Buitenland

Nederlandse ambtenaren maken veel snoepreisjes naar Antillen

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de afgelopen jaren hebben Nederlandse ambtenaren duizenden reisjes gemaakt naar de Antillen.

Bestuurders van de eilanden Bonaire en Saba worden overspoeld door ambtelijke delegaties en klagen dat er veel geld wordt verspild. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ambtenaren van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie maakten tussen 2009 en 2011 in totaal 600 reizen naar de Caribische eilanden. Totale kosten: 2 miljoen euro. Omdat per reis soms meerdere ambtenaren meevlogen, gaat het omgerekend om vele duizenden reisjes.

Nieuwe regels

Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken geeft in een reactie toe dat er veel is gereisd. Daarom vind ik dat we minder vaak die kant op moeten, aldus Spies. Ze voegde toe dat het aantal reizen dit jaar is gehalveerd ten opzichte van het afgelopen jaar.

De 2000 inwoners van Saba krijgen door de status van bijzondere gemeente die het eiland heeft gekregen in het Koninkrijk der Nederlanden te maken met veel nieuwe regels.

Geen televisiezenders

De reizen kosten ieder jaar vele miljoenen euro’s, maar vaak is niet te achterhalen wat ze hebben opgeleverd. Zo kwam het Commissariaat voor de Media om te praten over vrijheid van meningsuiting op televisie, maar er zijn helemaal geen televisiezenders op Saba, aldus wethouder Chris Johnson.

Op Bonaire is volgens raadslid Benito Dirksz sprake van een soortgelijke situatie. Hij schat dat er sinds 2010 honderden ambtenaren zijn geland. Zo wordt de gevangenis op Bonaire permanent bewaakt door twintig Nederlandse bewakers, die speciaal moeten worden ingevlogen. Intussen kunnen de Bonairianen geen werk vinden.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
11 jaren geleden

Wat onzinnig allemaal!

King of Light
King of Light
11 jaren geleden

Wat gaat mw Spies doen om te kijken of er geen prive redenen zijn geweest zo’n lekker snoepreisje te maken van de burger zijn belastinggeld. Juist waarschijnlijk helemaal niets, dan gauw de deksel weer op de doofpot te doen.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Hebben Rtl nieuws gezien.Jullie bevolking bestolen worden door jullie ambtenaren.Zijn jullie wakker vraagt hunting wolf??Stem dit tuig dan weg.12 september zo vroeg mogelijk zegt Hunting wolf.

Debb3
Debb3
11 jaren geleden

Goed bezig RTL Nieuws en zo door blijven gaan met echt nieuws naar de mensen te brengen. Namasté

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x