Partnerbijdragen

Op vakantie met de Elektrische Auto

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De vakantie speelt een belangrijke rol bij de keuze van een Private Lease Elektrische Auto. Alleen de gedachte al om met de hele familie stil te staan in de brandende zon met een lege accu weerhoudt velen van kopen of de private lease van een elektrische auto.

Met deze tips kom je er wel en maak je van de reis een comfortabele ervaring.

Plan de reis van tevoren

Voorbereiding is het halve werk. Die voorbereiding start met het goed plannen van de route. Hiervoor kun je een routeplanner gebruiken waarop alle openbare laadpalen zijn weergegeven. Bijvoorbeeld; A Better Route Planner, Chargemap of Plugsurfing. Hierop kun je precies zien waar je kunt opladen.

Op een lange reis zijn vooral de snellaadstations handig. Hier kun je in korte tijd de accu en jezelf opladen. Na een half uur laden en een goede koffie ben je weer helemaal klaar om de reis te vervolgen.

Vakantieland met een goed laadnetwerk

Niet alle laden zijn even ver met hun laadnetwerk voor elektrische auto’s. Hoe noordelijker je blijft in Europa, hoe beter het netwerk. Noorwegen en Nederland hebben bijvoorbeeld een relatief goed netwerk. Er zit bijna nooit meer dan 100 kilometer tussen twee laadstations.

Ook landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk hebben een prima laadwerk. En langs de populaire routes als de 1.600 kilometer lange Grand Tour in Zwitserland of de Route du Soleil in Frankrijk is het laadnetwerk goed geregeld.

In de zuidelijke landen als Italië, Spanje of Portugal vergt de reis met de elektrische auto een zorgvuldige voorbereiding.

De juiste laadpas en laadkabel

Voor het opladen bij een publieke laadpaal is een laadpas nodig. Niet alle passen zijn bij alle laadpalen te gebruiken. Het is daarom van belang om voor dat je op reis gaat de dekking van de laadpas te controleren. Dit kan bijvoorbeeld op oplaadpalen.nl.

Mocht de dekking van jouw laadpas niet goed zijn in het land van bestemming, dan is het aan te bevelen om voor de reis nog een extra laadpas aan te vragen. Op oplaadpalen.nl kun je ook zien of je met jou oplaadkabel kunt laden bij het laadpunt en wat het laadvermogen is.

Laden op de bestemming

Niet alle campings, vakantieparken en hotels zijn voorzien van laadpunten. Het is daarom handig om een aparte 230v-laadkabel mee te nemen waarmee de auto via een stopcontact opgeladen kan worden. Dit duurt wel langer, maar op de bestemming staat de auto ’s nachts meestal toch stil.

Een 230v-laadkabel meenemen is sowieso een goed idee voor noodgevallen waarbij de accu bijna leeg is en er geen laadpunt voorhanden is.

3 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Partnerbijdragen

Deze partnerbijdrage wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd gast-artikel. De inhoud van partnerbijdragen valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x