Homepagina » Binnenland » Een klap in het gezicht van zo’n beetje heel Nederland. Waarom alles aan de benoeming van deze man tot onderkoning verkeerd is
Een klap in het gezicht van zo'n beetje heel Nederland. Waarom alles aan de benoeming van deze man tot onderkoning verkeerd is

Een klap in het gezicht van zo’n beetje heel Nederland. Waarom alles aan de benoeming van deze man tot onderkoning verkeerd is

Er is veel ophef ontstaan over de benoeming van D66’er Thom de Graaf tot vicepresident van de Raad van State. Je kunt niet anders dan intens treurig worden van de procedure die het kabinet Rutte volgde, schrijft FD-verslaggever Rob de Lange.

Hij stelt dat de gang van zaken blootlegt dat de geest van Pim Fortuyn nu voorgoed het zwijgen is opgelegd en dat politieke partijen zelf de weerzin van burgers tegen benoemingen uit eigen kring voeden.

Bij de opkomst van Fortuyn vergeleek De Graaf hem meerdere keren met de nazi’s. Die houding was ronduit ongepast, want Fortuyn had bij veel dossiers het gelijk aan zijn kant, betoogt De Lange.

Klap in het gezicht

Dat uitgerekend deze persoon is benoemd tot onderkoning van Nederland is een klap in het gezicht van zo’n beetje heel Nederland, klinkt het.

De benoeming bevestigt daarnaast het beeld van een baantjes-carrousel met de regerende partijen.

“De benoeming van kandidaten uit eigen gelederen op cruciale posten […] zadelt de honderden parlementariërs en raadsleden op met groeiend wantrouwen onder de bevolking,” schrijft De Lange.

Geen mens

Hij merkt op dat de vicevoorzitter van de Raad van State een onafhankelijk adviseur van de regering hoort te zijn.

Minister Ollongren (D66) zei dat politieke kleur geen enkele rol heeft gespeeld bij de benoeming. “Geen mens zal het geloven,” aldus De Lange.

Foto: Wikimedia Commons

[FD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eksegese schreef:

  En toch heeft men de mond vol over democratie in Nederland. Welbeschouwd te belachelijk voor woorden.

  35 likes
  • Ariën ebeltjes schreef:

   Jullie lopen wel te zeuren maar bij iedere verkiezing stemmen jullie weer en legitimeren daarmee de criminele activiteiten van alle partijen.
   1 keer niet stemmen met z’n allen en de politiek heeft echt een probleem.
   Zolang jullie stemmen moeten jullie niet zeuren vwant jullie legitimeren alles.

   46 likes
   • weg met ons schreef:

    @Ariën ebeltjes

    Je hebt gelijk, doch:

    Na hoeveel keer stemmen kwam jij erachter dat je verkeerd bezig was en je je hebt laten verneuken? En hoevaak gaf jij anderen of politici het voordeel van de twijfel of hoopte je dat er eindelijk iemand kwam die zuiver en oprecht was? Precies, en toen kwam jij erachter, na schade en schande wijs te zijn geworden, dat stemmen in de huidige vorm gelijk is aan Boerenbedrog.

    Begrijpelijk om het “zeuren” te noemen, maar niet geheel terecht.

    33 likes
   • Wings schreef:

    Geloof je nog werkelijk dat de verkiezingen eerlijk verlopen?
    Nee de afgelopen verkiezingen wisten ze het al voor de stembureaus gingen sluiten, heb nog nooit zo een vreemde verkiezingsavond gezien, geld betaald alle zetels.

    8 likes
    • weg met ons schreef:

     @Wings

     Zeker met je eens, de verkiezingen waren, als ze zo snel vooruit konden tellen, zelfs al ver van te voren bekokstoofd en lag de uitslag wie moest winnen al uitgewerkt op tafel.

     Rutte is op de zio Bilderberg helemaal klaargestoomd om het land en de EU verder te verraden en over te dragen aan een volgende invasie buitenlanders en vooral de islam meer macht te geven over de natives. Een nieuwe partij had dit ook gekund, maar was de tijd daarvoor waarschijnlijk te kort om een nieuwe partij af te richten op Bilderberg niveau.

