Archeologie

Wetenschappers ontdekken tweede Stonehenge: “Grootste prehistorische monument in Groot-Brittannië”

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het mysterie van Stonehenge wordt nog een stuk vreemder. Wetenschappers hebben op drie kilometer van het monument nog eens 100 grote blokken gevonden die begraven liggen onder de grond.

De BBC spreekt van ‘het grootste prehistorische monument in Groot-Brittannië’. De belangrijke vondst is zondag bekendgemaakt door wetenschappers van de Universiteit van Bradford. Aan de rand van de Durrington Walls, een muur van aarde, vonden ze zo’n 100 stenen op ongeveer een meter onder de grond.

Wetenschappers ontdekken tweede Stonehenge: "Grootste prehistorische monument in Groot-Brittannië"
Stonehenge II (Ludwig Boltzmann Institute)

Het gaat om reusachtige stenen die tot wel 4,5 meter groot zijn. De stenen, die tot nu toe ‘verloren waren voor de archeologie’, staan niet in een cirkel opgesteld, maar liggen in een rij. Gedacht wordt dat de stenen net als bij Stonehenge een religieuze betekenis hebben. De lijn komt namelijk overeen met de baan van de zon tijdens de winterzonnewende. Stonehenge is ook gebouwd naar de stand van de zon. Tijdens de zomer- en winterwende schijnt de zon precies tussen de stenen door.

De wetenschappers staan voor een raadsel. “De vindplaats is helemaal nieuw voor ons en ook de schaal is ongekend,” zeiden ze. “We denken niet dat er ooit al zoiets is ontdekt in de wereld.”

De stenen zijn gevonden met behulp van radartechnologie. Zo’n 4500 jaar geleden bevond zich een belangrijke nederzetting in het gebied. Vandaag de dag is alleen nog de enorme aarden wal zichtbaar.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x