Homepagina » Buitenland » Viroloog legt in gewone mensentaal uit waarom coronavirus uit lab komt
coronavirus

Viroloog legt in gewone mensentaal uit waarom coronavirus uit lab komt

De Tsjechische viroloog Sonja Pekova is in de afgelopen dagen uitgegroeid tot een landelijke bekendheid. Haar laboratorium ontdekte de eerste coronagevallen in Tsjechië en ontwikkelde een nieuwe, goedkope methode om op het coronavirus te kunnen testen.

Daarnaast legde ze in gesprek met het Slowaakse tv-station TA3 uit waarom zij denkt dat het coronavirus is gemaakt in een laboratorium en niet is ontstaan in de natuur.

Ze legt in een nieuwe video in lekentermen uit hoe ze ontdekte dat het virus uit een lab afkomstig is.

Controlekamer

Virussen bestaan uit RNA-strengen die muteren en veranderen, met name in het deel dat verantwoordelijk is voor de productie van eiwitten.

Elk virus en alle RNA’s bevatten een soort ‘controlekamer’ van waaruit de mutaties in de rest van het RNA worden aangestuurd.

In het geval van het coronavirus leek het alsof iemand had ingebroken in de controlekamer en alles had aangezet.

Fundamentele veranderingen

Dergelijke fundamentele veranderingen in de controlekamer van het RNA kunnen niet in de natuur hebben plaatsgevonden zonder het virus te vernietigen, verklaart Pekova.

Wat gebeurt er als een viroloog in gewone mensentaal uitlegt dat het dodelijke coronavirus uit een laboratorium afkomstig is?

Dan komen er plotseling allerlei wetenschappers tevoorschijn die dit ontkennen. Zo verscheen er kort na haar eerste interview een studie in Nature Medicine waarin onderzoekers beweren dat het virus niet uit een lab komt. Toeval?

[LeontynkaCZ]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  Zou china nou echt zo simplisties te werk zijn gegaan ?

  Of zijn ze er gewoon ouderwets hard ingelegd met dit Biowapen ?

  Feit is dat de Globalisten er maximaal voordeel van hebben

  Instortende economie camoufleerd
  Alle opstanden uit elkaar geslagen
  Leiders komen weer goed voor de dag
  Proces MH17 word in stilte gevoerd
  Immigranten probleem daar hoor je niemand over
  Co2 probleem compleet opgelost , hoor je gelukkig niemand over
  Klimaat akkoord wordt nog steeds uitgevoerd maar dan zonder verzet van burgers

  Uitvoeren dubbele agenda

  Veel Ruimte om rechten en vrijheden in te perken
  Verplichte vaccinatie weer een stap dichterbij
  Afschaffing contant geld weer een stap dichterbij

  Bij de laatste 3 is het het mooie dat de mensen er nu zelf om vragen terwijl dat een maand geleden allemaal absoluut onbespreekbaar was .

  Geboorte van de nieuwe controle staat waar we al zo bang voor waren

  … Heil Europa !! …

  50 likes
 • Steven schreef:

  We worden stelselmatig door de overheid en aanhang voorgelogen om zo de plannen die de schatrijke elites hebben met de mensheid zoveel mogelijk verborgen te houden.
  Deze satanistische ideeën om de mensheid te decimeren en tot slaven te maken spelen al heel lang. Maar sinds men de grenzen in 2015 heeft opengezet voor agressief volk uit Afrika en het Midden Oosten om hier chaos te komen creëren, en hierdoor het rechtse stemvolk in opkomst is, hebben deze satanistische clubs er treinvaart achter gezet.
  In Europa is men begonnen om de bevolking zo snel mogelijk te verarmen en alles af te pakken om iedereen straks afhankelijk te maken van de regering…die dan kan doen met jou wat ze willen!
  En voor die corona virus hebben ze op korte termijn (dit ligt waarschijnlijk al klaar) de oplossing voor het BANG gemaakte volk….vaccinatie…die iedereen straks als zoete koek gaat accepteren. Er zal waarschijnlijk ook wel rommel in zitten die niet al te best is voor uw lichaam.
  Er wordt ook al over gesproken om mensen te chippen, en de uitrol van 5G moet u dan 24/7 in de gaten gaan houden. U zal straks ook van afstand worden geprogrammeerd. (door de chip en de vaccinaties)
  Waarschijnlijk hangt er op niet al te lange termijn ook nog een oorlogje met Rusland boven ons hoofd! Want wat ik heb begrepen zijn ze op de grens van Rusland in Polen al lekker aan het oefenen. En de gifbommetjes van de Amerikanen die in Turkije lagen opgeslagen zijn daar ook alvast naartoe verhuist!