     4 likes
  • Eelke Piers schreef:

   Nederland is GEEN democratie en is het ook nooit geweest.
   Nederland is een parlementaire democratie. Wij kiezen onze vertegenwoordigers en, eenmaal gekozen, kunnen deze vertegenwoordigers doen en laten wat ze zelf willen of wat het bestuur van de partij voorschrijft.

   21 likes
  • Joepiedepoepie schreef:

   iedereen die, al dan niet terecht, kritiek levert op de gevestigde orde, wordt zonder pardon uitgemaakt voor racist, fascist, antisemiet of neo-nazi
   Dit zijn woorden van psychologische oorlogvoering in het politiek correcte Nederland geworden om elke vorm van open debat bij voirbaat de kop in te drukken.

   Alles wat ooit goed was is tegenwoordig traditie, verouderd, niet van deze tijd, etc.
   leugens en corruptie wordt beloond, eerlijkheid, rechtschapenheid, ridderlijkheid en alles wat ooit fatsoenlijk was wordt bestraft.

   Het hedendaagse monetaire systeem, dat volledig is gebaseerd op vertrouwen in gebakken lucht, werkt deze corruptie, egocentrisme en egoisme in de hand.

   En dat terwijl de oplossing ONGELOFELUK SIMPEL is.

   Ken de daadwerkelijke geschiedenis. Zie de systemen en de verbanden. Weet wat het principe van inflatie is en hoe ELKE (monetaire) crisis, hongersnood, (wereld)oorlog, “revolutie”, en vorming van een publieke opinie in de afgelopen 300 jaar moedwillig wordt GEENSCENEERD!

   Deze psychopaten interesseert het GEEN ENE JOTA hoeveel mensen het leven laten. of het nu enkelen of MILJARDEN zijn is hun om het even.

   Tijd voor verandering
   Zeg tegen deze pedofiele, maniakale, zionistische, egoistische, vandepotgerukte club globalisten dat ze op moeten rotten en stoppen met het tegen elkaar opzetten van volkeren, enkel en alleen voor eigen portemonnee. Gun een ander ook eens wat!

   2 likes
 • weg met ons schreef:

  Pim Fortuyn is niet alleen opgeruimd om z’n politieke kennis, maar ook z’n kennis van wie zich vergreep aan minderjarigen in exclusieve royal pedokelders? Of was het nog erger, met rituele, satanische slachtingen/offers van maagdelijk onschuldige kinderen?

  Deze wereld is rotter em zieker fan een doorsnee simpel mens zich kan of wil voorstellen.

  En mijn overtuiging is en blijft dat de royals en hooggeplaatsten worden gechanteerd (en daarmee het hele NL volk) met beeldmateriaal met daarop handelingen verricht die het daglicht niet kunnen verdragen. (Mocro maffia)…Waarom anders zo zoetsappig met het criminele gespuis omgaan? Waarom überhaupt (al dit) ongewenst(e) volk toelaten in NL? Culturen en achterlijke religies die NL omtoveren in een middelleeuws-, oerwoud- en woestijnklimaat is goed voor de economische vooruitgang en is de toekomst van Europa?

  Tom de Graaf is slechts één druppel op de waanzinnige gloeiende plaat. Eén van de vele gachanteerde of gekochte landverraders die aan z’n eigen hachje denkt en het autochtone volk recht in het smoel uitlacht. Zo doen ze dat in poliziek Den Haag.

  Het electoraat stemt om daarna geminacht te worden? Het electoraat is in een waan van krankzinnigheid of is sadomasochistisch en doet aan zelfkastijding? Want gelooft men nu werkelijk dat er ook nog maar één Bilderberg marionet in de politiek zit die voor het welzijn van de NL slaven opkomt?…ROFL!!! Alles wat jullie krijgen voorgeschoteld op de liegbak, en via de prostituee massa media kanalen is één groot theater en nepcircus met politieke acteurs. Degenen, de enkeling die er nog waren voor het NL volk zijn allen door de Bilderberg zionisten vervangen door acteurs. Wlders is één van de langstzittende zio acteurs, daarvoor hulde!!…👍🤡

  40 likes
 • Mammon schreef:

  Allemaal leuk en aardig…

  Maar AL deze marionetpoppen zijn maar van Vlees en Bloed.
  Als je ze echt zou willen “verwijderen” is dat geen enkel probleem.
  Je moet alleen wat verder gaan dan de gemiddelde wil.

