Propaganda

Nieuwslezers nemen op tv ontslag om ‘ongebalanceerde verslaggeving’

Help door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee nieuwslezers van de Amerikaanse zender ABC7 dienden tot ieders verrassing live op televisie hun ontslag in. Het duo werkte zes jaar voor de zender.

Cindy Michaels en Tony Consiglio lieten na het zesuurjournaal weten per direct te stoppen omdat ze de verslaggeving ongebalanceerd vinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het tweetal bedankte de kijkers en zei dat het vertrek in het licht van enkele ‘recente ontwikkelingen’ op dit moment het beste alternatief is.

Eerlijk

“Ik wilde zeker weten dat ik mijn werk goed deed, en als journalist eerlijk en ethisch kon zijn,” vertelde Consiglio aan de Bangor Daily News. “Er waren momenten waarop dat niet het geval was.”

Michaels was ook de nieuwschef van de zender en zei dat haar beslissingen geregeld werden teruggedraaid door het management.

De laatste jaren konden de nieuwslezers zich steeds minder vinden in de werkwijze van de leidinggevenden. “Het is nogal ingewikkeld, maar er werd van ons verwacht dat we ongebalanceerd politiek nieuws brachten,” lichtte Michaels toe.

Gekleurd nieuws

Algemeen directeur van ABC7 Mike Palmer hield vol dat het bestuur zich niet heeft bemoeid met beslissingen die in de redactiekamer werden gemaakt.

Hoewel de voormalig nieuwslezers niet wilden verklaren hoe ze onder druk werden gezet om gekleurd nieuws te brengen, speculeren enkele bloggers dat ze werden gedwongen om conservatieve vooroordelen te verspreiden.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

De laatste jaren konden de nieuwslezers zich steeds minder vinden in de werkwijze van de leidinggevenden.Dan is het meest verstandige wat je kunt doen is, die zelfde leidinggevenden de rug toekeren,waardoor de mensheid weer iets meer wakker wordt van het gehuichel,van die leidinggevenden.En ergens maken ze duidelijk de opstappers, dat ze shitverhaaltjes moesten opzeggen, door een paar slavendrijvers opgelegd.Hulde voor deze twee!!

biffje
biffje
11 jaren geleden

Dát vind ik nou geweldig nieuws!!

Zouden al onze nieuwslezers ook kunnen doen 🙂

DingieM
DingieM
11 jaren geleden

Dit vergt veel moed. Ben blij dat dit gebeurd en hopelijk trekken ze andere journalisten ook over de streep.

Monique
Monique
11 jaren geleden

Dappere zet. De innerlijke stem gaat over op daden. Wie volgt? Staande ovatie!!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x