Homepagina » Universum » In het universum wemelt het van leven
In het universum wemelt het van leven

In het universum wemelt het van leven

In sterrenstof dat door het zonnestelsel zweeft is voor het eerst water aangetroffen. Eerder werden organische stoffen in interplanetair stof gevonden.

Het lijkt erop dat stofkorrels in de ruimte de basisingrediënten bevatten voor leven. Omdat dergelijk stof in alle zonnestelsels in het heelal wordt gevonden, komt leven hoogstwaarschijnlijk overal in de kosmos voor.

Zonnestelsels bevatten veel stof, dat onder meer vrijkomt bij het uiteenvallen van kometen. John Bradley van het Lawrence Livermore National Laboratory in Californië analyseerde de buitenste laag van interplanetaire stofkorrels die in de stratosfeer waren verzameld. Vlak onder het oppervlak trof hij kleine waterzakjes aan. Het onderzoek is gepubliceerd in tijdschrift PNAS.

Zonnewind

Het stof bestaat grotendeels uit silicaten, die zuurstof bevatten. In de ruimte komt het stof in aanraking met de zonnewind. De geladen deeltjes van de zonnewind bevatten waterstofionen die worden gelanceerd vanaf het zonneoppervlak. Samen vormen ze water in de ruimte.

Het is aannemelijk dat interplanetair stof water naar de aarde heeft gebracht. Ook asteroïden brengen doorgaans water met zich mee. Kometen zijn een derde mogelijke kandidaat. Ruimtesonde Rosetta gaat later dit jaar de rol van kometen bestuderen.

Koolstof

De onderzoekers zeggen dat in elke uithoek van het universum met een ster of een supernova water wordt geproduceerd.

Interplanetair stof in ons zonnestelsel – en andere zonnestelsels – bevat bovendien koolstof. Nu we weten dat sterrenstof uit koolstof en water bestaat, kan worden gezegd dat de bouwstenen van leven in elk zonnestelsel in het universum aanwezig zijn en op planeten kunnen neerdalen.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Maar, maar …dat het heelal krioelt van het leven..dat wisten we toch eigenlijk al?

  0 likes
 2. Dus is er buitenaards leven en hoogstwaarschijnlijk is dit meestal verder ontwikkelt dan aards leven.
  Gezien aards leven nog steeds in strijd en oorlog is verwikkeld, bid ik tot het meer ontwikkelde buitenaards leven(en welke Vrede hebben bereikt) dat zij ons bijstaan om ook Vrede op Aarde te realiseren.

  0 likes
 3. Dat alles leeft in het Universum vind ik niet verwonderlijk, hoe zouden we anders met alles contact kunnen krijgen mits we ons hiervoor openstellen. Wijze mensen uit het Oosten en natuur volkeren gingen op deze manier al met de Natuur om. En alles is Natuur, wij incluis. Het verstand (ego) zit ons hierbij danig in de weg, het gevoel/intuitie (hart) is onder gesneeuwd.

  0 likes
 4. Het universum is een lichaam in het groot
  het menselijke lichaam is een universum in het klein…alle elementen is in haar aanwezig twee lichamen met dezelfde stoffen water /vuur..de bouwstenen
  het wemelt van leven zowel in het lichaam mens zowel in het lichaam universum. het word niet meteen herkent deze prachtige elementen in het menselijke gezichtsveld ..als het mooiste wat aan de mens is gegeven door het grote lichaam universum…
  het heeft verschillende namen maar uiteindelijk een Doel..
  herkennen wat we zijn
  en erkennen wat we niet zijn…
  twee lichamen hebben een doel samen groeien in eenheid en weten dat we alles al Zijn.. Niets ontbreekt meer in het herkennen daarvan..

  0 likes
 5. [quote name=”Kalki”]Dus is er buitenaards leven en hoogstwaarschijnlijk is dit meestal verder ontwikkelt dan aards leven.
  Gezien aards leven nog steeds in strijd en oorlog is verwikkeld, bid ik tot het meer ontwikkelde buitenaards leven(en welke Vrede hebben bereikt) dat zij ons bijstaan om ook Vrede op Aarde te realiseren.[/quote]
  Waarom altijd maar denken dat verder ontwikkeld leven vredelievend zou zijn?
  Gezien onze eigen “ontwikkeling” zou dat nog wel eens behoorlijk tegen kunnen vallen.
  Hoeveel ‘primitieve volken zijn er niet door blanken over de kling gejaagd of onderdrukt ?

