Binnenland

Ophef over EU-vlag in Tweede Kamer: ‘Zo ziet landverraad eruit’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Omdat het dinsdag Europadag is, wilde D66-Kamerlid Sjoerdsma een EU-vlag aanbieden aan Kamervoorzitter Bergkamp. “Het is vandaag Europadag, en dus wilden de heer Dassen en ik u een klein geschenkje geven,” zei hij. “Omdat buiten de Europese grenzen deze vlag symbool staat voor democratie, vrijheid en hoop.”

“Ik zal hem als cadeau aannemen en dan gaan we weer verder,” reageerde Bergkamp. “U weet dat er een Kamermeerderheid nodig is voor een vlag in deze zaal.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Aansteker!

Er ontstond de nodige ophef. “Aansteker!” riep PVV-Kamerlid Bosma. PVV-leider Geert Wilders schrijft op Twitter: “De fik erin!” Waarop Sjoerdsma zegt: “Liever een Russisch vriendschapsspeldje dan een Europese vlag, Wilders in een notendop.”

“Nu kan er in ieder geval geen misverstand meer bestaan over waar de loyaliteit van dit soort ‘volksvertegenwoordigers’ ligt,” voegt Forum voor Democratie toe.

Vijandige mogendheid

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn stelt: “Zo ziet landverraad in de Tweede Kamer eruit: trots de vlag van een vijandige mogendheid aanbieden aan de Kamervoorzitter. De EU dient de Nederlandse belangen niet. Deze volksvertegenwoordigers dienen de Nederlandse belangen niet.”

“Ach ja, wat moeten we eigenlijk nog met die malle Nederlandse driekleur? Zullen we die maar helemaal wegdoen? Naast de Europavlag hangen we dan de Oekraïense vlag en de regenboogvlag. Sowieso bizar dat er nog Nederlands wordt gesproken in de Tweede Kamer,” schrijft journalist Eric van de Beek.

4.8 183 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J.Eland
J.Eland
11 maanden geleden

Ja , dit is te erg voor woorden.

Lei
Lei
11 maanden geleden

D66, club van landverraders.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
11 maanden geleden

DE EU is corrupte en failliet dus WEG de EU.. EU flag is vol met bloed !!

Hugo
Hugo
11 maanden geleden

SSjoerdsma (D66) en Dassen (Volt) twee NSBers in de tweede kamer…Goed dat zij zich zo hebben geprofileerd. Wat een aanfluiting deze nutteloze opvreters, Ik zou zeggen wikkel ze in die EU vlag strik erom en bij het grove vuil.

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x