  44 likes
  • Kimberly schreef:

   Maar wat moet je nou met alleen maar macht als alles naar de klote is?
   Dat blijf ik me afvragen.

   8 likes
  • Freba schreef:

   Hoe hou je anders 7 miljard apen onder controle? Twee dingen; of je roeit ze uit of je maakt ze slaaf. Iedere futuroloog heeft dit fenomeen 50 jaar geleden al voorspeld. Zelfs het mannetje met het snorretje uit de vorige eeuw schreef dit al in zijn verboden boek, vandaar dat het mede daardoor zo lang verboden is geweest, met uitzondering natuurlijk voor wetenschappers en politici.

   5 likes
  • IIS schreef:

   In OP1 uitzending heeft arts verteld dat de ambulances niet alleen IC coronapatiënten heeft vervoerd, maar ook andere IC patiënten zonder corona. In het NOS journaal hield men vol dat het allemaal IC coronapatiënten waren. Zijn dit leugenaars of heel slordige journalisten die verslag doen? Hoe het ook zij, het verhaal wat men ons verteld over vervoeren van coronapatienten klopt niet!

   4 likes
 • Jan Doornbos schreef:

  Natuurlijk komt dit virus uit een lab. Je zult bij wijze van voorbeeld ACE remmers slikken in de strijd tegen hypertensie. Zoekt u voor de aardigheid eens op hoe het corona virus er voor zorgt dat je dan grote kans maakt op een erg lastig te behandelen, uiteraard, virale longontsteking. Het is nu eenmaal de bedoeling dat de pleuris in de wereld uitbreekt. Dat gaat niet vanzelf, daar moet je (de architecten) wat voor doen. Ieder griepseizoen vallen er mondiaal honderduizenden doden. Ehhh, pagina 5? Elk griepvirus is in potentie gevaarlijk. Om jezelf te beschermen moet je zo gezond mogelijk leven en het hoofd erbij houden in je doen en laten. Laten we kritisch blijven nadenken. Op dit moment zijn we noodgedwongen weer veel vrijheden kwijt. Hoeveel van die afgepakte vrijheden zullen straks worden teruggedraaid? Ik voorspel niks, kijkt u zelf maar.

  37 likes
 • Willem schreef:

  Hebben jullie nou ook het gevoel dat we meespelen in een slechte aflevering van The Twiilight Zone?

  27 likes
  • Harry schreef:

   In italie ruim 4000 doden, maar is dat uniek? Neen, niet in a long shot.Niet de mortaliteit maar de invaliditeit is hoog. Het probleem met corona is dat er te weinig ic bedden zijn

   De economische depressie die het gevolg is van de lock down gaat miljoenen levens meer kosten.

   Er moet ectra ic capaciteit zijn voor noodsituaties. Een lock down kan alleen vertragen.

   Er gingen in 2 seizoenen 68000 mensen dood in italie. Meer dus dan de 4000 nu.

   https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971219303285

   the winter seasons from 2013/14 to 2016/17, an estimated average of 5,290,000 ILI cases occurred in Italy, corresponding to an incidence of 9%.

   More than 68,000 deaths attributable to flu epidemics were estimated in the study period.

   10 likes
  • Koen De Vriendt schreef:

   wat bedoel je precies?

   0 likes
 • H.J. schreef:

  Wat blijkt is nog verontrustender, het is gewoon simpel mogelijk voor iedere groepering in de wereld, om de totale wereldbevolking te gijzelen en nog heel veel doden te veroorzaken ook.

  Er is geen EU of een andere Miljarden Euro’s verslindende club, die dit weet te stoppen.

  11 likes
 • Stijn schreef:

  Het Coronavirus komt niet uit een laboratorium.