  0 likes
 6. ja Kalki ze zijn er maar ja…… willen ze ons ontmoeten ??? We zijn zo gewelddadig en destructief dat moet eerst veranderen misschien kunnen ze dan helpen dat hoop ik dan maar ! Eerst moet onze haat weg oh ja en de regering ! HAHA dan komt alles goed !

  0 likes
 7. [quote name=”Kalki”]Dus is er buitenaards leven en hoogstwaarschijnlijk is dit meestal verder ontwikkelt dan aards leven.
  Gezien aards leven nog steeds in strijd en oorlog is verwikkeld, bid ik tot het meer ontwikkelde buitenaards leven(en welke Vrede hebben bereikt) dat zij ons bijstaan om ook Vrede op Aarde te realiseren.[/quote]

  Lieve Kalki,
  Zet ‘m op hoor!
  Ik hoop maar dat de buitenaardsen weten wat bidden is en dat ze dan beter luisteren dan de goden.

  knuf

  0 likes
 8. [quote name=”pietje”]ja Kalki ze zijn er maar ja…… willen ze ons ontmoeten ??? We zijn zo gewelddadig en destructief dat moet eerst veranderen misschien kunnen ze dan helpen dat hoop ik dan maar ! Eerst moet onze haat weg oh ja en de regering ! HAHA dan komt alles goed ![/quote]

  Het wordt ons ook niet makkelijk gemaakt hoor. “Pas als we veranderd zijn kunnen ze ons misschien helpen.” Maar jah…tegen die tijd hebben we misschien ook niet meer nodig toch?

  0 likes
 9. Ik vind het een mooi artikel. Dankjewel Niburu.

  Wel weer iets om mijn hoofd over te breken. Het klinkt me allemaal zo logisch in de oren dat het wat mij betreft wel ‘s waar zou kunnen zijn.

  Maar jah….komt dit niet uit de wetenschappelijke hoek? Diegenen die ons al jarenlang met leugens om de oren smijten? En om deze studies te kunnen doen…hebben zij dan daarvoor op scholen en universiteiten gezeten waar zij ook met leugens werden volgepompt…

  Zucht…ik snap er weer helemaal niks van.
  Knuf

  0 likes
 10. Sherlock Holmes en doctor Watson waren voor een zaak op het platteland, en om daaraan geen ruchtbaarheid te geven, overnachtten ze niet in de lokale herberg, maar bivakkeerden ze op een rustig plekje in het veld in een tent.

  Op een nacht stootte Sherlock Holmes Watson wakker, wees omhoog en vroeg: “Watson, wat zie je als je omhoog kijkt? Watson: “Ik zie allemaal sterren”. Holmes weer: “Heel goed, en wat kun je daaruit afleiden?”.

  Watson: “De wetenschap leert ons dat al die sterren zonnen zijn, net als de onze, en dat het dus ook zeer waarschijnlijk is dat daar planeten omheen draaien. Daaruit kun je dan weer afleiden, dat op een aantal van die planeten leven moet zijn ontstaan, net als hier op aarde, en dat vanwege het enorme aantal sterren, het in het universum moet wemelen van het leven”.

  Holmes: “Nee, idioot! Het betekent dat iemand onze tent heeft gestolen!!”

  0 likes
 11. [quote name=”Ruud”]Maar, maar …dat het heelal krioelt van het leven..dat wisten we toch eigenlijk al?[/quote]

  Zeker. Als op een zandkorrel in het hele grote heelal al 7 miljard mensen leven dan zullen er op die grote reuzen ook wel wezens leven 🙂

  0 likes
 12. Niemand weet 100% precies waaraan de natuurconstanten hun waarden ontlenen, waarom de vier natuurkrachten (de zwaartekracht, de elektromagnetische kracht en de sterke en zwakke kernkracht) de sterktes hebben die ze hebben, en waardoor de natuurwetten van het huidige heelal zijn gedicteerd. Maar er is wél bekend dat een kleine verandering in die fundamentele eigenschappen van de natuur tot een volstrekt onleefbare kosmos zouden leiden.

