Homepagina » Buitenland » “Oliehandel met Turkije is de enige levensader van Islamitische Staat”
"Oliehandel met Turkije is de enige levensader van Islamitische Staat"

“Oliehandel met Turkije is de enige levensader van Islamitische Staat”

De Syrische president Bashar al-Assad zegt dat Turkije de ‘enige levensader’ is van terroristen van de Islamitische Staat (IS). De president bekritiseert Ankara vanwege de betrokkenheid van het regime bij de illegale olietransacties met de terreurgroep.

“De enige levensader van IS is Turkije,” zei Assad tijdens een interview met het Spaanse persbureau EFE. “Tankwagens vervoeren de olie van Syrië naar Turkije, en Turkije verkoopt deze goedkope olie vervolgens aan de rest van de wereld.”

“De meeste Syrische olie bevindt zich in het noordelijke deel van het land,” zei de president. “Het is onmogelijk om de olie naar Irak te exporteren omdat dat hele land strijdt tegen IS. Datzelfde geldt voor Syrië en Jordanië ligt te ver weg.”

Aftreden

Assad voegde toe dat uit een aantal foto’s en filmpjes die afgelopen week zijn vrijgegeven door Rusland blijkt dat tankwagens heen en weer rijden tussen Syrische gebieden die in handen zijn van IS en Turkije.

Turkije ontkent nog altijd handel te drijven met IS. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei dat hij zal aftreden als kan worden bewezen dat zijn land betrokken is bij illegale oliehandel.

‘Ondersteunen’

Assad ging nog een stap verder en beschuldigde Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar van het ‘ondersteunen’ van IS. Hij zei dat de terreurgroep nooit zo succesvol kon zijn geweest zonder de steun van deze drie landen.

De crisis in Syrië, die in maart 2011 begon, heeft intussen aan 250.000 mensen het leven gekost. De helft van de Syrische bevolking is op de vlucht geslagen.

[PressTV]


Vind je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Ik ben bang dat Assad gelijk heeft. Krankzinnige situatie, aangezien het hele westen dit ook weet.

  15 likes
  • Atlantis (ufo’s) zal iedere moslim deleten.
   Inclusief de collaborateurs (Zweden en andere pedofiele staten)

   5 likes
  • Boycott Turkije totdat de huidige regering vervangen word door één die niet Internationale Terroristen Groeperingen traint, bevoorraad en handel drijft met hun!

   Of horen we dat soort dingen alleen maar te doen tegen Rusland en iedereen die zich bij hun aansluit? Hmmm?

   6 likes
 2. Jullie geloven Assad en Putin met wat ze zeggen. Aan welke kant staan jullie ?

  2 likes
  • Je hoeft niet aan een kant te staan, maar zelfs ook; hoef je niet aan de kant te staan!
   dit ruikt naar ; wie niet voor is , is tegen.
   Je kunt ook gewoon kijken en er boven hangen hoe dit spel wordt gespeeld.

   6 likes
  • De satelliet beelden van vele tank wagens naar de grens waren overduidelijk.
   En.. Waarom hebben de Turken een Russische jet uit de lucht geschoten?
   Ze staan toch aan dezelfde kant? Namelijk de strijd tegen IS?
   Die zaken alleen al zouden je aan het denken moeten zetten om niet blind achter 1 kant te gaan staan.
   De belangen van de Russen of de belangen van het westen zijn in de meeste gevallen niet de belangen van de mensheid. Laten we die vooral in de gaten houden.

   2 likes
   • vele tank wagens?? ik zie alleen maar container vrachtwagens beetje inefficiënt gezien de hele lage olie prijzen maar goed, overigens een Koerdische groep in Irak heeft al bevestigd dat het beelden gaat om een legaal handel met Iraakse-koerden maar dat info krijg je niet overal te zien waarschijnlijk wil men Erdogan nog zwart houden om politieke doelen.
    Russische jet is neergehaald door dat de Russen de Turkmenen (die niets met IS te maken hebben) in Syrie aan het bombarderen waren/zijn er zijn miljoenen Turkmenen in Syrie, Irak en vooral ook in Iran zo wil Turkije de macht in het Midden-Oosten houden.

    Maar je hebt gelijk of alles wel in het belang van de mensheid is

    0 likes
  • LS…

   Aan de goede kant !

