Gezondheid

De geneeskrachtige werking van pompoenzaden

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Pompoenzaden zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder verschillende gezondheidsbevorderende mineralen. Een dosering pompoenzaden (64 gram) bevat 44 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) zink, 22 procent van de ADH koper, 42 procent magnesium, 16 procent mangaan, 17 procent kalium en genoeg ijzer om bloedarmoede tegen te gaan.

Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat een maaltijd rijk aan pompoenzaden de volgende aandoeningen kan verzachten of voorkomen:

Vergroting van de prostaat: pompoenzaden stoppen een goedaardige prostaatvergroting, ook wel benigne prostaathyperplasie (BPH) genoemd.

Postmenopausale symptomen: vrouwen die 12 weken lang pompoenzaadolie tot zich namen hadden een lagere bloeddruk, hoger HDL-cholesterolgehalte en minder last van opvliegers, hoofdpijn en gewrichtspijn.

Nierstenen: Een studie uit 1987 in het American Journal of Clinical Nutrition heeft aangetoond dat pompoenzaden voorkomen dat calciumoxalaatkristallen nierstenen vormen.

Hart- en leveraandoeningen: In 2008 verscheen een studie in het Journal of Food Chemistry & Toxicology waaruit bleek dat lijnzaad en pompoenzaden het hart en de lever van dieren beschermen.

Artritis: Pompoenzaadolie helpt net als het medicijn indomethacine tegen artritis, maar veroorzaakt daarbij geen leverschade, zo bleek uit een studie uit 1995 in het tijdschrift Pharmacological Research.

Parasieten: Een studie bij dieren heeft aangetoond dat pompoenzaden kunnen worden ingezet tegen darmparasieten.

Slapeloosheid: Pompoenzaden bevatten veel tryptofaan, dat slaapbevorderend werkt. In de jaren zeventig en tachtig werd tryptofaan ingezet als therapeutisch middel om chronische slapeloosheid tegen te gaan.

[GreenMedInfo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ruud
Ruud
8 jaren geleden

Nu nog in een pilletje verpakken en grof geld gaan verdienen

Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

Dit is een heel normaal artikel in Duitsland en is gewoon in de supermarkt te koop.

Het wordt ook in brood verwerkt, met wortel.

pietje
pietje
8 jaren geleden

Ja Ruud, dat gaat gebeuren binnenkort krigen we de “natuurlijke gezondheid ” weer uit een pilletje van de farma industrie omdat ze terrein verliezen het is ook zoooooo voorspelbaar ! Dan opeens is de natuurlijke wijze weer gezond het is zo zielig die spartelingen van die industrie ! Ze blijven kronkelen ! Dit moet gestopt worden want anders gaan ze maar door !

Kim
Kim
8 jaren geleden

Op natuur indentieke stoffen kun je geen patent op aanvragen. Daarom valt er minder geld aan te verdienen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x