Universum

In het universum wemelt het van leven

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In sterrenstof dat door het zonnestelsel zweeft is voor het eerst water aangetroffen. Eerder werden organische stoffen in interplanetair stof gevonden.

Het lijkt erop dat stofkorrels in de ruimte de basisingrediënten bevatten voor leven. Omdat dergelijk stof in alle zonnestelsels in het heelal wordt gevonden, komt leven hoogstwaarschijnlijk overal in de kosmos voor.

Zonnestelsels bevatten veel stof, dat onder meer vrijkomt bij het uiteenvallen van kometen. John Bradley van het Lawrence Livermore National Laboratory in Californië analyseerde de buitenste laag van interplanetaire stofkorrels die in de stratosfeer waren verzameld. Vlak onder het oppervlak trof hij kleine waterzakjes aan. Het onderzoek is gepubliceerd in tijdschrift PNAS.

Zonnewind

Het stof bestaat grotendeels uit silicaten, die zuurstof bevatten. In de ruimte komt het stof in aanraking met de zonnewind. De geladen deeltjes van de zonnewind bevatten waterstofionen die worden gelanceerd vanaf het zonneoppervlak. Samen vormen ze water in de ruimte.

Het is aannemelijk dat interplanetair stof water naar de aarde heeft gebracht. Ook asteroïden brengen doorgaans water met zich mee. Kometen zijn een derde mogelijke kandidaat. Ruimtesonde Rosetta gaat later dit jaar de rol van kometen bestuderen.

Koolstof

De onderzoekers zeggen dat in elke uithoek van het universum met een ster of een supernova water wordt geproduceerd.

Interplanetair stof in ons zonnestelsel – en andere zonnestelsels – bevat bovendien koolstof. Nu we weten dat sterrenstof uit koolstof en water bestaat, kan worden gezegd dat de bouwstenen van leven in elk zonnestelsel in het universum aanwezig zijn en op planeten kunnen neerdalen.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ruud
Ruud
8 jaren geleden

Maar, maar …dat het heelal krioelt van het leven..dat wisten we toch eigenlijk al?

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Dus is er buitenaards leven en hoogstwaarschijnlijk is dit meestal verder ontwikkelt dan aards leven.
Gezien aards leven nog steeds in strijd en oorlog is verwikkeld, bid ik tot het meer ontwikkelde buitenaards leven(en welke Vrede hebben bereikt) dat zij ons bijstaan om ook Vrede op Aarde te realiseren.

Aly
Aly
8 jaren geleden

Dat alles leeft in het Universum vind ik niet verwonderlijk, hoe zouden we anders met alles contact kunnen krijgen mits we ons hiervoor openstellen. Wijze mensen uit het Oosten en natuur volkeren gingen op deze manier al met de Natuur om. En alles is Natuur, wij incluis. Het verstand (ego) zit ons hierbij danig in de weg, het gevoel/intuitie (hart) is onder gesneeuwd.

r
r
8 jaren geleden

Het universum is een lichaam in het groot
het menselijke lichaam is een universum in het klein…alle elementen is in haar aanwezig twee lichamen met dezelfde stoffen water /vuur..de bouwstenen
het wemelt van leven zowel in het lichaam mens zowel in het lichaam universum. het word niet meteen herkent deze prachtige elementen in het menselijke gezichtsveld ..als het mooiste wat aan de mens is gegeven door het grote lichaam universum…
het heeft verschillende namen maar uiteindelijk een Doel..
herkennen wat we zijn
en erkennen wat we niet zijn…
twee lichamen hebben een doel samen groeien in eenheid en weten dat we alles al Zijn.. Niets ontbreekt meer in het herkennen daarvan..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x