Homepagina » Het Complot » Russen geloven niet dat we op de maan zijn geweest. Bekijk de verrassende uitkomsten van deze peiling
Russen geloven niet dat we op de maan zijn geweest. Bekijk de verrassende uitkomsten van deze peiling

Russen geloven niet dat we op de maan zijn geweest. Bekijk de verrassende uitkomsten van deze peiling

Meer dan de helft van de Russen is van mening dat Amerikaanse astronauten nooit op de maan zijn geweest en dat de Amerikaanse overheid en de NASA de maanlandingen in scène hebben gezet. Dat blijkt uit een nieuwe peiling.

Uit onderzoek van de Russische opiniepeiler VTsIOM blijkt dat 57 procent van de Russen denkt dat de succesvolle Amerikaanse maanmissies berusten op leugens en dat het bewijs voor deze missies is vervalst.

Minder dan een kwart (24 procent) gelooft dat we echt op de maan zijn geland.

Waarheid verborgen houden

De Russische bevolking is niet alleen sceptisch over de maanmissies. Bijna twee derde (59 procent) stelt dat ‘wetenschappers de waarheid verborgen houden voor het volk’.

Opvallend is dat ook bijna de helft (45 procent) van de hoogopgeleiden deze mening is toegedaan.

Op de vraag of wetenschappers objectieve kennis hebben over de realiteit, antwoordde 41 procent ontkennend. Dit deel zei dat de wetenschappers niet de waarheid vertellen.

Buitenaardse beschavingen

Drie procent van de Russen gelooft in de platte aarde-theorie, terwijl 93 procent zei dat aarde bolvormig is.

Er werden ook vragen gesteld over ruimtewezens. Bijna de helft van de ondervraagden (45 procent) zei te geloven in het bestaan van buitenaardse beschavingen.

Bewijs voor buitenaards bezoek

42 procent zei te denken dat aliens niet bestaan of om de één of andere reden geen contact willen maken met mensen of de aarde niet willen bezoeken.

Bijna een vijfde (18 procent) zei dat de overheid bewijs voor buitenaards bezoek achterhoudt voor de bevolking.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Sceptic schreef:

  Met 30 000 km per uur door de (dampkring )met dit ?
  Als het zou kunnen dan krijg je dat never nooit afgeremd alleen met een parachute.

  Bekijk de Lunar Module eens van dichtbij voor degene die dat sprookje nog geloven.

  NASA’s Lunar Module is a Homeless Tweeker’s Shelter
  https://www.youtube.com/watch?v=SSANJRMASII

  En hier de echte beelden, wie is er achter gebleven om dit te filmen?

  Last Takeoff from the Moon – Apollo 17’s Lunar Module blastoff!
  https://www.youtube.com/watch?v=sj6a0Wrrh1g

  En dan Nixon die met een gewone telefoon naar de Maan belt, betere wifi als tegenwoorrdig.

  Nixon’s Fake Call to the Moon Hoax
  https://www.youtube.com/watch?v=9Nt2eP3LQw0

  Vandaar natuurlijk het gezegde, loop naar de maan man ..

  30 likes
  • Frans2 schreef:

   De terugkerende astronauten zaten helemaal niet in de lunar modules toen zij de aarde terug bereikten. Zij zaten in dat driehoekige stuk met hitteschild dat na afgeremd te zijn met parachutes in de zee landde. Of op aarde landden, zoals de Russen deden.

   All of the other Apollo lunar modules’ ascent stages were purposely destroyed, either by burning up in the Earth’s atmosphere or crashing back onto the moon.

   [ wie is er achter gebleven om dit te filmen? ]
   Goh, toen zonden ze ook al videobeelden via radiosignalen door de ruimte hoor. Er is geen filmert met een 35mm camera.

   Nixon belde niet naar de maan, maar naar de NASA die de signalen doorzond.
   Net zoals je vroeger naar Radio Scheveningen kon bellen die dan de marifoon van het zeeschip met de telefoon kon verbinden.

   28 likes
   • Anonymous NoLegalName schreef:

    Fransie de aarde is plat en we kunnen de ruimte niet in. Nooit gekunt en zijn er nooit geweest. Om je het met logica duidelijk…..
    Ik ben voorheen timmerman geweest waar je op de bouw werkt met het peil en alles waterpas stelt. Aangezien nasa jullie vertelt dat de aarde 66.6 graden tilt in de zomer zouden we dit het hele jaar door moeten ervaren doordat je huis opeens niet meer waterpas/op ut peil staat. Zo eenvoudig ff logisch nadenken. Of kom je dadelijk ermee dat de aardkost meebeweegt lol.

