Homepagina » Buitenland » “Oliehandel met Turkije is de enige levensader van Islamitische Staat”
"Oliehandel met Turkije is de enige levensader van Islamitische Staat"

“Oliehandel met Turkije is de enige levensader van Islamitische Staat”

De Syrische president Bashar al-Assad zegt dat Turkije de ‘enige levensader’ is van terroristen van de Islamitische Staat (IS). De president bekritiseert Ankara vanwege de betrokkenheid van het regime bij de illegale olietransacties met de terreurgroep.

“De enige levensader van IS is Turkije,” zei Assad tijdens een interview met het Spaanse persbureau EFE. “Tankwagens vervoeren de olie van Syrië naar Turkije, en Turkije verkoopt deze goedkope olie vervolgens aan de rest van de wereld.”

“De meeste Syrische olie bevindt zich in het noordelijke deel van het land,” zei de president. “Het is onmogelijk om de olie naar Irak te exporteren omdat dat hele land strijdt tegen IS. Datzelfde geldt voor Syrië en Jordanië ligt te ver weg.”

Aftreden

Assad voegde toe dat uit een aantal foto’s en filmpjes die afgelopen week zijn vrijgegeven door Rusland blijkt dat tankwagens heen en weer rijden tussen Syrische gebieden die in handen zijn van IS en Turkije.

Turkije ontkent nog altijd handel te drijven met IS. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei dat hij zal aftreden als kan worden bewezen dat zijn land betrokken is bij illegale oliehandel.

‘Ondersteunen’

Assad ging nog een stap verder en beschuldigde Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar van het ‘ondersteunen’ van IS. Hij zei dat de terreurgroep nooit zo succesvol kon zijn geweest zonder de steun van deze drie landen.

De crisis in Syrië, die in maart 2011 begon, heeft intussen aan 250.000 mensen het leven gekost. De helft van de Syrische bevolking is op de vlucht geslagen.

[PressTV]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
6 jaren geleden

Ik ben bang dat Assad gelijk heeft. Krankzinnige situatie, aangezien het hele westen dit ook weet.

J@n
6 jaren geleden

En daarom moet Turkije ook zo snel mogelijk toegelaten worden tot de EU, kunnen nog meer ambtenaren naar Brussel, nog meer zich zelf verrijken…..

Typhoon
Typhoon
6 jaren geleden

Jullie geloven Assad en Putin met wat ze zeggen. Aan welke kant staan jullie ?

frans
frans
6 jaren geleden

Hoe onthou je toch wat je steeds aan leugens hebt verteld.
Lijkt me verschrikkelijk moeilijk!

x

Check Also

morales

Oud-president Evo Morales: beleid Nieuwe Wereldorde gericht op uitdunnen ‘overbodige bevolking’

De Boliviaanse oud-president Evo Morales zei tijdens ...

kuzu

Kuzu haalt tijdens coronadebat snoeihard uit naar D66’er Jan Paternotte: ‘Wat een eikel’

Kamerlid Jan Paternotte (D66) wees Denk-voorman Tunahan ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

27
0
We lezen graag je reactie!x