Homepagina » Natuur en Milieu » Klimaatverandering bedacht door steenrijke Canadese oliemagnaat die wereldregering nastreefde
Term klimaatverandering bedacht door steenrijke Canadese oliemagnaat die wereldregering nastreefde

Klimaatverandering bedacht door steenrijke Canadese oliemagnaat die wereldregering nastreefde

Eind vorige maand overleed de man die in de afgelopen 40 jaar meer invloed heeft uitgeoefend op de wereldpolitiek dan ieder ander individu. Zijn dood ging grotendeels onopgemerkt voorbij. Dat schrijft de Britse Daily Telegraph.

Zonder deze man zou de klimaatconferentie in Parijs waarschijnlijk nooit hebben plaatsgevonden. In 1992 organiseerde hij de ‘aardetop’ in Rio de Janeiro, de grootste politieke bijeenkomst in de geschiedenis. Toch kennen maar weinig mensen zijn naam.

De paniek rond klimaatverandering werd aangewakkerd door de Canadese multimiljonair Maurice Strong. Hij leidde onder meer het oliebedrijf Petro-Canada en was adviseur voor de top van de Verenigde Naties en de Wereldbank.

Staatsgreep

Strong, die opgroeide tijdens de Grote Depressie, raakte er tijdens de Tweede Wereldoorlog van overtuigd dat de Verenigde Naties een wereldregering moesten vormen. In de jaren zestig zag Strong, die zijn geld had verdiend in de Canadese olie-industrie, milieubescherming als dé manier om de VN om te vormen tot machtige wereldregering.

In 1972 riep Strong het VN-Milieuprogramma (UNEP) in het leven en in de jaren tachtig sloot hij zich aan bij een piepklein groepje meteorologen die dachten dat de opwarming van de aarde catastrofale gevolgen zou hebben. In 1988 besloot UNEP dit groepje te sponsoren. Het VN-klimaatpanel IPCC was geboren.

In 1992 pleegde Strong, met het IPCC als bondgenoot, een staatsgreep door het Klimaatverdrag (UNFCCC) op te zetten, het raamverdrag dat onder verantwoordelijkheid van de VN werd afgesloten en ondertekend tijdens de aardetop in Rio.

Agenda 21

Dit verdrag is inmiddels ondertekend door bijna alle lidstaten van de VN. Alle klimaatconferenties borduren voort op dit Klimaatverdrag, dat gebaseerd is op Agenda 21, de ideologie van Strong.

In 2005 verkreeg Strong op illegale wijze een bedrag van 1 miljoen dollar uit het Olie-voor-voedselprogramma van de VN, dat naar verluidt bedoeld was om Saddam Hoessein in ruil voor olie voedsel en geneesmiddelen te geven. Strong woonde lange tijd in Peking, waar hij nauwe banden onderhield met de communistische leiders in China.

Het wereldwijde klimaatbeleid wordt tot op de dag van vandaag gevormd door Agenda 21 van Strong.

[Telegraph]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk001 schreef:

