Homepagina » Buitenland » Nieuwe studie: Sterfte door coronavirus schromelijk overdreven
coronavirus
Foto: Government of S.Korea: http://www.gyeongju.go.kr Korea Open Government License Type I

Nieuwe studie: Sterfte door coronavirus schromelijk overdreven

Het sterftepercentage bij het coronavirus is de helft lager dan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) eerder beweerde. Dat is gebleken uit een studie.

Onderzoekers hebben gegevens verzameld over besmettingsgevallen in Wuhan, de stad met 11 miljoen inwoners waar het dodelijke coronavirus in december vorig jaar de kop op stak.

De wetenschappers stelden vast dat uiteindelijk 1,4 procent van de coronapatiënten is overleden.

Nog lager

De WHO zei begin maart dat 3,4 procent van de patiënten was gestorven, een uitspraak die leidde tot wereldwijde paniek.

Het uiteindelijke sterftecijfer zal waarschijnlijk nog lager zijn omdat heel veel mensen nooit zijn getest.

Coronapatiënten zullen in de meeste gevallen nooit weten dat ze besmet zijn, aangezien ongeveer acht op de 10 hooguit milde symptomen vertonen, schrijft de Britse Daily Mail.

Mogelijk slechts 0,9 procent

De nieuwe studie, uitgevoerd door professor Joseph Wu van de Universiteit van Hongkong, richt zich volledig op de stad Wuhan, waar de eerste gevallen van Covid-19 zijn gemeld.

Professor Wu heeft samen met collega’s van de Harvard-universiteit gegevens over bevestigde besmettingsgevallen en sterfgevallen verzameld.

Het team kwam uit op een sterftecijfer van 1,4 procent, mogelijk slechts 0,9 procent.

Voorzichtig bemoedigend

Het onderzoek is op 13 maart gepubliceerd in het tijdschrift Nature Medicine.

Professor Robin May van de Universiteit van Birmingham reageerde: “Dit is een gedetailleerde analyse en de resultaten zijn voorzichtig bemoedigend. Dit zijn hele belangrijke nieuwe gegevens die ons helpen om de aanpak van deze pandemie te sturen.”

[Daily Mail]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
9 maanden geleden

Voor dat de Zomer van 2020 in Europa aanbreekt, komen de werkelijke cijfers en de veroorzakers boven water.
En wat zullen we allemaal naar elkaar wijzen.
Want in de media zwijgt men als een Linksblok.

Harry
Harry
9 maanden geleden

Ja, dat wisten de mensen op de alternatieve media al. Het enige wat dit virus gevaarlijk maakt is de morbiditeit, dus niet de sterfte maar de beschadigde organen, daarvoor is ic capaciteit nodig maar is wegbezuinigd. Er is niet genoeg ic capaciteit. Op het nieuws was net dat patiënten vervoerd worden naar andere ziekenhuizen. Het is alleen een pobleem in Brabant voegde de verslaggever toe. Maar over een paar nachtjes slapen hebben de andere provincies ook een probleem. De verpleegtehuizen zijn nu op slot, een maatregel die nu te billijken valt.

exegese
exegese
9 maanden geleden

Een collega van mij is ziek thuis, heeft symptomen die overeenkomen met die van het zogenaamde “killervirus” is echter na een dag of twee het diepte punt al weer voorbij. Hij zegt echt wel behoorlijk ziek te zijn geweest, hij is 57 jaar en op die leeftijd komt een zware griepaanval ook behoorlijk binnen natuurlijk. Verder is er niets bijzonders te melden, behalve dat een huisarts of wie dan ook hier geen enkele aandacht aan schenkt. Niemand is benieuwd of het hier handelt om corona, gewone griep of iets anders. En zo zal dat in verreweg de meeste gevallen gaan. Het zogenaamde “killervirus” waar de hele wereld over compleet in de kramp schiet, waar de wereldeconomie krakend en piepend tot stilstand komt, waar miljoenen mensen zo niet straks miljarden mensen thuis opgesloten zitten krijgt in verreweg de meeste gevallen geen enkele aandacht, wordt niet gediagnosticeerd, niet geregistreerd, niets. Ze weten dus in de verste verte niet hoeveel besmettingen er in werkelijkheid zijn en elke schatting is volledig uit de lucht gegrepen, en kan in werkelijkheid alleen maar veel minder zijn dan ze zeggen. Het is dus met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een zeer milde griep te noemen. De Mexicaanse varkensgriep is zeer zeker veel en veel venijniger geweest en daar moest volgens Obama destijds absoluut niemand over in de stres schieten, hij is voor die koelbloedige en vastberaden aanpak enorm geprezen destijds. Dat strook op geen enkele manier met de total gekte die nu is losgebarsten, wereldwijd. Waar is het nuchtere verstand gebleven ?