    11 likes
    • Hawks schreef:

     OK, de Aarde is plat. Kan je mij dan uitleggen hoe het mogelijk is dat je altijd de horizon op ooghoogte ziet, ongeacht op welke hoogte jijzelf bent?

     7 likes
    • helder schreef:

     En de cosmos dan, de sterren , het heelal, het Universum, bestaat dat dan ook niet.?

     3 likes
     • Anonymous NoLegalName schreef:

      De sterren bestaan zeker maar zoals je ut zegt zijn ut sterren niet zonnen wat nasa jullie wijsmaakt. Puur energie een soort generator wat bovens ons deze aardkloot in leven houdt en van energie voorziet. Zwaartekracht bestaat niet. Magnetisme houdt alles in stand niet zwaartekracht. Gebakken theorie is ut. Dichtheid en massa is ut. En wij zijn het middelpunt van het universum. De sterrenhemel draait perfect 361 graden per dag. Volgens nasa’s verhalen gaat elk “sterrenstelsel” etc met verschillende snelheden door de “ruimte” als dat waar was zou de sterrenhemel kris kras door elkaar gaan en dat is niet ut geval alles draait even snel boven ons. Net zoals eclipsen iets anders zijn. Rahu the black sun. Het ying yang teken is ook eigenlijk het teken van de zon en de maan (licht en duister) wat boven de aarde draait. Ik zet je eens een paar vids op rij met deze info om ut beter te begrijpen.
      https://youtu.be/csULdTh7Xqs eclipses
      https://youtu.be/Jxae4cm9qR0 sterren
      https://youtu.be/VGkQGIl85yU sterren
      https://youtu.be/9OkuApxZbDU sterren energie geen zon.
      En deze docu is nieuw door wetenschappers die 7 jaar onderzoek hebben gedaan over de platte aarde. Hun idee hoe ut uit zou zien en in de ruimte hangt is nog lariekoek maar ze bewijzen wel dat ut plat is. The convex earth
      https://youtu.be/7uS2ZNotCMY

      2 likes
   • Sceptic schreef:

    Originele gesprek met Nixon en Armstrong.

    Nixon’s call to the Moon LOL
    https://www.youtube.com/watch?v=pquG8cdJJTg

    3 likes
  • peter schreef:

   ‘Als het zou kunnen dan krijg je dat never nooit afgeremd alleen met een parachute.’

   De terugkeer capsule (het bovenste deel van de raket) laat zich vrij simpel afremmen van 30.000 km/h naar een paar honderd km/h. Gewoon op luchtweerstand/wrijving en een paar slimme manoeuvres. Vandaar ook dat er een hitteschild op die capsule zat wat de hoge optredende temperaturen aankon. Die parachutes komen pas op het laatst als de snelheid al is terug gebracht tot een paar honderd km/h. Dat dat allemaal werkt is gewoon basiskennis aerodynamica en dynamica.

   Al die maanlanding hoax filmpjes zijn steevast het werk van zichzelf overschattende nitwits die het ontbreekt aan diepgravende kennis en dus maar wat lopen te roepen.

   7 likes
   • Bataaf schreef:

    Ondertussen weigeren (NASA) wetenschappers het debat aan te gaan met de ‘flat earthers’.
    En moest Obama er aan te pas komen om de flat earth society te benoemen.

    Waar rook is…

    1 likes
    • peter schreef:

     ‘Ondertussen weigeren (NASA) wetenschappers het debat aan te gaan met de ‘flat earthers’.’

     Waarom zou een wetenschapper moeten gaan discussiëren met mensen die nul komma nul wetenschappelijk bezig zijn. Wetenschap gaat over wetenschappelijke feiten, niet over fantasieën.

     8 likes
     • peter schreef:

      ‘Cognitieve dissonantie. Daar heb je last van.’

      Heb je ook nog een inhoudelijk argument?

      5 likes
     • Bataaf schreef:

      De berekeningen die ‘wetenschappers’ aanhouden gaan juist in tegen het principe van een bal aarde.

      Platte aarde is beter te ondersteunen dan een bal aarde.

      DURF het eens nader te bekijken.

      1 likes
     • Bataaf schreef:

      Cognitieve dissonantie.

      Daar heb je last van.
      Diagnose is snel gemaakt.

      Begrijpelijk als je ineens moet inzien dat je realiteit niet die is die je al van kleins af aan is aangeleerd en erin is ‘getrapt’.