  dit is een fraai stukje geschiedsvervalsing. Klimaatverandering door uitstoot van CO2 is niet bedacht door Strong. In de jaren ’80 was het geen “piepklein groepje” meteorologen dat dacht.. etc.
  Nadat Tyndall in1859 had ontdekt dat CO2 en waterdamp infrarode straling absorberen, veronderstelde Arrhenius in 1896 dat de extra uitstoot van CO2 door verbranding van fossiele brandstoffen voor opwarming zou zorgen. Hij beweerde dat een verdubbeling van CO2 via terugkoppelingen tot 5°C temperatuurstijging zou leiden (en hij dacht dat dit wel enige duizenden jaren zou duren voordat het zo ver was). Dit werd o.a. door Angstrom bestreden die stelde dat de absorptiebanden van CO2 al verzadigd waren. De discussie ging enkele decennia verder. In 1938 kon Callendar de redenering van Angstrom weerleggen en hij kwam met een gevoeligheid van 2°C per verdubbeling. Maar de meeste van zijn collega’s bleven sceptisch: was de CO2 wel aan het toenemen? Zouden de oceanen de extra CO2 niet gewoon allemaal absorberen?
  In de jaren ’50 veranderde die opvatting. Betere laboratoriummetingen aan de absorptiebanden van CO2 en H2O, rechtstreekse metingen van CO2 en isotopenmetingen van C die aantoonden dat CO2 uit fossiele brandstoffen wel degelijk toenam in de atmosfeer en nieuwe berekeningen (door Revelle) over de geringe mate van absorptie door de oceanen lieten zien dat er wel degelijk een toename was van CO2 en dat dit zou leiden tot opwarming. Hoevéél opwarming was nog onduidelijk. Uit de jaren ’50 stammen ook de eerste filmpjes waarin hiervoor wordt gewaarschuwd. Desondanks was de temperatuur sinds 1940 licht aan het dalen. De verklaring die klimatologen hiervoor vonden was dat bij verbranding niet alleen CO2 maar ook roet en zwavel vrij kwam waardoor aerosolen ontstonden die voor afkoeling zorgden. Twee stromingen discussieerden over welke kant het op zou gaan. Een meerderheid was van mening dat de steeds sneller stijgende CO2 het over niet te lange tijd van de aerosolen zou winnen. Een minderheid was van mening dat de aerosolen het effect van CO2 zouden overwinnen. Die laatste mening werd door sommige opiniebladen zoals Time midden jaren ’70 opgepikt, die er meteen maar “we gaan naar een nieuwe ijstijd” van maakten. Daar wordt door sommigen nog wel eens naar verwezen (“in de jaren ’70 zeiden ze allemaal dat er een nieuwe ijstijd zou komen”) maar als je de artikelen in de wetenschappelijke tijdschriften uit die tijd op een rijtje zet blijkt dat de verhouding afkoelers/opwarmers ongeveer 1 op 7 te zijn.
  Toen vanaf midden jaren 70 de temperatuur duidelijk weer begon te stijgen begonnen wetenschappers te waarschuwen dat dit tot riskante opwarming kon leiden. Van oliemagnaat Exxon is bijv. bekend dat zijn eigen wetenschappers in 1982 waarschuwden voor deze opwarming. (Vervolgens koos Exxon er voor deze wetenschappelijke inzichten voor eigen belang te bestrijden met disinformatie). Onder andere Margaret Thatcher stimuleerde het klimaatonderzoek en vooral de regering van de VS (!) drong aan op een onafhankelijk instituut. Samen met nog een aantal regeringen richtten zij het IPCC op, een samenwerkingsverband van UNEP en WMO. Dat was echt niet een sinister opzetje van ene Strong.
  Om een door iedereen vrijwillig ondertekend raamverdrag als staatsgreep te betitelen is demagogisch woordgebruik.

  10 likes
  • Redi schreef:

   Wij mensen hebben absoluut geen enkele inbreng in de kosmos. De enige reden voor klimaat verandering is : ”Galactische spiraalnevels en kosmische wolken hebben een sterke invloed op de abrupte klimaatveranderingen” van de bron : http://www.zonnewind.be/klimaat/leugens-co2.shtml

   Het is al duidelijk dat ze alles voor hun eigen profijt gebruiken, en dat er mensen zijn die betaald worden om voor ze te praten op sites zoals deze.. Ten slotte, het is voor hun a walk in the park oorlogen te voeren waarvan ze weten dat er miljoenen zullen sterven, dus waarom verbaast mij dit niet. Het moet niemand het eigenlijk verbazen dat ze weer iets ziekelijks hebben bedacht met hun verknipte breinen om de mens ( pion ) weer te misbruiken om zichzelf rijker te maken. Deze gast heeft nu vast geen pretje in zijn graf… Als hij kon zou die nu graag terug willen komen om zn kameraadjes te vertellen wat ze allemaal te wachten staat na hun dood. Hoop dat ze van verassingen houden 🙂

   7 likes
   • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

    Dat vroeg ik mezelf ook af. Hoe zou zo’n persoon, die duidelijk voor geld is gegaan tijdens zijn of haar leven, het ervaren, als hij/zij op sterven ligt. Krampachtig, denk ik.

    2 likes
  • an argie schreef:

   mooi verhaal hoor, maar wat nu als de metingen, die wereldwijd statistisch worden verricht, eens een verandering krijgt; het ontbreken van de cijfers van een tiental weerstations van de koudste gebieden op aarde?

   Uit de hack van “the climate institute” van 2009 blijkt namelijk dat dit het geval is!

   O ja…

   En tienduizend jaar geleden was de ijstijd ook zeker het gevolg van de menselijke CO2 uitstoot…
   En dertigduizend jaar geleden ook
   En hondrdduizend jaar geleden ook…

   wake up!

