Gezondheid

Nieuw boek waarschuwt: Laat je niet doodmaken door je dokter!

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Arts Erika Schwartz wond er geen doekjes om toen ze een titel koos voor haar nieuwste boek: Laat je niet doodmaken door je dokter. Het boek gaat over de arrogantie van dokters. Binnen de gezondheidszorg worden patiënten volgens Schwartz niet behandeld als individuen.

Het systeem is ontworpen om te pas en te onpas medicijnen voor te schrijven en testjes te doen, aldus de arts. Ze zegt dat we de beste zorg moeten eisen en ons niet moeten laten intimideren door dokters.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/11/cdb-x-1.png

Schwartz waarschuwt ouders uit de buurt van de spoedeisende hulp en de huisarts te blijven, tenzij het kind ijlt of erge koorts heeft.

Lichaamsdelen

Het probleem is volgens haar dat artsen niet worden opgeleid om patiënten te zien als individuen. Ze worden aangemoedigd om zichzelf boven mensen te plaatsen, wat leidt tot arrogantie.

Nieuw boek waarschuwt: Laat je niet doodmaken door je dokter!
Dr. Erika Schwartz

“We krijgen te horen dat we protocollen moeten volgen en de gevoelens en meningen van patiënten moeten negeren,” zegt ze. “Het gevolg is dat patiënten niet langer worden behandeld als een persoon, maar als een verzameling lichaamsdelen. Die lichaamsdelen worden behandeld door verschillende specialisten die zelden tot nooit met elkaar communiceren.”

‘Perfecte patiënt’

Er wordt volgens Schwartz te veel gediagnosticeerd, getest en behandeld. Medische zorg zou moeten gaan over het leven van de patiënt, hun verhalen, hun huwelijk, hun familie, hun vrienden, hun seksleven, werk, stress, wat ze eten en drinken en of ze genoeg bewegen en slapen, zegt ze.

Hoe kun je je als patiënt beschermen? Je moet niet de ‘perfecte patiënt’ willen zijn, aldus Schwartz. Dat is een patiënt die altijd luistert naar iemand in een witte jas. Ze stellen geen vragen en klagen nooit.

“Velen laten zich als vee drijven en ondergaan operaties of behandelingen zonder een second opinion te vragen of andere opties te overwegen,” zegt ze. “Het systeem is zo verrot dat je de controle over je gezondheid niet volledig uit handen kunt geven.”

Boekentip: Don’t Let the Doctor Kill You

[MailOnline]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert [maathuis]
bert [maathuis]
8 jaren geleden

En zo gaat het idem dito bij gemeentelijke Sociale Diensten, UWV, zogenaamde “Werkpleinen”, enzovoort!

De menselijkheid is er uit; de mens als seriewerktuig.

De ander en ik. Maar niet: wij. >>> WIJ werken aan een betere harmonie, samenwerking. Neen, de arrogantie van de regisseur t.o.v. de toneelspeler, de acteur, de commediant; die maar te luisteren heeft. Dualiteit dus. Dat werkt dan averechts, want het gaat om de ont-wikkeling van de mensheid; dus ook van het individu. Tegendraads dus

Wanneer gaan we beseffen dat het gaat om sámenwerking, eenheidsbesef.
Wanneer het nog een kwestie blijft van ik tegenover “de ander”, dan is er slechts sprake van winst en verlies. Dat is een zeer instabiele situatie. Hoe bereiken wij balans, gelijkwaardigheid, harmonie?
Hoe komt de dokter/de specialist in balans met de hulpvrager?
.

Johan
Johan
8 jaren geleden

Ik heb begrepen dat second opinion gelukkig weer terug in het ziekenfonds komt.
Wat hierboven geschreven wordt over de gedragingen van de artsen, vergeet niet dat wel degelijk gecontroleerd wordt op de behandelingen die patiënten krijgen, en inderdaad er worden bij een aantal patiënten tests uitgevoerd, ongevraagd, de patiënt begrijpt niet waarom zij bijvoorbeeld plotseling bepaalde medicijnen moeten slikken en waarvoor.
Zelf ben ik verschillende keren goed behandeld door artsen, maar ze hebben me ook soms medicijnen voorgeschreven die helemaal niet hielpen en waar ik soms alleen maar zieker van werd. In overleg met de arts heb ik de medicijnen niet meer geslikt. Nu slik ik gelukkig geen medicijnen meer.
De beste artsen vind ik de aryuvedische artsen. Zij willen alles weten over je lichaam, je welzijn en je leefstijl. Er zijn langdurige gesprekken en onderzoeken, zodat de arts een betrouwbaardere diagnose kan stellen.
De artsen die de laatste tien jaar zijn afgestudeerd zijn wel beter communicatief ingesteld voor de patiënt.

pascal
pascal
8 jaren geleden

misschien niet echt iets te maken met dit onderwerp , maar 3 jaar geleden heb ik een operatie ondergaan voor de operatie kon ik in mijn heldere dromen vliegen en over hoge dingen springen maar nu kan dit allemaal niet meer ik heb die dromen niet meer het is of als iemand het me heeft afgepakt en ik wil het gewoon terug toen was ik nog gelukkig nu niet meer heeft iemand het zelfde meegemaakt ?

Corné de V
Corné de V
8 jaren geleden

Ben even vergeten hoe vaak ik deze boodschap al gedeeld heb de afgelopen maanden :::I

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x