      Fantasie schrijft je, echter is alles rond NASA fantasie.
      En daar is heel wat predictive PROGRAMMING aan vooraf gegaan.
      Daarbij heeft alles een reden.

      Cui bono?

      1 likes
 • peter schreef:

  Voor ik begin, ik ben peter -zonder hoofdletter- die hier al ruim 10 jaar onder die naam reageert. Wil de andere Peter mss iets veranderen aan zijn hier gevoerde site naam?

  Ok, onlangs ben ik dus naar de bioscoop geweest om de nieuwe digitaal opgeschoonde versie van Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey te zien. Een van de bijzondere kenmerken van die film is het zeer hoge detailniveau dat letterlijk tot in de kleinste puntjes is uitgewerkt.

  Ieder hier is verder vast bekend met dé grote discrepantie in de officiele maanfilms én fotos: aan de sterrenhemel, wanneer die als achtergrond fungeert, is geen enkele ster te zien. Er is slechts zwart in de achtergrond. Wie heeft zich nooit net als ik afgevraagd hoe dat mogelijk is? Velen zullen net als ik de conclusie hebben getrokken dat de films en foto’s nep zijn.

  Kubrick brengt op een gegeven moment in de film voor het eerst een zeer uitgebreide sterrenhemel in beeld. Toen ik dat zag begreep ik in een klap waarom in de officiele beelden van de maanreizen nooit een enkele ster te zien is. De sterrenhemel is simpelweg zo groots dat deze onmogelijk is na te maken zonder de zeer complexe computer beelden waar we tegenwoordig wél de beschikking over hebben. Zou je destijds zo’n sterrenhemel zonder state of the art 3D animatie hebben na gemaakt, zou je domweg door de mand zijn gevallen. Van iedere foto of film met een kunstmatige sterrenhemel als achtergrond zou kinderlijk eenvoudig en onweerlegbaar het bedrog kunnen worden aangetoond.

  Of we al dan niet op de maan zijn geweest, ik zou het onmogelijk kunnen weten. Wel weet ik dat de films en foto’s nep zijn, om welke reden dan ook. Na het zien van de eerste sterrenhemel in 2001: A Space Odyssey, waar ongetwijfeld buitengewoon veel creatieve energie in is gestoken en die desondanks niet in de buurt weet te komen van the real thing, weet ik ook eindelijk waarom er is gekozen voor de beruchte zwarte achtergrond.

  3 likes
  • Frans2 schreef:

   Ga eens bij volle maan kijken hoeveel sterren jouw ogen kunnen zien rondom de maan.
   Neem vervolgens een foto en kijk wat er op de foto staat; geen sterren. Tenzij je de foto zo kort belicht dat de maan een vlakke overbelicht bol wordt en dan zie je mogelijk sterren er naast. Foto en videoapparatuur is nu eenmaal niet perfect. Maar je kunt er uiteraard ook een complot achter zoeken.

   11 likes
   • peter schreef:

    Nee je moet zeker niet overal een complot achter zoeken, maar simpele conclusies over de echtheid van die foto’s zijn gewoon gerechtvaardigd. Zelf meteen roepen dat de ander niet overal een complot achter moet zoeken, is overigens ook lekker makkelijk.

    Wat betreft de foto’s. Er is louter topmateriaal ontworpen om de maan missies zo goed als maar mogelijk in beeld te kunnen brengen. Hoe vaak krijg je dan ook de kans op de maan te fotograferen en filmen? Nogal wiedes dat daar maximaal aandacht aan is besteed, de astronauten hebben er zelfs fotografeer cursussen voor gedaan. Verder kun je op de maan zelf die hele maan natuurlijk niet fotograferen, laat staan bij volle maan zodat de sterren eromheen op de foto wegvallen. Nice try!

    Vanaf de maan kijk je wel zo de donkere hemel in, noch gehinderd door een blauwe atmosfeer noch door lichtvervuiling. De sterren moeten daar welhaast schitterend stralen tegen een pikzwarte achtergrond. Dan moet je dus echt een héél slecht toestel mee hebben wil je dat alles categorisch missen.

    1 likes
    • Frans2 schreef:

     [ louter topmateriaal ontworpen ]
     Het menselijk brein corrigeert voortdurend wat jouw ogen zien. Ze zetten bv de kamer stil terwijl je ogen snel bewegen. In je brein worden donkere zaken lichter gemaakt. Al dat soort dingen kan een filmcamera niet, zeker een videocamera toen niet.