   1 likes
   • Henk001 schreef:

    Voor de verandering van de temperatuur maakt het in principe niet uit of er stations ontbreken. Overigens is dat verhaal allang achterhaald.
    Er zijn altijd klimaatveranderingen geweest. En we weten vrij aardig waardoor die zijn veroorzaakt. Verandering van zonne-intensiteit, continentenverschuiving, grootschalig vulkanisme; de ijstijden van de laatste paar honderdduizend jaar zijn zeer waarschijnlijk getriggerd door de milankovich-cycli, dat zijn veranderingen in de stand en richting van de aardas en de vorm van de aardbaan. CO2 volgde de temperatuurverandering en zorgde voor een positieve feedback.
    Welke klimaatspelers komen in aanmerking als verklaring voor de laatste temperatuurstijging van de afgelopen pakweg 100 jaar? De milankovich-cycli hebben periodes van 30.000 jaar of meer. Continentenverschuiving heeft een tijdschaal van miljoenen jaren. Die vallen dus af. Er is geen grootschalig vulkanisme. De zon is in de eerste helft van de 20e eeuw iets sterker geworden en zal aan de temperatuurstijging tot 1940 zeker hebben bijgedragen. Maar vanaf 1960 wordt de zon weer iets zwakker. En valt dus af als oorzaak voor de recente temperatuurstijging van 0,8 °C vanaf 1970. In die periode is alleen de stijging van de concentratie CO2 als verklaring over gebleven. Zoals al in de jaren 50 werd voorspeld.

    1 likes
  • Roy schreef:

   Welkom terug Henk!

   1 likes
  • An schreef:

   Wat heb jij gerookt?
   Meer dan alleen wiet, dat staat vast.
   Aan je fabeltje ontbreekt onder andere dat ene grammetje bewijs.
   Jammer dat mensen toch blijven komen met komplete onzin.
   Word je betaald om her en der kolder neer te pennen?

   1 likes
   • Henk001 schreef:

    Je mag het met me oneens zijn, maar geef dan aan waar ik feitelijk iets onjuist vertel en waarom. Over “roken” en “betaald worden” beginnen is erg lui argumenteren, hoef je je er niet in te verdiepen.

    1 likes
 • Arwijn schreef:

  Iedereen gaat lijden onder het nieuwe Klimaat Verdrag. Landen zullen bedreigd worden om aan de eisen te blijven voldoen.

  9 likes
 • IFF schreef:

  De hoax die klimaatverandering heet heeft nooit iets te maken gehad met de verandering van het klimaat. De bedoelingen zijn veel en veel duisterder.

  11 likes
 • atomnics schreef:

  klimaatverandering is een hoax wij mensen hebben %0.00 invloed op het weer een lachtertje dus. wat wel een reële dreiging is voor de mensheid de toenemende hertz van de aarde en het gaat sinds 25 jaar als een gek omhoog die hertz de laatst gemeten hertz van de aarde is gedaan vorig jaar in maart 2015 en werd gemeten 15hertz. ieder jaar vanaf nu komt er een hertz erbij.

  nou ff snel een uitleg wat die hertz nou doen.
  onze hersenen bestaan uit hersengolven oftewel frequenties in allerlij maten en vormen.

  voor wie schumann resonantie kent weet dat onze hersens het best functioneren op 7,83hertz oftewel relax modus (alfa staat) alfa hersengolven liggen tussen de 7 en de 14 hertz. als we gaan slapen ligt de herzt in ons hersens nog lager tussen de 0.5 tot 4 hertz (delta staat) als we in een meditatieve staat zijn dan ligt de frequentie tussen de 4 hertz en 7 hertz (theta staat) deze staat van zijn is waar we het meest vatbaar zijn voor externe manipulatie maar goed waar het om ging dat de hertz wereldijd fors aan het toenemen is het is precies hoe kanker te werk gaat en daarom ook geen toeval dat kanker laatste jaren fors en nog aan het groeien is. als we stress, druk, chaos ervaren ligt de frequentie van ons hersens tussen de 14 en 38 hertz merk op dat hoe hoger het frequentie aantal hoe chaotischer soepje het wordt in je hersenen. nou vertoeft de aarde zelf meer dan 16 hertz en dus betekent het een staat van stress (beta staat) wereldwijd en steeds maar toenemend met de jaar een dikke hertz erbij. hoe komt dat het toeneemd met grote aantallen? nou wat dacht je van all die technologische apparaten die op een bepaalde frequentie leven wifi bijvoobeeld leeft op frequentie 2,4ghz dat is dus 2.4 miljard hertz valt het kwartje nu? hetzelfde verhaal voor mobiele telefoons 3G immiddels 4G.

