Buitenland

Oekraïense president Zelenski geboycot in Zwitserse parlement

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

De Oekraïense president Zelenski sprak donderdag het Zwitserse parlement toe via een videoverbinding. Hij riep beleidsmakers op het Zwitserse beleid ten aanzien van de export van wapens te herzien.

De toespraak zorgde voor aanvang al voor ophef. De grootste partij in het parlement, de Zwitserse Volkspartij, boycotte de speech. De partij beschuldigde Zelenski van inmenging in de binnenlandse aangelegenheden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De president riep de parlementsleden op om de export van Zwitsers oorlogsmaterieel naar Oekraïne toe te staan en actie te ondernemen tegen Russische ‘oligarchen’.

Grootste partij loopt de zaal uit

“Ik weet dat er in Zwitserland discussie is over de export van oorlogsmaterieel om Oekraïne te beschermen en verdedigen. Dat is van essentieel belang. We hebben wapens nodig zodat we de vrede in Oekraïne kunnen herstellen,” beweerde Zelenski.

De Volkspartij, die 53 van de 200 zetels heeft in de Nationale Raad en twee zetels in de Bondsraad, negeerde de speech en liep de zaal uit. “We begrijpen dat de Oekraïense president alles wil doen om Oekraïne te verdedigen, maar we moeten ons niet onder druk laten zetten om sancties in te stellen of wapens te leveren,” zei parlementslid Alfred Heer.

Wetsvoorstel gestrand

Eerder deze maand strandde een wetsvoorstel om wapenleveringen aan Oekraïne toe te staan in de Nationale Raad, de Tweede Kamer van het Zwitserse parlement.

4.8 218 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

136 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
10 maanden geleden

Wie in hemelsnaam is Zelenski?

Loek
Loek
10 maanden geleden

TOPPIE

Piet
Piet
10 maanden geleden

Correct eindelijk wordt die clown die denkt dat hij overal de dienst uit kan maken terug verwezen . Compliment Zwitserse Volkspartij

Anja Heij
Anja Heij
10 maanden geleden

Mooi begin. De video-verbinding hacken had leuker geweest. Dit figuur hoort nergens meer een podium te krijgen.

Back to top button
136
0
We lezen graag je reactie!x