  Door de beschikbare data omtrent het genoom van de ons bekende coronavirus-stammen te bestuderen, kunnen we nu met zekerheid zeggen dat SARS-CoV-2 (zoals het nieuwe coronavirus officieel door wetenschappers wordt aangeduid, red.) door natuurlijke processen is ontstaan.

  https://www.scientias.nl/het-nieuwe-coronavirus-is-echt-niet-door-mensen-gemaakt/

  9 likes
  • piet schreef:

   Ja, en WTC7 is ook door natuurlijk vuur na beneden gekomen. Daar is wetenschappelijk bewijs voor. Hoest, kuch, kots.

   18 likes
  • Willem schreef:

   Daar ben ik niet zo zeker van , zijn genoeg wetenschappers die het wel zeggen , en het ook al onderzocht hebben . China en de VS wijzen momenteel naar elkaar en de insteek van beiden is dat het door de mens is gemaakt of op zijn minst is aangepast dat zou in feite nog hetzelfde betekenen .

   10 likes
  • Aad schreef:

   Wat mij opvalt is dat nog niemand aliens als veroorzaker heeft genoemd……

   4 likes
   • Willem schreef:

    Nou het is al een keer genoemd Alien technologie , of die wezens die uit een andere dimensie komen de schubbekoppen , maar goed daar houd ik me maar niet mee bezig dan raken feiten en fictie een beetje door elkaar heen verstrengelt maar anderzijds je kunt momenteel echt helemaal niets uitsluiten ,

    4 likes
  • Henk Azie schreef:

   Scientias, net zoiets als Wikipedia, het domein van werkeloze academici

   4 likes
 • Stefan schreef:

  Valt het nu niemand op, dat er in Wuhan een instituut voor virologie staat, dat onderzoek doet naar virussen. Daar zal ongetwijfeld gerommeld worden met virussen. Is het nou zo onlogisch te denken dat er daar geblunderd is met de beveiliging en dat er een virus is ontsnapt? Dit virus is door de mens gemaakt…

  9 likes
 • William schreef:

  De video is in het Tsjechisch, zonder ondertiteling is het vrij moeilik te volgen 🙂
  er word haar een vraag gesteld of ze achter haar uitspraak staat dat het uit een laboratorium afkomstig is, waarop zij volmondig “JA” antwoord. Gezien de expertise van Sonja mag je aannemen dat dat waar is.. aangezien de uitbraak van dit virus niet “TOEVALLIG” is kan ik mij voorstellen dat het met alle macht ontkracht moet worden. Kijk zelf met gezond verstand wat het werkelijk is en kijk wat voor gevolgen het heeft.. Deze longarts geeft duidelijke uitleg, in het Duits maar met Engelse ondertiteling https://www.youtube.com/watch?v=p_AyuhbnPOI&feature=emb_logo

  7 likes
 • leon*** schreef:

  zitten we nu in openbaring 13 ??

  en staat de draak in 13:2 voor china , daar is het allemaal mee begonnen.
  en staat het beest dan voor andere landen??

  13:2 En het beest dat ik zag, was een pardel gelijk, en zijn voeten als eens beers voeten, en zijn mond als de mond eens leeuws; en de draak gaf hem zijn kracht, en zijn troon, en grote macht.

  13:3En ik zag een van zijn hoofden als tot den dood gewond, en zijn dodelijke wonde werd genezen; en de gehele aarde verwonderde zich achter het beest.

  het geneesmiddel ?

  staat dan 666 voor 9 ??

  COVID19 = 9

  C=3+O=1+5+V=2+2+I=9+D=4+1+9=36=3+6=9

  word dan I D 2 0 2 0 het merk teken van het beest ??

