Binnenland

NPO beschuldigt Ongehoord Nederland van aanzetten tot geweld of haat, maar heeft zelf kilo’s boter op het hoofd

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Omroep Ongehoord Nederland heeft met een racisme-item dat in de uitzending van donderdag werd vertoond ‘de grens van de redactionele vrijheid bereikt’, beweert NPO-voorzitter Frederieke Leeflang.

In het item was een compilatie te zien van filmpjes waarin donkere mensen blanke mensen in elkaar slaan. Presentatrice Raisa Blommestijn sprak over ‘blanken die door negers in elkaar worden geslagen’. De NPO, die beweert dat er ‘veel’ klachten zijn binnengekomen, wil dat het Commissariaat voor de Media zich hierover uitspreekt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de Mediawet staat volgens de NPO dat ‘een publieke media-instelling passende maatregelen neemt om te voorkomen dat het aanbod van haar mediadiensten aanzet tot geweld of haat jegens een groep of lid van een groep’.

Arnold Karskens, voorzitter van Ongehoord Nederland, zegt in een verklaring dat het bestuur met verbazing kennis heeft genomen van de reactie van de NPO op de uitzending. Volgens het bestuur is er helemaal geen sprake van dat de grenzen van racistische of discriminerende uitlatingen zijn bereikt. “En dat is ook nooit de bedoeling geweest.”

Dit is niet meer te redden

“Van racisme, discriminatie of het oproepen tot geweld moeten wij niets hebben en wij nemen als omroep afstand hiervan,” aldus Karskens.

De NPO krijgt veel kritiek. Zo zegt journalist Joost Niemoller: “Trek de stekker maar uit de NPO. Dit is niet meer te redden.” Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons voegt toe: “Gewoon negeren.”

“Heel woke Nederland in een stuip omdat er bij Ongehoord Nederland de vraag werd gesteld of ‘negers ook racistisch kunnen zijn’. De beelden van het vele geweld tegen blanken doet ze dan weer niets. Bescherm de daders, negeer de slachtoffers. Typisch. Ga zo door, Ongehoord Nederland,” schrijft journalist Annelies Strikkers.

Parool-columnist Natascha van Weezel reageert: “Haal deze racistische ellende van de tv!” Waarop neuroloog Jan Bonte zegt: “Prima. Als we ook Op1 van het scherm halen, waarin dag in dag uit zogenaamde experts hun propaganda mogen verkondigen. En geven we ook de leden van D66 en VVD een mediaverbod. Dan gaat de geestelijke volksgezondheid met grote sprongen vooruit.”

NPO heeft kilo’s boter op het hoofd

Als de rollen zijn omgedraaid, is alles toegestaan. Zo fantaseerde voormalig MIVD-baas Pieter Cobelens eerder dit jaar aan tafel bij de NPO over het executeren van FVD-leider Thierry Baudet, die vervolgens aangifte deed. Er ontstond geen ophef.

In oktober vorig jaar werd daarnaast in het NTR-programma De Sociëteit een item vertoond waarin ongevaccineerden worden neergeschoten. Er ontstond geen ophef over het NPO-fragment. Kamervragen werden weggewuifd. Volgens de maker is De Sociëteit een ‘inclusieve talkshow’.

4.8 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

NPO is een bende nitwitzen, betaald met belastinggeld, die gewoon na papegaaien wat hun broodheer hun voorkauwt…

mark
mark
1 jaar geleden

Ik beschuldig de NOS van oorlogshitsers te zijn..!

Joris
Joris
1 jaar geleden

NPO opheffen,ik wil aan deze bagger niet meer mee betalen

Omaco
Omaco
1 jaar geleden

Ik kan maar niet begrijpen dat de MSM nog steeds betaald krijgen van de “Deep State” Hebben ze dan nog steeds zoveel geld achter de hand om deze te betalen voor hun diensten? Ik had begrepen dat de Cabal al uitgeschakeld was waarom dan nog steeds alle tegenstaande berichten plaatsen net zoals “De Telegraaf” met al hun onzin en leugens betreffende de berichten over wat de Russen zouden hebben gedaan? Terwijl Rusland giga woningen heeft laten plaatsen om nieuwe woonwijken te creëren in Mariupol?

Back to top button
123
0
We lezen graag je reactie!x