Homepagina » Buitenland » Nieuwe studie: Sterfte door coronavirus schromelijk overdreven
coronavirus
Foto: Government of S.Korea: http://www.gyeongju.go.kr Korea Open Government License Type I

Nieuwe studie: Sterfte door coronavirus schromelijk overdreven

Het sterftepercentage bij het coronavirus is de helft lager dan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) eerder beweerde. Dat is gebleken uit een studie.

Onderzoekers hebben gegevens verzameld over besmettingsgevallen in Wuhan, de stad met 11 miljoen inwoners waar het dodelijke coronavirus in december vorig jaar de kop op stak.

De wetenschappers stelden vast dat uiteindelijk 1,4 procent van de coronapatiënten is overleden.

Nog lager

De WHO zei begin maart dat 3,4 procent van de patiënten was gestorven, een uitspraak die leidde tot wereldwijde paniek.

Het uiteindelijke sterftecijfer zal waarschijnlijk nog lager zijn omdat heel veel mensen nooit zijn getest.

Coronapatiënten zullen in de meeste gevallen nooit weten dat ze besmet zijn, aangezien ongeveer acht op de 10 hooguit milde symptomen vertonen, schrijft de Britse Daily Mail.

Mogelijk slechts 0,9 procent

De nieuwe studie, uitgevoerd door professor Joseph Wu van de Universiteit van Hongkong, richt zich volledig op de stad Wuhan, waar de eerste gevallen van Covid-19 zijn gemeld.

Professor Wu heeft samen met collega’s van de Harvard-universiteit gegevens over bevestigde besmettingsgevallen en sterfgevallen verzameld.

Het team kwam uit op een sterftecijfer van 1,4 procent, mogelijk slechts 0,9 procent.

Voorzichtig bemoedigend

Het onderzoek is op 13 maart gepubliceerd in het tijdschrift Nature Medicine.

Professor Robin May van de Universiteit van Birmingham reageerde: “Dit is een gedetailleerde analyse en de resultaten zijn voorzichtig bemoedigend. Dit zijn hele belangrijke nieuwe gegevens die ons helpen om de aanpak van deze pandemie te sturen.”

[Daily Mail]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
1 jaar geleden

Voor dat de Zomer van 2020 in Europa aanbreekt, komen de werkelijke cijfers en de veroorzakers boven water.
En wat zullen we allemaal naar elkaar wijzen.
Want in de media zwijgt men als een Linksblok.

Harry
Harry
1 jaar geleden

Ja, dat wisten de mensen op de alternatieve media al. Het enige wat dit virus gevaarlijk maakt is de morbiditeit, dus niet de sterfte maar de beschadigde organen, daarvoor is ic capaciteit nodig maar is wegbezuinigd. Er is niet genoeg ic capaciteit. Op het nieuws was net dat patiënten vervoerd worden naar andere ziekenhuizen. Het is alleen een pobleem in Brabant voegde de verslaggever toe. Maar over een paar nachtjes slapen hebben de andere provincies ook een probleem. De verpleegtehuizen zijn nu op slot, een maatregel die nu te billijken valt.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Een collega van mij is ziek thuis, heeft symptomen die overeenkomen met die van het zogenaamde “killervirus” is echter na een dag of twee het diepte punt al weer voorbij. Hij zegt echt wel behoorlijk ziek te zijn geweest, hij is 57 jaar en op die leeftijd komt een zware griepaanval ook behoorlijk binnen natuurlijk. Verder is er niets bijzonders te melden, behalve dat een huisarts of wie dan ook hier geen enkele aandacht aan schenkt. Niemand is benieuwd of het hier handelt om corona, gewone griep of iets anders. En zo zal dat in verreweg de meeste gevallen gaan. Het zogenaamde “killervirus” waar de hele wereld over compleet in de kramp schiet, waar de wereldeconomie krakend en piepend tot stilstand komt, waar miljoenen mensen zo niet straks miljarden mensen thuis opgesloten zitten krijgt in verreweg de meeste gevallen geen enkele aandacht, wordt niet gediagnosticeerd, niet geregistreerd, niets. Ze weten dus in de verste verte niet hoeveel besmettingen er in werkelijkheid zijn en elke schatting is volledig uit de lucht gegrepen, en kan in werkelijkheid alleen maar veel minder zijn dan ze zeggen. Het is dus met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een zeer milde griep te noemen. De Mexicaanse varkensgriep is zeer zeker veel en veel venijniger geweest en daar moest volgens Obama destijds absoluut niemand over in de stres schieten, hij is voor die koelbloedige en vastberaden aanpak enorm geprezen destijds. Dat strook op geen enkele manier met de total gekte die nu is losgebarsten, wereldwijd. Waar is het nuchtere verstand gebleven ?

Harry
Harry
1 jaar geleden

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5037066/coronavirus-valt-mee-geen-zorgen-om-covid-19
Hoogleraar virologie zegt

Of het nou 0,1 procent, 1 procent of 1,2 procent zal blijken te zijn, het sterftecijfer valt wel mee”, zegt Snijder. “In orde van grootte valt het nieuwe coronavirus nog het best te vergelijken met de klassieke griep.”

x

Check Also

rechter

Kijk: Italiaanse rechter wil dat machthebbers voor nieuw Neurenberg-tribunaal worden gebracht

De Italiaanse rechter Angelo Giorgianni pleitte op ...

de jonge

De Jonge: besmettingsgraad is hoger dan ooit want mensen WANEN zich veilig als ze gevaccineerd zijn

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x