Buitenland

Congreslid roept Amerika op te stoppen met het steunen van terreurgroepen als Al Qaida en IS

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard heeft de Verenigde Staten opnieuw opgeroepen te stoppen met het steunen van terreurgroepen als Al Qaida en IS.

Haar gaste tijdens de speech van president Trump in het congres, de Koerdische activiste Tima Kurdi, pleitte daarnaast voor een einde van ‘regimeverandering in Syrië’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tima is de tante van de 3-jarige Alan Kurdi die in september 2015 aanspoelde op een Turks strand en meteen wereldnieuws werd.

Verbieden

Gabbard heeft een wetsvoorstel ingediend dat de Amerikaanse overheid moet verbieden om terreurgroepen te steunen die worden geassocieerd met Al Qaida of Islamitische Staat.

“Jarenlang heeft onze overheid zowel directe als indirecte steun geleverd aan deze gewapende militante groepen, die rechtstreeks werken voor terreurgroepen als Al Qaida en IS, in een poging de Syrische regering omver te werpen,” zei het congreslid.

Bezoek

In januari had Gabbard een ontmoeting met de Syrische president Assad. Ze bracht ook een bezoek aan Aleppo, de stad die in december werd heroverd op islamitische rebellen.

Het Pentagon investeerde 500 miljoen dollar in een project om ‘gematigde’ Syrische rebellen te trainen en te bewapenen.

In 2015 liepen de meeste van deze rebellen met hun Amerikaanse wapens over naar Al-Nusra.

Vrede

Vanwege haar bezoek aan Syrië werd Gabbard er door het politieke establishment en de mainstream media van beschuldigd ‘een spreekbuis voor Assad’ te zijn.

Afgevaardigde Tom Garrett, een legerveteraan, sprak zijn steun uit voor Gabbards wetsvoorstel en zei dat het Syriëbeleid gericht moet zijn op vrede.

Politieke oplossing

“Tulsi begrijpt dat het bewapenen van zogenaamde ‘rebellen’ in Syrië alleen maar heeft geleid tot meer bloedvergieten, meer lijden en meer vluchtelingen,” zei Tima Kurdi.

“Een militaire oplossing in Syrië is niet het antwoord,” voegde ze toe.

“Ik hoop dat president Trump zal stoppen met het bewapenen van terroristen en zich hard zal maken voor een politieke oplossing,” besloot ze.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gilbert
Gilbert
7 jaren geleden

Goed bezig deze mooie dame, ik zou daar best wel eens een beschuitje mee willen eten 🙂

Derek
Derek
7 jaren geleden

Ondanks Tramp gaat de VS gewoon door, de relatie tussen China en Rusland gaat ook in rap tempo omlaag.

World war lll is coming……….dankzij al die Tramp stemmers en liefhebbers.

Bedankt!

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
7 jaren geleden

Waarom moet dat?

J. Hofmans
J. Hofmans
7 jaren geleden

Ik kan mij herinneren dat twee jaar geleden hier in Nederland een dame op de vingers werd getikt, omdat ze zei dat IS door het westen is gecreëerd. Ben benieuwd of ze nog ergens werkt…

Even wat anders: ik hoop dat Amerika keihard wordt aangepakt door China en Rusland (en de bondgenoten). Ja, ik vind het in zo’n geval sneu voor de bevolking, net zoals ik dat ook vind in het geval van Afghanistan, Irak en Syrië (veel landen niet opgenoemd). Maar, het is niet anders. Het kwaad moet je keihard aanpakken, niet waar? wie weet heeft Amerika wel gevaarlijke wapens… en ja hoor, die hebben ze.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x