Homepagina » Buitenland » Italiaanse viroloog: ‘We zijn niet in oorlog, corona niet veel meer dan griep’
coronavirus
Foto: Ian-Art.photography CC BY-SA 4.0

Italiaanse viroloog: ‘We zijn niet in oorlog, corona niet veel meer dan griep’

Sla een willekeurige krant open en het lijkt alsof zich in Italië een ramp voltrekt. In dat land zijn inmiddels zo’n 50.000 corona-gevallen gemeld en ruim 4000 patiënten zijn aan het virus overleden.

Dit lijken indrukwekkende cijfers totdat je ze in een context plaatst.

Neem bijvoorbeeld de griep, waar in Italië relatief veel mensen aan overlijden. Wetenschappers hebben ontdekt dat tussen 2013 en 2017 in totaal 68.000 Italianen zijn overleden aan de griep.

Bijna drie miljoen

In de afgelopen winter zijn er in Italië alleen al bijna drie miljoen griepgevallen gemeld.

Dat er in Italië in vergelijking met andere Europese landen meer mensen sterven aan de griep heeft volgens de onderzoekers te maken met het feit dat er in dat land relatief veel ouderen wonen.

De coronacijfers verbleken in vergelijking met de cijfers over de griep.

Je kunt je verder afvragen wat er klopt van de berichten die ons iedere dag vanuit Italië bereiken.

Collectieve hersenspoeling

Zo zei Maria Rita Gismondo, directeur van het laboratorium voor Microbiologie in Milaan, enige dagen geleden in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica dat Italië doet alsof het in oorlog verkeert, maar dat het om niet veel meer dan een normaal griepvirus gaat.

Er is volgens haar sprake van een ‘bombardement van berichten die angst aanwakkeren en voor collectieve hersenspoeling zorgen’.

Ook de president van de regio Lombardije, waar het virus uitbrak, heeft gezegd dat ‘het niet veel meer is dan een normale griep’.

“Met de huidige berichtgeving lijkt het alsof we in oorlog zijn,” aldus Gismondo, die het virus bestudeert. “Maar we zijn niet in oorlog.”

‘Aantal nieuwe gevallen daalt binnen enkele weken’

Enkele dagen geleden zei ze te verwachten dat de noodtoestand aan het begin van de zomer zal worden opgeheven.

De viroloog zei verder dat 60 tot 70 procent van de bevolking het virus al heeft gehad of zal krijgen.

“In 90 procent van de gevallen is er sprake van milde, griepachtige klachten,” sprak ze geruststellend.

Ze benadrukte dat mensen die zijn overleden aan corona gemiddeld 80 jaar oud waren en al andere ziektes onder de leden hadden.

Het coronavirus heeft enkel hun ziekte verergerd, aldus Gismondo, die verwacht dat het aantal nieuwe gevallen binnen nu en enkele weken zal dalen.Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Het wordt zo ten volle uitgebuit dat ik echt denk dat ze hier van wisten dat het ging gebeuren .

  Dit virus is voor de Globalisten een godsgeschenk op alle fronten stonden ze met de rug tegen de muur , en nu worden ze gezien als de grote redders van de wereld .

  Tegen over gestelde zal juist gebeuren , wat ik eigenlijk een beetje jammer vind is dat ik steeds meer het gevoel kreeg dat mensen begonnen te beseffen dat overheden er niet voor hun zijn , een virus wel of niet uit een lab een media bombardement en alle twijfelaars kiezen gelijk weer de veilige arm van M Rutte om zich heen ,

  Denk dat met de doden ook onze vrijheid is heen gegaan !!

  37 likes
 2. Dit virus is bewust in stelling gebracht om in combinatie met 5G een verwoestende uitwerking te hebben op de wereldpopulatie. Zowel het virus als 5G werkt niet naar behoren. Ze (de sekte des doods) falen keer op keer. Het resultaat haalt het bij lange na niet bij het geplande resultaat en ze gaan hiermee ongenadig door de mand vallen. Mensen zullen uiteindelijk zelf gaan zien wat er gebeurt, hoe het gebeurt en waarom het gebeurt. Er zijn tal van sites als deze, die mensen wakker gaan schudden. Ook Jensen doet een aardig duitje in het zakje voor het gewenste resultaat, namelijk dat de waarheid aan het licht komt. Ik kan niet wachten tot het hele zootje ontmaskerd wordt en verantwoording af moet leggen.

  10 likes
 3. Just another point of vieuw :

  wat is een ‘virus’?

  Als we het opzoeken, dan is het Latijn voor “vergif”. Onze cellen bestaan uit water en eiwitten om DNA/RNA en zijn van nature zelfreinigend. Als onze cellen worden aangevallen door infecties van van alles en nog wat, dan komt er een tegenaanval op gang, waaruit “afval” ontstaat. Dat afval noemen we “virus” en wordt door ons lichaam via het darmstelsel afgevoerd. Om met wijlen George Carlin te spreken: “Right down in the colon!” Het gif verdwijnt dus het riool in. Zou daar dan het echte besmettingsgevaar vandaan komen? Je moet dan direct weer aan de pest, tyfus en cholera denken, allemaal infectieziekten.

  Dus wat is een ‘virus’ dan precies?

