Propaganda

Bij velen dringt door hoe eenzijdig we al die jaren zijn geïndoctrineerd met de schrikbarend eenzijdige NPO-visie. Dit is de kracht van propaganda

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De NPO en meeste mainstream media schetsen een schrikbarend eenzijdig beeld van de werkelijkheid: de Brexit is fout en dom, Trump is fout en dom en klimaatontkenners zijn fout en dom.

De Nederlandse staatsmedia hebben de principes van propaganda goed onder de knie, stelt columnist Dolf van Wijk.

De belangrijkste technieken, die voor het eerst in de praktijk werden gebracht door nazi-minister Goebbels, zijn angst zaaien en boodschappen herhalen.

Compleet gedemoniseerd

Van Wijk merkt op dat veel mensen in de eenzijdige mantra’s van de mainstream media blijven geloven omdat de kracht van propaganda in een mediamaatschappij enorm is.

Neem bijvoorbeeld klimaatverandering. De invloed van CO2 op het klimaat is uiterst onzeker, maar toch wordt dit onschuldige gas compleet gedemoniseerd.

Er worden tegenwoordig zelfs spijbelende scholieren ingezet om te demonstreren voor het klimaat.

Geïndoctrineerd

“Het toont vooral het falen van ons onderwijs om onze jeugd op te voeden tot kritische mensen die zich veelzijdig informeren en zo hun eigen mening vormen,” stelt Van Wijk.

Sinds enkele maanden laat De Telegraaf ook de andere kant van het verhaal zien. Bij velen dringt door hoe eenzijdig we al die jaren zijn geïndoctrineerd met de eenzijdige NPO-visie, aldus de columnist.

Meer

Dat terwijl de peperdure klimaatmaatregelen die zijn voorgesteld een enorme impact op ons leven hebben.

Dankzij eigenzinnige media kan het publiek zichzelf bijscholen. Men krijgt daardoor steeds beter door dat er meer is dan het NPO-verhaal, besluit Van Wijk.


[OpinieZ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mammon
Mammon
3 jaren geleden

Gisteren op de Nederlands Propaganda Omroep weer zo’n mooi voorbeeld van die Bangmakerij…

Een uitgebreid stuk, lekker frontaal naar de voren geduwd over hoeveel mensen een CO2 vergiftiging
krijgen van hun CV ketel.
Nee, het waren niet de oude CV ketels, maar met name veel problemen met de nieuwe CV ketels 😉

Dan ben je toch totaal achterlijk als je dit niet doorziet?

Het is niets anders als mensen, de massa, door middel van bangmakerij, te pushen dat de CV ketel maar weg moet, want met een CV op stroom, ipv Gas dan heb je dit niet!
Gewoon een extra “hulp middel artikel” voor het door de nek stampen van het feit dat we allemaal van het gas af moeten, tja en je ziet het, onze eigen fout van die domme Gas CV ketel, dus -moeten- we als we het warm willen hebben echt een andere ketel! Oh ja, en natuurlijk de CO2 riedel bijdrage bullshit…

Kan hem herhalen; Belazer de Massa, dan rinkelt de Kassa.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
3 jaren geleden

Toen de massale verkrachtingen en aanrandingen tijdens oud & nieuw in Duitsland, Zweden, door vluchtelingen plaatsvond was 1 telefoontje van Merkel naar de publieke en commerciële zenders voldoende om dit op alle Europese zenders uit de publiciteit te houden. Slechts 1 telefoontje, wat een bizarre dictauur leven wij in.

Wil
Wil
3 jaren geleden

Doe wel je smartmeter weg want die is wel levensgevaarlijk!

Only you
Only you
3 jaren geleden

Al hele volksstammen geloven die prietpraat al lang niet meer.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x