Buitenland

Oekraïne heeft een duister geheim en Oekraïense moeders EISEN antwoorden

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

Elf gemartelde jongens kwamen terug zonder organen. Oekraïense moeders zijn woest. Hun zonen worden al spartelend naar de frontlinie gesleurd. Ze zijn het zat en eisen antwoorden. De vrouwen willen weten waarom de organen van hun zonen en echtgenoten worden geoogst, zegt Clayton Morris van Redacted.

Nadat ze in de gehaktmolen zijn gegooid, krijgen de vrouwen de lichamen terug en doen ze een akelige ontdekking: organen zijn chirurgisch verwijderd. Die worden vaak op de zwarte markt verkocht voor veel geld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Criminele netwerken

In 2021 verscheen er een rapport van de Universiteit Leiden over de criminele netwerken achter orgaanhandel. Daarin blijkt ook Oekraïne een rol te spelen. In de zogenoemde Medicus-zaak kwamen de donoren en ontvangers van illegaal getransplanteerde nieren onder andere uit Oekraïne.

De zaak kwam aan het rollen nadat op het vliegveld van Pristina, de hoofdstad van Kosovo, een man staande werd gehouden die toegaf een nieroperatie te hebben ondergaan waarvoor hij 15.000 dollar zou krijgen.

De politie doorzocht vervolgens de kliniek, waar de ontvanger van de nier werd gevonden, evenals bewijs voor 24 illegale niertransplantaties. Vermoed wordt dat het daadwerkelijke aantal uitgevoerde transplantaties nog veel hoger ligt. De bedragen die donoren ontvingen, liepen op tot 30.000 dollar.

Vergoeden

Ontvangers kwamen via via in contact met het netwerk. Met name in Israëlische dialysecentra was onder nierpatiënten bekend wie betrokken waren bij het organiseren van illegale niertransplantaties, voornamelijk in het buitenland. De ontvangers betaalden 108.000 dollar voor de transplantatie.

In de Medicus-zaak zijn zeven mensen vervolgd. Tot 2008 was het gebruikelijk voor Israëlische ziektekostenverzekeraars om de kosten van in het buitenland verrichte transplantaties te vergoeden, ongeacht hun legitimiteit.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jessie nameles
jessie nameles
1 maand geleden

waarom heeft d666 de orgaan donur ff wettelijk gemaakt . omdat DE MEESTE MENSEN DENKEN klinkt goed . je kon ook tegen zijn????

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Willen ze daarom jongeren sturen te “VECHTEN” in oekraine maar gaat om hun organen te oogsten ??

t.m.
t.m.
1 maand geleden

en waarom moest die donorwet -en euthanasiewet van pia/d66 er nu zo ontzettend nodig door?

Greet Resist
Greet Resist
1 maand geleden

nazisme in de praktijk, maar nu voor de ogen van de hele wereld

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x