  Stel je voor dat alleen bacteriën overdraagbaar zouden zijn, waarom is het besmettingsgevaar van een ‘virus’ dan zo heftig? Als het ‘virus’ een afvalresidu van een cel is, hoe komt deze dan weer tot ‘leven’ bij iemand anders?

  Kijk voor verdere uitleg naar de film onder onderstaande link :

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=640&v=zFN5LUaqxOA&feature=emb_logo

  9 likes
  • Hoe kom je erbij dat virus latijn is voor vergif? Vergif is in het latijn venenum.

   https://nl.glosbe.com/nl/la/vergif

   4 likes
  • Een virus is een microscopisch klein deeltje dat bestaat uit erfelijk materiaal, verpakt in een eiwitomhulsel. Virussen worden pas biologisch actief door cellen van levende organismen binnen te dringen (te infecteren), waar ze gebruik maken van anabole celprocessen, die normaalgesproken dienen voor de groei en homeostase van de gastheer. Eenmaal in de gastheercel, schakelt het virale genoom (RNA of DNA) het DNA van de gastheer uit, waarna vervolgens virale RNA of DNA-synthese en virale eiwitsynthese kan plaatsvinden. Uit door de gastheercel geproduceerde virale RNA/DNA en eiwitten worden nieuwe kopieën van het virus gevormd, die na het uiteenvallen van de gastheercel met duizenden tegelijk op weg gaan om nieuwe cellen van de gastheer te infecteren. Een individueel virusdeeltje wordt ook wel virion genoemd. De typische diameter van een virusdeeltje is tussen de 20 en 300 nanometer. Hierdoor is een virus niet met een lichtmicroscoop te zien. Dat kan wel met een elektronenmicroscoop.

   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Virus_(biologie)

   3 likes
 4. Morgen (zondag) gaan veel mensen weer samen klitten, je zag het vandaag al. Als je het hele media circus volgt dan zie je dat ze naar een lock down toe werken. Maandag komt die lock down. Slim gedaan zo ..bij een volk wat erg vrij is en een grote bek heeft naar iedereen. Dan doen ze dat in stapjes

  9 likes
 5. Al de boys die om geld verlegen zitten bij het RIVM komen heerlijk aan hun trekken. Oom Jaap kan rekenen op miljoenen steun van de overheid voor onderzoek. Iedereen een schaaltje erbij, leaseautootje, waarschijnlijk elektrisch, je moet toch wat doen aan het milieu etc.etc.etc. Een bekende weermevrouw reed een paar geleden in oud benzinebakkie, nu twee tesla’S voor de deur. Diens brood men eet; diens woord men spreekt……

  5 likes
 6. We drinken allemaal water uit de kraan, omdat dit zuiver is.
  Hoe komt dit water zo zuiver? Zonder bact. virussen parasieten en schimmels?
  Omdat het, net als in veel zwembaden behandeld wordt met CHLOOR
  Draai de kraan in Rotterdam eens open, alsof je een fles chloor opent.

  De para-troopers worden achter de linies gedropt.
  Wat hebben die bij zich, om van alle water drinkbaar water te maken?

  Precies CHLOOR

  4 likes
  • #jac
   Je woont duidelijk niet in Rotterdam of daar in de buurt, er wordt al jaren niet meer gechloreerd.

   7 likes
  • Rotterdams leidingwater wordt al jaren behandeld met UV bij Evides, dus weet niet in welke tijd jac leeft, maar duidelijk niet in de tegenwoordige tijd.
   Dat het huidige Coronavirus niet erger dan een griepje is ook ver uit zijn verband gerukt.Personen die besmet zijn & in het ziekenhuis liggen & dat zijn niet alleen ouderen, liggen te snakken naar adem, omdat hun longen vol lopen met vocht.
   Vooral zo blijven denken & lekker in drukke supermarkten of buiten in groepen lekker sporten of yoga doen, kom je er van zelf achter.

   1 likes
 7. Gewoon massal op straat blijven komen bange kippen ! Er is niks aan de hand hoor !

  4 likes
 8. ieder nadeel heeft een voordeel.
  kijk eens naar boven, de lucht is inmiddels kraakhelder geworden!
  zal dus een strenge 2021 winter met elfstedentocht worden.

  Alf

  4 likes
 9. https://www.lavocedellisola.it/2020/03/maria-rita-gismondo-preoccupata-se-il-virus-fosse-mutato-ancora-troppi-morti/

  Toch wel een totaal andere visie, na een maand, door dezelfde dokter.
  Ze zegt dat ze het een maand geleden duidelijk verkeerd had ingeschat

  2 likes
 10. https://oathkeepers.org/2020/03/coronavirus-is-airborne-you-are-not-being-told-the-full-truth/

  Inclusief de video van de persconferentie van de WHO waar de directeur op 11 februari 2020 spreekt over airborne virus.

  2 likes
 11. Wel ff bij de les blijven. De viroloog zei dit eind februari. Ze zal er nu echt wel anders over denken.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

Deze 12 experts laten een heel ander geluid horen over corona

Website OffGuardian heeft een lijstje gemaakt van ...

jensen

‘Laffe aanval’ NPO op Jensen wegens ander geluid over corona: ‘Word wakker’

Robert Jensen laat een compleet ander geluid ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.