Binnenland

Nog steeds geen opheldering over ‘buitengewoon ernstige zaak’: ‘Dat duidt op problemen’

Help door dit met iedereen op je socials te delen!

Een maand geleden, op 20 december vorig jaar, vroeg Kamerlid Pieter Omtzigt opheldering en een debat over het programma LSI (Landelijke Stuurgroep Interventieteams).

“Dat was een programma waarbij er een samenwerking was tussen de Belastingdienst, gemeentes, UWV, SVB en zo ongeveer elke overheidsinstantie die je kunt bedenken. Er werd soms onder het mom van mensen helpen achter de voordeur gekeken en sterk gecontroleerd. Bepaalde wijken werden getarget,” zei Kamerlid Pieter Omtzigt in de Tweede Kamer.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Binnentreden van woningen

“Dat lijkt dus ook echt om vormen van discriminatie te gaan, om vormen van zwarte lijsten. Ik had dit echt graag vlak na het toeslagenschandaal vernomen, in de zin van: hier zijn we ook nog mee bezig en moeten we wat mee. Ik had graag gehad dat dat niet nog twee jaar spitwerk had gekost,” vervolgde Omtzigt.

Het Kamerlid wil antwoord op de volgende vragen: “Zijn de zwarte lijsten van de Belastingdienst gedeeld? Wat is de definitie van ‘etniciteit’? In 2009 werd die term in de stukken gedefinieerd. Zijn de gegevens van de toeslagenouders in LSI gedeeld? Is er een wettelijke basis voor het binnentreden van woningen bij LSI-onderzoeken? Zo ja, welke? Heeft de staatssecretaris of de minister zelf aanwijzingen gegeven om bepaalde LSI-onderzoeken te doen sinds 2003? Welke indicatoren zijn er door de jaren heen allemaal gebruikt?”

Dat duidt op problemen

“Dit is buitengewoon ernstig,” benadrukte Omtzigt. De regeringspartijen blokkeerden het debat.

“Dit is een buitengewoon ernstige zaak en het valt me toch een klein beetje tegen dat een aantal partijen denkt dat dit in een commissiedebat afgedaan kan worden. Ik zou tegen die partijen zeggen: lees de stukken en u schrikt zich dood, omdat ze echt over dingen als etniciteit definitievragen stellen en omdat ze gewoon achter de voordeur gaan,” reageerde Omtzigt verbolgen.

Hij heeft nog steeds geen brief over deze ‘vergaande vorm van fraudebestrijding’. “Dat duidt op problemen,” schrijft Omtzigt.

4.8 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
2 maanden geleden

De xoalitie staat ” on hold”.
Stil dus.

Stilte voor de srorm?

Rose
Rose
2 maanden geleden

In alle overheidsdiensten zijn er vele gangsters in dienst van hun gangstersoversten.

Ron
Ron
2 maanden geleden

Ik krijg er een NAZI gevoel bij.

Greet Resist
Greet Resist
2 maanden geleden

Dat duidt op stasi methoden, zou ik zeggen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

64
0
We lezen graag je reactie!x