  5 likes
  • :adrianus-johannes. schreef:

   c=3 o=6 v=4 i=9 d=4 19=1+9=10=1 dus 3+6+4+9+4+1=27=2+7=9 of 3+6+4+9+4+19=45=4+5=9 3+6+4+9+4+1+9=ook 36 dus 9

   i=9 d=4 2020=4 9+4+4=17 =1+7=8 een oneindig beest !?

   doe op google vertaal, god in sloveens is bog uitgesproken klank klinkt als bok voor ons dus.. is de bok wel een duivel ! daar niet..!
   het is jij die gelooft in wat jij(of jou groep) er van maakt.. of “als ik kon toveren, goochelde ik niks meer”

   wakker, kan ook slapende zijn.. of waarom komt alles op 9 uit nu!
   en ja de spelregel is, er is geen spelregel..
   nul bestaat niet bewijzen de cijfers zelf 1+2+3+4+5+6+7+8+9=45=4+5=9 dus het aantal cijfers..
   5 is 5 de middelaar 9+1=10 8+2=10 7+3=10 6+4=10 5 zou zo ook 10 zijn (bij een groot ego)
   https://npofocus.nl/artikel/7986/hoe-komen-we-aan-het-cijfer-nul
   4×0=0 dus als je 4 appels heb en je verdubbeld deze 0x heb je geen appels meer????
   -4×0=0 dus je heb 4 appels schuld en dat verdubbel je 0x heb je geen schuld meer!!!
   nog mooier -4x-4=16 dus als je 4 appels schuld heb en dat bij 4 appelboeren(die komen er 16te kort) dan heb jij 16 appels..
   ja en hoe werkt dat dan met banken en geld..
   fijne dag verder..

   2 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  https://opendata.cbs.nl/#/CBS/nl/dataset/37979ned/table?dl=2A3BA

  in 2018 zijn er 153 363 mensen overleden dit is te zien in boven staande grafiek van “de overheid”

  dus als er in de komende 3 manden 39 000 corona doden komen is dit een verdubbeling van het normale sterfte cijfer.. als het er maar een paar duizend zijn is het gewoon normaal griepje..

  china heeft er nu 31D en itali 41D dus in china ligt ver onder het nedelands gemmidelde de corona doden en daar leven nog wel wat meer mensen als in dit kikkerland.. italie heeft meer doden corona’s dan china ja ja maar ik ga dan ook uit van wat er is gegeven van overheidswegen..(denk even aan het synoniem van politiek)
  https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
  dan nog even wat opmerkelijke opmerkingen..
  bij het al maanden bekijken van de who kaart (link hier boven) is er een patroon.. in alle landen begint het steeds met 1 corona patiënt en een week later vermeerder zich dat..
  zoek goed op deze kaart en je ziet dan dat er nog maar een 4 tal landen zijn waar nog geen corona is ik voor spel dat het daar ook met 1 gaat beginnen.. schrijf voor je zelf op welke landen dat zijn en ga de verloop noteren van de komende patiënten en hoe de wettige maatregelen daar gaan verlopen.. hier zie ik ook een patroon of ik kan door dat we nieuws van veel landen om ons heen kunnen volgen.. hier is voor mij gezien dat ieder land het zelfde draaiboek aan houd wel ietewat anders maar toch als basis het zelfde..
  het voelt en laat mij met mijn kennis zien dat er gemikt wordt op maximale verspreiding (dit levert de overheid de minste kosten op(die wij(burger) altijd zullen betalen)) of noem het opbouwen van groepsimmuniteit https://nl.wikipedia.org/wiki/Groepsimmuniteit (kijk even naar de tijd van de page laatste wijziging is! is die verdacht of niet? ik weet niet wat gewijzigd is maar kan me niet voor stellen dat wijziging niet ten nadelen is van politiek..

  wel weer positivo aan dat groepsimmuniteit is dat het “niet” door vaccinatie komt dus waarom vaccineren we ?????????????
  ieder mag mi kiezen voor wel of niet vaccineren toch, jou wil art. 33 van burger wet boek 3

  “niet” gevaccineerde moeten angst hebben voor gevaccineerde en “niet zo de overheid zegt”, dat gevaccineerde angst moeten hebben voor niet gevaccineerde.. of kan het zo zijn dat vaccinatie niet gegarandeerd is!.. jij bent klant van de overheid (vraag maar na bij jou gemeente)BRP)(let op ook de GBA bestaat nog)(hier voert de overheid dubbele ook wel schaduw boekhouding(dit hebben we ook al in een rechtszaak aan de rechter+(het hogehof) voorgelegen)) en koop iets dat niet werk of mogelijk niet werkt of zou kunnen werken.. ja ja dat product ga ik niet kopen elke gek wel???? en het al hele maak niet via de DENKBEELDIGEachterdeur in mijn lijf laten spuiten art. 5 URVM(“of onterende behandeling”)