  6 likes
  • atomnics schreef:

   nog een belangrijke toevoeging de aardse natuurlijke ritme was 7,83hertz en dat was/is geen toeval omdat het simpelweg natuurlijk is. en zeker met een reden was dat zo gebleven tot zon 30, 25, jaar geleden is het nu meer dan verdubbelt.

   3 likes
   • frans schreef:

    ja, de X-golven blijven komen! zitten al boven de 20 herz.
    Er komen nog nieuwe aan, zijn onderweg.
    Kunnen we eindelijk weg uit uit de klemmen van het materialisme. En weg bij hen die constant dreigen!

    2 likes
 • lust for life schreef:

  Prachtig hoe de mensen werkelijk wijsgemaakt kan worden en gelooft dat ze invloed zouden hebben op het klimaat. De aarde is een reusachtige bol en de mens en zijn uitstoot, kan vervuiling goed aan, de aarde reguleert en heeft een zelfreinigend vermogen, zo niet dan waren we allang ten onder gegaan in de ellende (betekent natuurlijk niet dat de mens alles maar kan laten gaan, zie China), maar wereldwijd het klimaat beïnvloeden?? Het moet niet gekker worden dat wij invloed zouden kunnen hebben op deze planeet. De planeet is miljarden jaren oud en is het klimaat reeds miljarden jaren onderhevig aan klimaatveranderingen (zelfs de planeten in het zonnestelsel hebben te maken met klimaatopwarming en veranderingen), de planeet aarde warmt op en het koelt af, ook zonder de mens deed de planeet dit al. De mens kan aantonen dat de planeet reeds miljarden jaren onderhevig is aan verandering, maar harde bewijzen dat de planeet beinvloed wordt door de mens kan alleen worden aangetoond over miljoenen, zo niet miljarden jaren, er zou dan een kleine piek moeten zijn te zien tijdens het verblijf van de mens op aarde, maar dat de mens invloed heeft op het klimaat is een gedachte en concept, maar geen hard bewijs. De hysterie rond het klimaat,, even losgekoppeld van regenwouden kappen wat een grote reden toch zorg kan zijn, is het opwarmen van de aarde een zwaar uitgemolken koe en een door de burger te betalen hoax.

  6 likes
  • Henk001 schreef:

   De mens verandert in elk geval de samenstelling van de atmosfeer. De concentratie CO2 is gestegen van 280ppm tot ruim 400 ppm. En die extra CO2 is afkomstig uit fossiele brandstoffen.

   1 likes
   • an argie schreef:

    welk bewijs?

    Denk je nu echt dat olie een fossiele brandstof is?
    Waarom wordt er dan op meer dan 30.000 voet diep naar olie geboord, terwijl de diepste fossiele resten op ongeveer 16.000 voet diep zijn gevonden?

    Water is de meest voorkomende vloeistof op aarde…
    De op-één-na meest voorkomende vloeistof is OLIE!!!

    En CO2 is PLANTENVOEDSEL

    Marketing maakt weer eens alles kapot…en lult recht wat krom is.

    1 likes
    • Henk001 schreef:

     Olie is samen met steenkool en aardgas ca 350 miljoen jaar geleden gevormd, in het Carboon, uit niet verteerde organische resten. Ieder geologieboek kan je dat uitleggen of anders wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Aardolie
     Op welke diepte je iets vindt heeft niets te maken met hoe iets is ontstaan, want door gebergtevorming en erosie kunnen oude geologische lagen vlak onder het oppervlak liggen tot zeer diep.
     Niemand ontkent dat CO2 plantenvoedsel is. CO2 is daarnaast ook een broeikasgas. Ook dat ontkent niemand.
     Bewijs voor de stijging van de concentratie CO2: metingen, op dit moment wordt op tientallen plaatsen de CO2 concentratie dagelijks gemeten. De jaarlijkse stijging komt overeen met ongeveer 12 Gigaton CO2 extra. Vroegere concentraties (voor 1957) zijn bepaald uit ijskernen.
     Het is vrij nauwkeurig bekend hoeveel fossiele brandstoffen er jaarlijks worden verbrand en dus ook hoeveel CO2 daar bij vrij komt (ongeveer 30+ Gigaton). CO2 die vrijkomt uit fossiele brandstoffen bevat geen C-14. De CO2 die in de natuurlijke korte koolstofcyclus (planten nemen met fotosynthese CO2 op geven O2 af, alle levende organismen nemen O2 op en geven CO2 af) beval wel een klein deel CO2. De laatste 60 jaar is het percentage C-14 aan het dalen, wat er op wijst dat de extra CO2 uit fossiele brandstoffen afkomstig is; wat ook logisch is: we stoten immers meer dan de toename uit (een deel wordt extra opgenomen door planten die iets harder groeien; een deel wordt geabsorbeerd door de oceanen, die daardoor verzuren)

     2 likes
  • frans schreef:

   nou, frissen ademlucht is toch ook wel fijn dus stop de fossiele brandstof. er is al vrije energie.

