Homepagina » Binnenland » Ollongren gaat er eigenhandig voor zorgen dat je geen huis kunt krijgen
ollongren
Foto: Vera de Kok CC BY-SA 4.0

Ollongren gaat er eigenhandig voor zorgen dat je geen huis kunt krijgen

Een wetsvoorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken dupeert tienduizenden woningzoekenden. Als het voorstel wordt aangenomen, komen 140.000 alleenstaande woningzoekenden niet langer in aanmerking voor een betaalbaar huurhuis, schrijven Aedes en Woonbond in een verklaring. Deze mensen, die vaak al jaren op de wachtlijst staan, hebben nauwelijks een alternatief.

Aedes en Woonbond maken zich ernstig zorgen. De mensen hebben met deze nieuwe regels geen enkele kans meer op een betaalbaar huis.

Dit is nog niet alles: het wetsvoorstel zorgt er ook voor dat middeninkomens die al in een sociale huurwoning wonen, meer huurverhoging kunnen krijgen. Dat kan gaan om 50 of 100 euro per maand.

Doe dit niet

Aedes en Woonbond: “Het signaal van de samenleving is: doe dit niet. Daar kunnen de minister en de Kamer niet omheen.” We hebben eerder gezien wat minister Ollongren deed met het signaal van de Eerste Kamer, die een motie van afkeuring tegen haar aannam: dat negeerde ze. Het was overigens voor het eerst sinds 1875 dat de Senaat zo’n motie aannam. Dan moet je het dus wel heel bont maken. Het zal freule Bilderberg een zorg zijn of je er komende winter warmpjes bij zit.

Het wetsvoorstel leidt tot verontwaardigde reacties. Zo schrijft Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP):


Ondernemer Rutger van den Noort voegt toe: “Minister Kajsa Ollongren veroorzaakt extra woningnood.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • vladi schreef:

  we zitten nu in een versnelling.
  het ene psychopatische idee na het andere word en zal worden uitgerold.

  met grote glimlachen kijken deze sicko’s in de camera.
  zonder groot verzet hiertegen is het afgelopen met de mensheid zoals wij die kennen.

  nu of nooit.

  fff

  68 likes
  • Ruud Beijer schreef:

   Heerlijk om te lezen. En weet je wat het ergste is?
   Het wordt nog veel erger met ieder jaar 100.000 zielige asieleisers erbij in Nederland. Onze kinderen en alleenstaanden kunnen een huis wel op hun buik schrijven. Echter allemaal eigen schuld van de Nederlanders die zo van de islam en de asielzoekers houden. Hopelijk krijgt u er nog veel meer last van.

   6 likes
  • Willem schreef:

   Het is nooit Vladi,

   2 likes
 • Walter schreef:

  Het is te hopen dat heel Nederland nu een keer wakker wordt en deze hele regering wegstemd. Kijk eens naar de plannen van hugo de jonge tot 2030 een miljoen vluchtelingen binnen halen land van de boeren inpikken om huizen voor immigranten te bouwen

  62 likes
  • Gea Breuker schreef:

   Wegstemmen is niet de oplossing: er zitten talloze lakeien op bancaire-, gemeentelijke-, beleidsmatige-, institutionele- en andere semi-ambtelijke pluche stoelen. Niet alleen de korst moet weg worden gesneden, de hele wond moet worden geamputeerd.
   Als dat ondertussen nog niet duidelijk is, en als daar niets aan wordt gedaan, verandert er helemaal niets.

   37 likes
  • frans schreef:

   Wij kunnen deze regering niet wegstemmen. Omdat het de voorloper is van een geplande dictatuur. een politiestaat.
   die planning gaat niet door!! geloof dat nu maar.

   1 likes
  • Johan schreef:

   Ja en wat dacht men van al die werkeloosheid die er komt van al die migranten,, want werken komt er niet,,ze krijgen alles,,de taal leren ze niet,,kijk maar hoeveel Marokkaanse en Turkse, en andere migranten niet of nauwelijks kunnen communiceren,,,dus dit wordt nog wat,,

   1 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Plutocratie.

  Alles voor het grootkapitaal en het klootjesvolk kan bloeden met hun kapotte rug.

