Gezondheid

De geneeskrachtige werking van pompoenzaden

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Pompoenzaden zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder verschillende gezondheidsbevorderende mineralen. Een dosering pompoenzaden (64 gram) bevat 44 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) zink, 22 procent van de ADH koper, 42 procent magnesium, 16 procent mangaan, 17 procent kalium en genoeg ijzer om bloedarmoede tegen te gaan.

Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat een maaltijd rijk aan pompoenzaden de volgende aandoeningen kan verzachten of voorkomen:

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Vergroting van de prostaat: pompoenzaden stoppen een goedaardige prostaatvergroting, ook wel benigne prostaathyperplasie (BPH) genoemd.

Postmenopausale symptomen: vrouwen die 12 weken lang pompoenzaadolie tot zich namen hadden een lagere bloeddruk, hoger HDL-cholesterolgehalte en minder last van opvliegers, hoofdpijn en gewrichtspijn.

Nierstenen: Een studie uit 1987 in het American Journal of Clinical Nutrition heeft aangetoond dat pompoenzaden voorkomen dat calciumoxalaatkristallen nierstenen vormen.

Hart- en leveraandoeningen: In 2008 verscheen een studie in het Journal of Food Chemistry & Toxicology waaruit bleek dat lijnzaad en pompoenzaden het hart en de lever van dieren beschermen.

Artritis: Pompoenzaadolie helpt net als het medicijn indomethacine tegen artritis, maar veroorzaakt daarbij geen leverschade, zo bleek uit een studie uit 1995 in het tijdschrift Pharmacological Research.

Parasieten: Een studie bij dieren heeft aangetoond dat pompoenzaden kunnen worden ingezet tegen darmparasieten.

Slapeloosheid: Pompoenzaden bevatten veel tryptofaan, dat slaapbevorderend werkt. In de jaren zeventig en tachtig werd tryptofaan ingezet als therapeutisch middel om chronische slapeloosheid tegen te gaan.

[GreenMedInfo]

0 0 stemmen
Artikel waardering

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ruud
Ruud
10 jaren geleden

Nu nog in een pilletje verpakken en grof geld gaan verdienen

Huisheks
Huisheks
10 jaren geleden

Dit is een heel normaal artikel in Duitsland en is gewoon in de supermarkt te koop.

Het wordt ook in brood verwerkt, met wortel.

pietje
pietje
10 jaren geleden

Ja Ruud, dat gaat gebeuren binnenkort krigen we de “natuurlijke gezondheid ” weer uit een pilletje van de farma industrie omdat ze terrein verliezen het is ook zoooooo voorspelbaar ! Dan opeens is de natuurlijke wijze weer gezond het is zo zielig die spartelingen van die industrie ! Ze blijven kronkelen ! Dit moet gestopt worden want anders gaan ze maar door !

Kim
Kim
10 jaren geleden

Op natuur indentieke stoffen kun je geen patent op aanvragen. Daarom valt er minder geld aan te verdienen.

Wim
Wim
10 jaren geleden

Pompoensoep ook goed. Het is goed om seizoen voedsel te eten.

Rien Kloos
Rien Kloos
10 jaren geleden

Vanaf 1-1-2015 verboden pompoenen te verbouwen.

Els
Els
10 jaren geleden

Zaden zijn zeer gezond.
Pompoenzaden staan er echter om bekend dat ze zeer gevoelig zijn voor hoge gehaltes aan Aflatoxine B en salmonella besmetting. Pompoensoep maken is aan te bevelen!
Ik zie meer gezonde “Superfoods” voorbijkomen op uw site, maar kook ze dan wel goed!
Hoge mycotoxinen waarden (gifstoffen van schimmels die kankerverwekkend zijn), maar ook pesticiden waarden krijg je er d.m.v. koken niet uit.
Verdiep je ook in de natuurlijke gifstoffen van producten.
Zo wordt abrikoospit ook tegen kanker gebruikt, terwijl die de gifstof amygdaline bevat, waar je niet teveel (ook niet verkeerd) van binnen moet krijgen.
Weet ook dat als wij Afrika als een veilig land beschouwen die “ambachtelijke” producten teelt, dat ik Afrikaanse producten zie met veel te hoge waarden aan PAK’s, pesticiden / DDT’s (wordt gebruikt tegen malaria), salmonella besmettingen, etc..

Blijf zeer kritisch ten aanzien van de farmacie, GGO, maar ook het “natuurlijke” moet kritisch beschouwd worden.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x