Mens en Dier

Gideon van Meijeren confronteert De Groot met leugens: ‘Dat kan ik alleen maar omschrijven als kiezersbedrog’

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De hoogste rechter heeft op 26 mei 2019 een hele duidelijke uitspraak gedaan, beweerde D66-Kamerlid Tjeerd de Groot donderdag tijdens het stikstofdebat.

Gideon van Meijeren (FVD) merkte op: “We zien heel vaak in stikstofdebatten dat voorstanders van het beleid zich verschuilen achter die uitspraak van de Raad van State uit mei 2019. Hij zei: we zijn hier nu eenmaal toe verplicht, want de uitspraak van de rechter was heel duidelijk. Als de heer De Groot die uitspraak van de rechter uit mei 2019 zo duidelijk vindt, ben ik heel benieuwd hoe hij het oordeel van die rechter in een paar zinnen zou samenvatten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

“De rechter heeft gezegd dat we de natuur in Nederland onvoldoende hebben beschermd en dat het programma dat daarvoor bedacht was, het Programma Aanpak Stikstof of de Programmatische Aanpak Stikstof, onvoldoende functioneerde omdat de reductie die daar ook in zat niet van de grond kwam. Er werd dus wel vergunningruimte uitgegeven, maar er werd niet bespaard op de uitstoot van stikstof. Daarom was het niet zozeer het programma dat werd bekritiseerd, maar de inhoud van het programma, omdat dat de natuur onvoldoende beschermde,” antwoordde De Groot.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Feitelijk onjuist

Van Meijeren zei dat hij direct in zijn eerste zin al in de fout gaat. “Dat is feitelijk onjuist. Daar heeft de rechter zich niet over uitgelaten.”

“Erkent de heer De Groot dat de rechter niet heeft gezegd dat we de natuur onvoldoende beschermen, niet heeft gezegd dat we de stikstofuitstoot moeten verminderen en niet heeft gezegd dat we op dit moment te veel stikstof uitstoten, en dat dus al dat beleid dat nu wordt voorgesteld, waarbij men zich verschuilt achter die uitspraak van de rechter, niet iets is waar de rechter ons toe verplicht, maar een politieke keuze?” vroeg het FVD-Kamerlid.

“De Vogel- en Habitatrichtlijn dient ertoe om de natuur te beschermen. Als je daar niet aan voldoet, bescherm je de natuur onvoldoende. Zo simpel is het,” beweerde De Groot.

Kiezersbedrog

Vervolgens haalde Van Meijeren hard uit. “De rechter heeft dat helemaal niet gezegd. Die heeft niet geoordeeld of wij de natuur voldoende beschermen. Hij heeft alleen gezegd dat procedureel gezien de procedure die gevolgd wordt bij de PAS niet in overeenstemming is met de Habitatrichtlijn. Als de heer De Groot hier toch feitelijke onjuistheden blijft verkondigen en de suggestie wekt dat wij op grond van de rechterlijke uitspraak verplicht zijn om de stikstofuitstoot te reduceren, kan hij niet zeggen dat hij zich vergist. Dan is dat het willens en wetens voorliegen van de bevolking. Dan strooit hij de kiezer zand in de ogen. Dat kan ik alleen maar omschrijven als kiezersbedrog,” zei hij.

De Groot beet hem nog toe: “En dat zegt iemand die een omgekeerde vlag draagt.”

4.9 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anton
Anton
1 jaar geleden

Die lul van de Groot weet niet eens wat die omgekeerde vlag inhoudt, laat staan de rest.

Joop
Joop
1 jaar geleden

Top Gidion we zien uit naar 15 maart en dat het eerlijk gaat dan is dit tuig af geserveerd.

Ingmur
Ingmur
1 jaar geleden

Het ‘verweer’ van de Groot bewijst eens te meer wat een hersenloos gedrocht hij is.

Ron
Ron
1 jaar geleden

En tjeerd draagt de Nazi vlag.
Wat een eikel, gaat de boeken in als landverrader.hoe denken zijn vrouw en kinderen hierover, is tjeerd gek geworden of behoord hij tot de landverraders.
Nou voormij allebei.

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x