Homepagina » Gezondheid » Fluoride is giftig en leidt tot lager IQ bij kinderen. Zelfs CNN schrijft over deze eerste studie in zijn soort
Fluoride leidt tot lager IQ bij kinderen. Zelfs CNN schrijft over deze eerste studie in zijn soort

Fluoride is giftig en leidt tot lager IQ bij kinderen. Zelfs CNN schrijft over deze eerste studie in zijn soort

Vrouwen die gedurende de zwangerschap fluoride consumeren hebben kans op minder intelligente kinderen, blijkt uit een nieuw studie.

In diverse landen wordt nog fluoride toegevoegd aan het drinkwater om gaatjes te voorkomen, maar het nieuwe onderzoek laat zien dat fluoride mogelijk giftig is voor kinderen.

Deze eerst studie in zijn soort is uitgevoerd door professor Howard Hu van de Universiteit van Toronto en zijn collega’s. Ook de MgGill University en Harvard-universiteit deden mee aan het onderzoek.

Lagere scores

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Health Perspectives.

“Hogere prenatale blootstelling aan fluoride werd tijdens deze studie geassocieerd met lagere scores op tests die kijken naar de cognitieve functie bij kinderen van 4 en 6-12 jaar,” zeggen de onderzoekers.

Ze bestudeerden bijna 300 moeders en kinderen uit Mexico. Tijdens de zwangerschap werden urinemonsters verzameld. Daarna werd bij de kinderen urine afgenomen.

De monsters werden tussen 1994 en 2005 verzameld.

Snelle ontwikkeling

De kinderen werden toen ze vier jaar oud waren onderworpen aan intelligentietests. Die tests werden nog eens herhaald toen ze tussen de zes en 12 jaar oud waren.

Hoge blootstelling aan fluoride werd in verband gebracht met lagere scores, meldt nieuwszender CNN.

“De resultaten hebben mogelijk te maken met de snelle ontwikkeling van een babybrein in de baarmoeder,” zei Hu.

Neurotoxine

“Het zenuwstelsel van de foetus is gevoeliger voor blootstelling dan een ontwikkeld zenuwstelsel,” voegde hij toe.

De bevindingen ‘openen de deur’ naar het erkennen van fluoride als neurotoxine. Dat is een gifstof die de werking van het zenuwstelsel beïnvloedt.

Hu zei ook dat dit slechts één ‘grondige’ studie is en dat meer onderzoek moet worden gedaan naar de negatieve effecten van fluoride.

[CTV, CNN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • elisabethje schreef:

  Telkens dat je je tanden poetst met reguliere tandpasta, wordt de fluoride opgenomen door de slijmvliezen in de mond. Tel eens uit hoeveel dosissen fluor worden opgeslagen in de vetten van je lichaam, wanneer je 3 keer per dag je tanden poetst!
  Ik poets al jaren niet meer met normale tandpasta, dan wel met een op basis van kruiden, en ik heb al jaren geen gaatjes of ontstekingen meer (voordien dus wel!) Ik poets ook mijn tanden maar één keer per dag met die kruidentandpasta, en toch heb ik wittere tanden dan de meeste mensen (zei mijn tandarts me een keer).
  Ik zie niet in waarom fluoride nut zou hebben, het is ten slotte een giftig goedje.

  12 likes
  • weg met ons schreef:

   @elisabethje. Helemaal waar, sinds ik gestopt ben met fluoride is de pijn, die ik af en toe had, in mijn mond verdwenen.

   Weet niet of het volgende waar is, maar las ook dat xylitol bijv.(misschien ook andere soortgelijke stoffen?) tanden of kiezen kan laten brokkelen doordat het zich ‘wrikt’ tussen barstjes in het glazuur.

   Er is veel rotzooi en gif wat als goed of gezond wordt verkocht en de producenten blijven maar lachen, zolang de kassa maar rinkelt.

   10 likes
 • johan den haag schreef:

  Beste elisabethje,

  Bedankt voor jullie reactie

  Even adviesje vragen aan jullie, welke gbruiken jullie dan?

  deze?
  https://www.tandartsplein.nl/spoelen-en-poetsen/tandpasta/himalaya-tandpasta-kruiden-complete-care/G3_H20_C20_P959804/

  alvast bedankt

  3 likes
  • weg met ons schreef:

   Ik gebruik met grote tevredenheid, hoewel het een chemische samenstelling heeft, sensodine classic. Een voorraadje van deze tandpasta koop ik meestal tijdens een dagje winkelen in Duitsland, waar veel producten schijnbaar goedkoper kunnen worden verkocht dan in Nederland oplichtersland.