  Ze zijn echt te verwijderen, zoals ze zelf met Fortuyn hebben gedaan

  21 likes
  • weg met ons schreef:

   @Mammon

   Helemaal gelijk.

   Is het niet heel vreemd dat straatterroristen of zogenaamde ‘verwarde mannen’ nooit een aanslag plegen op belangrijke of politieke figuren??…How comes?…Mits ze, zoals Pim Fortuyn of Theo van Gogh uit zuiver hout zijn gesneden, dan opeens weet de terrorist of verwarde man wel waar hij moet zijn. Dat zegt toch al genoeg en wie deze smeerlappen hebben ingeschakeld.

   En een lullige en simpele bestuurder grijpen om vervolgens daarmee de schijn hoog te houden is zo doorzichtig. Dus niet aan beginnen, zio ratten, dat legt geen zoden aan de dijk en brengt niemand echt plezier. Alleen de echt grote stinkende vissen laten ons lachen!!…🐳

   17 likes
   • gijs meulenmeesters schreef:

    Jou eerste is voor 100% raak, er zijn al zoveel mogelijkheden geweest om de gevestigde orde te raken, maar het zijn altijd onschuldige burgers. of personen uit hun geledingen die niet doen wat ze volgens hun moeten doen. dit geld niet alleen voor ons land maar over de hele wereld.
    en dan het volgende
    Als je als burger je geheugen kwijt raak dan ben je volgens de wet dement.
    Maar als Rutten zijn geheugen hem in de steek laat, dan is hij nog steeds de beste om ons zijn wil op te leggen. wat is het verschil????????/

    14 likes
 • D3bb schreef:

  Wat zijn ze slim bezig… Precies wat nodig is om ons nog bozer te maken. En die tactiek werkt vandaag de dag nog steeds! Blijf kalm relativeer alles op een heldere manier. Als wij hier ooit uit willen komen dan is het de kunst om hun in der eigen spel te verslaan. Wat mij goed doet is dat steeds meer mensen dit beginnen in te zien.

  Boos zijn of blijven kost te veel goede energie!

  Ik heb jaren lang gevochten tegen bjz en de rest. Sinds ik mijn houding heb veranderd door te blijven lachen en de situatie als belachelijk te zien. Kan ik zeggen ik behaal veel meer met deze houding!

  Of je gaat vooruit in je bewustzijn of je gaat achteruit en of je blijft precies waar je bent. Alles is en blijft een keus zelfs als het de meest slechte keus is. Mensen die beweren dat zij geen keus hebben zijn niet eerlijk tegen zichzelf.

  Mensen zoals Rutte zijn niks meer dan de meest lage vorm van mens. Sommige zijn zelfs zeer zwakzinnig.
  Wij de echte mens zijn zoveel meer dan wat we vandaag de dag laten zien. Deze natuurlijke mens is hun grootste angst!

  Genoeg wijsheid voor vandaag! lolz

  29 likes
 • Richard schreef:

  Nog een weekje of vier en dan verlaat ik dit zinkende schip.
  Nederland is één grote vuilnisbak geworden.
  Kijk eens wat wij hebben gedaan!

  Daarmee meteen aan Louise: Wat gaat er gebeuren met dit land wanneer het denkende en kritische deel van de bevolking het land verlaat?

  11 likes
  • Gladiator schreef:

   @Richard,

   Ben ook bezig met van alles te bekijken en evt te coördineren.

   Er zijn er meer die OOK gaan.

   Misschien wel een echt groepje, naar….off the grid, zelfvoorzienend en elkaar helpend.

   Misschien eens contact binnenkort, u heeft mijn mailadres, toch!!??

