CoronaMens en Dier

Filmpje: Dit zijn dezelfde mensen die de gifprikken hebben gepromoot en nu lachen om de oversterfte

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Hilariteit op de Nederlandse tv over de torenhoge oversterfte de afgelopen jaren, die in de media werd gepresenteerd als ‘meevaller’.

Vorige maand werd bekend dat de overheid jaarlijks honderden miljoenen euro’s bespaart doordat er de afgelopen jaren tienduizenden Nederlanders meer zijn overleden dan verwacht. Het kabinet dicht er de begroting mee.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Die oversterfte werd gepresenteerd als bonus, een meevaller,” zei Roos Abelman in het tv-programma ‘Dit was het nieuws’. “Er zijn dus heel veel mensen eerder doodgegaan. En dat scheelt in AOW-uitkeringen.”

Wat gebeurd is, is gebeurd

Waarop viroloog Marc Van Ranst vroeg: “En hoe hebben ze dat dan verwoord? Noemen ze dat echt een meevaller?”

“Hoe zou je dat in Vlaanderen noemen dan?” vroeg presentator Harm Edens aan Van Ranst. Jan Jaap van der Wal was hem voor en zei met een Vlaams accent: “Ja, spijtig, hè?”

Terwijl er een luid gelach opsteeg, zei de Vlaamse viroloog nog: “Wat gebeurd is, is gebeurd.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Kotsmisselijk

Huisarts Frank Peeters zette het fragment op sociale media en schreef erbij: “De ‘onverklaarbare’ aanhoudende oversterfte op een grappige wijze voorgesteld door Roos Abelman en Marc Van Ranst. Is er nog iemand die hier kotsmisselijk van wordt?”

“Bizar,” vindt auteur en spreker Hans van Tellingen. “Roos Abelman en Marc Van Ranst, die grapjes maken over de aanhoudende oversterfte sinds 2021. Deze beschouwen als een ‘meevaller’. En geen enkele neiging tonen om dit te willen onderzoeken. Geen compassie. Geen mededogen. Geen menselijkheid. Wat als het hun moeder was? Hun beste vriend? Hun jeugdige buurjongen?”

Wat een stupide volk

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons reageert verontwaardigd: “Wat een stupide volk. Zum kotzen. Grappen en grollen over mensen die onverklaarbaar gestorven zijn.”

“Dit zijn dezelfde mensen die de gifprikken hebben gepromoot en nu lachen om de oversterfte,” merkt fractievoorzitter van FVD in Haarlemmermeer Brigitte Antolini op.

Ze verwijst naar een cursus pandemiemarketing die Van Ranst een jaar voor corona gaf. Daarin legde hij onder andere uit hoe je mensen manipuleert en angst aanjaagt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Icksy Nixx
Icksy Nixx
2 maanden geleden

Geen woorden aan vuil maken,
Ik weet iets veel beters,
Iets definitiefs…….
Kunnen wij ook lachen…….

Nog niet!
Nog niet!
2 maanden geleden

Gewoon walgelijk. Maar ook vreemd.
Wat is de bedoeling?

Glenno
Glenno
2 maanden geleden

Dit zogenaamde humoristische programma is een voorbeeld van ethervervuiling omdat de humor ver te zoeken is en van een zeer bedenkelijk allooi, maar dit slaat werkelijk alles. Als de NPO enig zelfreinigend vermogen zou hebben, zouden deze misselijkmakende lolbroeken moeten schrappen.

Dwarsje
Dwarsje
2 maanden geleden

Ik blijf netjes en heb maar 1 woord nodig:”Schoften”

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x