  de corona crisis leert mij, dat de mensenrechten juist voor nu gemaakt zijn.. hier is ook mijn advies om deze nu straks ieder de tijd wordt gegeven deze te leren, te gaan begrijpen en te gaan verdedigen het zijn jou rechten..
  veel meer hebben wij mensen niet nodig op deze wereld.. naast mensen (deze zijn registreer-op geboorteakte in de GBA) bestaan er ook personen, art.6 UVRM (ingeschreven (vanuit GBA) klant bij BRP) dat ben jij niet dat is jou alter ego.. lees art. 6 en daarna art. 3 UVRM
  art. 6 leg ik uit als “gebruik te maken van “een” ID, paspoort, verblijfsvergunning ed. de foto zegt niks over de houder in zijnde “een” natuurlijk persoon beter juridische entiteit om erkent te worden “in” de wet.. doe je dit heb je ook de daar gestelde verplichtingen en maar enkele rechten.. dus maak een keuze.. (lees de paspoort wet er op na buiten jou geboorte naam kan je ook met een andere naam op paspoort)

  voor de typische nederlander bestaat er geen wet lees art. 120 van de GW. der nedelanden https://www.nederlandrechtsstaat.nl/module/nlrs/script/viewer.asp?soort=commentaar&artikel=120
  wanneer je deze begrijpt ga jij inzien dat elke rechter meineed pleegt in en naar jou rechten en hierin ook te wraken is..
  nederland is een wetteloos land voor rechter en rechtbank, “maar” buiten deze banken doen we net als of er wetten zijn..
  kijk hier naar nu je er de tijd voor gaat krijgen.. het paradijs hebben we gekregen maar hebben er een tering zooi van gemaakt..
  wanneer we nu echt niets veranderen kan een ras(de mens geen verschil uitgezonderd) uitsterven, als de populatie onder een bepaald minimum komt.. de miljoenen doden van de spaanse griep lukte dat niet maar dat was mogelijk een natuurlijk virus.. tijd zal het leren.. en zij die voor kennis hebben weten..
  dan nog het meest opvallende op de WHO corona link.. ik heb het al eerde aan gegeven de holy see heeft nog steeds 1 corona besmette al weken en ik vraag mijn af wie weet wat hier niet klopt..

  3 likes
  • Stefan schreef:

   Er zijn mondiaal “maar” 10000 COV-19 doden te betreuren. Natuurlijk 10000 te veel, maar de gewone griep kost jaarlijks tussen de 250000 en 500000(!) mensen het leven. Dus 25 tot 50 keer zoveel. Ik hoor of lees nooit, dat er een griep probleem is en dat we een bepaalde afstand van elkaar weg moeten blijven omdat er griep heerst. Er is natuurlijk wat loos, maar die totale paniek slaat nergens op. Of je nu overlijdt aan de “gewone” griep of aan de COV-19…. je bent net zo dood.

   2 likes
 • Steven schreef:

  Misschien helpt dit verklaren waar e nu mee bezig zijn…

  https://www.wikifood.nl/bill-gates

  2 likes
 • Harry schreef:

  De spaanse griep was andere koek, gemiddelde leeftijd overleden
  aan corona is achtet in de 70, aan de spaanse griep gingen tientalle
  Miljoenen mensen dood, in het irtaliaanse leger 70.000
  Jonge knapen. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29525806

  1 likes
 • Kelvin schreef:

  Kan iemand even dat video-tje van Sonja Pekova even ondertitelen. Mijn Tsjechisch is niet zo best.

  0 likes
 • Ninon schreef:

  Ik heb meteen al geweten dat het bewust de ether is in geslingerd. Hier is geen twijfel over mogelijk. De wereld is een grote corrupte bende.

  0 likes
 • x

  Check Also

  bill gates

  Bill Gates waarschuwt: Eerste coronavaccin ‘zal niet ideaal zijn’

  We zijn pas beschermd tegen het coronavirus ...

  de jonge

  De Jonge in zee met vaccinmaker die gezondheidscrisis veroorzaakte

  Minister Hugo de Jonge blijft maar hameren ...

  >