  37 likes
 • Der Stef schreef:

  Zij weet dat er een tweede, deerde, vierde ………tiende golf komt .
  In kleine groepjes van 100.000 per jaar !
  Ergens moeten al die “vluchtelingen” tenslotte wonen !
  En als er echt geen woonruimte voor deze steuntrekkers meer beschikbaar is beginnen ze Nederlanders uit hun huizen te zetten als deze alleen wonen !

  32 likes
  • Rob schreef:

   Als je naar de huur verhogingen kijk van de afgelopen paar jaar dan lijkt het er op dat ze alle huurders eruit aan het jagen zijn. Zeker in de corona bs tijden waardoor inkomsten naar beneden gaan en de huren niet zijn bevroren. Een paar jaar 1,5% extra bovenop de inflatie en dit jaar 2,5% extra. Voor huurders is dit in feite huurbelasting, aangezien het om doorgeschoven belastingen gaat die verhuurders aan de staat moeten betalen. Dan kom je een keer op ee punt dat niemand nog de huur kan opbrengen en dan wordt je hier zonder pardon op straat geflikkerd door zombies van de politie, gemeente en deurwaarders. Veel mensen komen nu allang niet meer rond, getuige de voedselbanken die overigens ook al tekort komen om alle behoeftigen te voorzien. En voor volgend jaar is ook al aangekondigd dat de zorgverzekering met honderden euro’s omhoog kan gaan. Mensen worden langzaamaan weg bezuinigd op deze manier. Ik vraag me af hoe ze dat straks een keer willen doen met al die Afrikanen etc. als het financiële systeem werkelijk helemaal instort. Waar gaan ze dan die import allemaal van voorzien?

   7 likes
 • salvar schreef:

  volgens mij is de operatie mislukt van haar bijholten of ze hebben een chip geplaatst in haar voorste kwabben.
  dit is geen mens meer (ook nooit gevonden) maar helemaal van de pot gerukt.

  17 likes
 • OptimaForma schreef:

  140.000 mensen? Zijn maar 3 zetels. 2,5. En die stemden toch al links. Deze ramt d66 er even lekker door. Wonen moet je gegund worden want dan hebben ze een controle. Je moet gaan onderhuren van een speculant, want die speculant, dat is de d66’er. Of met die 140.000 op het malieveld, of gewoon weer terugdraaien na de verkiezingen, want met d66 in gesprek gaan is verspilde moeite want het beleid komt van ALDE en de banken van na de Brexit. #saai

  12 likes
  • Herman de Graaf schreef:

   Ministers worden NIET gekozen !
   Niet geselecteerd op materie-deskundigheid.
   Hoezo democratie ?
   Dat is wel duidelijk.
   Een ja-knikker cultuur.
   Poppen aan touwtjes.
   Dat zijn het.

   17 likes
 • Bart schreef:

  Gewoon onderdeel van de VN Agenda’s.
  Als je die kent dan snap je dit alles.
  Dan doorzie je deze complete horrorshow.

  Doe je geen onderzoek naar de agenda’s van de VN?
  Dan blijf je klagen
  En zak je steeds verder weg.
  Ze maken je kapot.

  11 likes
 • Peter schreef:

  Dit is de agenda dat wonen, of laten we zeggen leven, alleen nog voor de 1% elite is. Elite mag straks in natuurreservaten gaan wonen in nieuw opgetrokken “downton abbey” kastelen met dubbele traliehekken en personal security, en het overige mensenvee zal worden gepropt in elektronisch gecontroleerde concentratiebouwsels met mad-max achtige omstandigheden de hele dag. Zie de film Elysium, wat het plan is. Je ziet het nu al verschijnen overal, dat verschil. Er liggen mensen in een kartonnen woondoos terwijl het nouveau riche van het geld niet meer weet wat voor een enorm wangedrocht van een bouwsel ze moeten verzinnen in ons allerlaatste buitengebied. Over een tijdje mogen ze ook gewoon in onze natuur, en dan wordt het voor u en mij afgezet om te betreden. Let op mijn woorden. Ja Ollongren doet het goed voor de meesters.