   Gladiator

   10 likes
 • Louise schreef:

  Klap in het gezicht? Boos welnee, het gaat al jaren zo in ons incestueuze landje en ach jee toch kluchtje Femke, was al geregeld…… Daarom ben ik zo’n voorstander van die hele politiek op te blazen..weg met die lui , t zijn allemaal kameleonetjes……Kijk , veranderen kan alleen maar als er een grote massa op staat en daar geloof ik niet in, niet in dit slaafse volkje. We moeten het hebben van dramatische gebeurtenissen , rampen e.d ….dan worden de mensen pas wakker , als de dood op de stoep staat…. Intussen lekker bij jezelf blijven , en vanaf de zijlijn even reageren, degene die deze informatie nodig hebben zitten niet op deze site…….Oh wat ben ik blij dat ik het grootste deel van mijn leven en bijdrage achter de rug heb…….nog even genieten…… Als er vrede en een andere mensheid opgestaan is , incarneer ik in een ander land, uiteindelijk is deze planeet prachtig, deze mensheid staat alleen op de onderste ladder,…….
  Tijd is te traag voor wie hoopt
  Tijd is te snel voor wie vreest
  Tijd is eeuwigheid .

  16 likes
 • Louise schreef:

  Richard het meest voor de hand liggende is, dat er inderdaad steeds meer mensen vertrekken en de vergrijzing nog erbij, dan zou een relatief kleine groep werkenden al die mensen die binnen wandelen moeten onderhouden……Dat kan frictie geven…. Aande andere kant zijn er ook generatie’s die hierin opgroeien en alles gewoon vinden…… Dan kan er nog van alles gebeuren, dwars tegen alle berichten in kunnen we nog een kleine ijstijd krijgen , ondanks dat ik hier wel eens lees dat de zeespiegel niet stijgt , ben ik er van overtuigd dat het wel het geval is…..en weg zijn we….Het heelal is soms erg onrustig , als je die site’s wel eens leest, dan zijn we helemaal nergens, er kan ook nog wat oorlogs geweld langs komen, biologisch, wapens.. en ja dat klinkt allemaal niet geweldig, maar de mens is constant in beweging …..En Richard het leven gaat zo snel voorbij, het grootste doel is eigenlijk vrede en rust in je zelf vinden en dat kan overal…. De meeste van ons kennen Nederland als een vriendelijke verzorgingsstaat…… Maar er kwam een andere generatie die werden hebzuchtig en egoïstisch, en daar zitten we nu mee…Alle veranderingen zijn geen verbeteringen……..Maar ik hoop dat het je goed gaat op je nieuwe levenspad, en je weet het er loopt altijd iemand met je mee….

  6 likes
  • Richard schreef:

   Als weldenkende mensen het land verlaten dan blijft er een domme natie achter.

   5 likes
   • Joepiedepoepie schreef:

    iedereen die, al dan niet terecht, kritiek levert op de gevestigde orde, wordt zonder pardon uitgemaakt voor racist, fascist, antisemiet of neo-nazi
    Dit zijn woorden van psychologische oorlogvoering in het politiek correcte Nederland geworden om elke vorm van open debat bij voirbaat de kop in te drukken.

    Alles wat ooit goed was is tegenwoordig traditie, verouderd, niet van deze tijd, etc.
    leugens en corruptie wordt beloond, eerlijkheid, rechtschapenheid, ridderlijkheid en alles wat ooit fatsoenlijk was wordt bestraft.

    Het hedendaagse monetaire systeem, dat volledig is gebaseerd op vertrouwen in gebakken lucht, werkt deze corruptie, egocentrisme en egoisme in de hand.

    En dat terwijl de oplossing ONGELOFELUK SIMPEL is.

    Ken de daadwerkelijke geschiedenis. Zie de systemen en de verbanden. Weet wat het principe van inflatie is en hoe ELKE (monetaire) crisis, hongersnood, (wereld)oorlog, “revolutie”, en vorming van een publieke opinie in de afgelopen 300 jaar moedwillig wordt GEENSCENEERD!

    Deze psychopaten interesseert het GEEN ENE JOTA hoeveel mensen het leven laten. of het nu enkelen of MILJARDEN zijn is hun om het even.