   4 likes
   • weg met ons schreef:

    Mijn ervaring bijv. met zuiveringszout poetsen is wisselend, van bepaalde zouten of andere producten kreeg ik soms de indruk dat het tanden en kiezen wat gevoeliger maakte. Het is gwn even zoeken naar een product wat je als positief ervaart.

    2 likes
  • elisabethje schreef:

   Die van Aloe Dent. Ook poets ik m’n tanden paar keer de week met natriumbicarbonaat (niet degene om te kuisen!) – ik dompel de tandenborstel met de tandpasta even in een potje bicarbonaat, doe dit dus niet puur met bicarbonaat, want het smaakt vies. Vroeger vaak last van teruggetrokken en bloedend tandvlees, nu nooit meer. Probeer maar eens 😉

   1 likes
 • Frans schreef:

  CNN mag nu zeker dit in openbaarheid brengen.
  Waarom zou CNN dit nu mogen?
  Het kwaad, Fluoride, heeft zijn werk nu ruim 25 jaar gedaan en het effect, de schade aan een hele generatie, is enorm!
  25 jaar geleden mocht CNN dit niet bekend maken.
  Het blijft gewoon de dezelfde leugenachtige CNN

  6 likes
  • Maarten V schreef:

   Ik denk eerder dat het de technologie is die de mens gemakzuchtiger en “dommer” maakt. We hoeven bewijze van spreken niets meer te onthouden. Gewoon even Googlen of we zoeken het via Wikipedia op of we gebruiken het rekenmachientje om zelfs eenvoudige optellingen te maken, etc…

   Overigens de mens (de jeugd) schijnt als maar slordiger te schrijven door dat ze minder schrijven en meer de teksten neertypen op de computer. Maar dat laatste heeft uiteraard niet met domheid te maken, maar met gemakzucht en superhandig (zeker die spellingscontrole en automatische vertaler). De mens hoeft ook minder naar buiten te gaan om inkopen te doen bijvoorbeeld. Veel dingen kunnen nu online en in de toekomst nog veel meer wellicht waardoor we luier en dommer worden… Nu ja… zo’n vaart zal het ook weer niet gaan. Er zijn meerdere producten die ons dom maken: drugs en alcohol bijvoorbeeld zijn ook oorzaken.

   1 likes
 • realitycheck schreef:

  Bakpoeder doet het ook meer dan goed als tandpasta.

  3 likes
  • Dolex schreef:

   Ik denk dat je baking soda (natriumbicarbonaat) bedoelt. Dat is niet precies hetzelfde als bakpoeder.
   Bakpoeder is natriumbicarbonaat waaraan een droog zuur is toegevoegd.

   Natriumbicarbonaat zit ook in Parodontax tandpasta.

   3 likes
 • Maarten V schreef:

  De hoeveelheid fluor zeer klein en we spoelen het, na het tandenpoetsen, weer uit. Het minuscuul restje dat ingeslikt wordt gaat via de natuurlijke achteruitgang weer weg.
  Het is niet de bedoeling om vijf tubes tandpasta per dag in te slikken, he.

  Om mijn IQ te behouden zal ik vanaf nu geen tanden meer poetsen. Leve de rotte tanden het bewijs van hoge IQ.
  Oh… ja er zijn fluorloze tandpasta’s… ik heb er een eens geprobeerd: bah! Geef mij maar een fris smaakje en een mooie “witte” glimlach.

  3 likes
 • redice schreef:

  herinner mij nog dat we als kind ons dagelijks tabletje fluor moesten slikken, zogezegd om onze tanden sterker te maken….

  0 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  Dat is ook de bedoeling van deze slavernij!

  0 likes
 • x

  Check Also

  kraanwater

  Kraanwater niet zo veilig als gedacht: vele duizenden kankergevallen in de EU. Loopt u gevaar?

  Een chemische stof in kraanwater veroorzaakt in ...

  Gênante vertoning: Kijk hoe deze tv-presentator de vloer aanveegt met de hysterische klimaattiener Greta Thunberg

  Jij bent geen morele leider. Ik zal je vertellen wat je wel bent. Professor sloopt klimaatactivist Greta Thunberg in deze open brief

  Een professor van de DePaul University in ...

  >