Buitenland

Officiële website onthult enorme wapenlevering van Amerikaanse overheid aan Al Qaida

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit gegevens op een website van de Amerikaanse overheid is gebleken dat de VS nog steeds wapens levert aan Al Qaida en andere terreurgroepen in Syrië. Dat terwijl er sinds eind september een staakt-het-vuren van kracht is in het land.

De Britse Jane’s Information Group onthult dat de Amerikaanse overheid in november vorig jaar op zoek was naar transportbedrijven om explosief materiaal van de Amerikaanse marine te vervoeren van Constanta in Roemenië naar de haven van Akaba in Jordanië. De informatie is afkomstig van de website FedBizGov.org (Federal Business Opportunities).

Lading

De lading bestond onder meer uit AK-47-machinegeweren, PKM-machinegeweren, RPG-7-raketlanceerders en 9K111M Faktoria-antitankraketten, aldus Jane’s.

In december 2015 verliet een schip met bijna 1000 ton wapens en munitie Constanta met als eindbestemming Akaba. Eind maart dit jaar volgde een tweede schip met meer dan 2000 ton wapens en munitie dezelfde route.

Helft

Volgens de financiële nieuwssite Zero Hedge staat 3000 ton wapens gelijk aan miljoenen geweren en mortieren, duizenden nieuwe lichte en zware wapens en honderden antitankraketten.

Turkije noch Jordanië maken gebruik van dergelijke wapens, die in de Sovjet-Unie zijn ontworpen. Dit wijst erop dat ze naar Syrië gaan. Volgens onafhankelijke bronnen gaat de helft ervan rechtstreeks naar Al Qaida, een terreurgroep die in Syrië opereert onder de naam Jabhat al-Nusra.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
6 jaren geleden

Helaas dat het volk dit tot de dag van vandaag toelaat.
Wie een beetje echte geschiedenis kent die weet dat sinds banken zijn geprivatiseerd
zoals die van de Rothschilds, zij oorlogen altijd aan beide kanten(partijen) financiëren.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Niet alleen aan Al Qaida, maar ook aan IS.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Daar gaan we weer.

zoeker
zoeker
6 jaren geleden

En daar is Arwijn weer !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x