  Als de zwaartekracht iets sterker of iets zwakker zou zijn, zouden er nooit sterren zijn ontstaan, of zouden alle sterren kort na hun geboorte veranderen in zwarte gaten. Als de zwakke kernkracht een iets andere waarde had, was alle materie tijdens de oerknal omgezet in helium, en waren er nooit andere elementen ontstaan. Als de massaverhouding tussen een proton en een elektron (de bouwstenen van waterstofatomen) anders zou zijn, konden er geen stabiele atomen bestaan. In al die gevallen was er nooit leven in het heelal ontstaan!!

  Als we uitgaan gaan van 1 heelal. In ons heelal zit leven, maar aangezien de vereisten nogal specifiek en belachelijk nauwkeurig zijn, hoe groot is de kans dat dit toeval was? 0%! Dus kan ons heelal niet het enige heelal zijn, het moeten er miljarden zijn!

  En hoe ontstaat een heelal nou precies?

  Of wij hebben gewoon niet het vermogen te begrijpen hoe een allesomvattende zelfbewuste kracht met intelligentie een heelal kan creëren. Alles heeft een begin, toch? Maar kan er op de één of andere manier niet iets zijn wat er altijd al was! Ik bedoel het onmogelijke is al mogelijk.

  Mijn logica gaat nog altijd uit naar een ontwerper. Of dit de God is waar we over lezen in de Bijbel weet ik niet. Misschien is onze God slechts een werknemer van een nog veel grotere God. Maar dat maakt het wel onze persoonlijke God.

  http://www.astronomie.nl/#!/encyclopedie/inleiding-sterrenkunde/_detail/external_gli/het-mysterieuze-heelal/

  0 likes
 13. had ik maar nooit naar stargate gekeken !
  Heh ! die aliens bestaan dus ook maar het zijn dan geen goden . alles is van ons ! zo.

  0 likes
 14. [quote name=”padja”]Ik vind het een mooi artikel. Dankjewel Niburu.

  Wel weer iets om mijn hoofd over te breken. Het klinkt me allemaal zo logisch in de oren dat het wat mij betreft wel ‘s waar zou kunnen zijn.

  Maar jah….komt dit niet uit de wetenschappelijke hoek? Diegenen die ons al jarenlang met leugens om de oren smijten? En om deze studies te kunnen doen…hebben zij dan daarvoor op scholen en universiteiten gezeten waar zij ook met leugens werden volgepompt…

  Zucht…ik snap er weer helemaal niks van.
  Knuf[/quote]
  ik begrijp uw gevoelens, omdat ik ook die gevoelens had. wellicht is het een goed idee om eens naar de boeken van Jozef Ruloff te kijken en als het je intresseert ga dan naar die website. wellicht steek je daar een goed licht op. Succes

  0 likes
 15. Dus het wemelt ook van Buitenaards leven en die menigmaal intelligenter zijn dan Aards leven; Laten de Buitenaardse intelligentsia dan de Aardse mens helpen.

  0 likes
 16. [quote name=”Kalki”]Dus het wemelt ook van Buitenaards leven en die menigmaal intelligenter zijn dan Aards leven; Laten de Buitenaardse intelligentsia dan de Aardse mens helpen.[/quote]
  Als de buitenaardsen ons zouden verstoren in onze domheden dan zouden we Nog dommer handelen dan we nu al doen. Dus laten ze ons evolueren nog een jaar of vijftig. En artikels die insinueren dat er nog ander leven zou kunnen zijn in de ‘schepping’ maken deel uit van onze domheid, tenzij dit bedoeld is voor mensen die pas komen kijken.

  0 likes
 17. ‘In het universum wemelt het van leven’:
  In deze eindtijd hebben we de hulp van verder ontwikkelde intelligentsia, waarvan het in dit universum van wemelt, zo erg hard nodig. We moeten ascenderen naar een hoger bewustzijn en doormiddel van samenwerking met ‘Aliens’.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anti-veroudering

Het nieuwe wonder voor anti-veroudering?

Volgens wetenschappers van de University of Pittsburgh ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

We worden allemaal geboren als creatief genie. Dit is hoe school onze creativiteit doodt

We worden allemaal geboren als creatief genie. Dit is hoe school onze creativiteit doodt

De scholen zijn weer begonnen. Voor veel ...

Voormalig CIA-agent onthult in deze video wat de Russische hoax, zaak Epstein en coup tegen Trump met elkaar te maken hebben

Voormalig CIA-agent onthult in deze video wat de Russische hoax, zaak Epstein en coup tegen Trump met elkaar te maken hebben

Voormalig CIA-agent en klokkenluider Kevin Shipp zegt ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.