Homepagina » Propaganda » Bij velen dringt door hoe eenzijdig we al die jaren zijn geïndoctrineerd met de schrikbarend eenzijdige NPO-visie. Dit is de kracht van propaganda
Bij velen dringt door hoe eenzijdig we al die jaren zijn geïndoctrineerd met de schrikbarend eenzijdige NPO-visie. Dit is de kracht van propaganda

Bij velen dringt door hoe eenzijdig we al die jaren zijn geïndoctrineerd met de schrikbarend eenzijdige NPO-visie. Dit is de kracht van propaganda

De NPO en meeste mainstream media schetsen een schrikbarend eenzijdig beeld van de werkelijkheid: de Brexit is fout en dom, Trump is fout en dom en klimaatontkenners zijn fout en dom.

De Nederlandse staatsmedia hebben de principes van propaganda goed onder de knie, stelt columnist Dolf van Wijk.

De belangrijkste technieken, die voor het eerst in de praktijk werden gebracht door nazi-minister Goebbels, zijn angst zaaien en boodschappen herhalen.

Compleet gedemoniseerd

Van Wijk merkt op dat veel mensen in de eenzijdige mantra’s van de mainstream media blijven geloven omdat de kracht van propaganda in een mediamaatschappij enorm is.

Neem bijvoorbeeld klimaatverandering. De invloed van CO2 op het klimaat is uiterst onzeker, maar toch wordt dit onschuldige gas compleet gedemoniseerd.

Er worden tegenwoordig zelfs spijbelende scholieren ingezet om te demonstreren voor het klimaat.

Geïndoctrineerd

“Het toont vooral het falen van ons onderwijs om onze jeugd op te voeden tot kritische mensen die zich veelzijdig informeren en zo hun eigen mening vormen,” stelt Van Wijk.

Sinds enkele maanden laat De Telegraaf ook de andere kant van het verhaal zien. Bij velen dringt door hoe eenzijdig we al die jaren zijn geïndoctrineerd met de eenzijdige NPO-visie, aldus de columnist.

Meer

Dat terwijl de peperdure klimaatmaatregelen die zijn voorgesteld een enorme impact op ons leven hebben.

Dankzij eigenzinnige media kan het publiek zichzelf bijscholen. Men krijgt daardoor steeds beter door dat er meer is dan het NPO-verhaal, besluit Van Wijk.


[OpinieZ]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Gisteren op de Nederlands Propaganda Omroep weer zo’n mooi voorbeeld van die Bangmakerij…

  Een uitgebreid stuk, lekker frontaal naar de voren geduwd over hoeveel mensen een CO2 vergiftiging
  krijgen van hun CV ketel.
  Nee, het waren niet de oude CV ketels, maar met name veel problemen met de nieuwe CV ketels 😉

  Dan ben je toch totaal achterlijk als je dit niet doorziet?

  Het is niets anders als mensen, de massa, door middel van bangmakerij, te pushen dat de CV ketel maar weg moet, want met een CV op stroom, ipv Gas dan heb je dit niet!
  Gewoon een extra “hulp middel artikel” voor het door de nek stampen van het feit dat we allemaal van het gas af moeten, tja en je ziet het, onze eigen fout van die domme Gas CV ketel, dus -moeten- we als we het warm willen hebben echt een andere ketel! Oh ja, en natuurlijk de CO2 riedel bijdrage bullshit…

  Kan hem herhalen; Belazer de Massa, dan rinkelt de Kassa.

  24 likes
  • Het is geen kooldioxide waar ze gisteren op half acht journaal hadden maar over de sluipmoordenaar koolmonoxide
   Ben verder wel met je eens dat ze dit ook gebruiken om je van het gas af te praten
   En je zou zeggen dat bij een goeie jaarlijkse controle dit niet gebeuren kan

   11 likes
   • Strijdervoorvrijheid

    Dat komt omdat die huizen allemaal potdicht geïsoleerd moeten zijn, en daarmee de natuurlijke ventilatie die men in het verleden had volledig om zeep geholpen is met alle gevaren van dien.

    7 likes
   • Ik vermoed zelfs dat de aansluiting van de ketelafvoer niet goed afgedicht is geweest.
    De getoonde ketel is een gesloten systeem met diverse beveiligingen.
    Volgens mij was dit een ouder type dan een 3 maanden geleden geïnstalleerd apparaat.
    Dus een hoax of verkeerd geïnstalleerd.

    0 likes
 2. Toen de massale verkrachtingen en aanrandingen tijdens oud & nieuw in Duitsland, Zweden, door vluchtelingen plaatsvond was 1 telefoontje van Merkel naar de publieke en commerciële zenders voldoende om dit op alle Europese zenders uit de publiciteit te houden. Slechts 1 telefoontje, wat een bizarre dictauur leven wij in.

  18 likes
 3. Doe wel je smartmeter weg want die is wel levensgevaarlijk!

  11 likes
 4. George Orwell had met zijn boek 1984 een vooruitziende blik. Het lijkt wel of overheden dit boek als handleiding hanteren om de massa te controleren en sturen. Ik vind het allemaal erg gevaarlijk en eng. Waar en hoe stopt dit? Waar het uiteindelijk toe leidt weten we allemaal wel… Revolutie, oorlog en miljoenen onschuldige slachtoffers. Ik maak me er veel zorgen over..😟

  8 likes
 5. Al hele volksstammen geloven die prietpraat al lang niet meer.

  2 likes
  • Klopt dat een flink aantal mensen deze prietpraat allang niet meer geloven. Echter hebben we een grote horde stemvolk dat nog steeds niet doordrongen is van misstanden die onze regering uitvoerd. Hierdoor zal er bij de volgende verkiezingen wederom niets veranderen.

   3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

intimidatie

Ben jij ook een moderne slaaf, zonder het te weten?

Wist je dat het erg gevaarlijk is ...

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...