   0 likes
 3. Grotendeels van de Syriers zijn/vluchten voor assad, nu dat de russen assad steunen en niet alleen IS maar ook Syrische rebellen (die ook nog eens tegen IS vechten) bombardeert, mogen we straks poetin bedanken voor als assad volledig aan de macht komt met verse Russische wapens en alle Syrische rebellen op de vlucht. Denk je dat Turkije blij is met nu al meer dan tweehalf miljoen vluchtelingen, het kost de Turken ook hoop geld. het zal uit de hand lopen en zo veel mensen ga je niet tegen houden. Als men naar Erdogan had geluisterd in het begin was assad weg, Syriërs nog in Syrie geen vluchtelingen. Dan had IS een sterke tegenstander. De meeste mensen hier mogen de Turken simpel weg gewoon niet waardoor ze blind worden voor de waarheid. De meeste mensen zien poetin als held, De Russen zijn daar natuurlijk niets voor niets. poetin wil geen gaspijpleiding vanuit Qatar naar Europa zo dat Europa afhankelijk blijft voor de Russische gas. En neemt gewoon wraak van Europa voor de Russisch embargo. Door de lage oile prijzen gaat het slecht met Rusland dus gas moet koste wat het kost voor de inkomsten zorgen in Rusland

  3 likes
  • Bedoel je dat men Erdogan onvoldoende vertrouwde? De man die de grondwet wil wijzigen om langeraan de macht te blijven?

   Maar er zit best wat in dat de Russen die pijplijn willen voorkomen. Aan de andere kant zou je ook kunnen denken dat hun buurland waarschijnlijk stabieler is met Assad aan de macht dan een door VS geregelde afzetting.
   Want Irak en Libië zijn niet bepaald lichtende voorbeelden sinds ze zijn ‘verlost’ van hun dictators.
   En iedereen die iets doet tegen IS is voor mij een betere partij dan een land/regering dat IS in stand houdt door ze te financieren.

   2 likes
   • Erdogan is geen engel ok mee eens maar
    Assad is een sjiit en ongeveer 80% van Syrische volk is soennit alleen door geweld kon Assad dan ook aan de macht blijven daar door was het ook nooit echt stabiel.
    Door de Arabische lente zag Erdogan dat ook Syrie niet gespaard zal blijven.
    Assad steunde ook de terroristische organisatie PKK en onderdrukte de Turkmenen. Door Assad weg te werken zou de steun wegvallen en een vinger in Syrie te hebben.
    De Russen hebben een stokje voor gestoken, als het ware hebbende Russen eigenlijk een mes in de rug gestoken. dit is goed te zien omdat de Russen Grotendeels ook de Syriers bombardeert.
    Assad en alle Sjiiten dus ook Iran en een klein deel van Irak ook gaan zorgen dat er geen pijpleiding komt en in ruil daarvoor zorgen de Russen dat ze meer macht in de regio voor terug krijgen, dit gaat nooit werken of lang standhouden.

    Iedereen speel een smerig spel

    2 likes
  • 1 ding; Wat verder naar het oosten ligt , (Rusland),mag niet onder imperialistische invloed komen.
   Daar sta ik achter.
   We protesteren met velen tegen hoe de gezondheidszorg ten onder gaat tbv rijkdom en macht, ten koste van de medemenselijkheid.
   Denk je dat Poetin dat zou toelaten, in zijn gebieden , die enorme verdoving die het westerse gedachtengoed over ons heeft uitgestort.
   Ja, pijpleiding hier , pijpleiding daar, maar dat is het spel. Heeft het westen, ons westen niet verschrikkelijk huisgehouden in de landen aan de andere kant van de middellandse zee.? Vanaf Libië, naar het oosten, van het oosten naar het noorden, Oekraine. Ontwrichting na ontwrichting wetende dat de enorme vluchtelingen stroom op
   gang zou komen? Om daarmee vervolgens West Europa te ontwrichten. We worden niet beschermd maar overspoeld. Om daarmee de totalitaire macht te krijgen over de hele globe. Dat houdt Poetin tegen, en wij die ons zeer moedig en lankmoedig, en menselijk moeten opstellen naar (onze) vluchtelingen want zij konden wel eens de redding zijn van alles waar wij zo tegen protesteren op deze site.!
   Het hele Russische gebied wordt in de toekomst belangrijk voor de ontwikkeling voor de mensheid.

   2 likes
 4. En daarom moet Turkije ook zo snel mogelijk toegelaten worden tot de EU, kunnen nog meer ambtenaren naar Brussel, nog meer zich zelf verrijken…..

  5 likes
 5. Ik mag de turken helemaal niet.

  2 likes
 6. Hoe onthou je toch wat je steeds aan leugens hebt verteld.
  Lijkt me verschrikkelijk moeilijk!

  2 likes
 7. Off topic, na de aanslagen in Parijs gingen de eagles of death metal terug naar Parijs, maar is het niet vreemd dat de heren geen bezoek hebben gebracht aan het ziekenhuis om daar hun gewonde fans te bezoeken? Nee, de heren stonden wat te snotteren voor een hoop bloemen en wat prullaria op straat,….hoe gaat het eigenlijk met de overlevenden die gewonden raakten? Lekkere scene van de heren, met dank aan de fans…..De karavaan trekt verder en de show must go on, want het was een show, niet waar!?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

politiek leider

Politiek leider: ‘Dit geheime genootschap bepaalde dat Rusland de vijand is’

Vladimir Zjirinovski is de leider van de ...