Gezondheid

De geneeskrachtige werking van pompoenzaden

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Pompoenzaden zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder verschillende gezondheidsbevorderende mineralen. Een dosering pompoenzaden (64 gram) bevat 44 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) zink, 22 procent van de ADH koper, 42 procent magnesium, 16 procent mangaan, 17 procent kalium en genoeg ijzer om bloedarmoede tegen te gaan.

Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat een maaltijd rijk aan pompoenzaden de volgende aandoeningen kan verzachten of voorkomen:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/08/verwar-intelligenrtie-niet.jpg

Vergroting van de prostaat: pompoenzaden stoppen een goedaardige prostaatvergroting, ook wel benigne prostaathyperplasie (BPH) genoemd.

Postmenopausale symptomen: vrouwen die 12 weken lang pompoenzaadolie tot zich namen hadden een lagere bloeddruk, hoger HDL-cholesterolgehalte en minder last van opvliegers, hoofdpijn en gewrichtspijn.

Nierstenen: Een studie uit 1987 in het American Journal of Clinical Nutrition heeft aangetoond dat pompoenzaden voorkomen dat calciumoxalaatkristallen nierstenen vormen.

Hart- en leveraandoeningen: In 2008 verscheen een studie in het Journal of Food Chemistry & Toxicology waaruit bleek dat lijnzaad en pompoenzaden het hart en de lever van dieren beschermen.

Artritis: Pompoenzaadolie helpt net als het medicijn indomethacine tegen artritis, maar veroorzaakt daarbij geen leverschade, zo bleek uit een studie uit 1995 in het tijdschrift Pharmacological Research.

Parasieten: Een studie bij dieren heeft aangetoond dat pompoenzaden kunnen worden ingezet tegen darmparasieten.

Slapeloosheid: Pompoenzaden bevatten veel tryptofaan, dat slaapbevorderend werkt. In de jaren zeventig en tachtig werd tryptofaan ingezet als therapeutisch middel om chronische slapeloosheid tegen te gaan.

[GreenMedInfo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ruud
Ruud
9 jaren geleden

Nu nog in een pilletje verpakken en grof geld gaan verdienen

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Dit is een heel normaal artikel in Duitsland en is gewoon in de supermarkt te koop.

Het wordt ook in brood verwerkt, met wortel.

pietje
pietje
9 jaren geleden

Ja Ruud, dat gaat gebeuren binnenkort krigen we de “natuurlijke gezondheid ” weer uit een pilletje van de farma industrie omdat ze terrein verliezen het is ook zoooooo voorspelbaar ! Dan opeens is de natuurlijke wijze weer gezond het is zo zielig die spartelingen van die industrie ! Ze blijven kronkelen ! Dit moet gestopt worden want anders gaan ze maar door !

Kim
Kim
9 jaren geleden

Op natuur indentieke stoffen kun je geen patent op aanvragen. Daarom valt er minder geld aan te verdienen.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x