Binnenland

Kabinet-Rutte en met name VVD-minister Van der Wal ‘volledig te kakken gezet’

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

In november vorig jaar gingen vier ministers naar Brussel om ‘versoepeling voor de stikstofregels’ te bedingen. VVD-minister Christianne van der Wal zei vervolgens: “In Brussel geloven ze ons niet meer.”

Europarlementariër Michiel Hoogeveen (JA21) stelde hier vragen over aan de Europese Commissie en kreeg een aantal opmerkelijke antwoorden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dankzij Stichting Agri Facts kwam naar boven dat de Europese Commissie Nederland wel degelijk wilde helpen. De Europese Commissie wilde Nederland steunen met ‘technische oplossingen’. “Waarom vertelde het kabinet dit niet?” vraagt Hoogeveen.

Waarom toch?

Het gaat hierbij volgens de Commissie over ‘innovatieve technieken’ zoals ‘emissiearme stallen en mestopslag- en mestverwerkingssystemen die doeltreffend zijn gebleken’.

Dit antwoord is opmerkelijk omdat de Raad van State in september nog zei dat natuurvergunningen van veehouders met schone stallen niet verleend mogen worden ‘op grond van de Europese natuurbeschermingsregels’ tenzij ‘zeker is dat beschermde natuur daardoor geen schade oploopt’.

De Commissie gebruikt het woord ‘doeltreffend’ en geeft daarmee meer ‘beleidsruimte’, merkt het Europarlementslid op. “De Raad van State beziet de Richtlijn strenger dan de schrijver van de Richtlijn. Waarom toch?”

Onwil ligt bij Rutte en Kaag

Uit de antwoorden blijkt dat de Commissie toegeeft dat er flexibiliteit in de Habitatrichtlijn is. Brussel zegt dat het aan Nederland is om maatregelen te nemen.

Het kabinet kan zich in ieder geval niet altijd verschuilen achter dat ‘het van Brussel niet mag’, benadrukt Hoogeveen. “Brussel is bereid, boeren zijn bereid, maar de onwil ligt bij Rutte en Kaag.”

Journalist Lucas Hartong reageert: “Gedegen Brussels vraag- en spitwerk, dat het kabinet-Rutte en met name VVD-minister Christianne van der Wal volledig te kakken zet.”

4.9 183 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hans
hans
1 jaar geleden

het systeem heeft zichzelf dusdanig dichtgetimmerd dat het niet meer uitmaakt wat er bewezen wordt, het volgzame volk komt het toch niet te weten.
het is tijd om het over een andere boeg te gooien om hier vanaf te komen.
eerst maar even zien of we ze weg kunnen stemmen in maart

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

versoepeling van flauwekul, blijft flauwekul ookal komt het uit Tokio dan nog is die stikstofleugen FLAUWEKUL

salvar
salvar
1 jaar geleden

interesseert ze geen zak

Underground
Underground
1 jaar geleden

(WEF Onwil ligt bij prutte en klaag)

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x