     Op elke maanfoto is de helderwitte maanbodem te zien. Die bepaalt de sluitertijd van de Hasselblad “topmateriaal” camera’s die de astronauten destijds hadden. Die sluitertijd is te kort voor een miniem sterretje. Pas als ze de camera recht omhoog gericht hadden en een sluitertijd van minuten gehanteerd hadden, waren er kleine lichtpuntjes op de foto verschenen. Maar denk je dat die astronauten hun peperdure camera’s en films gingen verspillen aan een paar lichtpuntjes waar je verder niks mee opschiet? En die ook vanaf de aarde genomen worden kan bij langdurige belichting met een telescoop die meebeweegt met de sterren(=vanwege draaiing van de bolle aarde)?

     Denk nou eens na, hoe logisch is het dat NASA tientallen miljoenen uitgeeft om een maanlanding te faken en dan vergeet de sterren in de foto’s te plakken?

     Ga zelf eens proberen de maan plus sterren te fotograferen. De gemiddelde mobiele telefoon met X-miljoen pixels kan elektronisch meer dan de analoge camera’s van toen. Echt, het sterrenargument is het zwakste argument voor een fake maanlanding.

     7 likes
   • Anonymous NoLegalName schreef:

    Frans verklaar dit maar es nadar want je praat weer over iets waar je totaal ernaast zit want sterren zijn soms zelfs vanuit hier zichtbaar overdag of als ut schemer wordt. Tevens er zijn al sterren door de maan heen waargenomen wat met duidelijk maakt dat de maan niet een nassief object is.

    Aub

    https://youtu.be/Fy1Sz6jEz0s

    1 likes
 • H2o schreef:

  Onder de 100 ondervraagden 😂

  5 likes
  • Hawks schreef:

   Lekker representatief, inderdaad. Ik kno ook niet in het gerefereerde artikel een link vinden naar het onderzoek zelf. En ik kon dit onderzoek ook al niet vinden op de site van VTSIOM. Zo was ik bijvoorbeeld benieuwd of de 100 representatieve Russen de vraag was gesteld of Yuri Gagarin echt de ruimte in is geweest, of de Sputnik echt is gelanceerd en dat de Russen echt satellieten naar de Maan en naar Vebus hebben gestuurd.

   13 likes
 • Jeff schreef:

  40% van de NLanders vindt nog steeds dat ie moet stemmen… ruk info

  8 likes
 • eksegese schreef:

  1 ding is zeker, ze zijn niet in de eerste leugen gestikt, dat staat vast. Ten tweede hebben ze zelf toegegeven alles in stelling te hebben gebracht om bij een “eventuele” mislukking zo geloofwaardig mogelijke filmopnamen te kunnen maken om iedereen te laten geloven dat het gelukt was. Dus misschien zijn die Russen zo gek nog niet. Overheden zijn er immers om ons in de maling te nemen en met een kluitje het riet in te sturen. Dat gebeurt onophoudelijk op alle gebied. Daarom is dit heel goed mogelijk, zeer waarschijnlijk zelfs.

  8 likes
 • deze schreef:

  de achterkant van de maan bestaat niet volgens mij, we kijken naar een hologram
  daar zit niks achter toch .. haha
  dan moet je dark side of the moon (f) luisteren van Pink Floyd, de ontleding van die tekst zegt alles

  2 likes
 • deze schreef:

  voorts zou het heel goed mogelijk zijn dat de ” landing en maanbezoek ” is opgenomen in de WB studio’s of Universal Pics.. tis maar een suggestietje, net zoals dat vieze stuk kleffe ding geheten Mars, of de weke weemoedige Milky way .. dan heb je ook nog de Oreo ( ufoschijf ) die ook in de film the Shining is te zien..
  Over M&M ‘s wil ik het liever niet hebben.. de meest giftige is de groene, blauwe en rode, vol met chems
  zo verzinnen ze dat , simpel
  wat gaan ze nu nog verzinnen haha.. dat er straks een lading nieuwe farao’s opstaat.. ?

  2 likes
 • formidabele schreef:

  Volgens vrijheidsradio zijn ze op de achterkant van de maan met een ruimtestation bezig en zelfs op mars?Eerst zien dangeloven!

  0 likes
 • Rob schreef:

  Ik moest ooit geloven dat de Apollo maanlandingen echt waren anders kreeg ik de zak.

  0 likes
 • x

  Check Also

  planeetonderzoeker

  Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

  Het is algemeen bekend dat de zon ...

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  >