Homepagina » Buitenland » Congreslid roept Amerika op te stoppen met het steunen van terreurgroepen als Al Qaida en IS
Congreslid roept Amerika op te stoppen met het steunen van terreurgroepen als Al Qaida en IS

Congreslid roept Amerika op te stoppen met het steunen van terreurgroepen als Al Qaida en IS

Het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard heeft de Verenigde Staten opnieuw opgeroepen te stoppen met het steunen van terreurgroepen als Al Qaida en IS.

Haar gaste tijdens de speech van president Trump in het congres, de Koerdische activiste Tima Kurdi, pleitte daarnaast voor een einde van ‘regimeverandering in Syrië’.

Tima is de tante van de 3-jarige Alan Kurdi die in september 2015 aanspoelde op een Turks strand en meteen wereldnieuws werd.

Verbieden

Gabbard heeft een wetsvoorstel ingediend dat de Amerikaanse overheid moet verbieden om terreurgroepen te steunen die worden geassocieerd met Al Qaida of Islamitische Staat.

“Jarenlang heeft onze overheid zowel directe als indirecte steun geleverd aan deze gewapende militante groepen, die rechtstreeks werken voor terreurgroepen als Al Qaida en IS, in een poging de Syrische regering omver te werpen,” zei het congreslid.

Bezoek

In januari had Gabbard een ontmoeting met de Syrische president Assad. Ze bracht ook een bezoek aan Aleppo, de stad die in december werd heroverd op islamitische rebellen.

Het Pentagon investeerde 500 miljoen dollar in een project om ‘gematigde’ Syrische rebellen te trainen en te bewapenen.

In 2015 liepen de meeste van deze rebellen met hun Amerikaanse wapens over naar Al-Nusra.

Vrede

Vanwege haar bezoek aan Syrië werd Gabbard er door het politieke establishment en de mainstream media van beschuldigd ‘een spreekbuis voor Assad’ te zijn.

Afgevaardigde Tom Garrett, een legerveteraan, sprak zijn steun uit voor Gabbards wetsvoorstel en zei dat het Syriëbeleid gericht moet zijn op vrede.

Politieke oplossing

“Tulsi begrijpt dat het bewapenen van zogenaamde ‘rebellen’ in Syrië alleen maar heeft geleid tot meer bloedvergieten, meer lijden en meer vluchtelingen,” zei Tima Kurdi.

“Een militaire oplossing in Syrië is niet het antwoord,” voegde ze toe.

“Ik hoop dat president Trump zal stoppen met het bewapenen van terroristen en zich hard zal maken voor een politieke oplossing,” besloot ze.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • J. Hofmans schreef:

  Ik kan mij herinneren dat twee jaar geleden hier in Nederland een dame op de vingers werd getikt, omdat ze zei dat IS door het westen is gecreëerd. Ben benieuwd of ze nog ergens werkt…

  Even wat anders: ik hoop dat Amerika keihard wordt aangepakt door China en Rusland (en de bondgenoten). Ja, ik vind het in zo’n geval sneu voor de bevolking, net zoals ik dat ook vind in het geval van Afghanistan, Irak en Syrië (veel landen niet opgenoemd). Maar, het is niet anders. Het kwaad moet je keihard aanpakken, niet waar? wie weet heeft Amerika wel gevaarlijke wapens… en ja hoor, die hebben ze.

  11 likes
 • Derek schreef:

  Ondanks Tramp gaat de VS gewoon door, de relatie tussen China en Rusland gaat ook in rap tempo omlaag.

  World war lll is coming……….dankzij al die Tramp stemmers en liefhebbers.

  Bedankt!

  4 likes
  • Rob Steenwinkel schreef:

   Liever WWIII met Clinton!

   1 likes
   • Derek schreef:

    Clinton of Tramp, what’s the difference……………..They are all two evil.

    Same masters – same marionets – only other names

    (keep your eyes open people and do not fall asleep)

    2 likes
  • Faye schreef:

   What the difference is? Er gaat nogal wat veranderen, de aankondiging van de Nieuwe Republiek van Amerika staat voor de deur. U.S.A. is corporate staat af.
   Hiermee wordt alles wat ze 30 jaar geleden krom trokken weer rechtgezet, bizarre wetten die ze erdoor gejast hadden die alleen een kleine club psycho’s dienden en dus hebben de snelle jongens met de gladde babbels van de schreeuwerige reclames het nakijken.
   Ze zullen wel dicht tegen elkaar aankruipen, zoals ze ook in hun snelle leven samenklonterden om tot een ‘sterk geheel’ te komen, maar daar gaan ze deze keer hun verlichting niet vinden.
   Trump gaat de wereld naar een hoger level trekken m.a.w. we gaan het onderbroekentijdperk uit.
   We zijn bewust op dat lage level gehouden maar het is nu de hoogste tijd om alle leugens en nietszeggende gebakken lucht er uit te persen en meer kwaliteit in ons leven.

   2 likes
 • Gilbert schreef:

  Goed bezig deze mooie dame, ik zou daar best wel eens een beschuitje mee willen eten 🙂

  1 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  Waarom moet dat?

  1 likes
 • War on Error schreef:

  Volkomen gelijk heeft dit congreslid. Alleen, het zal geen verschil maken.
  Wie (nog) doet alsof de Verdeelde Staten van Amerika, 1% vs. 99%, een democratie is, leeft in het stenen tijdperk. Mensen doden over de hele wereld; het enige dat de VS aan de wereld ‘bijdraagt’. Een instrument:

  http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/09/23/hillary-clinton-sponsored-secretive-arab-spring-program-that-destabilized-middle-east/

  Het Congres heeft geen invloed op de vele geheime operaties die de CIA over de hele wereld uitvoert. Incl. de terreurtak van de NAVO in Europa, Gladio.

  Het feit dat zij N.B. kiest haar verhaal wereldkundig te maken via CNN, de propaganda zender van de CIA, bewijst dat dit niet serieus bedoeld is om ‘een deuk in een pakje boter te slaan’.

  Zou zij echt willen doorpakken, krijgt zij te maken met de meest agressieve lobby ter wereld – gaat zij niet redden; haar partij zal haar laten vallen als een baksteen. De partij is ook helemaal ingepakt door de lobby.
  http://www.globalresearch.ca/the-enemy-of-my-friend-is-my-friend-israel-accepts-billions-from-the-us-but-maintains-ties-with-al-nusra-2/5574230?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

  Het plan is dat verder moorden in Syrië – op onze kosten – ons klaar moet maken voor moorden in Iran. Dat plan is bij alle regeringsleiders geheel bekend. schoothondjes van.

  Ook Hennis’ Defensie heeft bijgedragen aan het geven van luchtsteun aan de troepenverplaatsingen van de doodeskaders van IS. De NAVO-doctrine voor de oorlogsmisdaden ter herindelen van het M.O..

  1 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump noemt explosie Beiroet ‘een vreselijke aanval – een soort bom’

  Hoewel er nog niet veel bekend is ...

  burgerjournalist

  Burgerjournalist filmt lachende verpleegsters: ‘Dit ziekenhuis is leeg’

  Het coronavirus heeft zich over de hele ...

  >