Willem
Willem
Reactie op  exegese
9 maanden geleden

Waar is het nuchtere verstand gebleven ? Opgeslokt door de mainstream media, zonder die media ging iedereen vrolijk door met zijn/haar leven.

exegese
exegese
Reactie op  exegese
9 maanden geleden

@Traveller008, nou gewoon, zoals ik al schreef in mijn eerdere reactie omdat ik van meerdere mensen hoor die naar alle waarschijnlijkheid dat corona virus onder de leden hebben, geen aandacht krijgen van een arts, niet gediagnosticeerd worden en dus niet geregistreerd kunnen worden. Als je niet diagnosticeert en niet registreert weet je NIETS zeker en zijn alle beweringen daarover min of meer uit de duim gezogen ! Zoals Jensen meerdere malen uitgelegd heeft gaan ze uit van het aantal geregistreerde coronabesmettingen in verhouding tot aantal overledenen en komen dan op een getal van 3,4 %. Bij de normale griep gaan ze uit van het geschatte totale aantal besmettingen en komen dan op 0,1 %. Zou je met de gewone griep uitgaan van de verhouding tot het aantal overledenen en geregistreerde gevallen zou je uitkomen op 10 %. Dat is toch heel wat anders. Kijk naar Jensen, hij heeft de exacte cijfers hieromtrent. https://jensen.nl/volledige-lockdown-komt-de-jensen-show-129

Harry
Harry
9 maanden geleden

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5037066/coronavirus-valt-mee-geen-zorgen-om-covid-19
Hoogleraar virologie zegt

Of het nou 0,1 procent, 1 procent of 1,2 procent zal blijken te zijn, het sterftecijfer valt wel mee”, zegt Snijder. “In orde van grootte valt het nieuwe coronavirus nog het best te vergelijken met de klassieke griep.”

IIS
IIS
9 maanden geleden

Coronavirus? Welke virus? LOL! Angst en paniek zaaien, georkestreerd door de pseudo joodse satanische geldwolven om zo meer en verder macht en controle over de goedgelovige geestelijk beperkten te krijgen. Hetzelfde gebeurde met de insidejob 9/11-hoax! Daarbij moet men niet de machten of een coronahoax vrezen, meer veel eerder de honderden miljoenen goedgelovig geestelijk beperkten met hun agressieve gebrainwashte slinkse, stinkende, brakke gewillige opinie.

Denkt allen niet na en sluit je aan bij de club van onze totale ondergang en verkoop daarbij vooral je laatste beetje zielige eigenwaarde en ziel aan de satanisten.

C.O.R.O.N.A.H.O.A.X!!!!

vladi
vladi
Reactie op  IIS
9 maanden geleden

eindelijk wat wijsheid.

als de 5G masten komen, gaat de flex erin.
met mij 10.000den bouwvakkers.

fff

salvar
salvar
9 maanden geleden

iedereen wordt op het verkeerde been gezet.
de een zeg sus en de ander zo.
dan valt het mee met het overlijden en dan ineens (italie) 627 doden in een dag?
ik vraag me werkelijk af of dit wel zo is en ik hoop dat ik gelijk heb want dan zijn er minder doden gevallen.
niemand kan controleren hoeveel mensen sterven aan het corona virus.

dat er een virus rondwaard is zeker waar maar het lijkt soms of bepaalde lieden hier misbruik van maken.
een ding hoop ik dat het snel voorbij gaat.

ik wens iedereen veel gezondheid toe.

exegese
exegese
9 maanden geleden

@salvar schreef : en dan ineens (italie) 627 doden in een dag?

Ook dat is voor een land als Italie absoluut niets bijzonders. In Nederland, een land van net 17 miljoen inwoners, sterven ook elke dag 400 mensen aan allerlei kwalen. Een niet gering aantal daarvan aan de gevolgen van bijwerkingen van regulier voorgeschreven medicijnen. En dat zijn er heel wat meer dan die paar corona-doden, geloof mij maar. Geen haan die daar naar kraait. De gifmengers van big paharma gaan gewoon door met zakken vullen, de gevolgen laten hen volledig koud.

vladi
vladi
Reactie op  exegese
9 maanden geleden

is zowiezo een gebied waar veel ouderen wonen.

fff

Kikoe
Kikoe
9 maanden geleden

Wie deden de testen op mensen in de concentratie kampen ?
Juist : DOKTERS !!
Bij mij komt er geen binnen !

Hannie van der Molen
Hannie van der Molen
9 maanden geleden

88 jaar opgesloten op je kamer .mag er niet af ….geen kind mag ons bezoeken ,ze bezeffen niet wat het met ons doet van middag had ik een vreselijke paniek aan val ,,en niemand kan je helpen …
mogen zelfs niet in de gang lopen .
ben bang dat dit gewoon een op ruim actie …
wens alle mensen veel sterkte en hoop dat er gauw een einde aan .

x

Check Also

kolonel

Ex-kolonel Russische geheime dienst GROe waarschuwt: ‘Machthebbers willen wereldbevolking uitdunnen’

Er is geen sprake van een pandemie. ...

coronavaccin

Gezondheidsexperts doen oproep na sterfgevallen in Noorwegen: geef coronavaccin Pfizer niet aan ouderen

Chinese gezondheidsexperts hebben Noorwegen en andere landen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x