   0 likes
 • Johan schreef:

  Het interessante van de Rio klimaatconferentie vond in ook (juni 1992) dat voor het eerst de grondstoffenvoorraden aangestipt werden. Je zult de komende jaren ook zien dat de aandelen van heel veel grondstoffen zullen kelderen.

  Bij klimaatverandering wordt vooral de atmosfeer en de oceanen bij betrokken. Maar vergeet niet dat hoe de mens met de bovenste grondlaag ook aardig wat kan vernielen. Het kappen van bomen van oerwouden is hierboven al aangehaald, maar wat denk je van slecht bodembeheer en waterbeheer. Wij moeten ook heel goed oppassen de komende tientallen jaren hoe we met de bodem omgaan. Microklimaat verandering, dat wel degelijk door de mens beïnvloed kan worden, kan ook weer invloed hebben op weer-en klimaat.

  3 likes
 • Ad Dral-Baarn schreef:

  Reactie voor Atomnics.

  Prima uitleg over de brainwaves. Ik probeer ook de verbanden te zien (uit te rekenen) tussen de hersengolven in Hertz en de man-made electromagnetische velden waarin we noodgedwongen moeten leven. Onze hersengolven, die erg laag zijn (Hertz) hebben wel verbintenis met de EM velden rondom de aarde. Deze EM velden zijn op zich niet schadelijk (denk ik) Stel je hebt een radio- draaggolf in het Gigahertz gebied en het is dan een kale golf.Dus alleen de radio-energie met een GHz frequentie.Daar is niks mis mee.Het wekt alleen een beetje warmte op. Echter ze gaan die radio- draaggolf moduleren (van informatie voorzien) Als ze de radio-draaggolf met spraak, muziek of een vaste toon moduleren, is dat geen ramp. Maar………ze moduleren de draaggolf met digitale informatie en die is ook nog pulserend. Dat is de boze clou. Dat is het spook van de opera.Als een dikke regenjas is de hele aarde omgeven door die radio-pulsjes Alles maar dan ook alles wat leeft is onderhavig aan deze radio-pulsjes. Zie dat als razendsnelle speldenprikken. Hoe meer radio- energie, hoe dieper de speldenprikken gaan in levend weefsel. Ook onze hersengolven staan onder invloed van deze radio-pulsjes. Dit omdat onze brainwave frequenties te koppelen zijn aan bijvoorbeeld, WiFi frequenties (harmonischen) Alle radio energie met een frequentie hoger dan 1 GHz EN digitaal (puls) gemoduleerd zijn schadelijk voor alles wat leeft !! Je kind met een WiFi apparaat laten spelen staat gelijk met je kind langzaam maar zeker de afgrond in duwen.! Groet Ad

  2 likes
 • karel schreef:

  In Belgie laten domme mensen van domme partijen, Cd &V, VLD, Groen zich hierdoor leiden, zaken bespreken op basis van rapporten die door andere rapporten worden weerlegd. Het enige wat zij zien zijn taksen en belastingen voor zogezegd het milieu, als het milieu niet zou veranderen zouden we nu nog in een ijstijd zitten of zo. Voor meer verlichte geesten

  0 likes
 • tuinschep schreef:

  klimaatverandering stond al in het draaiboek voordat de beste man geboren was, z’n geld en z’n invloed zijn gebruikt voor het verwezenlijken van dit agendapunt, hij is om precies te zijn de bedenker van net niks…

  0 likes
 • x

  Check Also

  NPO

  NPO waarschuwt dat zeespiegel steeds sneller stijgt: ‘Dat is pertinent onwaar’

  Weerman Gerrit Hiemstra mocht gisteravond aanschuiven in ...

  de jonge

  Zo reageert Hugo de Jonge op lastige vragen over de spoedwet: ‘Die vent haat ons volk’

  Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid deed ...

  >