brengt.

Het uitrollen van de zogenaamde covid 19 pandemie (die nooit bestaan heeft) had ook uiteindelijk maar één doel: zoveel mogelijk mensen doodsangst aanjagen om hun experimentele gentechinjecties te kunnen verkopen.

Ik kan zelf ook nog eventjes een voorbeeld noemen over dat zogenaamde algemeen belang:

De afgelopen maanden zijn ze bij ons in de gemeente hard bezig geweest om overal kabels aan te leggen.
Eerst werden de straten opengemaakt om er blauwe kabels in te leggen. Vervolgens ging de grond weer dicht, de straattegels schots en scheef weer ingedonderd, zodat je verrekte goed moet uitkijken als je op straat loopt.
Een paar maanden later WEER de straten open om er oranje kabels in te leggen.

En dan NU, bij ons a.s. dinsdag wordt de boel ook bij je in huis aangesloten.
Althans, dat is HUN bedoeling. Niet de ONZE.

Wij kregen een brief van KPN in de bus, terwijl wij dus de afgelopen maanden al meerdere keren hebben aangegeven, dat wij GEEN glasvezelaansluiting willen.
Ik ga hier niet uitweiden over het WAAROM. De meesten van jullie zullen dat wel weten.

Er wordt ook hier gesuggereerd, dat het in het algemeen belang is, dat wij allemaal die stralingstroep moeten accepteren.

NEE. Het is helemaal niet in ons belang, maar in het belang van, alweer, een kleine groep machtswellustelingen, die op die manier permanente controle hopen te verkrijgen.

Het wordt ook nog eens heel geraffineerd gebracht, dat het ALLEEN maar voordelen voor ons heeft.

WIJ, mijn man en ik, zullen absoluut weigeren. Eventuele consequenties nemen wij voor lief.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Een totalitair regime gedijt op permanente chaos. Als er geen chaos is, dan is er stabiliteit en komt een totalitaire staat te vervallen.

Hannah Arendt – Totalitarisme (1951)

Meine
Meine
1 maand geleden

Laat ik reageren in d66-stijl: “…daar moeten we niet naar willen luisteren, met z’n allen…”

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x