    Tijd voor verandering
    Zeg tegen deze pedofiele, maniakale, zionistische, egoistische, vandepotgerukte club globalisten dat ze op moeten rotten en stoppen met het tegen elkaar opzetten van volkeren, enkel en alleen voor eigen portemonnee. Gun een ander ook eens wat!

    1 likes
   • Willie schreef:

    De politieke cultuur zorgt er er wel bewust voor dat de weldenkende mensen vertrekken; men wil een domme massa!

    1 likes
 • kerriesnepper3 schreef:

  misselijkmakend(3xwoordwaarde)

  12 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Probleem met deze zielloze lakeien is dat ze zelf Nazi Knechten zijn !

  12 likes
 • H.J. schreef:

  Het grote probleem is simpel, diegene die aan de echte touwtjes trekken, geven de marionetten die net onder hun level bivakkeren, het idee dat ook zij belangrijk zijn en die groep marionetten sturen en dicteren de boel.
  Niemand heeft nog grip opde groep marionetten die liegen en bedriegen en de boel belazeren.
  Voorbeeld, de Syrische oorlogvluchteling is ineens donker gekleurd en heeft zijn roots in Afrika en wordt met gratis / gesubsidieerde schepen in de EU afgeleverd.

  9 likes
 • Richard schreef:

  We leven in een kakistocratie waarin de meest slechte psychopaten geselecteerd worden voor de hoogste posities.
  http://www.novini.nl/het-zijn-de-slechtsten-die-regeren/

  9 likes
 • Peter 7 schreef:

  Als de populistische telegraaf dat vindt dat het verkeerd is, zal het wel goed zijn.

  3 likes
  • weg met ons schreef:

   @Peter 7

   Ik durf stellig te beweren dat niemand hier opgewonden raakt of zich laat beïnvloeden door een plaatselijke sufferdje als de Telegraaf, in tegendeel zelfs.. De spelletjes die men nu speelt met een zogenaamde aanslag, waarmee de Telegraaf het wil laten overkomen dat ze ballen heeft en er op een congres van bestuurders zogenaamd voor de aanslag op de Telegraaf wordt geapplaudiseerd is één groot voorgekookt optreden. Er wordt zo de indruk gewekt dat een Telegraaf onafhankelijk is en een eigen koers vaart en zich als nobele ridders van het volk gedragen…Jeeses, wat nep.

   4 likes
 • Ron schreef:

  Klaplopers mogen vandaag de wereld besturen hoe rapper kapot hoe liever en dit zonder respect voor zijn ingezetenen.
  We zijn enkel nog melkkoeien die de best theatermakers en liefst niet Nederlandse of Belgische zielepoten mogen betalen.

  7 likes
 • HPS schreef:

  Ok. Wie was dan jullie kandidaat? Thierry?

  1 likes
  • weg met ons schreef:

   @HPS

   Dat -was- Pim Fortuyn, die schijnbaar zo’n groot gevaar was voor de gevestigde EU orde dat ze hem tot zwijgen moesten brengen en met een regen van kogels, waarvan één kogel van een ander kaliber, het eeuwige zwijgen hebben opgelegd..

   Theirry is gissen in welke pot hij pist, maar dat hij pro zionisten is zegt feitelijk al genoeg.

   6 likes
 • Ben schreef:

  Het probleem is héél simpel! Den haag heeft aan het woord “democratisch” een héél andere betekenis gegeven!

  5 likes
  • Joepiedepoepie schreef:

   nee. wij leven in een PARLEMENTAIRE democratie.
   Dit is GEEN democratie. Er zit een buffer tussen, een wauwelvereniging, die “voor ons” beslist.

   Daarom stem ik al jaren niet meer. ik geef dan geen toestemming om voor mij te beslissen.

   1 likes
 • ekseegese schreef:

  Waar ga je heen @Richard over een week of 4 ?

  3 likes
 • Richard schreef:

  Het gaat er niet om waar ik naar toe ga. Weggaan is een middel om alles weer in eigen handen te nemen. Weg van deze openluchtgevangenis voordat het te laat is. Afrika ligt voor mij. Ik ben een trekkende mens. Terug naar wat ooit was.Mijn huis is waar mijn bed staat.

  6 likes
 • x

  Check Also

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  lange frans

  Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

  Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

  >