CoronaMens en Dier

NSC-Kamerlid breekt lans voor ‘wappies’ en ‘wetenschapsontkenners’, luister naar de neerbuigende reacties

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Terrorismebestrijder NCTV noemt in het dreigingsbeeld ‘anti-institutioneel extremisme’ in het bijzonder. Dit betreft Nederlanders die elk laatste beetje vertrouwen in onze instituten verloren zijn. Binnen deze beweging valt ook de zelfverklaarde groep soevereinen.

NSC-Kamerlid Six Dijkstra zei in de Kamer dat hij iets mist in het rapport van de NCTV: hoe om te gaan met deze beweging. “Is er enig begrip vanuit de overheid voor waar deze anti-institutionele sentimenten vandaan komen?” vroeg hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het is niet heel gek dat burgers die in coronatijd massaal als wappies en wetenschapsontkenners weggezet werden, op een gegeven moment afhaken,” zei Six Dijkstra.

Zonder enige bevoegdheid

De overheid heeft er de afgelopen jaren in gefaald om burgers binnenboord te houden en ook de NCTV is hierin niet zonder blaam, benadrukte hij. “Laten we niet vergeten dat het dit departement was dat in coronatijd online burgers volgde zonder enige bevoegdheid.”

Het ontbreekt de regeringspartijen nog steeds aan zelfreflectie, bleek uit de reacties van D66 en de VVD. ‘Hoe durft hij dit te zeggen?’ hoor je Kamerleden Sneller en Michon-Derkzen bijna denken.

“Je hoort duidelijk dat deze politici neerkijken op mensen met andere opvattingen in coronatijd (wappies, desinformatie-aanhangers, anti-corona), niet in staat tot zelfreflectie, en de repressie van de NCTV kritiekloos steunen,” merkt medisch adviseur Wendy Mittemeijer op.

Zo badinerend

“Precies die neerbuigende houding zorgt er mijns inziens voor dat mensen het vertrouwen – geheel terecht in mijn ogen – verliezen. Soms denk ik dat de overheid en de NCTV willen dat alle authentieke vrijdenkers vertrekken uit dit land, voegt ze toe.

Advocaat Bart Maes schrijft: “Ze snappen het echt niet, hè? Die Sneller en dat mens van de VVD. Zo triest, zo onnodig, zo weinig empathisch, zo badinerend.”

“Geen zelfreflectie kunnen opbrengen,” reageert onderzoeksjournalist Marc van der Vegt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
5 maanden geleden

Alsof het de overheid erom te doen was om ons (wappies) binnenboord te houden.

NCTV weet prima dat het hebben van een paar zondenbokken de groepsverbondenheid verstevigt. En daarom werden de wappies uitgevonden.

Verder is het opmerkelijk dat 80% van de bevolking geen enkele moeite had met demoniseren en uitsluiten (van wappies). Maar geen enkele politicus die zijn handen aan die waarheid brand.

Waar blijft de zelfreflectie van het meegaande, niet-wappie deel van de bevolking????

doeterniettoe
doeterniettoe
5 maanden geleden

leuk dat ze denken dat hier nog terug komen van is.

maar voor mij en velen is hier de ware aard naar voren gekomen die ik absoluut niet hoef te accepteren

Joyce
Joyce
5 maanden geleden

Zolang de regering niet zijn primaire taak uitvoert zolang zal het wakkere volk de overheid niet vertrouwen.
Kijk naar de vaak vele witte strepen in de lucht. Dat is niet om het volk een veilige en gezonde verblijfplaats te geven.
Dat is een opgedrongen experiment om het weer te beïnvloeden. In opdracht(?) van een stelletje rijke stinkerds. Die een heel ander doel voor ogen hebben! Het uit moorden van bijna 7 miljard mensen.
Wat zit er in die witte wolken. Lees en huiver
Deze wolken bevatten bevatten een brouwsel van barium, glasvezel met nano aluminium (bekend als CHAFF), radioactief thorium, cadmium, chromium, nikkel, sporen van schimmels, ethyleen dibromide en polymeervezels. Barium is net zo giftig als arsenicum en werkt op het hart. Aluminium is schadelijk voor de hersenen.
Voeg daar de straling van 5G bij en de stralingsversterker in lantaarnpalen en wegen en het zal duidelijk zijn wat men met ons voorheeft!

Marc
Marc
5 maanden geleden

Hij stelt goede vragen.
Jammer dat het weer over een klein stukje gaat i.p.v. over de vraag die hij stelt…

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x