Mens en Dier

Veel weerstand tegen nieuwe wet van Kaag: ‘Burgers voelen zich als crimineel weggezet’

Help ons door deze info met je vrienden op je social media te delen!

De nieuwe wet die witwassen tegen moet gaan, stuit op veel verzet in de Tweede Kamer. Die vraagt zich af waarom iedere overboeking van boven de 100 euro onder de loep moet worden genomen.

JA21-Kamerlid Derk Jan Eppink vindt de grens veel te laag. “Die maakt de wet onuitvoerbaar en leidt tot inbreuken op privacy,” zei hij. “Gewone burgers worden onder het vergrootglas gelegd, maar grote criminelen ontkomen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Bij een mogelijke verdenking krijgen klanten geen toegang meer tot hun bankrekening. Eppink zei in de Tweede Kamer dat hij dat zelf een keer heeft meegemaakt omdat hij in Amerika heeft gewoond. “Kennelijk leidt dat tot alarmbellen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Kaltgestellt

“Je voelt je ineens als burger ‘kaltgestellt’,” vervolgde hij. Volgens Eppink stelt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) terecht dat burgers zich als crimineel voelen weggezet. “Je krijgt een stempel en kunt eigenlijk nergens meer naartoe.”

Volgens het Kamerlid is de wetgeving te strikt, te fijnmazig en onuitvoerbaar.

Waanzin

“Het monitoren van alle transacties vanaf 100 euro is waanzin!” stelt zijn partij. “De overheid mag niet uit voorzorg alle burgers behandelen als potentiële witwassers of financierders van criminaliteit. Dan maken we dezelfde fout als bij eerdere wetgeving.”

Minister Kaag van Financiën (D66) kwam onlangs met nieuwe wetgeving die ‘witwassen en terrorisme’ moet inperken. Vijf grote banken gaan volgens de plannen betalingen van boven de 100 euro monitoren in een database.

4.9 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

243 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Dan maar telkens 50 pinnen en contant betalen.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Recent Now or embrace NWO.

Cojo
Cojo
1 jaar geleden

Kaag en trawanten willen andersdenkenden kunnen beperken. Daar gaat dit om.
De criminelen zijn deze psychopaten zelf.

Je voelt je ineens als burger ‘kaltgestellt’,
Dat moet zo snel mogelijk worden omgedraaid:
deze zieke puppet’regering’, moet definitief worden ‘kaltgestellt’!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Voor Sigrid Kaag zijn ALLE Nederlanders ineens allemaal crimineel. Ik dacht dat vorige week Raisa Blommesteijn al een dergelijke opmerking maakte in het programma Ongehoord Nieuws.

Als je denkt dat je nu wel alle zotteklap hebt gehad, komt er weer wat nieuws uit de hoge hoed.

STAPELGEK en IK ga er dan ook nooit aan meewerken. Toevallig was ik de afgelopen week in de supermarkt, waar een echtpaar boodschappen deed voor iets meer dan 100 euro. Ik maakte toen nog een geintje en zei, dat de overheid nu precies zou willen weten, wat er allemaal in dat boodschappenkarretje had gezeten.

Ik zei toen ook, dat DAT nu precies de reden is, waarom ik alle boodschappen cash afrekende. Ik ben namelijk van mening, dat het de overheid geen ene mallemoer aangaat, waar IK mijn geld aan uitgeef.

Iedereen snapt natuurlijk wel, dat DIT de opmaat is naar totale controle, net zoals dat energieplafond is. WIJ mogen straks niet meer zelf bepalen waar wij ons geld aan uitgeven. Dat maakt straks de overheid uit.

Wat de energie rekening betreft kun je natuurlijk niet zoveel doen. Ja… géén slimme meter. Wij hebben al anderhalf jaar geen slimme meter meer. Wij zijn slim genoeg om zelf de meterstanden bij te houden.

Maar wat alle andere aanschaf van wat dan ook betreft, dat maken wij zelf uit. En dat doe je door zo goed als alles cash af te rekenen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is afspreken met de verkoper dat je cash betaalt.

Zo hebben wij het afgelopen jaar een nieuwe inductieplaat cash betaald, onze best wel pittige rekening van de garage cash betaald en een nieuwe bril voor mijn man.

Als je duidelijk aangeeft, dat je niet wilt pinnen, dan zijn er maar weinig verkopers die dat niet accepteren. Dan verliezen ze uiteindelijk hun klandizie.

Met boodschappen is het helemaal makkelijk. Ofschoon…. “makkelijk”. Je staat meestal wel wat langer in de rij. Maar dat heb ik er dik voor over. Supermarkten waar je alleen kunt pinnen, die mijd ik als de pest.

Kijk…. als wij nu met heel veel hetzelfde gaan doen in het nieuwe jaar, dan vallen die plannen vanzelf in duigen.

Plannen werken ALLEEN als iedereen eraan meedoet. Kijk maar hoe uiteindelijk er toch een substantieel deel van de Nederlandse bevolking de experimentele gentechinjecties heeft geweigerd.

Het KAN, maar dat moeten wij met z’n allen doen!!!

Back to top button
243
0
We lezen graag je reactie!x