  10 likes
 • Elise schreef:

  De enige oplossing is meer huurwoningen bouwen/betaalbare. Gegoochel met cijfertjes heeft geen enkele zin.(je krijgt er geen meer woningen bij) Een ander probleem is: Expats betalen grof geld voor een simpele koopwoning. Het probleem, waarover men nu heeft bestaat al veel langer.
  Katja: wat ik erg vind? Eind twintigers(stellen/alleenstaande ouders) die noodgedwongen bij hun ouder(s) in wonen, want ja er zijn mensen die nog een gezin willen stichten. Ik ken genoeg bejaarden, die kleiner willen wonen(flatje), maar dan gaan ze ook weer meer huur betalen.(ik zou dan ook gewoon in een huis blijven zitten). Ik zou alle regelgeving voor huurhuizen eens opheffen, misschien dat de doorstroom dan weer opgang komt.

  6 likes
 • salvar schreef:

  volgens mij weet ze iets van de tweeling RUTTE en de JONGE want zij lijkt de baas wel.

  5 likes
 • Margie schreef:

  Off topic… well up to date!

  Boeren dienen aanklacht in tegen Carola Schouten politiebureau Leiden

  https://www.leidseglibber.nl/2020/07/07/boze-boeren-dienden-aanklacht-dierenmishandeling-in-tegen-minister-carola-schouten/

  5 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Voor zorgen….dat hoeft die D’66 heks niet te doen de VVD heeft met de vastgoedmaffia er al voor gezorgd.

  4 likes
 • NicoVilly schreef:

  Dat mens is bewerkt met MK-Ultra.

  2 likes
 • Dirk_Teur schreef:

  Sorry hoor, maar als je meer dan €35000 per jaar verdient kan je echt wel een woning huren in de vrije sector of een goedkoop huis kopen. We moeten niet vergeten dat het hier om sociale huurwoningen gaat, dat speciaal bedoelt is voor mensen met een laag inkomen.

  Daarnaast vind ik het volledig terecht dat mensen die al jaren in een sociale huurwoning zitten en vaak veel meer verdienen dan toen zij erin kwamen meer verhoging moeten kunnen krijgen. Ik vind zelfs dat je, als je boven de grens komt, uit je woning gezet moet kunnen worden.

  2 likes
  • vladi schreef:

   wat is dit voor links gezwam.

   fff

   4 likes
  • Marie schreef:

   Ik ben het deels met je eens, Dirk. Wat mij nu vooral opvalt is dat mensen met een hoger inkomen die nog in een sociale huurwoning zitten maar iets meer huurverhoging krijgen dan mensen met een inkomen op bijstandsniveau. Zij zouden veel meer kunnen betalen en laat de minima dan alsjeblieft met rust. Ook valt mij op dat mensen die relatief kort in hun huurwoning wonen en dus veel meer betalen dan zij die er al langer wonen (en op het moment gingen huren dat sociaal huren nog echt sociaal was), ook bijna net zoveel huurverhoging krijgen als zij die een hele lage huur betalen (zoals 350 euro voor een huis met 2 slaapkamers en een tuin, ik ken ze!). Ik vind het overigens ook gek dat je als alleenstaande een heel rijtjeshuis mag huren, als je maar genoeg punten hebt gespaard… Het is een zeer oneerlijk beleid. De huren zouden omlaag moeten voor de minima en omhoog kunnen voor bijvoorbeeld 2-verdieners met een royaal inkomen. Op die manier bereik je ook dat die groep eerder voor een koopwoning zal kiezen waardoor er meer doorstroming komt. Ik zou ze echter niet dwingen om te vertrekken..

   1 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Bij die 1 miljoen immigranten die de komende 10 jaar naar hier komen daar zijn de Afrikanen nog niet meegeteld.
  1 miljoen immigranten in 300.000 woningen dat is 3 personen per woning dus een normaal huishouding.
  De nieuwe Nederlanders met 3 in een woning dud de oude Nederlanders ook.
  …..en geen discriminatie……:-(

  1 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  De krokodillentranen van Rutte. Langzaam maar zeker opent de beerput

  In de kinderopvang-affaire is van duizenden ouders ...

  minister Ollongren

  Minister Ollongren wil politieke partijen makkelijker kunnen VERBIEDEN

  Daar zit ze, de sluipmoordenaar van de ...

  >